Postao/la AlphonseKauders » 11 nov 2021, 11:59
Portland čitavu utakmicu djeluje kao ekipa bez plana koja će vrtiti svoje akcije gdje se postavljaju blokovi za bekove da bi igrali 1 na 1 ili šutali tricu.
Jbt. Phoenix bez Aytona nije imao nikoga ko bi mogao Juki parirati u reketu (pa ni Kaminskog) i umjesto da ga Billups gurne pod koš da mu guraju lopte i tako forsiraju double team (ili u slučaju 1 na 1 opterete igrače Phoenixa faulima), a ono jok - vrti jedno te isto, što je većina ekipa odavno provalila.
Ovako koncipirana ekipa je maksimalno prosjek i ne znam ni sam šta bi za Juku bilo idealno rješenje da li bi trade CJ-a pomogao ili njegov trade. U ovoj konstalaciji postoje nekoliko ekipa koje se bore za play off, a u kojima bi mogao biti startni centar:
Brooklyn - s tim da Brooklyn nema šta dati, osim možda Claxtona, a osim toga, teško da bi iole imao ikakav usage pored Hardena i Duranta (i posebno Irvinga ako se ikad vrati)
Toronto - Ovo ne bi bila loša varijanta, jer bi igrao u jednoj nesebičnoj ekipi, s tim da ova ekipa često igra sa niskom postavom. Ne znam koliko bi i ovdje doduše imao loptu u rukama, jer ima nekoliko igrača koji imaju visok usage, ali realno ne bi mu bila lošija situacija nego sada u Portlandu.
Dallas Maverics - bila bi odlična opcija jer bi imao Luku u timu, a pored njega nema baš nekih solista tu. Nažalost, Dallas teško da išta može ponuditi za uzvrat osim možda pikova.
Charlotte - nije loša opcija, ali realno slična bi bila situacija kao u Portlandu gdje je igra prilagođena bekovima. Charlotte bi trebao da ima materijala za trade, ali opet ne znam koliko bi mu trka po terenu odgovarala stilom.
Memphis - isto tako fina opcija, ali problem je što bi vjerovatno upao u neki time share sa Adamsom.
U suštini Portland bi ostao sasvim zadovoljavajuća varijanta ukoliko trejduju CJ-a te naprave i nekoliko akcija za njega (za low post, koliko god malo sirovo to ponekad izgledalo).