FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 13 jul 2025, 23:33

Nije tema, ali drago mi je da je Chelsea natamburao ove mesare. U drugom poluvremenu opet su peesžeovci tukli koga su stigli i opet je sudio nikakav sudac. Vrlo loši gubitnici, kad je već završilo donnaruma i enrique su se počeli tući, naivno se nadam da će ih primjereno kaznit.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 14 jul 2025, 11:08

rikimo je napisao/la:
13 jul 2025, 20:50
U +30 godina koliko ja Bayern pratim klupska politika nikad nije bila ovako suspektna, nije bilo ovoliko kadrovskih manjkavosti, strateških lutanja i reputacijskih udara ko zadnjih par godina. Realno, treba biti zabrinut.

Osnovni problem je nekoliko centara moći u klubu. Uli i Kalle su nekad bili glavna snaga Bayerna, danas su više gerijatrija nego nešto drugo. Eberl nema nikakvu autonomiju. Trener nije subjekt u formiranju sportske politike. Hainer i finansijaši u boardu onda ne znaju na koju bi stranu.

Nedovođenje Wirtza je ozbiljan reputacijski udarac, ali on nije bio optimalna karta za dalji rast jer nije posve kompatibilan s Musialom, a trebaš izdvojiti bogatstvo. Kad je on otpao fokus je trebao biti usmjeren na klasično krilo, ali desio se samo nastavak lutanja. Najgore od svega da svaka glasina i ona najgluplja, izgleda kao da je baš tačna.

Nico je djelovao idealno, Leao meni djeluje isto tako. Diaza nikad nisam tako visoko valorizirao. 15 imena se zavrtilo na krilu...

Na kraju bi Rodrygo bio sve ono što treba, ali ovaj Bayern za njega nikad neće dati 130 miliona koliko kažu Real traži. Iz dva razloga: 1. Ova kakofonija vladanja teško da bi i za Wirtza iskrcala toliko i 2. Pitanje je da li uz sve druge izdatke se taj novac može i skupiti.

Woltemade nije kompetibilan Bayernu, niti jednoj idejonoj varijaciji koju smo gledali u dosta godina. Opet on ima više talenta i manje godina nego ozbiljan broj kupovina koje su se pokazale kao promašaji.
Dobar post, posebno boldiran deo. Kod nas svaki menadžer ima mikromenadžera iznad sebe. I taj lanac nas guši.
Previše posrednika deluje u poslovima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2025, 15:42

Vidjet cete da ce Nkunku doci :thumbup:

Katastrofalan odradjen transfer period. Jos niko nije dosao osim Taha :rol:

Krilo i bek prijeko potrebni.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jul 2025, 16:07

Bravo riki, stručna disertacija. :thumbup:
Možda bi bio od koristi sportsport portalu, pod uslovom da imaš dovoljno slobodnog vremena.

Trossard se spominje kao novo rješenje, po meni katastrofalno loše jer nije mnogo bolji od puno mladjeg Zaragoze koji je uzgred rečeno na radaru Barce koja kao i mi muku muci sa dovođenjem krilnih igrača.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 jul 2025, 16:52

Kvalitet prelaznog roka se mjeri na kraju sezone.

Sjecam se transfer roka De Ligt, Mane, Tel, Gravenberch, Cancelo, Mazraoui i Sommer to je na papiru izgledalo bomba ja sam bio prezadovoljan, na kraju sezone jako lose, a sjecam se i transfer roka Perisic, Pavard, Coutinho, Odriozola, Hernandez i Cuisance to je na papiriu puno losije od ovog gore, a nakon toga smo odigrali sezonu za pamcenje.

Al ono sto je za zaprepastit se, znaci od svih ovih igraca koje sam nabrojao niko nije vise u klubu :mrgreen:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 14 jul 2025, 17:12

Neutral je napisao/la:
14 jul 2025, 15:42

Ja priželjkujem sporedni transfer Nkunkua u nekom rasponu od 30-35 onako low key, bez previše očekivanja.
Uveren sam da bi kod nas barem imo 20 G/A u svim takmicenjima.

A prve želja su mi Simons i Rodrygo u paketu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 jul 2025, 17:38

Sretan 30. rodjenan najboljem fudbaleru među traktorima. Serge Guza Gnabry 🥳

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jul 2025, 18:51

Giovane Élber: "Bayern needs a South American player. Not just because of their footballing quality, but also someone who can create a good atmosphere in the dressing room, so there's a bit of a sense of relaxation. But I don't see anyone [playing in South America] at the moment who would help Bayern immediately. It would have to be a Brazilian, for example, who already plays in Europe. Rodrygo? I was just about to mention him. He's definitely a great player."
Tako je Giovane.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 14 jul 2025, 19:11

Omerbavarac je napisao/la:
14 jul 2025, 16:07
Trossard se spominje kao novo rješenje, po meni katastrofalno loše jer nije mnogo bolji od puno mladjeg Zaragoze koji je uzgred rečeno na radaru Barce koja kao i mi muku muci sa dovođenjem krilnih igrača.
Trossard je fantastičan igrač, momak pokriva sve u napadu, iskrenono mislim da je 1 od tri najboljih igrača Arsenala te najpodcjenjeniji igrač liga petice. . Ako dodje, pominjat ćete me.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 jul 2025, 19:45

Simons je blizu..ako ne zapne oko para?
Kazu neki sa twittera, ne da vfb wolte onda mi trebamo vratiti nubela i pokupiti stillera i onog prednjeg veznog, dodju isto kao wolte u € :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 jul 2025, 20:32

coelho41 je napisao/la:
14 jul 2025, 16:52
Kvalitet prelaznog roka se mjeri na kraju sezone.

Sjecam se transfer roka De Ligt, Mane, Tel, Gravenberch, Cancelo, Mazraoui i Sommer to je na papiru izgledalo bomba ja sam bio prezadovoljan, na kraju sezone jako lose, a sjecam se i transfer roka Perisic, Pavard, Coutinho, Odriozola, Hernandez i Cuisance to je na papiriu puno losije od ovog gore, a nakon toga smo odigrali sezonu za pamcenje.

Al ono sto je za zaprepastit se, znaci od svih ovih igraca koje sam nabrojao niko nije vise u klubu :mrgreen:
U tom grmu i leži zeko. Bolje je, po meni, imat 2 prava nego 7 krivih. Da je J.eberlu uspio Duje sad bi pričali o jednom od najuspješnijih menadžera u povijesti. Ali, što bi reko Kemo, nije htjela... /kao ni Nico, Barcola, Gvirc/. Lako je potpisivat Roce, Kvizance, Zaragoze, Boeye... koje niko neće, isto ko što je lako zadržat igrača kad mu daš 20 milki plaće, tako svako može bit menadžer.

Inače, za OM imate dva supertalenta - Bischofa i Karla, neko od ove dvojice bi se sigurno nametnuo, samo treba imat petlju. Ionako nemate važnije utakmice do idućeg marta.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 14 jul 2025, 20:37

kao nastavak na raniji post...

Koliko je Bayern zapravo u kadrovsko problemu na rukovodećim pozicijama najbolje se ilustrira Stillerom i Yildizom. Igrači koji bi ti sad bili nositelji igre, koje bi sad rado doveo, tvoja su djeca i nisi ih prepoznao.

Ovo ljeto lijevo krilo je prioritet.

- idealno i nedodirljivo Rodrygo
- odlično i vrlo skupo Leao
- dobro i skupo Mitoma (svojim profilom bi sjajno legao ovom što sad Bayern ima)

Trossard ima 30 godina, realno je višak u Arsenalu kad se vidi koga sve dovode. On bi realno bio utješna opcija.

Xavi Simons je igrač kojeg se ne bi trebalo preskočiti. S njim bi se bezbolno prebrodilo neigranje Musiale, a za manje pare se ne može dovesti potentniji ofanzivac danas. Sve zbog jedne lošije sezone. U najgorem scenariju opet ga možeš nekom uvaliti čak i za veće pare.

Potreba je i vrhunski desni bek. Stanišić i Laimer su vrijedni i treba da su tu, ali nisu idealna prva opcija na beku.

Najveći izazov će biti naći nasljednika Neueru. Urbig je odigrao polusezonu ispod očekivanja. Nubela još ne bih posve otpisao, ali će ga se otpisati... Posve sam bez ideja. Naredno ljeto će se za golmana najveće klase trebati dati +50 miliona.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 14 jul 2025, 22:18

Opet će Neuer dobiti novi ugovor, ozlijedit će se na pola sezone taman da se može sakriti kolika je slaba karika.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 14 jul 2025, 22:22

Donnarummi ističe ugovor sljedeće ljeto.
Ima tek 26 godina. I prije 4 godine je čekao da mu istekne ugovor u Milanu i prešao kao slobodan igrač.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 14 jul 2025, 22:32

rikimo je napisao/la:
14 jul 2025, 20:37

Koliko je Bayern zapravo u kadrovsko problemu na rukovodećim pozicijama najbolje se ilustrira Stillerom i Yildizom. Igrači koji bi ti sad bili nositelji igre, koje bi sad rado doveo, tvoja su djeca i nisi ih prepoznao.
Za te igrače trebaš imati trenera muudonju ala van Gaal, koji se ne libi gurnuti malce u vatru.
Užarena trenerska pozicija ne trpi puno eksperimente, ovi talenti pod navodnim znacima ne trzaju baš dobro na posudbama.
Niti Angelo niti Kenan još nisu izrasli u velike igrače, uprkos tome što igraju u slabijim ekipama.
Da su talenti to se znalo, ali ima tu još poprilično prepreka.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jul 2025, 23:21

Irankunda završio u Watfordu za 4 miliona plus 50% od naredne prodaje kao i povratna klauzula.
Nije ni dobio priliku sa zaigra za prvi tim.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 jul 2025, 23:30

Ako se već daje na posudbu onda treba bit minimalno na 2 godine, jer niko neće forsat mladog igrača koji će mu otić bez naknade iduće godine, osim ako taj nije osjetno bolji od igrača u njegovom rosteru. Osim toga mladom igraču se teže dokazat u okruženju slabijih igrača gdje nema dobrih partnera za igru, a i svaka velika greška u jednom Heidenheimu, Bochumu, Kielu... je problem jer će se teško iskompenzirat tokom igre, za razliku od vas gdje je svejedno hoćete li dobit sa 3 ili 6 razlike.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 jul 2025, 01:33

Falk i Floki jedan u kupe, drugi u špade. Čini se da je Falk vaš novinar koji plasira naručene informacije. Po njemu ste vi sve dogovorili sa Wirtzom, pa sa Diazom, a evo uskoro i sa Trossardom. Po Flokiju se ništa od toga nije desilo. U svakom slučaju dobro je imat "klupskog" novinara koji će prodavat lažnjake da zbuni konkurenciju.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2025, 16:41

farinelli123 je napisao/la:
14 jul 2025, 17:12
Neutral je napisao/la:
14 jul 2025, 15:42

Ja priželjkujem sporedni transfer Nkunkua u nekom rasponu od 30-35 onako low key, bez previše očekivanja.
Uveren sam da bi kod nas barem imo 20 G/A u svim takmicenjima.

A prve želja su mi Simons i Rodrygo u paketu.
Top ce bit kod nas, samo me zanima gdje ce igrati, nije klasicno krilo :thumbup:

Nadam se dolasku nekog kapitalca, te potajno beku.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jul 2025, 18:55

Wanner zatražio novu posudbu a mediji navode da se razmatra opcija prodaje sa povratnom klauzulom.

Palhinha na radaru Intera, priča se o cifri od 30 miliona.

Diaz je još uvijek vruća tema te se i danas provlači priča. Razmatra se cifra od oko 60 miliona eura.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.