Bez patetike. Zna se ko su Skripari bili.kksiroki je napisao/la:Iskreno ne volim pisati na ovom forumu iako sam jedan od “prvih“ registriranih na istom zbog politike da Hrvatu bez sankcije kažeš (ne ti nego općenito ) ustaša i nikom ništa . Ali pošto me ti evo vučeš za jezik samo kratko ,Prekpeljaj ,Doći npr.nisu prezimena iz Širokog niti iz BiH naprotiv s Kosova su i dečki najnormalnije igraju za Široki , drugo i zadnje od osmanlija u Širokom je 99,9% Hrvata a ovi koji su ostali nemaju nikakav problem u bilo kojoj sferi pa tako i sportu čak što više imam i prijatelja koji etnički nije Hrvat i da zna igrao bi za Široki na njegovu žalost o nogometu pojma nema .Beduin je napisao/la:Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Beduin
- Kontakt:
Ne vucem ja tebe za jezik (jer je ocito da nikog nisam nazivao ustasama niti tvoj voljeni klub nazivao istim pogrdnim nazivom), cak ni ne ocekujem nekakva konstruktivna opravdanja niti objektivno sagledavanje situacije i osude onoga ocigledno-nesportskog, ali te price kako ti je drug nehrvat i kako bi igrao za SB da mu ide fudbal od nogu je prica za malu djecu. To i ti znas, jer je vase druzenje i svakodnevnica u kaficu i diskoteci, a politika i ideologija tvog kluba sasvim nesto drugo.kksiroki je napisao/la:Iskreno ne volim pisati na ovom forumu iako sam jedan od “prvih“ registriranih na istom zbog politike da Hrvatu bez sankcije kažeš (ne ti nego općenito ) ustaša i nikom ništa . Ali pošto me ti evo vučeš za jezik samo kratko ,Prekpeljaj ,Doći npr.nisu prezimena iz Širokog niti iz BiH naprotiv s Kosova su i dečki najnormalnije igraju za Široki , drugo i zadnje od osmanlija u Širokom je 99,9% Hrvata a ovi koji su ostali nemaju nikakav problem u bilo kojoj sferi pa tako i sportu čak što više imam i prijatelja koji etnički nije Hrvat i da zna igrao bi za Široki na njegovu žalost o nogometu pojma nema .Beduin je napisao/la:Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
A tek o korijenu neke rijeci, u tvom primjeru prezimena, se moze nasiroko i naokolo, ali je bit svega jaca, a ne osmanlijski i a-u period, jer je i BiH nekad davno bila vladar dobrog Hrvatskog primorja pa sad sve to macku o rek mozemo okaciti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Slazem sePappy je napisao/la:Daj nek se opet otvore ili Prepucavanja ili SArajevo-Željezničar tema da mogu nastaviti prepucavanje, a ovdje da se nesto kvalitetno procita.
Imate u Sirokom sad novoosnovanu NK Mladost i ako se brinete gdje ce vam djeca trenirat onda ih posaljete tamo 
Politika kluba je politika tog kluba i tice se navijaca i clanova tog kluba. Kome se ne svidja moze slobodno biti navijac ili clan drugog kluba. Moze i pokrenuti inicijativu da se ta politika mijenja.
Meni je potpuno svejedno kakvu politiku ima klub za koji ja ne navijam. Postujem ih zbog urednosti i mislim da je to puno bitnije od krvih zrnaca nakupljenih u tom klubu.
Vise bi volio da nam je svaki klub financijski stabilan kao Siroki, da nema dugovanja, da ulaze u omladinski pogon, da ulaze u infrastrukturu, da je jednostavno kao Siroki nego da se fura nesto multikulti. Neka svi broje krvna zrnca ako ce biti tako stabilni sto se mene tice. Mene nitko ne tjera da navijam za takav klub, a ako je to sramota onda je to njihova sramota, a ne moja.
Politika kluba je politika tog kluba i tice se navijaca i clanova tog kluba. Kome se ne svidja moze slobodno biti navijac ili clan drugog kluba. Moze i pokrenuti inicijativu da se ta politika mijenja.
Meni je potpuno svejedno kakvu politiku ima klub za koji ja ne navijam. Postujem ih zbog urednosti i mislim da je to puno bitnije od krvih zrnaca nakupljenih u tom klubu.
Vise bi volio da nam je svaki klub financijski stabilan kao Siroki, da nema dugovanja, da ulaze u omladinski pogon, da ulaze u infrastrukturu, da je jednostavno kao Siroki nego da se fura nesto multikulti. Neka svi broje krvna zrnca ako ce biti tako stabilni sto se mene tice. Mene nitko ne tjera da navijam za takav klub, a ako je to sramota onda je to njihova sramota, a ne moja.
- Evolve
- Kontakt:
Imas li ti beduin ikakve druge zanimacije u zivotu osim komentiranja sirokog? Daj vise , imas svoje misljenje ljudi imaju drugo. Iznio si ga, ima vec 3 stranice isto pilas. Zaobidji vise...
Sretno
Sretno
NK Široki Brijeg
Glupo je da ijedan sportski klub ima ikakav prefiks osim FK, NK, KK, RK..
Sto uopste staviti HNK, ili BFK? Ili jos gluplje katolicki, muslimanski, pravoslavni? Pa to su sportski klubovi, dodavanjem bilo kakvog prefiksa prestaje biti sportski i prelazi u nesto drugo. To nas je uostalom i dovelo ovdje gdje jesmo.
Sto uopste staviti HNK, ili BFK? Ili jos gluplje katolicki, muslimanski, pravoslavni? Pa to su sportski klubovi, dodavanjem bilo kakvog prefiksa prestaje biti sportski i prelazi u nesto drugo. To nas je uostalom i dovelo ovdje gdje jesmo.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Definitivno se slazem. Svak'ima pravo da ustroji klub na nacin kako zeli. Zanimljivo je da vecinu ne smeta romska reprezentacija koju placaju porezni obveznici, a hrvatski klub je problem. Izuzetno je nezrela demokracija u BiH. Ljudi tesko razumiju ustavno pravo i zakonske okvire gdje se klubovi, udruzenja formiraju na nacin da funkcioniraju prema statutu koji formiraju i usvajaju clanovi, te se registriraju na nacin koji su utvrdili na osnivackoj skupstini, te se pod tim uvjetima registriraju u sudu. To je slobodna kategorija protiv koje se mogu i protivnici boriti, postoje i okviri gdje se moze zabraniti djelovanje takvog udruzenja ili kluba. Takve odluke donosi sud, vrhovni sud, a moze se i do europskog suda ici. Zakon je vrlo jasan i decidiran, bolje se klonuti suludih rasprava jer sve je na strani Sirokog Brijega.Signore je napisao/la:Imate u Sirokom sad novoosnovanu NK Mladost i ako se brinete gdje ce vam djeca trenirat onda ih posaljete tamo
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Evo ja imam primjer iz svog grada gdje nam se karate klub zove 'Gazija'. Ne znam tko su clanovi, jel mijesano ili ne, ali sad bi ja trebao nekome soliti pamet jer moje dijete ako zeli trenirati karate mora biti islamski borac? Smijesno. Taj klub su osnovali odredjeni ljudi, oni ga vode, nakon njih ce ga voditi neki drugi, klub ce nositi isto ime, imati istu politiku. To jednostavno nije moj klub i necu da se mijesam. Da se klub zvao drugacije, moje dijete tu treniralo pa se onda mijenjalo ime, tad bi ja imao pravo glasa, ovako nemam, kao sto i ovi koji misle da im djeca nebi imala gdje igrati nemaju pravo glasa oko NKSB. Sam znas kakva je politika kluba i mozes poslati dijete negdje drugo, mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.
-
Pitaristok
- Kontakt:
Pazeljeznicar1 je napisao/la:Eno vidi njega kazem ti boli me racku za taj kvazi udbaski klub.HZ_ilidzaa je napisao/la:Nece ga se niko vise nalizat ko vizeljeznicar1 je napisao/la:Kinez izvalio pare, i to kao nesto smisljeno napravljeno, u ostalom koga boli qurac za taj kvazi politicki klub.
Ali kako je samo lijepo vidjeti lizanje, a razlog za lizanje samo jedan.Zna se se da ga ne spominjem beze
Ako te već ne interesuje onda ne komentariši...
-
Pitaristok
- Kontakt:
Kad već tako poznaješ povijest de nam reci zašto je takva situacija kad kažeš da je od osmanlija 99% katoličko stanovnistvo i šta je radila on prva bojna listička ustaška brigada (tako nekako nosila je naziv, u sastavu NDH i fašista).kksiroki je napisao/la:Iskreno ne volim pisati na ovom forumu iako sam jedan od “prvih“ registriranih na istom zbog politike da Hrvatu bez sankcije kažeš (ne ti nego općenito ) ustaša i nikom ništa . Ali pošto me ti evo vučeš za jezik samo kratko ,Prekpeljaj ,Doći npr.nisu prezimena iz Širokog niti iz BiH naprotiv s Kosova su i dečki najnormalnije igraju za Široki , drugo i zadnje od osmanlija u Širokom je 99,9% Hrvata a ovi koji su ostali nemaju nikakav problem u bilo kojoj sferi pa tako i sportu čak što više imam i prijatelja koji etnički nije Hrvat i da zna igrao bi za Široki na njegovu žalost o nogometu pojma nema .Beduin je napisao/la:Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
**** majku ovi pitari bas nisu normalni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Nemojte piletovu bracu da diratepile87 je napisao/la:**** majku ovi pitari bas nisu normalni.
Pile, starii crtac troouglova, pravouvaonika I ostalih ibrakometrijskih tijela
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Tacno tako nemojte od price o uslovima skretati temu o ustasama.Pantelija je napisao/la:Nemojte piletovu bracu da diratepile87 je napisao/la:**** majku ovi pitari bas nisu normalni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- Evolve
- Kontakt:
Nebi me cudilo da pojedini krenu vadit k.č.- ove , trazit gradjevinske dozvole, certifikate, posjedove listovepile87 je napisao/la:Tacno tako nemojte od price o uslovima skretati temu o ustasama.Pantelija je napisao/la:Nemojte piletovu bracu da diratepile87 je napisao/la:**** majku ovi pitari bas nisu normalni.
NK Široki Brijeg
Jamčim ti sa 100% sigurnošću da bi takvo dijete treniralo u klubu.Signore je napisao/la:mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.
Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
Potpuno isto što i Sarajevska ustaška pukovnija. Ovo sportski forum ili povjesni?Pitaristok je napisao/la:
Kad već tako poznaješ povijest de nam reci zašto je takva situacija kad kažeš da je od osmanlija 99% katoličko stanovnistvo i šta je radila on prva bojna listička ustaška brigada (tako nekako nosila je naziv, u sastavu NDH i fašista).
Lištica
Lištica
- Beduin
- Kontakt:
Jamcis i da bi igralo u prvom timu i potpisalo profi ugovor sa vama (ili eto amaterski ugovor, kao sto radi vecina klubova kod nas)?maxmore je napisao/la:Jamčim ti sa 100% sigurnošću da bi takvo dijete treniralo u klubu.Signore je napisao/la:mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Šta ti je tu čudno??! Šta vi mislite da nama u Širokom rastu rogovi?Beduin je napisao/la:Jamcis i da bi igralo u prvom timu i potpisalo profi ugovor sa vama (ili eto amaterski ugovor, kao sto radi vecina klubova kod nas)?maxmore je napisao/la:Jamčim ti sa 100% sigurnošću da bi takvo dijete treniralo u klubu.Signore je napisao/la:mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.
Lištica
Lištica
-
Pitaristok
- Kontakt:
kurcu. ti pričaj isto, u mojoj firmi radi 12 Hrvata, Sarajevo MašAllah puno Hrvata,,,maxmore je napisao/la:Potpuno isto što i Sarajevska ustaška pukovnija. Ovo sportski forum ili povjesni?Pitaristok je napisao/la:
Kad već tako poznaješ povijest de nam reci zašto je takva situacija kad kažeš da je od osmanlija 99% katoličko stanovnistvo i šta je radila on prva bojna listička ustaška brigada (tako nekako nosila je naziv, u sastavu NDH i fašista).
Pitaj svog kolegu jel povjesni...
Joj vam glupe rasprave.Neznam Sto raspravljate o tome,pa kada bude ban,joj
Dovoljno je pogledati sastav,sirokog,borca,i zrinjskog,pa i slavije,modrice,leotara...
Mozemo li sastaviti barem 8 igraca zajedno sa klupom...
Nisam siguran Ali sumnjam.
I onda pogledas sastave sarajeva,slobode,celika,zeljeznicara...i sve ti bude jasno..
Zaobidjite temu,ode ba podforum u ****.
Dajte temu 7 kolo da se zajebavamo
Dovoljno je pogledati sastav,sirokog,borca,i zrinjskog,pa i slavije,modrice,leotara...
Mozemo li sastaviti barem 8 igraca zajedno sa klupom...
Nisam siguran Ali sumnjam.
I onda pogledas sastave sarajeva,slobode,celika,zeljeznicara...i sve ti bude jasno..
Zaobidjite temu,ode ba podforum u ****.
Dajte temu 7 kolo da se zajebavamo
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.