Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la hilmo » 05 sep 2015, 00:24

Najveća prednost Slobode u duelu na Grbavici je što će domaćin nakon dugo vremena igrati pod pritiskom. Neko će reći da nije tako, a ustvari ne smiju da priznaju. Dok gosti dolaze apsolutno rasterećeno.
Slično je bilo u Tuzli prošle godine, domaćin krenuo naprijed (organizacijski), želja za "osvetom", pritisak se mogao nožem rezati a Željezničar potpuno rasterećeno došao i odigrao utakmicu, pokupio sva tri boda i lagano put Sarajeva.

Interesantna će utakmica biti, ne možemo reći da je Sloboda kvalitetnija, ali da ima kvaliteta ima, dok je Željezničar u ovom susretu oslabljen. Biće interesantno gledati plave kako se nose sa pritiskom.

Ni jedan ishod nije iznenađenje.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 05 sep 2015, 00:24

staragarda je napisao/la:
solinas je napisao/la:YYY

:damn: :facepalm:
hajde da vidim mozes li skontat sta je covjek napisao....probaj,potrudi se..ukljuci vijuge :facepalm:

rodjenisa

malo atmosfere ba,pa ko gore,ko dole :mrgreen:
Ne odgovaraj brate ovom ipsiloncu...nije dobar frajer al nikako...da vidis sta mu saborci rade na temi selje...strasno
a to,pratim brate,kako igramo sad,pratim aktivnije i njihovu temu.samo jedan smajli za njega :facepalm:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 sep 2015, 00:25

Sloboda ako sad ne pobjedi Želju - onda nece nikad

pola tima van stroja, situacija u klubu haoticna, Odović poceo gubiti konce i kontrolu nad ekipom, igraci u ocajnoj formi, opšta atmosfera jako loša

s druge strane, tuzlaci nikad jaci u zadnjih 20 godina

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 05 sep 2015, 00:27

Koja ameba. Znala je Sloboda klepit Selju i kad je bio dosta jaci.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 sep 2015, 00:28

a to se dešavalo svake 10-te godine

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 sep 2015, 00:29

Ovaj trodupli se izgleda registrovao samo da ljude yebe u zdrav mozak, izgleda nije jedini na njihovoj temi.....
🔴⚫️

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 sep 2015, 00:29

JoseMourinho je napisao/la:yebo vas ova glupa prica, cudi me da ne prsti sve od kladjenja u avatare jer i mi smo sigurni u pobjedu al bgm i tuzlaci :mrgreen:
Ne ocekuju tuzlaci pobjedu, nego se nadaju povoljnom rezultatu i borbi do samog kraja tekme. Vi ste favoriti, a mi ohrabreni pozivitnim sokom ove sezone i vaseg hendikepa da vam nece igrati 4 prvotimpa pa zato imamo neku nadu u dobru igru i povoljan rezultat.

Vidicemo, sve je moguce, posebno u ovoj sezoni smo se uvjerili.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 05 sep 2015, 00:30

hilmo je napisao/la:Najveća prednost Slobode u duelu na Grbavici je što će domaćin nakon dugo vremena igrati pod pritiskom. Neko će reći da nije tako, a ustvari ne smiju da priznaju. Dok gosti dolaze apsolutno rasterećeno.
Slično je bilo u Tuzli prošle godine, domaćin krenuo naprijed (organizacijski), želja za "osvetom", pritisak se mogao nožem rezati a Željezničar potpuno rasterećeno došao i odigrao utakmicu, pokupio sva tri boda i lagano put Sarajeva.

Interesantna će utakmica biti, ne možemo reći da je Sloboda kvalitetnija, ali da ima kvaliteta ima, dok je Željezničar u ovom susretu oslabljen. Biće interesantno gledati plave kako se nose sa pritiskom.

Ma mi smo pod pritiskom takvim da bas bas moramo dobiti ovaj mec. Sto nikako ne valja. Utakmica ce zbog toga biti veoma teska. Jedan gol ce biti presudan.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 05 sep 2015, 00:30

let3 je napisao/la:Sloboda ako sad ne pobjedi Želju - onda nece nikad

pola tima van stroja, situacija u klubu haoticna, Odović poceo gubiti konce i kontrolu nad ekipom, igraci u ocajnoj formi, opšta atmosfera jako loša
nije to bas tako...igraci ponekada usljed pritiska odigraju 200 posto.znam da ides logikom,alli.....veliko ali...
dosta stvari je na nasoj strani,ali to nista nemora da znaci..
zeljeznicar,sarajevo,zrinjski,siroki,sloboda
u sudaru ovih ekipa,ove sezone nema favorita,gdje god da se igra...
samo moje misljenje... :hmmmmm:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 05 sep 2015, 00:32

let3 je napisao/la:a to se dešavalo svake 10-te godine
'08, '11 vrijeme je opet za bodove sa Grbavice
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 05 sep 2015, 00:35

arelinho je napisao/la: Ma mi smo pod pritiskom takvim da bas bas moramo dobiti ovaj mec. Sto nikako ne valja. Utakmica ce zbog toga biti veoma teska. Jedan gol ce biti presudan.
Zato kažem, odavno Željeničar nije igrao pod pritiskom, a to je velika šansa za Slobodu. Koliko će Odović uspjeti da taj pritisak neutrališe vidjet ćemo. Plus izostanci, a oni u formi.. :hmmmmm:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 sep 2015, 00:36

de vala, ako ste bolji onda pobjedite

taman da se Odović smjeni, kad vec nije smijenjen nakon one blamaže protiv Mladosti iz Kaknja (ali onog kod Doboja) :facepalm:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 sep 2015, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 sep 2015, 00:36

arelinho je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Najveća prednost Slobode u duelu na Grbavici je što će domaćin nakon dugo vremena igrati pod pritiskom. Neko će reći da nije tako, a ustvari ne smiju da priznaju. Dok gosti dolaze apsolutno rasterećeno.

Ma mi smo pod pritiskom takvim da bas bas moramo dobiti ovaj mec. Sto nikako ne valja. Utakmica ce zbog toga biti veoma teska. Jedan gol ce biti presudan.
Ne znate vi jos sta je pritisak. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 sep 2015, 00:37

češće njih Sloboda dobivala na Grbavici, nego oni nas na Tušnju :zviz:

a svaki put kad je Sloboda nosila bodove s Grbavice, imala je slabiju ekipu od njih, a što se tiče narednog susreta, oni ove sezone nisu jaki kao prijašnjih, dok Sloboda nije slaba kao prijašnjih, no to naravno ne mora ništa značit'

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 sep 2015, 00:37

Zeljo je ipak Zeljo.....igraju kuci, dosta bodova su prosuli.....pravit ce oni pritisak i na sudije, pogotovo sto su par puta osteceni....svasta tu moze biti.
🔴⚫️

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 05 sep 2015, 00:37

Nema razloga da se ne prizna, igramo pod pritiskom jer je pobjeda pod moranjem. Prvi sam nakon sramotnog izdanja protiv Mladosti rekao da pobjedu moraju izmisliti i svojim nezalaganjem su se doveli u situaciju gdje bez prigovora moraju izdrzati sve ono što im se stavlja na pleća. Da su pruzili partiju dostojnu ovog kluba, odnijeli bi sva 3 boda ali s obzirom da nisu, sada se moraju čupati na sve moguće načine.. A još smo i oslabljeni u defanzivnoj liniji što će puno prostora ostaviti Slobodi ako ne budu dali sve od sebe te pratili upute koje trebaju dobiti u svlačionici, na treninzima itd. Da znaju to znam, da mogu i to znam, ali da li hoće.. Ma moraju. Poslije svega što su nam u Europi priredili nastupilo je ovo što je kod mene, da se ne lazemo, ostavilo gorak ukus i toliko dana nakon utakmice. Jedino što znam je da će biti jako zanimljivo.. S obzirom da sam se uvukao u forumašku opkladu sa ciljem da profil forumaša pod nickom solinas ofarbam u plavu boju a potpis uredim nekim sočnim Zeljinim sloganom i to ni manje ni više nego na mjesec dana, pobjeda ne smije doći u pitanje :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 05 sep 2015, 00:44

Ajzea je napisao/la: Nema razloga da se ne prizna, igramo pod pritiskom jer je pobjeda pod moranjem. Prvi sam nakon sramotnog izdanja protiv Mladosti rekao da pobjedu moraju izmisliti i svojim nezalaganjem su se doveli u situaciju gdje bez prigovora moraju izdrzati sve ono što im se stavlja na pleća. Da su pruzili partiju dostojnu ovog kluba, odnijeli bi sva 3 boda ali s obzirom da nisu, sada se moraju čupati na sve moguće načine.. A još smo i oslabljeni u defanzivnoj liniji što će puno prostora ostaviti Slobodi ako ne budu dali sve od sebe te pratili upute koje trebaju dobiti u svlačionici, na treninzima itd. Da znaju to znam, da mogu i to znam, ali da li hoće.. Ma moraju. Poslije svega što su nam u Europi priredili nastupilo je ovo što je kod mene, da se ne lazemo, ostavilo gorak ukus i toliko dana nakon utakmice. Jedino što znam je da će biti jako zanimljivo.. S obzirom da sam se uvukao u forumašku opkladu sa ciljem da profil forumaša pod nickom solinas ofarbam u plavu boju a potpis uredim nekim sočnim Zeljinim sloganom i to ni manje ni više nego na mjesec dana, pobjeda ne smije doći u pitanje :D
Pitanje je samo kako će se ekipa nositi s tim, ali koliko sam upućen od ovih koji će konkurisati za nastup većinom su to iskusni igrači kojima pritisak ne bi trebao biti problem nego motivacija. Vidjet ćemo, interesantna utakmica će biti. Možda i Zeba "podbaci". :mrgreen:

Ne trebaju se tuzlaci previše uzdizati i očekivati pobejdu, nadati se mogu, jer kao što reče ovaj gore Željo je Željo!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 sep 2015, 00:45

Heller je napisao/la:
let3 je napisao/la:a to se dešavalo svake 10-te godine
'08, '11 vrijeme je opet za bodove sa Grbavice
Nemoj tako...zna covjek...ako je reko 10 godina onda je tako...valja mi malo proguglat da vidim moze li se mitomanija podvesti pod neku bolest
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 05 sep 2015, 00:53

Neka se nose kako znaju i umiju jer su sami sebe doveli u tu poziciju, pa ako iko zna na šta mislim hilmo onda bi ti trebao znati :D
Mora im se izgleda iz utakmice u utakmicu ponavljati da utakmica traje **** 90 minuta i da se za tih 90 minuta moze svašta izdešavati.
Zalosno je da kreneš igrati tek nakon drugog primljenog gola npr. i onda u situaciji kada se Mladost brani svim silama, ti opet kreiraš 3 stopostotne šanse koje naravno i ne iskoristiš. Isto tako je i zalosno da prestaneš igrati nakon fantastične akcije i postignutog gola Velezu i da proigraš tek kada primiš gol.. Radnik i Borac sam im halalio iste sekunde, koliko god mi teško pali ali ovu Mladost im neću halaliti zadugo prije svega zbog odnosa prema dresu svetinje a zatim i zbog 3 boda koja u ovakvoj sezoni mogu biti od krucijalnog značaja.. Zanimljivo će da bude, mi na tribinama ko na iglama, oni isto tako..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 sep 2015, 00:54

hilmo je napisao/la:Pitanje je samo kako će se ekipa nositi s tim, ali koliko sam upućen od ovih koji će konkurisati za nastup većinom su to iskusni igrači kojima pritisak ne bi trebao biti problem nego motivacija. Vidjet ćemo, interesantna utakmica će biti. Možda i Zeba "podbaci". :mrgreen:

Ne trebaju se tuzlaci previše uzdizati i očekivati pobejdu, nadati se mogu, jer kao što reče ovaj gore Željo je Željo!
Ove godine su imali puno bolji tim i iskusniji pa smo im uzeli bodove koji su im trebali za titulu....igrali su igraci koji su se sigurno bolje znali nositi sa pritiskom.....
[youtube][/youtube]
🔴⚫️

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, PeppermintSA, rishovski i 32 gosta.