'08, '11 vrijeme je opet za bodove sa Grbavicelet3 je napisao/la:a to se dešavalo svake 10-te godine
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Premijer liga BiH - općenito
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Zato kažem, odavno Željeničar nije igrao pod pritiskom, a to je velika šansa za Slobodu. Koliko će Odović uspjeti da taj pritisak neutrališe vidjet ćemo. Plus izostanci, a oni u formi..arelinho je napisao/la: Ma mi smo pod pritiskom takvim da bas bas moramo dobiti ovaj mec. Sto nikako ne valja. Utakmica ce zbog toga biti veoma teska. Jedan gol ce biti presudan.
de vala, ako ste bolji onda pobjedite
taman da se Odović smjeni, kad vec nije smijenjen nakon one blamaže protiv Mladosti iz Kaknja (ali onog kod Doboja)
taman da se Odović smjeni, kad vec nije smijenjen nakon one blamaže protiv Mladosti iz Kaknja (ali onog kod Doboja)
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 sep 2015, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Ne znate vi jos sta je pritisak.arelinho je napisao/la:Ma mi smo pod pritiskom takvim da bas bas moramo dobiti ovaj mec. Sto nikako ne valja. Utakmica ce zbog toga biti veoma teska. Jedan gol ce biti presudan.hilmo je napisao/la:Najveća prednost Slobode u duelu na Grbavici je što će domaćin nakon dugo vremena igrati pod pritiskom. Neko će reći da nije tako, a ustvari ne smiju da priznaju. Dok gosti dolaze apsolutno rasterećeno.
Slično je bilo u Tuzli prošle godine, domaćin krenuo naprijed (organizacijski), želja za "osvetom", pritisak se mogao nožem rezati a Željezničar potpuno rasterećeno došao i odigrao utakmicu, pokupio sva tri boda i lagano put Sarajeva.
Interesantna će utakmica biti, ne možemo reći da je Sloboda kvalitetnija, ali da ima kvaliteta ima, dok je Željezničar u ovom susretu oslabljen. Biće interesantno gledati plave kako se nose sa pritiskom.
Ni jedan ishod nije iznenađenje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
češće njih Sloboda dobivala na Grbavici, nego oni nas na Tušnju
a svaki put kad je Sloboda nosila bodove s Grbavice, imala je slabiju ekipu od njih, a što se tiče narednog susreta, oni ove sezone nisu jaki kao prijašnjih, dok Sloboda nije slaba kao prijašnjih, no to naravno ne mora ništa značit'
a svaki put kad je Sloboda nosila bodove s Grbavice, imala je slabiju ekipu od njih, a što se tiče narednog susreta, oni ove sezone nisu jaki kao prijašnjih, dok Sloboda nije slaba kao prijašnjih, no to naravno ne mora ništa značit'
Zeljo je ipak Zeljo.....igraju kuci, dosta bodova su prosuli.....pravit ce oni pritisak i na sudije, pogotovo sto su par puta osteceni....svasta tu moze biti.
Nema razloga da se ne prizna, igramo pod pritiskom jer je pobjeda pod moranjem. Prvi sam nakon sramotnog izdanja protiv Mladosti rekao da pobjedu moraju izmisliti i svojim nezalaganjem su se doveli u situaciju gdje bez prigovora moraju izdrzati sve ono što im se stavlja na pleća. Da su pruzili partiju dostojnu ovog kluba, odnijeli bi sva 3 boda ali s obzirom da nisu, sada se moraju čupati na sve moguće načine.. A još smo i oslabljeni u defanzivnoj liniji što će puno prostora ostaviti Slobodi ako ne budu dali sve od sebe te pratili upute koje trebaju dobiti u svlačionici, na treninzima itd. Da znaju to znam, da mogu i to znam, ali da li hoće.. Ma moraju. Poslije svega što su nam u Europi priredili nastupilo je ovo što je kod mene, da se ne lazemo, ostavilo gorak ukus i toliko dana nakon utakmice. Jedino što znam je da će biti jako zanimljivo.. S obzirom da sam se uvukao u forumašku opkladu sa ciljem da profil forumaša pod nickom solinas ofarbam u plavu boju a potpis uredim nekim sočnim Zeljinim sloganom i to ni manje ni više nego na mjesec dana, pobjeda ne smije doći u pitanjehilmo je napisao/la:Najveća prednost Slobode u duelu na Grbavici je što će domaćin nakon dugo vremena igrati pod pritiskom. Neko će reći da nije tako, a ustvari ne smiju da priznaju. Dok gosti dolaze apsolutno rasterećeno.
Slično je bilo u Tuzli prošle godine, domaćin krenuo naprijed (organizacijski), želja za "osvetom", pritisak se mogao nožem rezati a Željezničar potpuno rasterećeno došao i odigrao utakmicu, pokupio sva tri boda i lagano put Sarajeva.
Interesantna će utakmica biti, ne možemo reći da je Sloboda kvalitetnija, ali da ima kvaliteta ima, dok je Željezničar u ovom susretu oslabljen. Biće interesantno gledati plave kako se nose sa pritiskom.
Ni jedan ishod nije iznenađenje.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Pitanje je samo kako će se ekipa nositi s tim, ali koliko sam upućen od ovih koji će konkurisati za nastup većinom su to iskusni igrači kojima pritisak ne bi trebao biti problem nego motivacija. Vidjet ćemo, interesantna utakmica će biti. Možda i Zeba "podbaci".Ajzea je napisao/la: Nema razloga da se ne prizna, igramo pod pritiskom jer je pobjeda pod moranjem. Prvi sam nakon sramotnog izdanja protiv Mladosti rekao da pobjedu moraju izmisliti i svojim nezalaganjem su se doveli u situaciju gdje bez prigovora moraju izdrzati sve ono što im se stavlja na pleća. Da su pruzili partiju dostojnu ovog kluba, odnijeli bi sva 3 boda ali s obzirom da nisu, sada se moraju čupati na sve moguće načine.. A još smo i oslabljeni u defanzivnoj liniji što će puno prostora ostaviti Slobodi ako ne budu dali sve od sebe te pratili upute koje trebaju dobiti u svlačionici, na treninzima itd. Da znaju to znam, da mogu i to znam, ali da li hoće.. Ma moraju. Poslije svega što su nam u Europi priredili nastupilo je ovo što je kod mene, da se ne lazemo, ostavilo gorak ukus i toliko dana nakon utakmice. Jedino što znam je da će biti jako zanimljivo.. S obzirom da sam se uvukao u forumašku opkladu sa ciljem da profil forumaša pod nickom solinas ofarbam u plavu boju a potpis uredim nekim sočnim Zeljinim sloganom i to ni manje ni više nego na mjesec dana, pobjeda ne smije doći u pitanje
Ne trebaju se tuzlaci previše uzdizati i očekivati pobejdu, nadati se mogu, jer kao što reče ovaj gore Željo je Željo!
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Nemoj tako...zna covjek...ako je reko 10 godina onda je tako...valja mi malo proguglat da vidim moze li se mitomanija podvesti pod neku bolestHeller je napisao/la:'08, '11 vrijeme je opet za bodove sa Grbavicelet3 je napisao/la:a to se dešavalo svake 10-te godine
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Neka se nose kako znaju i umiju jer su sami sebe doveli u tu poziciju, pa ako iko zna na šta mislim hilmo onda bi ti trebao znati 
Mora im se izgleda iz utakmice u utakmicu ponavljati da utakmica traje **** 90 minuta i da se za tih 90 minuta moze svašta izdešavati.
Zalosno je da kreneš igrati tek nakon drugog primljenog gola npr. i onda u situaciji kada se Mladost brani svim silama, ti opet kreiraš 3 stopostotne šanse koje naravno i ne iskoristiš. Isto tako je i zalosno da prestaneš igrati nakon fantastične akcije i postignutog gola Velezu i da proigraš tek kada primiš gol.. Radnik i Borac sam im halalio iste sekunde, koliko god mi teško pali ali ovu Mladost im neću halaliti zadugo prije svega zbog odnosa prema dresu svetinje a zatim i zbog 3 boda koja u ovakvoj sezoni mogu biti od krucijalnog značaja.. Zanimljivo će da bude, mi na tribinama ko na iglama, oni isto tako..
Mora im se izgleda iz utakmice u utakmicu ponavljati da utakmica traje **** 90 minuta i da se za tih 90 minuta moze svašta izdešavati.
Zalosno je da kreneš igrati tek nakon drugog primljenog gola npr. i onda u situaciji kada se Mladost brani svim silama, ti opet kreiraš 3 stopostotne šanse koje naravno i ne iskoristiš. Isto tako je i zalosno da prestaneš igrati nakon fantastične akcije i postignutog gola Velezu i da proigraš tek kada primiš gol.. Radnik i Borac sam im halalio iste sekunde, koliko god mi teško pali ali ovu Mladost im neću halaliti zadugo prije svega zbog odnosa prema dresu svetinje a zatim i zbog 3 boda koja u ovakvoj sezoni mogu biti od krucijalnog značaja.. Zanimljivo će da bude, mi na tribinama ko na iglama, oni isto tako..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Ove godine su imali puno bolji tim i iskusniji pa smo im uzeli bodove koji su im trebali za titulu....igrali su igraci koji su se sigurno bolje znali nositi sa pritiskom.....hilmo je napisao/la:Pitanje je samo kako će se ekipa nositi s tim, ali koliko sam upućen od ovih koji će konkurisati za nastup većinom su to iskusni igrači kojima pritisak ne bi trebao biti problem nego motivacija. Vidjet ćemo, interesantna utakmica će biti. Možda i Zeba "podbaci".![]()
Ne trebaju se tuzlaci previše uzdizati i očekivati pobejdu, nadati se mogu, jer kao što reče ovaj gore Željo je Željo!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]Skver je napisao/la:Ove godine su imali puno bolji tim i iskusniji pa smo im uzeli bodove koji su im trebali za titulu....igrali su igraci koji su se sigurno bolje znali nositi sa pritiskom.....hilmo je napisao/la:Pitanje je samo kako će se ekipa nositi s tim, ali koliko sam upućen od ovih koji će konkurisati za nastup većinom su to iskusni igrači kojima pritisak ne bi trebao biti problem nego motivacija. Vidjet ćemo, interesantna utakmica će biti. Možda i Zeba "podbaci".![]()
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bode me nesto taj tvoj klip u oci, pa evo, ne pokusavam nista da najavljujem, da provociram. Ovo je cisto da znamo ko je ko
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
@skver
Znači da bi ostali u utrci za titulu MORALI su pobjediti ali nisu, sad također moraju pobjediti...
Ako se ponovi ovakva utakmica gledaoci će uživati.
Gavarić, uh svašta bih sad rekao...
@ajzea
Znam šta je pritisak zato i upozoravam na njega.
Znači da bi ostali u utrci za titulu MORALI su pobjediti ali nisu, sad također moraju pobjediti...
Ako se ponovi ovakva utakmica gledaoci će uživati.
Gavarić, uh svašta bih sad rekao...
@ajzea
Znam šta je pritisak zato i upozoravam na njega.
Ima, nace se...nije poenta bila u tome....poenta je bila da ste tada imali puno bolju i iskusniju ekipu i izgubili tom utakmicom titulu 2011......Veliki Strumf to nije mogao podnijeti i vec naredne godine naravno uz nasu veliku pomoc nas je istjerao iz PL....prodavsi nas u Trebinju, ponavljam te godine smo bili katastrofa, al je ostala velika gorcina.....nismo mi nikada krivili navijace Zelje za to.....al onaj smrad od trenera je od tada persona non grata u Tuzli.brile je napisao/la:Bode me nesto taj tvoj klip u oci, pa evo, ne pokusavam nista da najavljujem, da provociram. Ovo je cisto da znamo ko je koAko imas kakvih slicnih sa suprotnim rezultatima bujrum postavi
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Skver, dana/u 05 sep 2015, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Kazu Joco najbolji pod pritiskom 
Zabit ce ga Joco da ga yebes vrijeme je
Zabit ce ga Joco da ga yebes vrijeme je
- jurisicduska
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenitoo
Ja mislim da će ih Sloboda pobijediti ako bude pametna. Opet nikad ne treba isključiti ime i tradiciju, nije nikom jednostavno na Grbavici nikad bilo. Ne znam kako će se sloboda postaviti ali mislim da ako napadnu da će izgubiti jer željezničar zna samo tako igrati, oni kad trebaju dominirati ide lošije i gube se. Presuditi će trener i taktika. Ja se nadam miroljubivih 0:0 jer je tako najbolje po moj klub, ali prednost dajem slobodi jer ima više opcija i više mogućnosti na samom terenu.
Samo ih nemojte napadati ima da vam 3 dadnu, vidjelo se to i protiv širokog, čim ih neko napadne tad su najjači, samo bunkerica oni nikad gol dat neće, a kontre ne brane baš najbolje.
Samo ih nemojte napadati ima da vam 3 dadnu, vidjelo se to i protiv širokog, čim ih neko napadne tad su najjači, samo bunkerica oni nikad gol dat neće, a kontre ne brane baš najbolje.
Kriviti Osima (ili Želju kao klub) za vašu katastrofalnu sezonu te godine u kojoj ste zasluženo ispali iz lige - je krajnji cinizam i podvala samom sebiSkver je napisao/la:Ima, nace se...nije poenta bila u tome....poenta je bila da ste tada imali puno bolju i iskusniju ekipu i izgubili tom utakmicom titulu 2011......Veliki Strumf to nije mogao podnijeti i vec naredne godine naravno uz nasu veliku pomoc nas je istjerao iz PL....prodavsi nas u Trebinju, ponavljam te godine smo bili katastrofa, al je ostala velika gorcina.....nismo mi nikada krivili navijace Zelje za to.....al onaj smrad od trenera je od tada persona non grata u Tuzli.brile je napisao/la:Bode me nesto taj tvoj klip u oci, pa evo, ne pokusavam nista da najavljujem, da provociram. Ovo je cisto da znamo ko je koAko imas kakvih slicnih sa suprotnim rezultatima bujrum postavi
to ti je kao kad covjek sam sebe laže i okrivljuje druge za sopstveni neuspjeh....valjda je to lakša varijanta, nego se pogledati u ogledalo i priznati sebi da si bio kar.ina..... "persona non grata" u Tuzli, zato što su ispali iz lige nakon 30 odigranih kola
30 kola imali šansu da obezbjede opstanak i onda im Osim persona non grata što su ispali iz lige
to je naucna fantastika
Re: Premijer liga BiH - općenitoo
Ma moze Zeljo i kada treba napasti, to se pokazalo tek kada su dopustili 2 gola protiv Mladosti nakon čega se Mladost naravno povukla i čekala neku kontru da nas obrukaju za sva vremena ali i pored toga što su se zbili u šesnaest naši su uspjeli napraviti 3 zicera za koja ni sada ne shvatam kako bar jednu nisu pospremili u mrezu. To što su pokazali da mogu mi je vjeruj mi još teze palo jer sam vidio da neznanje nije razlog izgubljene utakmice već nezalaganje.. A šta misliš šta čovjeku teze pada? Mozeš odgovoriti i kao navijač Sarajeva šta bi tebi teze palo..jurisicduska je napisao/la:Ja mislim da će ih Sloboda pobijediti ako bude pametna. Opet nikad ne treba isključiti ime i tradiciju, nije nikom jednostavno na Grbavici nikad bilo. Ne znam kako će se sloboda postaviti ali mislim da ako napadnu da će izgubiti jer željezničar zna samo tako igrati, oni kad trebaju dominirati ide lošije i gube se. Presuditi će trener i taktika. Ja se nadam miroljubivih 0:0 jer je tako najbolje po moj klub, ali prednost dajem slobodi jer ima više opcija i više mogućnosti na samom terenu.
Ma shvatam ja sta je poenta, samo kriviti Osima za vase ispadanje je malo neozbiljno sa vase strane ali eto, krivac se mora naci, najteze je krivicu svaliti na sebe. Nebitno to, bilo pa proslo, izvukli ste sve najbolje iz ovog ispadanja i svaka vam castSkver je napisao/la:Ima, nace se...nije poenta bila u tome....poenta je bila da ste tada imali puno bolju i iskusniju ekipu i izgubili tom utakmicom titulu 2011......Veliki Strumf to nije mogao podnijeti i vec naredne godine naravno uz nasu veliku pomoc nas je istjerao iz PL....prodavsi nas u Trebinju, ponavljam te godine smo bili katastrofa, al je ostala velika gorcina.....nismo mi nikada krivili navijace Zelje za to.....al onaj smrad od trenera je od tada persona non grata u Tuzli.brile je napisao/la:Bode me nesto taj tvoj klip u oci, pa evo, ne pokusavam nista da najavljujem, da provociram. Ovo je cisto da znamo ko je koAko imas kakvih slicnih sa suprotnim rezultatima bujrum postavi
[youtube][/youtube]
Sto se tice srijede, neka pobijedi bolji, a taj bolji je logicno Zeljo
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
Ja znam jednog prije mladosti isto tako rece meni bolji smo,jaci smo,makar 1-0.ponovilo se akobogda

Identicno si odgovorio na post kao on meni..
Identican i rezultat bio akb
Identicno si odgovorio na post kao on meni..
Identican i rezultat bio akb
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.