Poznat po izjaviOsim13 je napisao/la:NmgTarzan Milošević novi ambasador Crne Gore u Srbiji.
Nijesam ja od tih Miloševića
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Poznat po izjaviOsim13 je napisao/la:NmgTarzan Milošević novi ambasador Crne Gore u Srbiji.
Ako zelis nesto kao Gangse, lokacija Nju Jork, onda bih ti preporucio Testament Luckyja Luciana, mislim svakom bi preporucio ko je ljubitelj te i slicne tematike.VolimTz je napisao/la:Da li neko zna kakvu dobru knjigu, dokumentarni ili igrani film na temu imigracije u SAD u 18., 19. ili pocetkom 20 vijeka. Sinoc sam gledao "Gangs of New York" i pravo me zaintrigirao taj dio historije.
Mislim da bi Asteriks najvise znao o tome.
Zato sto nije ni blizu onog Kanyeovog nivoa, cak ni Pabla, tako da ne mora znaciti da ako je Kanye da je sve sto on radi automatski dobro. Mislim ovdje je zastranio skroz, otisao u propovijednike, ovo je taman za crkve da mogu nedjeljom njegove propovijedi citatiDonnie Darko je napisao/la:selahrio_Ferdy88 je napisao/la:Jedina da nesto valja sa albuma, ne znam sto mu je ovo trebalo, otisao u fratreAerials je napisao/la:
follow god
closed on sunday
on god
hands on
use this prayer
ne znam kako se i za jednu od ovih pjesama moze reci da ne valja
Obavezno cu da je printam i procitam. Hvala ti puno.Asteriks je napisao/la:
file:///C:/Users/Administrator/Downloads/kupdf.net_istorija-sadhenri-bemford-parks.pdf
KnjigaAko ti ne ovo ne ucita onda trazi istu na scribdu. Tu imas sve od kolonizacije Amerike, sirenje SAD-a prema Zapadu te i striktno imigracije 18. i 19. stoljeca iako su spomenute na par stranica.
Imas onda od knjigu istoricara Ervina Dubrovica - Iseljavanje iz Srednje Evrope u Ameriku, gdje opisuje naravno i isljeavanje iz Hrvatske. Kratak pregled popracen slikama.
file:///C:/Users/Administrator/Downloads/210761462-merika-America.pdf
Dosta opsirna tema, ovaj dio sto tebe striktno interesuje mozes traziti pod - velika glad u Irskoj zbog koje su milioni Iraca otisli preko okeana. Onda Gold Rush u Kaliforniji, pa isljeljavanje iz Njemacke nakon revolucije 1848., onda isljeavanje Jevreja nakon raznih represija itd.
Cim budem bio u prilici gledam.sljivo je napisao/la:
Ako zelis nesto kao Gangse, lokacija Nju Jork, onda bih ti preporucio Testament Luckyja Luciana, mislim svakom bi preporucio ko je ljubitelj te i slicne tematike.
Znaci ako je Kanye nije podlozan kritici. Pa ovaj je los, i to je realno, ovaj fazon mu je bezveze, nije nista novo, ovakvih gospela i preachera koliko hoces.Aerials je napisao/la:Naravno da je automatski dobro, pa Kanye je u pitanju.
Na stranu sve, ja stvarno ne vidim nijedan njegov album kao loš. Svaki ima svoj neki fazon, i svaki mi je dobar. Isto kao i Weekndov, njih dvojica nemaju lošeg albuma u diskografiji.
Onu pronadji i obavezno.procitaj. Odlicna je knjiga (mislim ako volis tu tematiku) i jos je zanimljiva za citati. Kroz tu borbu na ulicama Nju Jorka, razvoju kriminala mozes uociti sta je koja grupa kroz sta doprinijela istom i generalno kulturi amerike. Zanimljivo je kako je za taj razvoj organiziranog kriminala zasluzna borba za buducnost nizih klasa koje su emigrirale u Ameriku, Italijana, Iraca, Jevreja, i svako je doprinosio na svoj nacin. Pa opisi kako se krece u sve to, kako se odrzava, i kako se iskoristava drustvo ili stanje drustva zarad kriminala.VolimTz je napisao/la:....
I mene interesuje. Da ne bi slučajno ušao u objekat.Derdiyok je napisao/la:Kakvi ovo iz Bangladeša rade negdje kod nas na građevini ?!
https://www.geni.com/projects/Titanic-p ... osne/11292VolimTz je napisao/la:
Jes gledo dnevnik na bht, naucili rijeci , dobar dan, RADI, gotovoHeller je napisao/la:I mene interesuje. Da ne bi slučajno ušao u objekat.Derdiyok je napisao/la:Kakvi ovo iz Bangladeša rade negdje kod nas na građevini ?!
Nisam mazohistDerdiyok je napisao/la:Jes gledo dnevnik na bht, naucili rijeci , dobar dan, RADI, gotovoHeller je napisao/la:I mene interesuje. Da ne bi slučajno ušao u objekat.Derdiyok je napisao/la:Kakvi ovo iz Bangladeša rade negdje kod nas na građevini ?!
Nisam to ni rekla. Samo govorim svoje mišljenje. Meni je album odličan, i apsolutno netačno da je ovakvih preachera i gospela koliko hoćeš, ovo je vjerovatno prvi rap album sa ovom tematikom i ovakvim samplovima. Mada ono, nije ni cilj da se svima svidi i da bude isto kao i njegovi prethodni albumi. Čovjek je svakim albumom napravio nešto novo.rio_Ferdy88 je napisao/la:Znaci ako je Kanye nije podlozan kritici. Pa ovaj je los, i to je realno, ovaj fazon mu je bezveze, nije nista novo, ovakvih gospela i preachera koliko hoces.Aerials je napisao/la:Naravno da je automatski dobro, pa Kanye je u pitanju.
Na stranu sve, ja stvarno ne vidim nijedan njegov album kao loš. Svaki ima svoj neki fazon, i svaki mi je dobar. Isto kao i Weekndov, njih dvojica nemaju lošeg albuma u diskografiji.
A, upoznali ste se vidim. I vec prva svadja.Aerials je napisao/la:Nisam to ni rekla. Samo govorim svoje mišljenje. Meni je album odličan, i apsolutno netačno da je ovakvih preachera i gospela koliko hoćeš, ovo je vjerovatno prvi rap album sa ovom tematikom i ovakvim samplovima. Mada ono, nije ni cilj da se svima svidi i da bude isto kao i njegovi prethodni albumi. Čovjek je svakim albumom napravio nešto novo.rio_Ferdy88 je napisao/la:Znaci ako je Kanye nije podlozan kritici. Pa ovaj je los, i to je realno, ovaj fazon mu je bezveze, nije nista novo, ovakvih gospela i preachera koliko hoces.Aerials je napisao/la:Naravno da je automatski dobro, pa Kanye je u pitanju.