Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Barbarossa
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Barbarossa » 12 okt 2019, 21:56

Jos nisam upoznao sandzakliju
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 21:58

Poteško Bosanci shvataju jednostavne stvari Naile, ne trudi se za nešta komplikovanije :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 okt 2019, 22:01

Derdiyok je napisao/la:Poteško Bosanci shvataju jednostavne stvari Naile, ne trudi se za nešta komplikovanije :mrgreen:
Pa ako mislis da je Sandzak Bosna,i ti si Bosanac :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 okt 2019, 22:03

Problem svih lokalaca je to što smatraju da su posebno privilegovani u odnosu na one koji nisu lokalci. Iz toga su se rađale netrepeljivosti, mržnja, problemi. Možda je i to razlog zašto su se sandžaklije držali više skupa, ili je to možda do odgoja i mentaliteta. Nebitno. Onaj ko mi nije odgovarao nisam se ni družio sa njim. Ako na poslu moram raditi sa nekim ko mi se ne sviđa to druženje svedem na strogo poslovno i hajmo dalje. Sudim jednoj osobi i to prema njenom karakteru a ne po nekoj pripadnosti.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 22:05

BosniaBoston je napisao/la: Pa ako mislis da je Sandzak Bosna,i ti si Bosanac :mrgreen:
Pa kad vidim koliko zatucanih mozgova ima, draže mi je što nije. :mrgreen:
Imam adekvatniji odgovor za normalne ljude, znam da si ti takav. :D
Biće Sandžak opet autonomija inšallah. Teško ide nakon raspada SiCG, ali polako.
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 12 okt 2019, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 12 okt 2019, 22:05

Derdiyok je napisao/la:Poteško Bosanci shvataju jednostavne stvari Naile, ne trudi se za nešta komplikovanije :mrgreen:
Vidim ne smeta vam zivjet ovdje i biti gradjanin, dokumenti i ostalo?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 12 okt 2019, 22:06

IlProfessore je napisao/la:
Fowl95 je napisao/la:Treće, da u islamu nema džihad ne bi se ljudi raznosili, nit bi bilo boko harama, al kaidi i al nusri.
Moraš znati da džihad nije isključivo oružani sukob već i duhovni sa strastima, lošim navikama, grijehovima i sl. Današnje razumijevanje i "nepopularnost" tog termina muslimansko pučanstvo duguje svojoj gluposti mnogo više nego cionističkim medijima, spletkama i ostalim projektima.
„Sada se vraćamo iz malog džihada u veliki džihad!“

Ashabi su začuđeno upitali:

„Allahov Poslaniče, pa mi smo sada u džihadu! Zar ima većeg džihada od ovoga?“

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, im je odgovorio: „Sada se vraćamo velikom džihadu (borbi sa samim sobom)!“ (Sujuti, II, 73)
Jes al u qurtzu. Islam nikad ne bi bio raširen da nije bilo obećanih hurija i raznih pranja mozga da ljudi bolje ratuju.
Let's talk about SIX baby!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 22:07

Sage je napisao/la:
Zašto bi ? Rođen sam ovde, mogu koristiti oba pasoša. Usput, prelistaj prethodne stranice.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 12 okt 2019, 22:08

Epidaurus je napisao/la:Sandzaklije imaju svoje matice Tursku i Srbiju pa nek se tamo guraju. Nama ne trebaju ni oni ni njihov lazni patriotizam. Da ne spominjem jos mentalitet sumskog covjeka, coporativni i primitivni stavovi. Ni ovaj Sandzaklija sto se silno iscudjava toj odbojnosti Bosnjaka iz BiH prema Sandzaklijama nema nista manje primitivne stavove. Nek su zivi i zdravi, al sto dalje od moje sredine.
Buraz eno ti Beograda pa se bujrum guraj. Ima nas jedva dva miliona i nama neko ne treba. Trebaju nam domace komunjare iz Sarajeva i Tuzle, antifa picke materine. Hoce da nas gurnu u Srbiju, da zajedno gledamo zadrugu, guslamo i drkamo trube na guci. Eto to je taj progres.

Bosnjaci Sandzaka su moja braca, a Novi Pazar je moj grad kao i Mostar, Zenica, itd.

Kad vam mrtvi bravar iz zemlje ustane tad ce i Zuko da bude srbin.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 22:11

VolimTz je napisao/la:
Bosnjaci Sandzaka su moja braca, a Novi Pazar je moj grad kao i Mostar, Zenica, itd.
Kad si se već pojavio u ovoj raspravi ( skoro je slično bilo :D ), nemoj da se nađeš uvrijeđenim jer nisam mislio na tebe. Znam tvoj stav i tvoje mišljenje, koje je normalno za razliku od pojedinih ameba.

:salut:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 22:13

Da ponovim jos jednom, osoba koja bi pobila sve homoseksualce jer su to sto jesu i koja je udaral zene ko najveca pi.cketina sebi daje za pravo da bilo koga naziva zatucanim. Mislim da je to vrhunac apsurda al decko to izgleda nije u stanju pojmit. Neka ozbiljna ogranicenja.
sljivo je napisao/la:Problem svih lokalaca je to što smatraju da su posebno privilegovani u odnosu na one koji nisu lokalci. Iz toga su se rađale netrepeljivosti, mržnja, problemi. Možda je i to razlog zašto su se sandžaklije držali više skupa, ili je to možda do odgoja i mentaliteta. Nebitno. Onaj ko mi nije odgovarao nisam se ni družio sa njim. Ako na poslu moram raditi sa nekim ko mi se ne sviđa to druženje svedem na strogo poslovno i hajmo dalje. Sudim jednoj osobi i to prema njenom karakteru a ne po nekoj pripadnosti.
Mislim da je neka opca kultura prilagodit se nacinu zivota sredine u koju dodjes. Ima svakako i do tog bezobrazluka lokalaca al veci je problem odbijanje prilagobe ovih sto dodju. To nije samo problem Sandzaklija nego opcenito naroda u regiji. Nemam ja nista protiv dosljaka u mom gradu koji prihvate nacin zivota u istom al imam problem kad dodju i pocnu uvodit neki svoj red i norme ponasanja.

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 12 okt 2019, 22:14

Derdiyok je napisao/la:
Sage je napisao/la:
Zašto bi ? Rođen sam ovde, mogu koristiti oba pasoša. Usput, prelistaj prethodne stranice.
koji pacenici :rol: :rol: :rol:
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 12 okt 2019, 22:15

Derdiyok je napisao/la:
Sage je napisao/la:
Dobro ako si rodjen znaci da si od malena sa bosancima....cudno nas glupim nazivas al hajde.

Ma nemam sta listat, ne volim sandzacku kurc.evitost, kriminalitet koji furaju, sverc, zavijanje, coperisanje itd...neki ce reci da pretjerujem. Imao sam iskustva sa Pazarom, Sjenicom, B.poljem, Prijepoljem.... kod 900 ljudi od 1000 sam osjetio ovo navedeno. Eh sad..mozda sam i ja upoznao pogresne ljude ali to su mase. Mozda su oni fini koji jesu u Sandzaku a ovamo dolaze ti navedeni. U Sa su gori od hercegovaca u Zg. Ali opet, to je moje vidjenje... opet bolje Sandzo nego Pakistanac sto dodje preko Drine
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 22:17

Sage je napisao/la: Dobro ako si rodjen znaci da si od malena sa bosancima....cudno nas glupim nazivas al hajde.

Ma nemam sta listat, ne volim sandzacku kurc.evitost, kriminalitet koji furaju, sverc, zavijanje, coperisanje itd...neki ce reci da pretjerujem. Imao sam iskustva sa Pazarom, Sjenicom, B.poljem, Prijepoljem.... kod 900 ljudi od 1000 sam osjetio ovo navedeno. Eh sad..mozda sam i ja upoznao pogresne ljude ali to su mase. Mozda su oni fini koji jesu u Sandzaku a ovamo dolaze ti navedeni. U Sa su gori od hercegovaca u Zg. Ali opet, to je moje vidjenje... opet bolje Sandzo nego Pakistanac sto dodje preko Drine

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 12 okt 2019, 22:18

koja ogranicenost
nisam ovako ogranicen prema srbima :urnebes:

a sad da neko ovo isto kaze za srbe napali bi ga a vi to radite za nasu bracu sandzaklije
a dobro vasa braca su srbi
posteno
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 12 okt 2019, 22:21

Epidaurus je napisao/la: Mislim da je neka opca kultura prilagodit se nacinu zivota sredine u koju dodjes. Ima svakako i do tog bezobrazluka lokalaca al veci je problem odbijanje prilagobe ovih sto dodju. To nije samo problem Sandzaklija nego opcenito naroda u regiji. Nemam ja nista protiv dosljaka u mom gradu koji prihvate nacin zivota u istom al imam problem kad dodju i pocnu uvodit neki svoj red i norme ponasanja.
Prvo i osnovno što treba da prihvate je zakon. Zakon se prihvaća, neka nepisana pravila, tradicija ne moraju. Ako se drže zakona i imaju ista prava kao i ja, sve ok, za drugo me zaboli.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 22:21

Sage je napisao/la: Dobro ako si rodjen znaci da si od malena sa bosancima....cudno nas glupim nazivas al hajde.
Jesi možda pomislio zašto nazivam glupim ? Nisam ti bez razloga napisao da prelistaš pa da shvatiš zašto su moji odgovori takvi kakvi jesu. Nikad prvi neću reći a, niti ću uraditi nešta bez razloga.
ItsRamiz je napisao/la:koja ogranicenost
nisam ovako ogranicen prema srbima :urnebes:

a sad da neko ovo isto kaze za srbe napali bi ga a vi to radite za nasu bracu sandzaklije
a dobro vasa braca su srbi
posteno
Ma licemjeri, hinje. Gori nego Hrvati tokom agresije. :mrgreen:

Ja sam bar iskren i ne stidim se ničega, niti mi je problem priznati sve. Ima Bog, pa nek Mi sudi, kao i što će svima, a to što pojedini nemaju mu.da i glume moraliste je drugi par cipela :D Forum haha :ljepota:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 12 okt 2019, 22:27

Derdiyok je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
Kad si se već pojavio u ovoj raspravi ( skoro je slično bilo :D ), nemoj da se nađeš uvrijeđenim jer nisam mislio na tebe. Znam tvoj stav i tvoje mišljenje, koje je normalno za razliku od pojedinih ameba.

Ma brate, vi pokazujete snagu i prkos ovog naroda. Koliko vas srbi, turci, albanci i crnogorci razvlace na svoje a vi se i dalje drzite Bosne. To je meni nevjerovatno. Domacim bosancerosima daj dva komada slanine, malo toceno i dobijes od njega srbina, hrvata, jugoslovena, ma sta god zelis.

Za ove ostale ...

Ko ste ba vi da serete Sandzama neki **** o kulturi. Ima li i jedno mjesto u Bosni da nema kojekakvih pijandura ispred radnje, deset kladionica na jednu knjizaru, narkomana po haustorima i slicno ? Pricate ovdje kao da ste iz Beca. Daj malo pogledajte oko sebe. Neki nivo vi drzite. Fuj.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2019, 22:33

Bas je se drze, puna usta Bosne, a sve sto im u sportu iole vrijedi igra za Tursku il Srbiju. Seo excluded.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 okt 2019, 22:35

E moj Seo, da ti je babo ( bosanski tata ) samo jednom čitao ovaj forum nikad ga ti ne bi zaigrao za Bosnu :rol:
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 12 okt 2019, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.