Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 27 okt 2019, 15:53

Osim13 je napisao/la:
Tarzan Milošević novi ambasador Crne Gore u Srbiji.
Nmg
Poznat po izjavi
Nijesam ja od tih Miloševića
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 okt 2019, 15:55

VolimTz je napisao/la:Da li neko zna kakvu dobru knjigu, dokumentarni ili igrani film na temu imigracije u SAD u 18., 19. ili pocetkom 20 vijeka. Sinoc sam gledao "Gangs of New York" i pravo me zaintrigirao taj dio historije.

Mislim da bi Asteriks najvise znao o tome.
Ako zelis nesto kao Gangse, lokacija Nju Jork, onda bih ti preporucio Testament Luckyja Luciana, mislim svakom bi preporucio ko je ljubitelj te i slicne tematike.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 okt 2019, 16:05

Jesus is King je dobar album, svaka pjesma mi se svidja, bas fino slusat.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 okt 2019, 16:09

E što me syebaše konji kod prvog šumara, kontam odakle konji tu u pm.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2019, 19:05

Donnie Darko je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Aerials je napisao/la:

slika
Jedina da nesto valja sa albuma, ne znam sto mu je ovo trebalo, otisao u fratre :mrgreen:
selah
follow god
closed on sunday
on god
hands on
use this prayer

ne znam kako se i za jednu od ovih pjesama moze reci da ne valja
Zato sto nije ni blizu onog Kanyeovog nivoa, cak ni Pabla, tako da ne mora znaciti da ako je Kanye da je sve sto on radi automatski dobro. Mislim ovdje je zastranio skroz, otisao u propovijednike, ovo je taman za crkve da mogu nedjeljom njegove propovijedi citati :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 okt 2019, 19:08

Naravno da je automatski dobro, pa Kanye je u pitanju.

Na stranu sve, ja stvarno ne vidim nijedan njegov album kao loš. Svaki ima svoj neki fazon, i svaki mi je dobar. Isto kao i Weekndov, njih dvojica nemaju lošeg albuma u diskografiji.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 okt 2019, 19:25

Kakvi ovo iz Bangladeša rade negdje kod nas na građevini ?!
® GONGASHI POWERHOUSE ®

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 27 okt 2019, 20:24

Asteriks je napisao/la:
file:///C:/Users/Administrator/Downloads/kupdf.net_istorija-sadhenri-bemford-parks.pdf

Knjiga
slika
Ako ti ne ovo ne ucita onda trazi istu na scribdu. Tu imas sve od kolonizacije Amerike, sirenje SAD-a prema Zapadu te i striktno imigracije 18. i 19. stoljeca iako su spomenute na par stranica.

Imas onda od knjigu istoricara Ervina Dubrovica - Iseljavanje iz Srednje Evrope u Ameriku, gdje opisuje naravno i isljeavanje iz Hrvatske. Kratak pregled popracen slikama.

file:///C:/Users/Administrator/Downloads/210761462-merika-America.pdf

Dosta opsirna tema, ovaj dio sto tebe striktno interesuje mozes traziti pod - velika glad u Irskoj zbog koje su milioni Iraca otisli preko okeana. Onda Gold Rush u Kaliforniji, pa isljeljavanje iz Njemacke nakon revolucije 1848., onda isljeavanje Jevreja nakon raznih represija itd.
Obavezno cu da je printam i procitam. Hvala ti puno.

Opsta kultura je znati da je SAD nastao na migraciji europljana i drugih. Ali da je ovako turbulentno i krvavo bilo nisam znao. Potom raskol, katolici i protestanti, teska mrznja. Mnogo mrtvih i potlacenih, svih boja, kroz citavo postojanje drzave od postanka do danas. Rasni rat u SAD nije nikakvo iznenađenje, oni su na ivici istog od kada su nastali. Zanimljivo drustvo za izucavati.
sljivo je napisao/la:
Ako zelis nesto kao Gangse, lokacija Nju Jork, onda bih ti preporucio Testament Luckyja Luciana, mislim svakom bi preporucio ko je ljubitelj te i slicne tematike.
Cim budem bio u prilici gledam. :thumbup:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2019, 21:00

Da, ali ako oces detaljnije o iseljavanju Evropljanja prema Americi moras traziti na njemackom ili engleskom. Malo toga je prevedno da bi sada mogao kompletirati sve ovo sto sam naglasio.

Npr. za Svabe imas iseljavanje iz jedne pokrajnine
slika
Onda, glede Jevreja imas jedan isjecak u

slika

Sad bilo je i par dokumentaraca od kojeg se jedino sjecam America the story of us gdje mozes naci dosta zanimljivog.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 27 okt 2019, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2019, 21:01

Aerials je napisao/la:Naravno da je automatski dobro, pa Kanye je u pitanju.

Na stranu sve, ja stvarno ne vidim nijedan njegov album kao loš. Svaki ima svoj neki fazon, i svaki mi je dobar. Isto kao i Weekndov, njih dvojica nemaju lošeg albuma u diskografiji.
Znaci ako je Kanye nije podlozan kritici. Pa ovaj je los, i to je realno, ovaj fazon mu je bezveze, nije nista novo, ovakvih gospela i preachera koliko hoces.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 27 okt 2019, 21:04

@asteriks

Svapski ne znam. Na engleskom mogu citati bez problema. Nego daj mi kazi koliko je nasih iselilo tamo prije odbrambeno oslobodilackog rata ? Bilo je nekih iseljavanja koliko znam. O tome sigurno niko nije pisao nista.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2019, 21:11

Iz Juge je otislo preko 200 000 radnika u Australiju, SAD, Kanadu. Sad striktno Bosnjaka tu nemam neke podatke jedino znam da smo vecinom selili za Svabiju. Znaci ove su brojke do 1971. Naravno neki privremeno neki dugorocno.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 27 okt 2019, 21:18

Mislim da se islo sa ovih prostora i pocetkom dvadesetog vijeka, tu i tamo mi izađe slika kojekakvih porodica iz tog perioda u Americi. Samo ne znam tacan broj. Steta sto se kod nas slabo historicari bave tim stvarima. Al hajd trebamo sebi objasnit ko smo, pa onda gdje smo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 okt 2019, 21:21

VolimTz je napisao/la:....
Onu pronadji i obavezno.procitaj. Odlicna je knjiga (mislim ako volis tu tematiku) i jos je zanimljiva za citati. Kroz tu borbu na ulicama Nju Jorka, razvoju kriminala mozes uociti sta je koja grupa kroz sta doprinijela istom i generalno kulturi amerike. Zanimljivo je kako je za taj razvoj organiziranog kriminala zasluzna borba za buducnost nizih klasa koje su emigrirale u Ameriku, Italijana, Iraca, Jevreja, i svako je doprinosio na svoj nacin. Pa opisi kako se krece u sve to, kako se odrzava, i kako se iskoristava drustvo ili stanje drustva zarad kriminala.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 okt 2019, 21:39

Derdiyok je napisao/la:Kakvi ovo iz Bangladeša rade negdje kod nas na građevini ?!
I mene interesuje. Da ne bi slučajno ušao u objekat.

VolimTz je napisao/la:
https://www.geni.com/projects/Titanic-p ... osne/11292

Evo malo zanimljivosti.
Nullius in verba

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 okt 2019, 21:58

Heller je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:Kakvi ovo iz Bangladeša rade negdje kod nas na građevini ?!
Jes gledo dnevnik na bht, naucili rijeci , dobar dan, RADI, gotovo :rol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 okt 2019, 22:07

Derdiyok je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Jes gledo dnevnik na bht, naucili rijeci , dobar dan, RADI, gotovo :rol:
Nisam mazohist
Nullius in verba

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 okt 2019, 22:18

Pojeo 10 palačinaka i nema više :(
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 27 okt 2019, 22:27

Znaci ako je Kanye nije podlozan kritici. Pa ovaj je los, i to je realno, ovaj fazon mu je bezveze, nije nista novo, ovakvih gospela i preachera koliko hoces.
Nisam to ni rekla. Samo govorim svoje mišljenje. Meni je album odličan, i apsolutno netačno da je ovakvih preachera i gospela koliko hoćeš, ovo je vjerovatno prvi rap album sa ovom tematikom i ovakvim samplovima. Mada ono, nije ni cilj da se svima svidi i da bude isto kao i njegovi prethodni albumi. Čovjek je svakim albumom napravio nešto novo. :D
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 27 okt 2019, 22:32

Aerials je napisao/la:

Nisam to ni rekla. Samo govorim svoje mišljenje. Meni je album odličan, i apsolutno netačno da je ovakvih preachera i gospela koliko hoćeš, ovo je vjerovatno prvi rap album sa ovom tematikom i ovakvim samplovima. Mada ono, nije ni cilj da se svima svidi i da bude isto kao i njegovi prethodni albumi. Čovjek je svakim albumom napravio nešto novo. :D
A, upoznali ste se vidim. I vec prva svadja.
Rio, ja ti radim izlaz, a ti sabotiras. :facepalm:
Priznaj da je lik Mesija i cuvaj djecu gore ba. :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89 i 4 gosta.