FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kazu kamp ce biti gotov. Slazu.
Kaze Valentin dovodimo kapitalce. Slaze.
Ali klimaci glavom ce tek tako preci preko tih cinjenica.
Cuj pojacali se najbolje? Cinjenica da imamo losiju ekipu nego prosle godine, kad smo katastrofalno losi bili.
Pa za nas je Zrinjski postao Bayern u ovoj ligi.
Valentine, za sta dobijas nemalu platu?
Dajte broj uposlenih u klubu i pojasnite nam sta je ciji posao?
Koliko mjesecno izdvajate za administraciju?
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Cuj pojacali se najbolje? Cinjenica da imamo losiju ekipu nego prosle godine, kad smo katastrofalno losi bili.
Dajte broj uposlenih u klubu i pojasnite nam sta je ciji posao?
Koliko mjesecno izdvajate za administraciju?
- AlfredNobel
- Kontakt:
Zato je i objavio jučer sliku avionske karte..ajdohordas je napisao/la:Duljevic u Dynamo Dresden prešao
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Mi se pojačali? Bolji nego prošle sezone? Ne budite smiješni.mirzatele je napisao/la:Prijatelju, mi se nikako nismo najbolje pojacali. Pa Mladost je dovela Arezinu, Regoja, Zahirovica, Dilavera i još par igrača. Mensur Musija iz Kaknja više ulaze u svoju ekipu nego yebeni vincent tanskoroalen je napisao/la:Pa ako ćemo bit realni 100%, i jesmo se mi najbolje pojačali od svih ekipa u ligi, doveli objektivno najbolje igrače. Al' druga je stvar što smo mi prošle sezone bili treća - četvrta ekipa po kvalitetu u ligi, i opet uz ova silna pojačanja nismo na nivou Zrinjskog koji je još i oslabljen. Jedan Zlomislić ili Čabraja su i dalje enigma za svako naše pojačanje. A možda je i do trenera, možda je pojedince "gušila" onakva postavka igre i samo nabijanje lopte. Kad bismo imali stručnog trenera koji bi svoje zamisli mogao realizovat, možda bi to i krenulo kako treba. Al' mora bit takav trener da svaki igrač na terenu ima svoje zaduženje i da dišu kao cjelina.MortemHz je napisao/la:Kako smo se to mi najbolje pojacali?
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Naš najveći problem je bio što nemamo širinu, što nemamo dovoljan broj igrača, da možeš mjenjat, da možeš rotirat, da ne moraš svaku utakmicu krpit ekipu i pazi sad ovo. Otišao ti je najbolji igrač Duljević, otišao ti je stoper koji nije ništa lošiji od ova dva koja imamo, Kovačević, otišao ti je Rustemović koji je nažalost bio standardan, otišao ti je Bekić koji je pokazao da nije ništa lošiji od Ahmetovića, otišao ti je Crnkić koji je bio u prvoj postavi, više ni Saida nemaš u konkurenciji. Doveo si samo 4 igača, ma da su svi kapitalci, opet smo čuna mlitava jer opet nemaš širinu, opet nemaš dovoljan broj igrača... Sad još manju širinu imamo, još manje igrača... ništa bolji nisto, čak šta više, mislim da smo za nijansu i lošiji nego prošle sezone kada smo bili očajni, katastrofani... al dobro
Kako znamo da Lelić, Liivak i Herić nemaju kvalitet? Na osnovu treninga? Liivak je u prvom timu dobio 70ak minuta, Herić ni toliko. Lelić možda 90 sve ukupno. Za 70 minuta ne možeš Messija procijenit da li valja, posebno u novoj sredini. I Husejinović je na treningu zabio 7-8 penala pa promašio u ključnom momentu, kao i Rustem. Mora da se Almir na treningu pretvori u Ashleya Colea jer je neprikosnoven u prvom timu. Ono što hoću reći, trening u Butmiru i takmičarska utakmica pred 5-6 hiljada ljudi NISU ISTO. Kako možemo znat da se taj Liivak ne nosi s pritiskom bolje od Hebiba i da ne bi iskoristio barem 50% šansi više nego Hebib? A ja i dalje tvrdim da su nas Hebibovi promašaji ostavili kratkih rukava, posebno promašaj na Grbavici. Da smo dobili Želju dole, bili bismo prvaci 99%. Ja bih našao vala od 40ak utakmica u sezoni mjesta za svakog igrača, barem po 180 minuta. Čak je i yebeni Said koji ima 150 kg dobio više prostora i veću ulogu od momka koji barem izgleda kao fudbaler a ne drot saobraćajac što čuči u grmlju iza radara.SiouxLukavac je napisao/la:Neka nam je sa srećom danas, ekipa Čelika je nikad lošija. Igraju im djeca, skoro počeli pripreme i skoro se skupili. Očekujem pobjedu, mada, s ovom ekipom koju trenutno imamo, ne mogu biti siguran u pobjedu.
Zrinjski se izdvaja, teško da im sa ovim igračkim kadrom možemo parirati.
Hej tragedije, ne možeš parirat ekipi koja izgubi Tomića, Petraka, Mešanovića, Kajkuta.. tri najbolja igrača i to ne zaradi ništa..
Ja ne mogu ni zamisliti da sa ovom ekipom trenutnom, možemo otići u Mostar i odigrati utakmicu da ne izgubimo. Ne mogu zamisliti da ova naša ekipa povede u Mostaru i onda stane na loptu, umrtvi igru, drži loptu u nogama.... nema šanse da to i zamislim, jer znam da je to nemoguće.
Isto tako će biti i u Širokom, Banja Luci.. jednostavno nemamo ekipu koja zna čuvat loptu i držati je kod sebe duže od 10-15 sekundi.
Zrinjskog napustiše najbolji igrači, protiv nas bili oslabljeni, faktički 6-7 igrača im falilo od prošle sezone i pobjede nas na Koševu, zaslužemo, i to je moglo biti ubjedljivije. ZAŠTO? Zato što imaju popunjenu ekipu pa se izostanak 4-5 igrača i ne osjeti. Imaju iskusne igrače, već imaju taj mentalitet pobjednika. A šta ćemo mi jadni? I kad su nam svi na okupu opet moramo krpiti ekipu, a da ne pričam na šta bi ličilo to kad bi nam falila 3-4 igrača, ma katastrofa.
Imamo mi Liivaka, Herića, Lelića na klupi, ali ja njih niti ne vidim. Oni da su neki kvalitet oni u ove 2 godine dobili šansu, u nikad lošijem igračkom kadru. Pustite se vi priče neće Čala da daje šansu drugim igračima, igra sve sa istim - istina, neće jer ovi nemaju kvalitet, jer nisu ni za ekipe koje su u donjem dijelu tabele, a još jadni ne igraju nikakve utakmice, i šta od njih očekivati? NIŠTA.
P.S. odakle izvuče dvije godine, Liivak i Lelić su tu 5 mjeseci, Herić s prvim timom potpisao na početku ove sezone ako se ne varam.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 30 jul 2017, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
ajdohordas
- Kontakt:
Joj Evandere al sereš pa to nije normalno. Po kojim osnovama i činjenicama imamo lošiju ekipu nego prošle godine svega ti ? Koga su to komšinice i Zrinjski doveli bolje nego što smo mi ? Otišao strašni Duljević. Šta je on to uradio ove sezone po čemu bi ga mogli pamtit ? Nit golova nit asistencija, naniže dva igrača pa kod trećeg izgubi loptu. Otišao Bekić mrtvi i evo Hadžić će dobijat priliku vjerovatno kojeg smo svi toliko priželjkivali. Otišao Balić čija je plata vjerovatno bila povisoka a nije ni igrao. Jedino mi je žao Kovačevića koji je ispao šupak na kraju, a sad bi nam dobro došao. Mali Stanojević sigurno nije lošiji od Rustemovića.Evander je napisao/la:Kazu kamp ce biti gotov. Slazu.
Ni komšinice ni Široki ni Zrinjski nemaju bolje igrače od nas, nego su bolje psoloženi što je svakako zasluga trenera. Ova ekipa uz par rotacija i osvježenja (Liivak, Lelic) i uz pravog trenera sigurno može dosta toga da uradi.
Fakat nekad pišeš nebuloze i gluposti i nemaš nikakve mjere u svom pljuvanju. Ono što je za kritiku i treba da se kritikuje ali treba imat i realnu granicu.
- PitarBordo
- Kontakt:
Sve će vam se samo kazati kad nas stignu povrede i kartoni. Sa "prvom" ekipom smo za 7. mjesto, kad dođe so rotacije samo će biti gore.
Samo Saraj'vo.
- Interista02
- Kontakt:
Moze li mi reci neko od ovih hinja sto se ustekaju na zapad u Zenici, bude li kupiti karte ispred stadiona. I gdje bi najbolje bilo ostaviti auto
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Vidi, ti igrači imaju svaki dan trening, svaki dan su na oku stručnog štaba kakav god on bio, svaki dan ili svaki drugi dan igraju na dva gola, imali su previše vremena da pokažu svoj kvalitet, kvalitet se može pokazati i na trening utakmici. Oni da su se na treningu pokazali da su bolji od ovih amatera koji igraju, dobili bi šansu, vjeruj. Jel ti misliš da na treningu Liivak, Lelić i Herić pokažu više od Hebibovića, Rustemovića i ostalih na njihovoj poziciji, i da ih kasnije ovi iz stručnog štaba namjerno ostave na klupi?skoroalen je napisao/la:Kako znamo da Lelić, Liivak i Herić nemaju kvalitet? Na osnovu treninga? Liivak je u prvom timu dobio 70ak minuta, Herić ni toliko. Lelić možda 90 sve ukupno. Za 70 minuta ne možeš Messija procijenit da li valja, posebno u novoj sredini. I Husejinović je na treningu zabio 7-8 penala pa promašio u ključnom momentu, kao i Rustem. Mora da se Almir na treningu pretvori u Ashleya Colea jer je neprikosnoven u prvom timu. Ono što hoću reći, trening u Butmiru i takmičarska utakmica pred 5-6 hiljada ljudi NISU ISTO. Kako možemo znat da se taj Liivak ne nosi s pritiskom bolje od Hebiba i da ne bi iskoristio barem 50% šansi više nego Hebib? A ja i dalje tvrdim da su nas Hebibovi promašaji ostavili kratkih rukava, posebno promašaj na Grbavici. Da smo dobili Želju dole, bili bismo prvaci 99%. Ja bih našao vala od 40ak utakmica u sezoni mjesta za svakog igrača, barem po 180 minuta. Čak je i yebeni Said koji ima 150 kg dobio više prostora i veću ulogu od momka koji barem izgleda kao fudbaler a ne drot saobraćajac što čuči u grmlju iza radara.
P.S. odakle izvuče dvije godine, Liivak i Lelić su tu 5 mjeseci, Herić s prvim timom potpisao na početku ove sezone ako se ne varam.
Evo naprimjer Radovac, on je meni nikakav igrač realno jer nema snagu i brzinu, i on meni nikad ne bi igro, i nije igrao, ali pokazao se na treningu, to su rekli ovi u stručnom štabu i on je dobio priliku i dobio je u zadnje vrijeme solidnu minutažu.
Jasno je ko dan, da si ne znam kakav trener, dat ćeš priliku svakom ko se pokaže na treningu da je bolji od onog koji igra u prvoj postavi.
To je moje mišljenje i mislim da sam upravu.
Kao prvo, Zrinjski i Zeljo me ne zanimaju.ajdohordas je napisao/la:Joj Evandere al sereš pa to nije normalno. Po kojim osnovama i činjenicama imamo lošiju ekipu nego prošle godine svega ti ? Koga su to komšinice i Zrinjski doveli bolje nego što smo mi ? Otišao strašni Duljević. Šta je on to uradio ove sezone po čemu bi ga mogli pamtit ? Nit golova nit asistencija, naniže dva igrača pa kod trećeg izgubi loptu. Otišao Bekić mrtvi i evo Hadžić će dobijat priliku vjerovatno kojeg smo svi toliko priželjkivali. Otišao Balić čija je plata vjerovatno bila povisoka a nije ni igrao. Jedino mi je žao Kovačevića koji je ispao šupak na kraju, a sad bi nam dobro došao. Mali Stanojević sigurno nije lošiji od Rustemovića.Evander je napisao/la:Kazu kamp ce biti gotov. Slazu.
Ni komšinice ni Široki ni Zrinjski nemaju bolje igrače od nas, nego su bolje psoloženi što je svakako zasluga trenera. Ova ekipa uz par rotacija i osvježenja (Liivak, Lelic) i uz pravog trenera sigurno može dosta toga da uradi.
Fakat nekad pišeš nebuloze i gluposti i nemaš nikakve mjere u svom pljuvanju. Ono što je za kritiku i treba da se kritikuje ali treba imat i realnu granicu.
Mi smo dobri jer je neko drugi losiji?
A nisu losiji. Zrinjski je Real za nas u svakom pogledu.
Ko ti je dosao?
Krste koji nije mogao igrati i nekakvoj znji ligi?
Kuzmanovic koji je prosjek kao i ovi koje imas.
Onda dodje ti neko iz Slovenije i Srbije o kome pojma nemas i na silu ih predstavljas kao neka pojacanja. Mozda budu, ali to niko za sad ne zna. CV im i nije bas impresivan. Jesu to kapitalci koje nam je Valentin pompozno najavio?
Otisao ti je Duljevic koji je bio ubijedljivo najbolji igrac, nisi mu doveo zamjenu.
Prosle sezone si imao i vise nego ogranicen sastav, a ove godine ti je jos ograniceniji.
Ides u goste raspalom Celiku i ne znas cemu mozes da se nadas. Mi smo postali hebeni prosjek u rangu Krupe, Mladosti, koji su juce nastali. Sutra ces biti bara bara sa Slogom iz Siminog Hana.
To je Europsko Sarajevo?
Dno fudbala u Europi. Od ovog nize ne postoji. Svaka vam cast kad vas to zadovoljava.
Vise imamo direktora nego veznih igraca. O stoperima da i ne govorim.
Dvije povrede da budu, dva igraca da izostanu radi kartona, ko ce ti igrati?
A sad Sarajevo, igraj i pobjedi! Momak sa profilne daje najmanje jedan gol.
Amer Dupovac!
- PitarBordo
- Kontakt:
Možeš na ulazu uzeti, a auto negdje iznad gore iznad crkve među lokalce udaljeno od stadiona.Interista02 je napisao/la:Moze li mi reci neko od ovih hinja sto se ustekaju na zapad u Zenici, bude li kupiti karte ispred stadiona. I gdje bi najbolje bilo ostaviti auto
Samo Saraj'vo.
-
ajdohordas
- Kontakt:
Taj Krste koji nije mogao igrati ni u Žnj ligi, za nas kao i za sve klubove iz naše lige je Aguero.Evander je napisao/la:Kao prvo, Zrinjski i Zeljo me ne zanimaju.ajdohordas je napisao/la:Joj Evandere al sereš pa to nije normalno. Po kojim osnovama i činjenicama imamo lošiju ekipu nego prošle godine svega ti ? Koga su to komšinice i Zrinjski doveli bolje nego što smo mi ? Otišao strašni Duljević. Šta je on to uradio ove sezone po čemu bi ga mogli pamtit ? Nit golova nit asistencija, naniže dva igrača pa kod trećeg izgubi loptu. Otišao Bekić mrtvi i evo Hadžić će dobijat priliku vjerovatno kojeg smo svi toliko priželjkivali. Otišao Balić čija je plata vjerovatno bila povisoka a nije ni igrao. Jedino mi je žao Kovačevića koji je ispao šupak na kraju, a sad bi nam dobro došao. Mali Stanojević sigurno nije lošiji od Rustemovića.Evander je napisao/la:Kazu kamp ce biti gotov. Slazu.
Mi smo dobri jer je neko drugi losiji?
A nisu losiji. Zrinjski je Real za nas u svakom pogledu.
Ko ti je dosao?
Krste koji nije mogao igrati i nekakvoj znji ligi?
Kuzmanovic koji je prosjek kao i ovi koje imas.
Onda dodje ti neko iz Slovenije i Srbije o kome pojma nemas i na silu ih predstavljas kao neka pojacanja. Mozda budu, ali to niko za sad ne zna. CV im i nije bas impresivan. Jesu to kapitalci koje nam je Valentin pompozno najavio?
Otisao ti je Duljevic koji je bio ubijedljivo najbolji igrac, nisi mu doveo zamjenu.
Prosle sezone si imao i vise nego ogranicen sastav, a ove godine ti je jos ograniceniji.
Ides u goste raspalom Celiku i ne znas cemu mozes da se nadas. Mi smo postali hebeni prosjek u rangu Krupe, Mladosti, koji su juce nastali. Sutra ces biti bara bara sa Slogom iz Siminog Hana.
To je Europsko Sarajevo?
Dno fudbala u Europi. Od ovog nize ne postoji. Svaka vam cast kad vas to zadovoljava.
Vise imamo direktora nego veznih igraca. O stoperima da i ne govorim.
Dvije povrede da budu, dva igraca da izostanu radi kartona, ko ce ti igrati?
Ne vidim bolje krilo od Kuzmanovića u ligi, i mlad je i perspektivan i sasvim solidan igrač.
To ako ti ne pratis balkanske patnje od liga i ako ne pratiš igrače u njima, ne mora značit da niko od nas ne prati... Lično sam Rahmanovića gledao i uživo i dosta puta preko TV-a za naše prilike je i više nego dobar, a u to smo se i uvjerili u obje tekme protiv Zarije i protiv Zrinje... Za Stanojevića ne mogu ništa da kažem, nisam ga nikad gledao niti čuo za njega, ali od Rustema ne može biti lošiji sigurno.
Što se tiče tog Duljevica ja stvarno ne znam ne znam čime nas je to zadužio zadnju sezonu... Prodje dva igrača i zabije se u trećeg.. par dobih odigravanja je imao al Hebib svejedno nije zabio (da je Nermin pametniji igrač mi Dulju ne bi ni osjetili) prošle godine dok je on bio tu bila je patnja od igre, evo sad ga nema i opet je ista patnja znači ništa slabiji nismo... koliko je dobar igrač govori i ta činjenica da je tek danas našao klub iako je slobodan i to strašni Dresden koji će se borit za opstanak u cvajti.
To nisu kapitalci koji su najavljeni to su sasvim solidni igrači koji mogu dosta dati uz jednog pravog trenera. Eh takve stavri treba kritikovati... kad ti nešto javnu kažu pa nas sve kolektivno sjebu, to je za pljuvanja i za kritike svaki dan i svaki sat i svaku minutu. Ali ovdje se sa pljuvanjem ide u totalnu krajnost... Što se tiče utakmice sa Čelikom, oni su svake godine isto loši i svake godine ovakva patnja a mi kad smo bili i za dvije klase jači dole se nismo mogli nadat pobjedi.
Ovo nije Europsko Sarajevo i pojedini potezi uprave treba da se kritikuju i jesmo dno fudbala i za to si upravu. Zato ti kažem ono što je za pljuvanja treba da se pljuje i kritikuje. Ali ti ideš u totalnu krajnost koja ponekad prelazi u pisanje gluposti. I pri kraju posta si totalno promjeno temu. Ja sam ti citirao vezano za igrački kadar, a ne za greške uprave.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
OzbiljnoAlfredNobel je napisao/la:Zato je i objavio jučer sliku avionske karte..ajdohordas je napisao/la:Duljevic u Dynamo Dresden prešao
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Ako se večeras ne pobjedi, ovi što su zadovoljni će prosipati i napadati nezadovoljne činjenicom da i kad smo bili duplo jači nismo mogli pobjediti Čelika, a to što se Čelik raspo, to nema veze

-
ajdohordas
- Kontakt:
i 400k eura godišnjeMortemHz je napisao/la:OzbiljnoAlfredNobel je napisao/la:Zato je i objavio jučer sliku avionske karte..ajdohordas je napisao/la:Duljevic u Dynamo Dresden prešao
Ultras Dynamo,Duljevic Sarajv'o
P.S. vezano za Celik i nikad losiji,i prosle sezone je ista situacija bila,mozda su i gori bili,pa se eto Pliska pretvori u Alvesa i ovog Dresdenovca izmedju ostalog u djep stavio.Tako da nista to sigurno nije.
Pobjedi se mozemo nadati ,a da sigurno dobijamo te sigurnosti nema.
P.S. vezano za Celik i nikad losiji,i prosle sezone je ista situacija bila,mozda su i gori bili,pa se eto Pliska pretvori u Alvesa i ovog Dresdenovca izmedju ostalog u djep stavio.Tako da nista to sigurno nije.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Tako kazuMortemHz je napisao/la:OzbiljnoAlfredNobel je napisao/la:Zato je i objavio jučer sliku avionske karte..ajdohordas je napisao/la:Duljevic u Dynamo Dresden prešao
-
ajdohordas
- Kontakt:
To i ja kažem. Sad čekamo Siouxa da nas prozove indirektno obojicu ...miky_hz je napisao/la:Ultras Dynamo,Duljevic Sarajv'o![]()
Nismo zadovoljni cak sta vise nezadovoljni smo,al to nije razlog da ovdje pljujem sve zivo od bivsih igraca tipa Repuha,do Cale,Husrefa,svega zivog i nezivog to je poenta price al nastavite sirit tu pozitivu kao do sadSiouxLukavac je napisao/la:Ako se večeras ne pobjedi, ovi što su zadovoljni će prosipati i napadati nezadovoljne činjenicom da i kad smo bili duplo jači nismo mogli pobjediti Čelika, a to što se Čelik raspo, to nema veze![]()
- muhamedhulk
- Kontakt:
Najbolji pojedinci lige u druge lige Svice i Njemacke!
Kao slobodni igraci. Eto vidite gdje smo kad sljedeci put budete pametovali oko mega-giga Sarajeva, iskoraka u Evropi i sl.
Bujrum u realnost
Bujrum u realnost
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, PapakIzSa, Rule_hz i 39 gostiju.