Grčka - BiH / BiH - Litvanija
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija
Litvanci su bankare u prošlom kolu kvalifikacija razbili tek u drugom poluvremenu. Prvi dio utakmice dosta izjednačen bio, mada su ''amaterima'' gosti kvalitetno prijetili u tom dijelu utakmice. Tek kasnije, u 50. minuti dolaze do vodstva od 0:1, i onda kasnije postižu i drugi gol. Lijepo bi bilo kad bi dobili ove žute i imali deset bodova, kad bi ostali na prvoj poziciji. Slovačka - Grčka, ma neka bude i neriješeno, samo da mi ove dobijemo u Zenici.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- katapult81
- Kontakt:
Grčka je razbijena u samo dvije utakmice kolk'o je meni poznato al' doslovno
- Od Njemačke na zadnjem Euru i
- Od Argentine na zadnjem svjetskom
Bilo kako bilo, ovom neriješenom rezultatu sa grcima ne treba gledati u zube
- Od Njemačke na zadnjem Euru i
- Od Argentine na zadnjem svjetskom
Bilo kako bilo, ovom neriješenom rezultatu sa grcima ne treba gledati u zube

Principatus je napisao/la:Ne kazem da se ne smije dogoditi, ali nama se to dogadja u kontinuitetu. Za osudu je postava i pristup igri, mlak bez borbenosti. Kao selektor to moras uviditi. Ibisevica sklonuti sa krila. Otvoriti Grke na desnoj strani sa brzim Stevanovicem, spustiti pritisak sa Misimovica, omoguciti protok lopte do napadaca. Hebati igracima sve moguce i osposobiti ih psihicki da igraju sigurnije.skyisthelimit je napisao/la:Sacekajte malo, Principa hoce da kaze da smo mi Spanija i da jednostavno ne smije nam se dogoditi crna utakmica u kojoj vecina zakaze. Svjetskim prvacima se to ne desava, ono sto se desilo u Grckoj je za svaku osudu. Bruka i sramota
Sve to nije moja zadaca. Strucnjaka sa foruma, nego selektorova. A i on je zakazao.
Ali to se ne smije reci.
Ispade ja negativac, jer mislim da kao repka mozemo vise, a pozitivci oni koji smatraju da nam je ovo daska i dobro. Cudan svijet.
u pravu si ti sve majstore .....velike utakmice igramo ko picke , pa ovdje se u drugoj minuti vidjelo da smo ko po jajima istrcali.i nije ovo velika grcka nego ekipa bez 7-8 standardnih pa se jos i malezas povrijedi u toku tekme.bez vintre , papadopulosa , ninisa , koji su im glavni pa sa starim i nespremnim karagunisom i kacuranisom koji ima svojih problema. golman im je takva rupa , samo da smo mu ozbiljnije pripucali pogubio bi se ....a ovako smo dobro prosli......
apsolutno je do selektorove taktike, neznanja oko psihologije igraca i pripreme utakmice. ovo je bilo isto ko u rumuniji samo ovi futavci nisu iskoristili sta smo im mi davali.
bod je odlican iz atine svakako ali sam razocaran nasim gubitnickim mentalitetom i selektorovim vodjenjem ekipe.
i tu ne vidim da se ista promijenilo od 96.
- raul-zakon
- Kontakt:
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je na stadionu Grbavica održala prvi trening pred predstojeći meč kvalifikacija sa Litvanijom.
Naši reprezentativci bili su dobro raspoloženi i nadaju se pobjedi. Selektor Safet Sušić je kazao kako su gledali Litvaniju u utakmici protiv Grčke, te da je to slična ekipa Latviji.
"Iako malo bolje kotiraju, nisam vidio da su nešto kvalitetniji. S druge strane oni imaju četiri boda i ako naprave iznenađenje eto i njih u trku. Ne vjerujem da oni dolaze u Zenici po bod. Pokušat će vjerovatno malo više da riskiraju, da igraju otvorenije što bi nama moglo da odgovara", ističe popularni Pape.
Što se tiče igračkog kadra nema povrijeđenih niti kaznenih igrača, a ono što je sigurno jeste da se Pjanić vraća. Na pitanje novinara hoće li se nešto mijenjati u zadnjoj liniji odbrane, Sušić je kazao da ne vidi razlog da tu nešto mijenja.
"Prvo nismo primili gol. Drugo, ono što se Vranješ namučio sa Samarasom svaki igrač bi isto tako, a neki i više, jer to je paklen igrač. Možda je dva-tri puta nešto pogriješio, ali ne vidim razlog da ja tu nešto mijenjam pogotovo ako oni budu išli na kontranapad, onda nam trebaju brzi i okretni igrači", govori Sušić.
Naš napadač Vedad Ibišević iskazao je optimizam pred meč sa Litvancima. Kako ističe, oni su dobra ekipa i ne treba ih potcijeniti, ali mi ćemo ići ka pobjedi.
(Klix.ba)
AJMO ZMAJEVI, U INAT OVIM "DOMAĆIM HEJTERIMA" !!

Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Drug, vjerujem da ne pratiš moje postove previše i vjerujem da te uopće ne zanimaju, al' ako prelistaš malo, vidjećeš da sam baš prognozir'o Zvjezdana na krilu (nešto kasnije je tamo prešao Vedad, da bi se sredina malo zgusnula) i jesam li bio u pravu? Jesam. To nije zato što sam ja pametniji od tebe, niti zato što sam neki fudbalski strateg, ne daj bože.Juventinisimo je napisao/la: Jos jedan FK Sarajevo...ma u redu je jarane sada mi je sve jasnijeshvatio sam,hvala.
Kao sto napisa u prijasnjem postu ovom gore,mene ne zanima sto je Susic tebi(vama) "nesto" veliko..
Vi biste meni arogancijom htjeli "dokazati" da je ona postavka na terenu najbolje sto mozemo?? Samo zato sto je Susic tako postavio??....ne bih rekao..
U istim tim postovima navedoh i, bome za kriterije ovog foruma dobro argumentirah, zašto je ispravno tako postaviti igru. Jednostavno, mene moeš proglasiti neznalicom, Papeta telećim pogledom (sačuvaj me bože takvih ljudi), al' Arsena Wengera ne možeš, jer je on jedan od najboljih trenera današnjice.
On je tako, u takvoj formaciji, igrao već davno prije Papeta i to pogotovo utakmice ovakvog profila. A meni je bilo dovoljno zaključiti iz dosadašnjeg Wengerovog rada, imamo borbu, a slabiji smo, ajmo gerila.
To što ja navijam za Sarajevo nema nikakve veze sa Papetom i forumom. Ja Papeta ne kritikujem iz dva razloga, prvi jer nemam kvalifikcije da ga kritikujem, ili drugim riječima nisam kompetentan, što bi neki rekli. A drugi razlog je zato što pokušavam dati svoj doprinos u ujedinjavanju i iskazivanju podrške reprezentaciji i ljudima koji je vode.
Nama je rat popio mozak. Mi bi vazda nešta rušili, te Dodika, te vladu, te Savez, te selektore. A što je najgore, naši ljudi i vjerovatno preko 50% foruma su toliko nepismeni i zatucani, da poslije rušenja ne bi znali šta bi i kako gradili.
Daću ti jedan obrnut primjer, @Gringo i ja se ne slažemo u 80% stvari, al' ja njega poštujem zato što ima neki definisan stav i zna reći "ja ne bih ovo zato, al' bih ovako zato i zato", tj. argumentovati. Možda i pretjerati sa uvredama, al' zna argumentovati. Ovde većina to ne zna. Zna navesti nešto što im se ne svidja, mnogi ne znaju objasniti ni zašto im se ne svidja, a velika većina ne zna objasniti ni zašto je dobro ono što im se svidja.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- Juventinisimo
- Kontakt:
@Arnelinho..ti si moj post citirao sa "do tebe je znaj"...eto to
Necemo se svadjat(nedo Bog)...u svoj ovoj prici oko repke se mora podvuci jedna paralela...OVO NIJE REAL NITI BARCELONA NITI ARSENAL ovo je reprezentacija BIH..
Znaci momci koji se okupe 3-4 godisnje i odigraju 5-6 utakmica,bude tu i prijateljskih u kojima se probalo STA??
Ja nikoga ovdje nisam vrijedjao nego iznosio svoje misljenje sto nije zabranjeno..
Na osnovu cega vi momci(pojedinci) poredite Susica i Wengera i sta ja znam koga??? Susic ima ekipu najvise mjesec dana u godini dok ti poredjeni treneri je NEMAJU taj mjesec(koliko je to sati i sati treninga i uvjezbavanja taktike???)..to je jednostavno NEMOGUCE porediti...neka sam ja najveca neznalica ali to je tako..
Nasa repka igra sve bolje i bolje pod vodstvom Susica i to stoji...prve dvije tekme smo bili jednostavno receno MASINA koja melje...a zasto?? neka neko ko se bolje razumije od mene to objasni(nije zbog toga sto su protivnici bili slabiji,igraju isti ti i protiv drugih repki pa nisu bili tako slomljeni)...bujrum momci..
Protiv grka ta masina nije postojala...
Ja sam prognozirao pobjedu protiv grcke sa 3:1...i to argumentovao...SAMO U SLUCAJU DA IGRAMO SVOJU IGRU...
Mi imamo tu igru koju je Pape napravio..ali je nije bilo u grckoj bas zbog njega..cega se bojimo?? Imamo super jak vezni red sa Dzekom i Vedom u napadu...ja smatram da sa trkom,zalaganjem,borbenoscu,srcem mozemo svakoga pobijediti..u odbrani skripi ali ima Spaha i ja mu vjerujem da ce izbiti sve jednu loptu..samo ga treba dobro nalozit i njega niko proci nece..
Cinjenica je da zadnjih 10 godina u vaznim utakmicama "tumbamo" igrace okolo...zbog cega??? da smo u prijateljskim tekmama nesto probavali pa hajde...za 3-4 dana se to ne moze uvjezbati....
Cinjenica je da nismo odigrali niti jednu dobru utakmicu kad smo tumbali igrace..nekada smo imali srece,uzeli bod,vecinom zijanili..
Ja licno Susica nebi rusio..zbog cega?? Ni bod nije toliko los ali da ga kritikujem dajem si za pravo kao i svi ostali..
Neko mora da izvuce tu POBJEDU,puno toga ce se poslije "otvoriti" nasim igracima prvenstveno..to da ce nas podici u neke zvijezde ili sta vec,kako jedan ovdje kaze..nigdje veze...
Ja vjerujem da ce upravo Susic to napraviti protiv grka u martu...ako bude tumbao igrace okolo znam 100% da nece..
Ovdje ima ljudi koji samo nabijaju postove i trolaju okolo.."ti veze nemas"..."sta ti znas".."retardiran si".."glup si"...bla bla bla bla bla..
Samo NAJVECI BOSANCI nas dijele na "domace" i "dijasporase"...

Necemo se svadjat(nedo Bog)...u svoj ovoj prici oko repke se mora podvuci jedna paralela...OVO NIJE REAL NITI BARCELONA NITI ARSENAL ovo je reprezentacija BIH..
Znaci momci koji se okupe 3-4 godisnje i odigraju 5-6 utakmica,bude tu i prijateljskih u kojima se probalo STA??
Ja nikoga ovdje nisam vrijedjao nego iznosio svoje misljenje sto nije zabranjeno..
Na osnovu cega vi momci(pojedinci) poredite Susica i Wengera i sta ja znam koga??? Susic ima ekipu najvise mjesec dana u godini dok ti poredjeni treneri je NEMAJU taj mjesec(koliko je to sati i sati treninga i uvjezbavanja taktike???)..to je jednostavno NEMOGUCE porediti...neka sam ja najveca neznalica ali to je tako..
Nasa repka igra sve bolje i bolje pod vodstvom Susica i to stoji...prve dvije tekme smo bili jednostavno receno MASINA koja melje...a zasto?? neka neko ko se bolje razumije od mene to objasni(nije zbog toga sto su protivnici bili slabiji,igraju isti ti i protiv drugih repki pa nisu bili tako slomljeni)...bujrum momci..
Protiv grka ta masina nije postojala...
Ja sam prognozirao pobjedu protiv grcke sa 3:1...i to argumentovao...SAMO U SLUCAJU DA IGRAMO SVOJU IGRU...
Mi imamo tu igru koju je Pape napravio..ali je nije bilo u grckoj bas zbog njega..cega se bojimo?? Imamo super jak vezni red sa Dzekom i Vedom u napadu...ja smatram da sa trkom,zalaganjem,borbenoscu,srcem mozemo svakoga pobijediti..u odbrani skripi ali ima Spaha i ja mu vjerujem da ce izbiti sve jednu loptu..samo ga treba dobro nalozit i njega niko proci nece..

Cinjenica je da zadnjih 10 godina u vaznim utakmicama "tumbamo" igrace okolo...zbog cega??? da smo u prijateljskim tekmama nesto probavali pa hajde...za 3-4 dana se to ne moze uvjezbati....
Cinjenica je da nismo odigrali niti jednu dobru utakmicu kad smo tumbali igrace..nekada smo imali srece,uzeli bod,vecinom zijanili..
Ja licno Susica nebi rusio..zbog cega?? Ni bod nije toliko los ali da ga kritikujem dajem si za pravo kao i svi ostali..
Neko mora da izvuce tu POBJEDU,puno toga ce se poslije "otvoriti" nasim igracima prvenstveno..to da ce nas podici u neke zvijezde ili sta vec,kako jedan ovdje kaze..nigdje veze...
Ja vjerujem da ce upravo Susic to napraviti protiv grka u martu...ako bude tumbao igrace okolo znam 100% da nece..
Ovdje ima ljudi koji samo nabijaju postove i trolaju okolo.."ti veze nemas"..."sta ti znas".."retardiran si".."glup si"...bla bla bla bla bla..
Samo NAJVECI BOSANCI nas dijele na "domace" i "dijasporase"...

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Bolji snimak!!!!

Grcka - BiH 12.10.2012

Grcka - BiH 12.10.2012
Kod: Označi sve
https://rapidshare.com/files/3898966905/Grcka-BiH.part1.rar
https://rapidshare.com/files/603723603/Grcka-BiH.part2.rar

Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kako su Stevanović i Ibričić ušli a nema ih ni na klupi? ŠKANDAL!!! 

Pitanje je hoće li nam se sreća osmjehnuti još poneki putraul-zakon je napisao/la:Šta da ti kažem, "igru briši, bodove piši" je uvijek bila odlika velikih.zgembo89 je napisao/la:Kada pričamo o utakmici sa Grckoj potrebno je razlikovati 2 stvari bodove i igru ekipe..Što se tiče bodova odlično remi protiv velike Grčke na gostovanju,ali kada pogledamo igru na terenu,zalaganje,postavku igrača,taktiku,psihičku pripremu igrača onda je to čista 0..Slicno je bilo kad nam je Francuska dosla na Kosevo nismo akcije napravili citavu utakmicu,ili gostovanje u Rumuniji..![]()

ja se nadam da ce protiv Litvanije Pape dati Ogiju neki apauirin ili nesto slicno da se malo car smiri i opusti(trebat ce mu),hebi ga momak ne zna kud goni,a u isto vrijeme i ja (mi) moram(o) popiti prije utakmice neki apaurin za smirenje jer treba strepiti 90 minuta hoce li ovaj pogrijesiti ili nece
Djeki,Ibiju ,Misketu i Lulicu Pape bi treba dati nesto,neku stimulaciju ( poput vijagre ) da brate malo zivnu,ono u Grckog je bilo daleko ispod njihovog nivoa(isto ko da igraju trening utakmicu,tako su djelovali
). Nadam se da ce se malo popraviti u odnosu na Grcku
Solidno bi bilo jedno 2:0 ili 3:1

Solidno bi bilo jedno 2:0 ili 3:1
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Tebi je sreca i ona Misimoviceva precka??????zgembo89 je napisao/la:Pitanje je hoće li nam se sreća osmjehnuti još poneki putraul-zakon je napisao/la:Šta da ti kažem, "igru briši, bodove piši" je uvijek bila odlika velikih.zgembo89 je napisao/la:Kada pričamo o utakmici sa Grckoj potrebno je razlikovati 2 stvari bodove i igru ekipe..Što se tiče bodova odlično remi protiv velike Grčke na gostovanju,ali kada pogledamo igru na terenu,zalaganje,postavku igrača,taktiku,psihičku pripremu igrača onda je to čista 0..Slicno je bilo kad nam je Francuska dosla na Kosevo nismo akcije napravili citavu utakmicu,ili gostovanje u Rumuniji..![]()
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Da mi je dozivjeti da vidim nesto ovako protiv Litvanije !!
--------------------- Begovic --------------------------
Mujdza ---- Vranjes - ----Spahic-------------- Lulic-
Pjanic------Zahirovic--- Besic/Medunjanin----Stevanovic
------------Dzeko------- Ibisevic---------------------
--------------------- Begovic --------------------------
Mujdza ---- Vranjes - ----Spahic-------------- Lulic-
Pjanic------Zahirovic--- Besic/Medunjanin----Stevanovic
------------Dzeko------- Ibisevic---------------------
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Litvanci su fakat oslabljeni,Edgeras Cesnauskis(igrat će njegov brat Deividas) i Mikoliunas su im najopasniji igrači u igri prema naprijed a neće igrati zbog kartona.
Dodaš tome još da zbog povrede najvjerovatnije neće igrati defanzivac Lazia Stankevicius koji je najpoznatije ime reprezentacije Litvanije,zbilja smo u dobroj situaciji.
Opet su solidna ekipa,golman Karcemarkas,stoper Zaliukas,Semberas koji je 10 godina igrao za Cska,34-godišnji napadač Danilevicius koji je u svoje vrijeme punio preže u seria A.
Od ovih igrača koji su na raspolaganju protiv nas najopasnijim se čini Sernas,koji je uvjek dobar u dresu reprezentacije.
Svakako da nam treba maksimalna borbenost naših igrača,treba nam pristup protiv Latvije,sve ostalo može donijeti velike probleme,ne smijem ni zamisliti da nam otkinu bod.
Inače,s obzirom da je gazda škotskog Heartsa Litvanac,pola reprezentacije su bivši ili sadašnji igrači tog kluba.
Litvanci ne mare previše za fudbalom,gledam prvo kolo protiv jedne respektabilne reprezentacije Slovačke stadion poluprazan,a jako mal stadion,nećemo valjda dozvoliti da nas košarkaši zafrkaju
Dodaš tome još da zbog povrede najvjerovatnije neće igrati defanzivac Lazia Stankevicius koji je najpoznatije ime reprezentacije Litvanije,zbilja smo u dobroj situaciji.
Opet su solidna ekipa,golman Karcemarkas,stoper Zaliukas,Semberas koji je 10 godina igrao za Cska,34-godišnji napadač Danilevicius koji je u svoje vrijeme punio preže u seria A.
Od ovih igrača koji su na raspolaganju protiv nas najopasnijim se čini Sernas,koji je uvjek dobar u dresu reprezentacije.
Svakako da nam treba maksimalna borbenost naših igrača,treba nam pristup protiv Latvije,sve ostalo može donijeti velike probleme,ne smijem ni zamisliti da nam otkinu bod.
Inače,s obzirom da je gazda škotskog Heartsa Litvanac,pola reprezentacije su bivši ili sadašnji igrači tog kluba.
Litvanci ne mare previše za fudbalom,gledam prvo kolo protiv jedne respektabilne reprezentacije Slovačke stadion poluprazan,a jako mal stadion,nećemo valjda dozvoliti da nas košarkaši zafrkaju

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Bod u onakvoj utakmici protiv Grcke je ogroman. Ovakve utakmice smo nekad gubili glatko. recimo da je to vec jedan veliki pomak naprijed.
- Jeste li primjetili koliko smo problema imali sa prenosom lopte, i tu naravno je bilo i previse ocigledno sta nama Pjanic znaci!
- Jeste li vidjeli koliko smo daleko bili od njihovih igraca kad oni napadaju (oko 2 m) a koliko su oni blizu bilo kojem nasem igracu kad mi trebamo graditi akciju (do 0,5 m) i na nasoj i na njihovoj polovini. Znaci mi da predjemo centar muka teska, oni da dodju do naseg sesnesterca cas posla , pogotovo u 2. pol. Tu je debelo podbacio Misimovic koji se trebao vise povuci i uvijek nuditi ostalima kad imamo loptu i pod presingom smo, i gledati odmah da dugim loptama trazi 2 napadaca ili nekoga na boku. on i kad je to radio zavlactio se medju trojicu i pokusavao driblingom na sredini osloboditi se, i svaku je loptu drzao cijelu vijecnost tako da i nije bilo smisla da salje onda dugu loptu jer su svi vec bili debelo pokriveni. A obzirom da i nije bio u elementu, imao je i dosta gresaka kad je probavao dugim loptama, cak su se i zakacili on i Ibisevic.
- Generalno, u ovakvim utakmicama u gostima gdje protivnik je fizicki jaci na sredini i cija agresivnost ima dosta uspjeha, znaci ne mozes izgraditi igru kako hoces i prenijeti loptu pas igrom, potrebno je vise probati dugim loptama traziti napadaca, pogotovo ako vec igras sa 2 koji su odsjeceni naprijed. Razumijem da hoce igrom da dodje do gola ali ako ne ide i svaki napad rizikujes da ti uzmu loptu na sredini i krenu sa ubitacnim kontrama, probaj malo i ovako razvuci protivnika!
- Samaras me izbezumio! nije ni toliko bilo do nasih stopera koliko je on bio jak u ovoj utakmici! Da ne znate nista i gledate prvi put njega i Dzeku, koji bi vasi komentari bili nakon ove utakmice? Koji vrijedi koliko? jedina greska mu je bila sto nije pucao u 4. minuti kad je ponizio Vranjesa.
- Jos jedan propust po meni je sto lulica ne stavi na desnog boka a Salihovica na sredinu. on puno vise trci horizontalno i pomaze sredini kad se treba braniti. Pa eto i u Laziju Lulic igra nize.
- Veoma pozitivno: Spahic i Begovic igraju u zivotnoj formi!
- Jeste li primjetili koliko smo problema imali sa prenosom lopte, i tu naravno je bilo i previse ocigledno sta nama Pjanic znaci!
- Jeste li vidjeli koliko smo daleko bili od njihovih igraca kad oni napadaju (oko 2 m) a koliko su oni blizu bilo kojem nasem igracu kad mi trebamo graditi akciju (do 0,5 m) i na nasoj i na njihovoj polovini. Znaci mi da predjemo centar muka teska, oni da dodju do naseg sesnesterca cas posla , pogotovo u 2. pol. Tu je debelo podbacio Misimovic koji se trebao vise povuci i uvijek nuditi ostalima kad imamo loptu i pod presingom smo, i gledati odmah da dugim loptama trazi 2 napadaca ili nekoga na boku. on i kad je to radio zavlactio se medju trojicu i pokusavao driblingom na sredini osloboditi se, i svaku je loptu drzao cijelu vijecnost tako da i nije bilo smisla da salje onda dugu loptu jer su svi vec bili debelo pokriveni. A obzirom da i nije bio u elementu, imao je i dosta gresaka kad je probavao dugim loptama, cak su se i zakacili on i Ibisevic.
- Generalno, u ovakvim utakmicama u gostima gdje protivnik je fizicki jaci na sredini i cija agresivnost ima dosta uspjeha, znaci ne mozes izgraditi igru kako hoces i prenijeti loptu pas igrom, potrebno je vise probati dugim loptama traziti napadaca, pogotovo ako vec igras sa 2 koji su odsjeceni naprijed. Razumijem da hoce igrom da dodje do gola ali ako ne ide i svaki napad rizikujes da ti uzmu loptu na sredini i krenu sa ubitacnim kontrama, probaj malo i ovako razvuci protivnika!
- Samaras me izbezumio! nije ni toliko bilo do nasih stopera koliko je on bio jak u ovoj utakmici! Da ne znate nista i gledate prvi put njega i Dzeku, koji bi vasi komentari bili nakon ove utakmice? Koji vrijedi koliko? jedina greska mu je bila sto nije pucao u 4. minuti kad je ponizio Vranjesa.
- Jos jedan propust po meni je sto lulica ne stavi na desnog boka a Salihovica na sredinu. on puno vise trci horizontalno i pomaze sredini kad se treba braniti. Pa eto i u Laziju Lulic igra nize.
- LarryDavid
- Kontakt:
Hehe odlicno receno, sa druge stane dodao bih da ne postoji sreca, postoji znanje, koncentracija, samopouzdanje smirenost- nikakva sreca....sreca je levatski pojam...da nasi nisu svojim golijadama ucerali respekt u kosti gekasu i druzini nema sanse da bi gekas fulo one zicere...ali tesko mu se bilo koncentrisati jer je igrao protiv zeznutog protivnika u neobicnoj I iznenadjujucoj formaciji pa je podlegao pritisku....harishp je napisao/la: Tebi je sreca i ona Misimoviceva precka??????
Sent from my PMP5197DULTRA using Tapatalk 2
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
najgore moguce rjesenje jeste staviti lijenu, tromu i totalno van forme ´desetku´ na poziciju koju moraju pokrivati trkaci. to je jedan od razloga zasto je nasa sredina bila neprimjetna.Arnelinho je napisao/la:ako prelistaš malo, vidjećeš da sam baš prognozir'o Zvjezdana na krilu
da, ali samo ako konkurenciju pojacamo indijskim i africkim trenerima.Arnelinho je napisao/la:al' Arsena Wengera ne možeš, jer je on jedan od najboljih trenera današnjice.
pa samo u mesarskoj ligi imamo najmanje 4 trenera koji su bolji od vengera - covjeka koji je zadnju titulu uzeo prije nekih 10-ak godina(libo me r. za opravdanja koja guraju simpatizeri).
drugo, odakle arsenalu klasicna ´desetka´ kao sto je miske? nema je.
trece, arsene je pocesto igrao u formaciji 4-3-3 - formaciji koja mu omogucava da te mekse igrace gurne blize liniji, jer svaki taj igrac ima osiguraca.
dakle, sto dalje od repke s tim bezveznim eksperimentima od kojih nema nikakve koristi.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
- Principatus
- Kontakt:
Bez vise matematike moramo ovako odigrati protiv Litvanije:
----------------------- Begovic -------------------------
---Mujdza-------Vranjes----Spahic----Salihovic------
----------------------Zahirovic--------------------------
-----Stevanovic------Pjanic*----------Lulic-----------
-----------------Dzeko------Ibisevic-------------------
*Misimovic
Postoji i ova klasicna opcija, ali bolje je uvjezbavati Stevanovica na desnom krilu, jer kako vidimo, ako igramo samo po jednoj strani, brzo nas jace ekipe zatvore.
------Pjanic--------Misimovic----------Lulic-----------
*Misimovic
-----Stevanovic------Pjanic*----------Lulic-----------
*Misimovic
Postoji i ova klasicna opcija, ali bolje je uvjezbavati Stevanovica na desnom krilu, jer kako vidimo, ako igramo samo po jednoj strani, brzo nas jace ekipe zatvore.
------Pjanic--------Misimovic----------Lulic-----------
*Misimovic
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
meni tvoj komentar za Misimovica nije nikako na mjestu. Pa jedini je on nesto i pokusavao, grci su mu tesko uzimali loptu, ali da bi on mogao nesto konkretnije uraditi, treba mu pomoc ostalih veznjaka, a u petak se vidjelo da to nisu, niti ce ocito kada biti, ni zahirovic, ni medunjanin, a vala, ni lulic nije odskakao od te dvojice. ima jedna situacija gdje se misimovic 'satrao' da progura loptu negdje na 20-ak metara pd protivnickog gola, da bi istu (cini mi se) medunjanin iz cista mira vratio nazad. svaka utakmica se dobija na sredini terena, a mi te sredine u petak nismo imali. isto tako, ni protiv latvije nas nije bilo nigdje dok nam sudija nije svirao onaj kazneni udarac, i to mene itekako brine, jer. zelimo li na SP, to sve mora biti puno, puno bolje.Grunf je napisao/la:- Bod u onakvoj utakmici protiv Grcke je ogroman. Ovakve utakmice smo nekad gubili glatko. recimo da je to vec jedan veliki pomak naprijed.
Volim te Bosno!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.