Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Bundesliga » 14 okt 2019, 11:19

IlProfessore je napisao/la:Ja se samo eto ibretim kako Japanci uz 12 sati rada i 5 sati sna uspiju odraditi sve te svoje hobije :mrgreen:
Vikendom, a pod hobijima ne mislim da to rade stalno, vec samo ponekad. Cesto vikendom ostaju kuci, ciste, uzimaju lekcije.
VolimTz je napisao/la:Kakve su im zene ? :mrgreen:
Lijepe vecinom, izgledaju jako mlado u poredjenju sa zapadnjacima, cak i kada imaju finih godina. Medjutim, susta suprotnost nama, povrsne uglavnom. Naravno ima izuzetaka, ali 90% ih prica o hrani i kako jedu ovo ili ono.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 okt 2019, 11:28

Iz mog iskustva i čkepi su im drukčije od ovih običnih :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 14 okt 2019, 11:31

Ako si konobar, naravno da ce 90% tvoje komunikacije sa njima biti o hrani, pajel. :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 14 okt 2019, 11:33

Heller je napisao/la:Iz mog iskustva i čkepi su im drukčije od ovih običnih :mrgreen:
Zato njima male bosanke kite ne predstavljaju neku razliku. :mrgreen:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 okt 2019, 11:37

Sarrifufna je napisao/la:Ako si konobar, naravno da ce 90% tvoje komunikacije sa njima biti o hrani, pajel. :mrgreen:
Nisam konobar druze, sami od sebe pricaju o hrani.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 14 okt 2019, 11:46

Onda se vjerovatno oblacis kao konobar. :mrgreen:

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 14 okt 2019, 12:26

Nema glupljeg naroda a da više svršava na javne registre, nebitno da li oni bili tzv. borački, ili oni sa platama itd. Samo glupom muji to može biti neka duševna satisfakcija dok mahala tuđa imena u pretraživaču i gleda ko je bio gdje, koliko, u kojim bitkama, ili kolika mu je plata kod komšije i sl.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 14 okt 2019, 13:31

Bundesliga je napisao/la:
sljivo je napisao/la:Japanci
Kao neko ko je imao priliku upoznati na hiljade Japanaca, mogu vam reci dosta o njima. Oni su nevidjeni licemjeri i kukavice jer im je to usadjeno u kulturu. Kod njih nema direktnog sukoba jer su programirani da budu ljubazni iako to nisu. Uvijek ce se smijati, ali ce se zaliti iza ledja i pricati o vama. Tamo se iskrenost ne cijeni, izbjegavaju sukob ali se zale indirektno, preko nekoga drugog. To da rade ko konji je potpuno tacno, cesto rade preko 12 sati dnevno. Znaci izadju ujutro u 8 iz kuce, vrate se u 10 navecr. Cak i kada se vrate, ne odmaraju vec uzimaju lekcije iz stranih jezika. Spavaju 5 sati, neki cak i manje. Svi imaju iste hobije, planinarenje, vjezbanje u teretani, gledanje animea, citanje Mange, gledanje filmova, igranje tenisa, etc. Nevjerovatno su asocijalni, imaju najvise starih ljudi na svijetu i prirodni prirastaj im je katastrofalan. Primorani su da uvoze radnu snagu iz drugih zemalja Azije iako to ne vole. Sikaniraju strane radnike. Americke su potrcke i rade sve sto im Ameri kazu zbog WW2, ne razumiju emocije i zivot kakav mi imamo jer su programirani i rade kako im se kaze, nalik su na kompjutere. Bili su zatvoreni za druge, uvijek zele ici vani a nisu dopustali nikome da udje u Japan. Eto, ako vas jos sta zanima pitajte.
prof engleskog?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 okt 2019, 13:35

Varg je napisao/la:prof engleskog?
Da.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 okt 2019, 13:40

Onda kendžo andžo džoni keribo ke džoni fu bu fu
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 14 okt 2019, 13:45

Da.
jel placas porez

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 okt 2019, 13:49

IlProfessore je napisao/la:Nema glupljeg naroda a da više svršava na javne registre, nebitno da li oni bili tzv. borački, ili oni sa platama itd. Samo glupom muji to može biti neka duševna satisfakcija dok mahala tuđa imena u pretraživaču i gleda ko je bio gdje, koliko, u kojim bitkama, ili kolika mu je plata kod komšije i sl.
Pretpostavljam da su ti članovi porodice iz Minkena izganjali boračkr naknade pa sad pizdiš.
Nullius in verba

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 okt 2019, 13:50

Asteriks je napisao/la:Najbolju sliku o tome kakvi su Azijci generalno dobijes na kruzeru. Pojam ponos za iste ne postoji.

Sto se istorije Japana tice, uz tadasnje trendove svjetskog imperijalizma i kolonijalizma dovoljno je istaci šintoizam i nenadjebiv kult cara. Pomenuti kult nije moguce opisati a to velicanje je jace cak i od kulta licnosti jednog Hitlera.
Nesto kao Tito, znaci.
Don't hate what you don't understand.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 okt 2019, 13:51

It's a secret :mrgreen:

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 14 okt 2019, 13:55

Heller je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:Nema glupljeg naroda a da više svršava na javne registre, nebitno da li oni bili tzv. borački, ili oni sa platama itd. Samo glupom muji to može biti neka duševna satisfakcija dok mahala tuđa imena u pretraživaču i gleda ko je bio gdje, koliko, u kojim bitkama, ili kolika mu je plata kod komšije i sl.
Pretpostavljam da su ti članovi porodice iz Minkena izganjali boračkr naknade pa sad pizdiš.
Ne, članovi moje uže i šire porodice su bili organizatori otpora i od prvog do zadnjeg dana pripadnici ARBiH, i m i ž, ponosno. Mnogi su šehidili, da im se Allah smiluje i uvede u svoje džennetske bašče.
Ali nije mi cilj promovisati biografiju svoje porodice već se čudim površnim mozgovima poput tvog koji odobravaju ovo i zašto dopuštamo da nam sa tacne uzimaju podatke kontraobavještajne službe susjednih država.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 okt 2019, 13:56

xaviesta je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:Najbolju sliku o tome kakvi su Azijci generalno dobijes na kruzeru. Pojam ponos za iste ne postoji.

Sto se istorije Japana tice, uz tadasnje trendove svjetskog imperijalizma i kolonijalizma dovoljno je istaci šintoizam i nenadjebiv kult cara. Pomenuti kult nije moguce opisati a to velicanje je jace cak i od kulta licnosti jednog Hitlera.
Nesto kao Tito, znaci.
:mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 okt 2019, 13:59

IlProfessore je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Ne, članovi moje uže i šire porodice su bili organizatori otpora i od prvog do zadnjeg dana pripadnici ARBiH, i m i ž, ponosno. Mnogi su šehidili, da im se Allah smiluje i uvede u svoje džennetske bašče.
Ali nije mi cilj promovisati biografiju svoje porodice već se čudim površnim mozgovima poput tvog koji odobravaju ovo i zašto dopuštamo da nam sa tacne uzimaju podatke kontraobavještajne službe susjednih država.
Treba da se vidi da se može prijaviti svaki lažni borac koji cucla pare ove države a ima ih ko pljeve.

Ako misliš da obavještajci koje interesuje ovo nnrmaju na tacni :rol:
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 okt 2019, 14:01

Varg je napisao/la:
Da.
jel placas porez
Trebaš ti svoj engleski usavršiti i uzimati pare švabama podučavajući ih.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 14 okt 2019, 14:07

Heller je napisao/la: Treba da se vidi da se može prijaviti svaki lažni borac koji cucla pare ove države a ima ih ko pljeve.
To je posao za službe, institucije, pojedince koji sumnjaju u neku malverzaciju i sl. koji bi trebali imati naloge i druge stvari za izvlačenje takve informacije a ne da su one dostupne svakom yebivjetru i budali koja ima internet konekciju.

Kažu uskoro ide taj registar sa upisanim borbama i sl. Niko ne razmatra mogućnost osvete? Kada sazna neki random lik koji je ostao bez oca, brata, sina i sl. koji su to sudionici borbe može doći do svega :crazy:

Yebo ih sve i jedan registar u državi, pogotovo oni koji donose 0% koristi pojedincu ili široj društvenoj zajednici, a posljedice toga mogu biti nesagledive.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 okt 2019, 14:09

Nesto kao Tito, znaci.
Jedna posebna razina.

Krajem 19. stoljeca omladinu su odgajali prema bušido kodesku te kultu predaka gdje se u prvi plan gurao car kao onaj koji je svetog porijekla. Uopce, ucili su ih kako su Japanci superiorna rasa.

Na sve to dodaj cjelokupnu tradiciju, poslusnost i dobijes nevjerovatne fanatike.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], VensanKasel i 7 gostiju.