FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 20 apr 2013, 17:52

Neutral je napisao/la:Mogli bi ostati bez 4 mjesta.
Tako će, najvjerovatnije, i biti. Ja sam davno napisao da bi bio zadovioljan i sa šestom pozicijom. To bi možda bilo najbolje da dođu malo tobe.

- Moram sačekati sažetak utakmice da vidim zašto je poništen pogodak PukkiNa. Čini mi se da lopta nije bila prešla liniju pri dodavanju Bastosa.
Onako sumirajući tekmu, možda smo trebali iz ove utakmice izvući jedan bod no staronja Nikolov je bio fenomenalan.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 22 apr 2013, 14:26

E e e e e nuto kamere!

- JasTno se vidi da lopta nije izašla kada nam je poništen gol za 1:1 a vidi se vala da ono nije bio prekršaj Uchide nakon čega je uslijedilo vodstvo domaćina. Jednostavno...wir haben Scheisse am Fuss!
- Nadam se da će protiv Hamburga moći igrati Farfan i Huntelaar. Valjda će nam oni povećati šanse za nova tri boda ali kao da gledam i tu utakmicu ćemo izgubiti zbog neobjašnjivo dobre pojedinih igrača Haesvea.
- U 19 i U 17 su tokom fikenda upisali nove pobjede i na jako dobrom su putu da uskoro osiguraju prvo mjesto.
Jedva čekam vakat kad će ovi talentovani omladinci početi igrati za prvi tim.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 apr 2013, 16:47

Zdena04 je napisao/la:
- Nadam se da će protiv Hamburga moći igrati Farfan i Huntelaar. Valjda će nam oni povećati šanse za nova tri boda ali kao da gledam i tu utakmicu ćemo izgubiti zbog neobjašnjivo dobre pojedinih igrača Haesvea.
Tacno ne bi zalio da izgubimo utakmicu ukoliko bi to znacilo da osigurate cetvrtu poziciju, ali posto ste Vi kao i mi mutavi onda...

Trebas takodjer imati na umu da mi tradicionalno igramo dobro na Veltins Areni i ako se ne varam, mislim da imamo samo dva poraza od otvaranja stadiona - 2004 ja mislim 3-0, i protekle sezone 3-1.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 apr 2013, 19:15

U zadnjih par godina je bila praksa da hsv odigra 3-4 uzasne tekme zaredom I onda se sastane s nama I odigra odlicno I nerijetko pobjedi...ovaj put je malo drugacija situacija, hsv je pobjedio 2 tekme zaredom a nama gori pod nogama I ova pobjeda bi vjerovatno znacila 4to mjesto uzimajuci u obzir da su sanse za poraz eintrachta I freiburga protiv meinza odnosna bajerna dosta velike..sto se tice u19 tima oni bjeze 9 bodova drugoplasiranom plus imaju utakmicu manje tako da nece biti problema oko osvajanja prvog mjesta...

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 23 apr 2013, 12:38

Kommt auch Draxler?

Nach ****-Informationen ist Götze allerdings nicht der letzte Top-Transfer für die kommende Saison.

Auch Julian Draxler steht auf der Wunschliste der Bayern ganz oben.

Jüngste Aussagen von Schalke-Manager Horst Heldt lassen in dieser Hinsicht tief blicken. Auf den Vorschlag von Bayern-Präsident Uli Hoeneß angesprochen, die Leistungsdichte in der Bundesliga wieder zu erhöhen, antwortete Heldt:

"Wenn sie (die Bayern, Anm. d. Red.) dann in Zukunft unsere Talente in Ruhe lassen, dann habe ich nichts dagegen."

Das größte Talent der Königsblauen heißt: Julian Draxler.
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 07854.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ga, mogao bi vrlo lagano i Draxler u Bayern. Ode ova liga lagano u 3PM!
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 13:15

prika to ti je sve u svrhu jačanja konkurentnosti bl. :lol: ne bi me začudilo ni da uistinu kupe i draxlera, a onda još i larsa bendera da malo i bayer pojačaju. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 23 apr 2013, 13:17

Naravno da je u svrhu jacanja Bundesa.
U svakom slucaju je bolje da ostanu u Svabiji, nego da idu u Spaniju ili kod Arapa, Rusa... ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 13:23

apsolutno se slažem. tko ne vidi da je ovo jačanje bvb-a, schalkea i eintrachta je ili neznalica ili hejter.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 23 apr 2013, 13:28

Bi li bili jaci da su ovi momci otisli u druge lige?
Oni svakako ne bi ostali u svojim klubovima, jer 37 miliona za Goetzea ce isplatiti svaki ozbiljniji klub. Ljudi iz uprava tih klubova slabe iste te klubove, a samim tim i smanjuju konkurentnost.
Bayo samo spasava sto se spasiti da. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 13:32

Volio bi i Draxlera ali mislim da od toga nema ništa. Gdje bi igrao ?????

Ne zaboravimo da imamo i Shaqirija. Draxler je strašno kvalitetan igrač, Schalkeov Gotze, napisao sam to već ranije.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 apr 2013, 14:32

Čisto sumnjam da će Draksla u Minken, ipak on nije rođeni Bavarac k'o mali kuronja. :lol:
Možda se to i desi jednoga dana ali trenutno ne vjerujem u to.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 apr 2013, 15:53

Ja cisto sumnjam da jajern ima jos 35 miliona za draxlera uzinmajuci u obzir da ce vjerovatno dovesti I lewatowskog na kraju sezone a to ce kostat oko 25 milki...mozda kad bi gomeza prodali ali ..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2013, 16:19

Ne daj Bože Roberta dovesti u Bayern.Ne treba mi napadač koji fula po tri zicera u utakmici.

Julian će ostati u Šalkeu. Igrač koji će vrijediti također 40-tak miliona eura. Ima sve što i Gotze samo što mu je potrebna sezona-dvije da se razvije u vrhunskog igrača. Kako je u ovoj sezoni par puta povaljao po 2-3 igrača :o

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 24 apr 2013, 15:32

Ovo za Heynckesa bi bilo idealno. Samo me zanima koliko je to realno u ovim trenucima :?: Kao što je neko spomenuo time bi se S 04 vjerovatno približio Bayernu i BVB-u i konačno da i u toj Bundesligi ima više klubova osim Bayerna koji bi u Ligi prvaka bili ozbiljni klubovi.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 apr 2013, 23:13

- Huntelaar je spreman za Hamburg dok kod Farfana to nije slučaj. Pojma nemam o kakvoj se povredi radi al' nadam se da će biti fit naredne hefte.

- U19 je danas pobijedila protiv crno-žutog izmeta i tako osigurali prvo mjesto. ;) Inače, ovo je bio šesti Derbysieg ove sezone. Ovo rezultata: 2:1, 2:1 prvi tim
U17:
4:3, 4:0
U19:
5:2, 1:0

- Što se tiče Ajnkesa, neka on slobodno ide u peMziju. Ne mogu ga više gledati kako se krevelji i sa jezikom i ustima izvodi akrobacije. Fuj, dosta više!
Bio je on već jednom naš trener i hvala mu za ništa.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2013, 19:27

@ Zdena

cestitike na zasluzenoj pobjedi. Ista je mogla biti i ubjedljivija da nije bilo smotanosti Vasih igraca pred nasim golom i Adlera na istom. Ovom pobjedom ste napravili ogroman korak ka ligi Prvaka i nadam se da necete biti mutavi (kao sto znate biti) i istu ispustiti u posljednja tri kola.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 apr 2013, 19:39

Eh ovako... Mi nismo bili toliko dobri koliko je hsv bio los...katastrofalan pocetak hsv zabija gol I nakon toga su nam bukvalno poklonuli 2 gola a da se mi nismo ni s loptom sastavili kako treba ...kod prvog gola skjelbred grijesi neustadter presijeca napad sto je po meni bio kljucni momenat tekme jer je to neustadtera psihicki vratilo u utakmicu(krivac za gol hsv) I ostatak je odigrao kao zvjer,naprosto je ubio trkom hsv-ove vezne igrace..drugi gol ponovo poklon onaj manciene umjesno da loptu spicem izbaci u korner glumi budalu gubi duel I to je 2 1...nakon toga smo preuzeli incijativu I potpuno dominirali terenom ,stvorili 2-3 sanse do kraja poluvremena ...treba reci da je odbrana hsv bila katastrofalana I da nam je to umnogome olaksavalo posao...drugo poluvrijeme hsv nije pokazao ama bas nikakvu zelju za pobjedom kao da su se predali I to je krunisano sa jos 2 gola ...jednostavno bili smo brzi jaci agilniji kompaktniji I hsveov vezni red kao da nije postojao..odbrana odlicna ,pogotovo kolasinac koji je odigrao sjajno drugo poluvrijeme iako mi je on vise za stopera ali I na boku je dobar...vezni red mnogo trcanja istaknuo bi neustadtera koji je nakon greske kod gola hsv odigrao maestralno...draxler-kakav je ovo samo talenat na momente se cini da moze po 2-3 igraca predriblat kad I kako hoce...bastos-odlican ,nadam se da cemo ga kupit raffael-odlican hunta-maestro , da smo ga imali proslih mjesec I po dana liga prvaka bi vec bila osigurana...anywayz...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2013, 21:34

slika

Schalke se izgleda svim silama odupire da bude ekipa koja ce konkurirati za sami vrh Bundeslige...Ukoliko Tönnies, Heldt i kompanija donesu ovu odluku onda ce biti najveci cirkus u ligi i to bez konkurencije.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 apr 2013, 06:41

Nasa u19 ekipa je pobjedila 5 0 achena I sada bjezimo 12 bodova neverkuzenu plus imamo tekmu manjem... Medzutim jedan od nasih najvecih talenata tammo harder izgleda prelazi u doofmund... E hebem ti fudbal vise

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 apr 2013, 11:20

Effenberg je izgleda sve dogovorio sa Schalkeom i od naredne sezone će biti novi trener ovog tima.

@amerosm: Tvoju ovoliku skeptičnost ne razumijem, jer jeste istina da Effenberg nema trenerskog iskustva, ali će on dobro razdrmat klub. Keller se pokazao kao ne toliko loš trener, ali nema on u sebi mangupluka kakvog trebaš imati u Schalkeu.

Ovde Bild navodi razloge koji govore u prilog Effenberga kao trenera Schalkea:

http://www.bild.de/sport/fussball/stefa ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dodat ću samo da je toko tenerske obuke i prolazeći trenersku školu Effe bio jedan od najboljih u svojoj grupi, to je i sam Sammer isticao.

Naravno ovo nije eskperiment bez rizika za Schalke, ali mogao bi na kraju biti odvažan potez, koji bi ovoj ekipi donijeo taj pravi Sieger-gen.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []