Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Heller
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Heller » 03 sep 2015, 23:58

kksiroki je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.
Iskreno ne volim pisati na ovom forumu iako sam jedan od “prvih“ registriranih na istom zbog politike da Hrvatu bez sankcije kažeš (ne ti nego općenito ) ustaša i nikom ništa . Ali pošto me ti evo vučeš za jezik samo kratko ,Prekpeljaj ,Doći npr.nisu prezimena iz Širokog niti iz BiH naprotiv s Kosova su i dečki najnormalnije igraju za Široki , drugo i zadnje od osmanlija u Širokom je 99,9% Hrvata a ovi koji su ostali nemaju nikakav problem u bilo kojoj sferi pa tako i sportu čak što više imam i prijatelja koji etnički nije Hrvat i da zna igrao bi za Široki na njegovu žalost o nogometu pojma nema .
Bez patetike. Zna se ko su Skripari bili.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 sep 2015, 00:37

kksiroki je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Skver je napisao/la:Svako ima pravo uredjivati svoj klub na nacin za koje misle da je najbolji za njih. Niko nema pravo nikome nametati kaji ce prefiks imati taj klub I kakvu ce politiku taj klub voditi, ako ljudi zele da imaju prefiks katolicki ili ne znam vec koji zele imati naravno u skladu za zakonom drzave u kojoj taj klub djeluje, neka imaju. U cijeloj prici najbitnije je da niko nikoga ne vredja na bilo kojoj osnovi. Meni kao ljubitelju fudbala/nogometa je drago vidjeti kad neki klub napreduje u bilo kojem segmentu, lijepo mi je vidjeti novi krov i restauriran travnjak na Pecari, novi semafor na Bilinom polju….vidjeti kako FK Sarajevo napreduje u svim segmentima, pravi novi kamp, vidjeti novi travnjak u Bijeljini……ali izgleda nama je vaznije ona “Nek komsiji/susjedu crkne krava”, citam na forumu ljudi stavili novi semafor na Bilinom polju i neko odmah napisao kako se semafor ne uklapa u eksterijer u smislu semafor je nov a tribina stara kao i zgrada iza semafora , umjesto da se bavimo sa sobom mi se naravno vise volimo baviti drugima……gledati kako drugi napreduju a tvoj klub stagnira u svim segmentima....to je ljubomora, a ljubomora je bolest........
Sve sto si napisao izgleda objektivno i mudro, ali sta sad ja ako zivim u Sirokom Brijegu, musliman sam i zelim da se moje dijete bavi fudbalom? Cemu da se moje dijete nada, od koga da uci, kako da napreduje kad ga klub iz grada u kojem je rodjen u startu diskredituje i salje mu poruku da nije dobrodosao u taj klub jer je druge vjere/nacije, to je ljubomora? Jedno je pravo koje taj klub koristi, a drugo je nesportska ideologija prema drugom i drugacijem. Dakle, ako si musliman/bosnjak/bosanac onda se seli barem u Mostar jer tamo imas 2 kluba u kojima mozes trenirati i nadati se da ces postati fudbaler. Meni logike nema kad je u pitanju taj klub. Osim zadovoljavanja apetita i ideologije lokalnog zivlja i ocita spona sa HNL-om, pa zato i kotiraju u sportu kako kotiraju.
Iskreno ne volim pisati na ovom forumu iako sam jedan od “prvih“ registriranih na istom zbog politike da Hrvatu bez sankcije kažeš (ne ti nego općenito ) ustaša i nikom ništa . Ali pošto me ti evo vučeš za jezik samo kratko ,Prekpeljaj ,Doći npr.nisu prezimena iz Širokog niti iz BiH naprotiv s Kosova su i dečki najnormalnije igraju za Široki , drugo i zadnje od osmanlija u Širokom je 99,9% Hrvata a ovi koji su ostali nemaju nikakav problem u bilo kojoj sferi pa tako i sportu čak što više imam i prijatelja koji etnički nije Hrvat i da zna igrao bi za Široki na njegovu žalost o nogometu pojma nema .
Ne vucem ja tebe za jezik (jer je ocito da nikog nisam nazivao ustasama niti tvoj voljeni klub nazivao istim pogrdnim nazivom), cak ni ne ocekujem nekakva konstruktivna opravdanja niti objektivno sagledavanje situacije i osude onoga ocigledno-nesportskog, ali te price kako ti je drug nehrvat i kako bi igrao za SB da mu ide fudbal od nogu je prica za malu djecu. To i ti znas, jer je vase druzenje i svakodnevnica u kaficu i diskoteci, a politika i ideologija tvog kluba sasvim nesto drugo.
A tek o korijenu neke rijeci, u tvom primjeru prezimena, se moze nasiroko i naokolo, ali je bit svega jaca, a ne osmanlijski i a-u period, jer je i BiH nekad davno bila vladar dobrog Hrvatskog primorja pa sad sve to macku o rek mozemo okaciti. :)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la tuzla87 » 04 sep 2015, 07:59

Pappy je napisao/la:Daj nek se opet otvore ili Prepucavanja ili SArajevo-Željezničar tema da mogu nastaviti prepucavanje, a ovdje da se nesto kvalitetno procita.
Slazem se :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 sep 2015, 08:11

Imate u Sirokom sad novoosnovanu NK Mladost i ako se brinete gdje ce vam djeca trenirat onda ih posaljete tamo :mrgreen:

Politika kluba je politika tog kluba i tice se navijaca i clanova tog kluba. Kome se ne svidja moze slobodno biti navijac ili clan drugog kluba. Moze i pokrenuti inicijativu da se ta politika mijenja.

Meni je potpuno svejedno kakvu politiku ima klub za koji ja ne navijam. Postujem ih zbog urednosti i mislim da je to puno bitnije od krvih zrnaca nakupljenih u tom klubu.

Vise bi volio da nam je svaki klub financijski stabilan kao Siroki, da nema dugovanja, da ulaze u omladinski pogon, da ulaze u infrastrukturu, da je jednostavno kao Siroki nego da se fura nesto multikulti. Neka svi broje krvna zrnca ako ce biti tako stabilni sto se mene tice. Mene nitko ne tjera da navijam za takav klub, a ako je to sramota onda je to njihova sramota, a ne moja.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 04 sep 2015, 08:12

Imas li ti beduin ikakve druge zanimacije u zivotu osim komentiranja sirokog? Daj vise , imas svoje misljenje ljudi imaju drugo. Iznio si ga, ima vec 3 stranice isto pilas. Zaobidji vise...

Sretno
NK Široki Brijeg

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 04 sep 2015, 08:56

Glupo je da ijedan sportski klub ima ikakav prefiks osim FK, NK, KK, RK..
Sto uopste staviti HNK, ili BFK? Ili jos gluplje katolicki, muslimanski, pravoslavni? Pa to su sportski klubovi, dodavanjem bilo kakvog prefiksa prestaje biti sportski i prelazi u nesto drugo. To nas je uostalom i dovelo ovdje gdje jesmo.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 04 sep 2015, 10:02

Signore je napisao/la:Imate u Sirokom sad novoosnovanu NK Mladost i ako se brinete gdje ce vam djeca trenirat onda ih posaljete tamo :mrgreen:

Politika kluba je politika tog kluba i tice se navijaca i clanova tog kluba. Kome se ne svidja moze slobodno biti navijac ili clan drugog kluba. Moze i pokrenuti inicijativu da se ta politika mijenja.

Meni je potpuno svejedno kakvu politiku ima klub za koji ja ne navijam. Postujem ih zbog urednosti i mislim da je to puno bitnije od krvih zrnaca nakupljenih u tom klubu.

Vise bi volio da nam je svaki klub financijski stabilan kao Siroki, da nema dugovanja, da ulaze u omladinski pogon, da ulaze u infrastrukturu, da je jednostavno kao Siroki nego da se fura nesto multikulti. Neka svi broje krvna zrnca ako ce biti tako stabilni sto se mene tice. Mene nitko ne tjera da navijam za takav klub, a ako je to sramota onda je to njihova sramota, a ne moja.
Definitivno se slazem. Svak'ima pravo da ustroji klub na nacin kako zeli. Zanimljivo je da vecinu ne smeta romska reprezentacija koju placaju porezni obveznici, a hrvatski klub je problem. Izuzetno je nezrela demokracija u BiH. Ljudi tesko razumiju ustavno pravo i zakonske okvire gdje se klubovi, udruzenja formiraju na nacin da funkcioniraju prema statutu koji formiraju i usvajaju clanovi, te se registriraju na nacin koji su utvrdili na osnivackoj skupstini, te se pod tim uvjetima registriraju u sudu. To je slobodna kategorija protiv koje se mogu i protivnici boriti, postoje i okviri gdje se moze zabraniti djelovanje takvog udruzenja ili kluba. Takve odluke donosi sud, vrhovni sud, a moze se i do europskog suda ici. Zakon je vrlo jasan i decidiran, bolje se klonuti suludih rasprava jer sve je na strani Sirokog Brijega.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 sep 2015, 10:09

Evo ja imam primjer iz svog grada gdje nam se karate klub zove 'Gazija'. Ne znam tko su clanovi, jel mijesano ili ne, ali sad bi ja trebao nekome soliti pamet jer moje dijete ako zeli trenirati karate mora biti islamski borac? Smijesno. Taj klub su osnovali odredjeni ljudi, oni ga vode, nakon njih ce ga voditi neki drugi, klub ce nositi isto ime, imati istu politiku. To jednostavno nije moj klub i necu da se mijesam. Da se klub zvao drugacije, moje dijete tu treniralo pa se onda mijenjalo ime, tad bi ja imao pravo glasa, ovako nemam, kao sto i ovi koji misle da im djeca nebi imala gdje igrati nemaju pravo glasa oko NKSB. Sam znas kakva je politika kluba i mozes poslati dijete negdje drugo, mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 04 sep 2015, 10:51

zeljeznicar1 je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:
zeljeznicar1 je napisao/la:Kinez izvalio pare, i to kao nesto smisljeno napravljeno, u ostalom koga boli qurac za taj kvazi politicki klub.

Ali kako je samo lijepo vidjeti lizanje, a razlog za lizanje samo jedan.Zna se se da ga ne spominjem beze :D
Nece ga se niko vise nalizat ko vi :njanjanja:
Eno vidi njega kazem ti boli me racku za taj kvazi udbaski klub.
Pa
Ako te već ne interesuje onda ne komentariši...

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 04 sep 2015, 10:57

kksiroki je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Kad već tako poznaješ povijest de nam reci zašto je takva situacija kad kažeš da je od osmanlija 99% katoličko stanovnistvo i šta je radila on prva bojna listička ustaška brigada (tako nekako nosila je naziv, u sastavu NDH i fašista).

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 sep 2015, 11:02

**** majku ovi pitari bas nisu normalni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 sep 2015, 11:21

pile87 je napisao/la:**** majku ovi pitari bas nisu normalni.
Nemojte piletovu bracu da dirate :D
Pile, starii crtac troouglova, pravouvaonika I ostalih ibrakometrijskih tijela :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 sep 2015, 11:29

Pantelija je napisao/la:
Pile, starii crtac troouglova, pravouvaonika I ostalih ibrakometrijskih tijela :D
Tacno tako nemojte od price o uslovima skretati temu o ustasama.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 04 sep 2015, 11:53

pile87 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Tacno tako nemojte od price o uslovima skretati temu o ustasama.
Nebi me cudilo da pojedini krenu vadit k.č.- ove , trazit gradjevinske dozvole, certifikate, posjedove listove :lol: :rol: :tralala:
NK Široki Brijeg

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 04 sep 2015, 12:16

Signore je napisao/la:mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.
Jamčim ti sa 100% sigurnošću da bi takvo dijete treniralo u klubu.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 04 sep 2015, 12:23

Pitaristok je napisao/la:
Kad već tako poznaješ povijest de nam reci zašto je takva situacija kad kažeš da je od osmanlija 99% katoličko stanovnistvo i šta je radila on prva bojna listička ustaška brigada (tako nekako nosila je naziv, u sastavu NDH i fašista).
Potpuno isto što i Sarajevska ustaška pukovnija. Ovo sportski forum ili povjesni?

Lištica

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 sep 2015, 12:24

maxmore je napisao/la:
Signore je napisao/la:mada sam ja uvjeren da NKSB nebi odbio nekog sirokobrijezanina islamske vjeroispovjesti.
Jamcis i da bi igralo u prvom timu i potpisalo profi ugovor sa vama (ili eto amaterski ugovor, kao sto radi vecina klubova kod nas)?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 04 sep 2015, 12:26

Beduin je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Jamcis i da bi igralo u prvom timu i potpisalo profi ugovor sa vama (ili eto amaterski ugovor, kao sto radi vecina klubova kod nas)?
Šta ti je tu čudno??! Šta vi mislite da nama u Širokom rastu rogovi?

Lištica

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 04 sep 2015, 12:29

maxmore je napisao/la:
Pitaristok je napisao/la:
Potpuno isto što i Sarajevska ustaška pukovnija. Ovo sportski forum ili povjesni?
kurcu. ti pričaj isto, u mojoj firmi radi 12 Hrvata, Sarajevo MašAllah puno Hrvata,,,

Pitaj svog kolegu jel povjesni...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 sep 2015, 12:31

Joj vam glupe rasprave.Neznam Sto raspravljate o tome,pa kada bude ban,joj
Dovoljno je pogledati sastav,sirokog,borca,i zrinjskog,pa i slavije,modrice,leotara...
Mozemo li sastaviti barem 8 igraca zajedno sa klupom...
Nisam siguran Ali sumnjam.
I onda pogledas sastave sarajeva,slobode,celika,zeljeznicara...i sve ti bude jasno..
Zaobidjite temu,ode ba podforum u ****.
Dajte temu 7 kolo da se zajebavamo
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []