FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

VeteranSA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 20 nov 2022, 16:22

jointunija je napisao/la:
20 nov 2022, 16:11
VeteranSA je napisao/la:
20 nov 2022, 15:09
Brkooo je napisao/la:
20 nov 2022, 14:03
Laz je da se duguje 4-5 plata. To bi znacilo da od jula nisu primili platu. Ne znam i nije mi jasno zbog cega se iznose takve lazi na javni forum.

Neko je isto gore spomenuo kako smo od 2016 imali novac ali smo izmijenjali trenera i trenera i to je kao problem. Kakvih trenera? Trenera kojima je Zeljo vrh, premija trenerske karijere, dovoljno je pogledati njihove karijere poslije Zelje. Jedini i najvazniji problem je taj da nikad nismo znali da dovedemo kvalitetnog i normalnog trenera. Mi dovedemo Krcmarevica i covjeku glavna prica na pressu kako je sluzio vojsku u Sarajevu i onda udjes u zacaran krug, ovaj dovede kamion svojih igraca, dobije otkaz, dovedemo nekog slicnog on otjera njegove, dovede svoje i tako u krug dok se boje ne rastope, a svaki koji dodje najavljuje borbu za titulu. Nismo znali da dovedemo kvalitet, zato smo i pravili gluposti i citav taj cirkus.

To je isto da dovedemo opet Vucenovica, Stokica i uparimo ih sa Beganovicem u napadu i kazemo sad cemo biti efikasniji, napadamo titulu, uz to napravimo spektakularnu press konferenciju, cak sam uvjeren da bi bilo dosta navijaca koji bi povjerovali u to i onda bi se kad pocne liga cudili sto ova trojca ne mogu gola zabiti.

Mi cemo kao biti pametni pa cemo sa Kosticima, Memicima, Krcmarevicima itd "napadati" titule i ocekivati da ce Mulalic biti dobar trener. Mi i dalje ne shvatamo da je najbitnija funkcija u sportskom dijelu kvalitetan trener, od toga sve pocinje. Valjda nekad i mi to skontamo. Dovoljno je samo pogledati ove sezone Siroki i sta znaci iole normalan trener i sa budzetom manjim od naseg, gdje se nalaze i to sve bez kukanja, plakanja, prenemaganja, suplje price o ljubavi prema klubu itd..
Samo mala napomena...treneri se ne dovode sami, ima neko ko se tu pita, i ko ih dovodi. Ne daj Bože nikada više onakvog dovođenja trenera (i igrača) kao 2016. Bacismo 5 miliona većinom na ublehe (čast pojedinim igračima).
Sjetimo se u kakvoj situaciji je došao Edis. I kakvi su ciljevi postavljeni pred njega. Ne branim ga sekunde (jer igre i ideje nemamo) ali uprava nije izašla u javnost, i prema navijačima sa planom i ciljevima ove sezone. I bez obzira da smo ipak u nekoj borbi za Europu, sa solidnom pozicijom na tabeli, trener se tjera. To je glavna tema našeg predsjednika amatera sinoć poslije tekme...a da ne spominjem da je protiv Borca dobacivao glavnom sudiji (čuj predsjednik Želje dobacuje sudiji) da mu da crveni karton.
I sinoć i danas neviđena hajka i vrijeđanje. Vrijeđanje trenera koji ima 300 tekmi u plavom dresu. To samo pokazuje gdje smo mi uopšte kao klub. I da nema onih momaka na JUGU, da nema neizmjerne i nerazumljive ljubavi navijača na ostalim tribinama, zapitajmo se gdje bi bili. Imamo upravu koja ne može ništa da napravi i donese u klub, ali psuju i vrijeđaju našeg trenera i igrače (Beganović)
Ne znam zaista kojim putem mi idemo, i šta zaslužujemo ovakvim odnosom ljudi u klubu...
Jesam dobro skontao,naš predsjednik dobacuje sudiji na utakmici protiv Borca da isključi Edisa?
Šokiran sam ako se ispostavi istinom.
Namoje oči i uši...i svih nas u blizini. I ne samo to, nego i psovke i Edisu i Begnoviću nakon promašaja Dženisa...katastrofa...

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 20 nov 2022, 16:29

Ja se jos samo u Tuceta uzdam :mrgreen:

Hajde Tuce izvuci iz naftalina 2-3 igraca poput ovih koje si doveo.. Pocetak proljeca Igman, Sloboda, uhljupi i Sloga.. Moze se tu do 12 boba i vracanja u trku :mrgreen:
Pročepit će negdje.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 20 nov 2022, 16:31

VeteranSA je napisao/la:
20 nov 2022, 16:22
VeteranSA je napisao/la:

Samo mala napomena...treneri se ne dovode sami, ima neko ko se tu pita, i ko ih dovodi. Ne daj Bože nikada više onakvog dovođenja trenera (i igrača) kao 2016. Bacismo 5 miliona većinom na ublehe (čast pojedinim igračima).
Sjetimo se u kakvoj situaciji je došao Edis. I kakvi su ciljevi postavljeni pred njega. Ne branim ga sekunde (jer igre i ideje nemamo) ali uprava nije izašla u javnost, i prema navijačima sa planom i ciljevima ove sezone. I bez obzira da smo ipak u nekoj borbi za Europu, sa solidnom pozicijom na tabeli, trener se tjera. To je glavna tema našeg predsjednika amatera sinoć poslije tekme...a da ne spominjem da je protiv Borca dobacivao glavnom sudiji (čuj predsjednik Želje dobacuje sudiji) da mu da crveni karton.
I sinoć i danas neviđena hajka i vrijeđanje. Vrijeđanje trenera koji ima 300 tekmi u plavom dresu. To samo pokazuje gdje smo mi uopšte kao klub. I da nema onih momaka na JUGU, da nema neizmjerne i nerazumljive ljubavi navijača na ostalim tribinama, zapitajmo se gdje bi bili. Imamo upravu koja ne može ništa da napravi i donese u klub, ali psuju i vrijeđaju našeg trenera i igrače (Beganović)
Ne znam zaista kojim putem mi idemo, i šta zaslužujemo ovakvim odnosom ljudi u klubu...
Jesam dobro skontao,naš predsjednik dobacuje sudiji na utakmici protiv Borca da isključi Edisa?
Namoje oči i uši...i svih nas u blizini. I ne samo to, nego i psovke i Edisu i Begnoviću nakon promašaja Dženisa...katastrofa...
Nisam znao za tu bahatost,kako se ljudi počnu bahatiti preko Želje,a do tad niko nikad nije čuo za njega :puke:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 20 nov 2022, 16:43

Kakvo bolan odustajanje od Evrope, evo Bojac gubi od Svinjskog, narednu tesko ce dobiti Cherokee Catholic Club sto znaci da ih komotno u prve dvije hefte proljeca preskacemo!
Idemo u Evropu, samo pametno i da nadjemo napadaca do marta!
Zadnja izmjena: NerminFatic, dana/u 20 nov 2022, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 20 nov 2022, 16:55

VeteranSA je napisao/la:
20 nov 2022, 16:22
VeteranSA je napisao/la:

Sto se cudis,taj ublehas,lazni tuzioc sa skaj aplikacijom i onaj iz skupstine su kocnicari kluba kad su u pitanju pregovori oko investitora radi svojih interesa.
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 nov 2022, 17:04

Cunami87 je napisao/la:
20 nov 2022, 16:55
Sto se cudis,taj ublehas,lazni tuzioc sa skaj aplikacijom i onaj iz skupstine su kocnicari kluba kad su u pitanju pregovori oko investitora radi svojih interesa.
Već se pročulo ... fino, fino.
mosa lošmi stićko tit-ula!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 20 nov 2022, 17:07

Edise papcino napolje, uprava da je ozbiljna davno bi ga nogirala.

Ovi sto brane bendera nek ga vode sebi kuci.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

JugJugJug
Kontakt:

Post Postao/la JugJugJug » 20 nov 2022, 17:15

MocMahale444 je napisao/la:
20 nov 2022, 17:07
Edise papcino napolje, uprava da je ozbiljna davno bi ga nogirala.

Ovi sto brane bendera nek ga vode sebi kuci.
Glup si buraz pravo za Bendera.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 20 nov 2022, 17:58

1921boy je napisao/la:
20 nov 2022, 17:04
Cunami87 je napisao/la:
Ako vam je brat od mirvica investitor neka i koci :salut:
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 20 nov 2022, 18:05

Sta je rec, sad neka nova kocenja za investitore 🤣

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 20 nov 2022, 18:08

themaniaks je napisao/la:
20 nov 2022, 17:58
1921boy je napisao/la:
Cunami87 je napisao/la:
Ma zinula Veteranu guzica za direktorskom foteljom u Želji

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 nov 2022, 18:13

braco je napisao/la:
23 jun 2022, 15:28
Zna se u fudbalu desiti da bar 1-2 ekipe kojoj se predviđa neki uspjeh tipa top 4 ili nešto slično razočaraju tako da se to možda i može desiti i ove sezone. E tu trebamo iskoristiti onu floskulu "gledamo samo sebe" jer i ukoliko se desi takav scenario, mi moramo biti spremni ko zapete puške da uskočimo u to top 4 mjesto. Dakle za to moraš manje-više u kontinuitetu igrati dobro i da ti se ne dešava ko prošle sezone da pitari nam se na tacni nude da ih prestignemo, a mi uvijek kiksamo, mada hajde na kraju ni to 4. mjesto nije vodilo u europu ali kontate poentu.

Na papiru jesu svih tih 5 timova ispred nas ali realno nikad ne znaš šta se može desiti. 4 od 5 tih ekipa ulazi u sezonu s novim trenerom, od čega 3 će dosta promjeniti roster (pitari, TC, Borac). Može se desiti recimo i da Velež pod Osimom ne pruža ono što se očekuje jer Osim gaji drugu filozofiju fudbala u odnosu na Dudića, ili što se tiče Borca znamo da velika imena ništa ne moraju značiti mada ti sigurno rastu šanse za uspjeh s takvim igračima da se razumijemo, TC ostala bez nekoliko vrhunskih igrača koji su bili među najboljim na svojim pozicijama u ligi mada će se sigurno pojačati ali valja to opet sve uigrat.

Nije ovo neki neutemeljeni optimizam ni hajcanje, nego govorim da se neuspjeh ekipa u svijetu fudbala prilično često dešava zbog navedenih faktora. Ne mora značiti da će svih tih top 5 ekipa biti na top na nivou, realno teško je očekivati da svi igraju odlično. Na kraju krajeva možda i mi budemo za qrac, nikad ne znaš.
Ovo sam napisao prije početka trenutne sezone. Tada je generalni konsenzus u fudbalskoj javnosti ali i među većinom naših navijača bio da ima 5 ekipa koje su ispred nas finansijski (pite, TC, Zrinjski, Borac, Velež) plus tada se potenciralo da su konkurenti doveli vrhunske trenere (Dudić, Lalatović, Jović, Osim plus tu je od ranije Jakirović). Na kraju se eto ispostavilo da smo Široki i mi ti koji su u top 4 iako je predviđano da baš te 2 ekipe neće biti tu zbog spomenute petorke.

Uzimajući u obzir tadašnja očekivanja, koja od ovih opcija vam je najbliža:

a) Zadovoljan sam pozicijom na tabeli ali mislim da je moglo bolje i da Edis nije izvukao maksimum iz ove ekipe

b) Zadovoljan sam pozicijom na tabeli i mislim da je Edis izvukao maksimum iz ove ekipe

c) Nisam zadovoljan pozicijom na tabeli

Bonus pitanje: Za koliko ekipa koje su trenutno ispred nas na tabeli smatrate da su objektivno bolje od Želje?

a) jedna

b) dvije

c) tri

d) nijedna

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 20 nov 2022, 18:40

C) Nisam zadovoljan pozicijom na tabeli

D) Nijedna

Žgnj) edise vrijeme je da ides, los si trener. Valjda se uprava dohaviza pa da pedalu seljacini sablji.

Niko se ne oglasava iz uprave povodom losih rezulatata kluba.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Joseph21
Kontakt:

Post Postao/la Joseph21 » 20 nov 2022, 19:24

MocMahale444 je napisao/la:
20 nov 2022, 18:40
C) Nisam zadovoljan pozicijom na tabeli

D) Nijedna

Žgnj) edise vrijeme je da ides, los si trener. Valjda se uprava dohaviza pa da pedalu seljacini sablji.

Niko se ne oglasava iz uprave povodom losih rezulatata kluba.
Ma dat Ce mu ku...c

Zbog ovakvih sto aplaudiraju za pitu od 3 marke, bit Ce on i iduce sezone
Najbolji je on, on je šampion !
🔵⚪🔵⚪

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 20 nov 2022, 19:44

Samsa je napisao/la:
20 nov 2022, 18:08
1921boy je napisao/la:

Znači, opet sranja u najavi. Malo nam je bilo hvatanja za vratove, pa daj još.
Željezničar za život cijeli!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 20 nov 2022, 20:17

Samsa je napisao/la:
1921boy je napisao/la:

Ma yebo to, samo pomoćni za male pare. Već sam poslao ponudu u klub :think: :think: :think:

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 20 nov 2022, 20:34

VeteranSA je napisao/la:
20 nov 2022, 20:17
Samsa je napisao/la:

Ma yebo to, samo pomoćni za male pare. Već sam poslao ponudu u klub :think: :think: :think:
Živi bili pa vidjeli ako Mirvic uđe u klub

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 20 nov 2022, 20:40

Samsa je napisao/la:
20 nov 2022, 20:34
VeteranSA je napisao/la:
20 nov 2022, 20:17
Samsa je napisao/la:

Živi bili pa vidjeli ako Mirvic uđe u klub
Po statutu imamo dio kluba koji se zove skupština. Pa će ona donijeti odluku ko će ući u klub, i hoće li se pomoćni dati za male pare onima koji kvarno rade na tome. I kakvu god odluku skupština donese, to je legitimno i tako će biti. To je jedino bitno. Sve ostalo je u domenu rekla-kazala.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 20 nov 2022, 20:42

braco je napisao/la:
20 nov 2022, 18:13

Uzimajući u obzir tadašnja očekivanja, koja od ovih opcija vam je najbliža:

a) Zadovoljan sam pozicijom na tabeli ali mislim da je moglo bolje i da Edis nije izvukao maksimum iz ove ekipe

b) Zadovoljan sam pozicijom na tabeli i mislim da je Edis izvukao maksimum iz ove ekipe

c) Nisam zadovoljan pozicijom na tabeli

Bonus pitanje: Za koliko ekipa koje su trenutno ispred nas na tabeli smatrate da su objektivno bolje od Želje?

a) jedna

b) dvije

c) tri

d) nijedna
prvo pitanje a), drugo, samo na osnovu trenutne forme c)

Mislim da cemo bez problema zadrzati do kraja barem ovu poziciju na tabeli. Jucerasnja 2 boda ce se sigurno pokazati prebitnim u borbi za 3. mjesto, bas zbog rasporeda ekipa iznad nas prije zadnje trecine prvenstva.

Dosta toga ce reci i sutrasnje izvlacenje za kup, ali kako se igra jedna utakmica, ako ona bude na Grbavici, mora se proci pa makar zrinjski, listica ili borac bio protivnik. U svakom slucaju, prolaz bilo koga je dobra moralna injekcija pred borbu za, nadam se, 10+ bodova.

Nadam se da ce vijesti oko same ekipe, a i van terena ove zime biti pozitivne sto svi vec mjesecima ocekujemo.

NE ZABORAVITE U JANUARU/FEBRUARU OBNOVITI ČLANSKE KARTICE KLUBA I MANIJAKA!
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 20 nov 2022, 23:48

Šta se ima reći za Edisa?
Ako je cilj bio da bude u boljoj poziciji nego prošle godine, onda je sigurno to ostavrio. 3 boda razlike i jednu utakmicu manje. Edis je tačno na sredini, nit' smrdi, nit' miriše. Za napredak ima mjesta, ali mislim da će ostati da pokuša izboriti Evropu. Nadam se da će se nešto riješiti za strateškog partnera.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 8 gostiju.