Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Prvo, kada je u pitanju pomoc ne gleda se pripadnost nekoj religiji.realno islamski svijet nije ni znao da ovamo zive neki muslimani osim Iranaca kojima sam vjecno zahvalan. Turskom vladao CHP teski antivjernici pa osim verbalne podrske nije bilo nista.
Dalje, islamski svijet je iteako znao da ovamo zive neki muslimani. Istorija Osmanskog carstva bila je dostupna i prije II svjetskog rata. Npr. Hasan Kafija Pruščak - Temelji mudrosti o uredjenju svijeta (prevedno na tri jezika), a pomenuti se u Medini sastajao sa tamosnjim ucenjacima itd.
Osmanlije su za svoj period bili sila itekako poznati a njihovi defteri i zapisi bili dostupni islamskoj ulemi Arabije i ostatku islamskog svijeta. Onda imas predstavnike alhamijado knjizevnosti i njihov dokumentovani odlazak na hadz poput Hadzi Jusuf Livnjaka jos u 17. stoljecu.
Dalje, politikom nesvrstanih predstavnici islamskih zemalja su i detaljnije upoznati sa strukturom stanovnistva BiH.
I na kraju Arabija nas je priznala u aprilu '92. te istog mjeseca uspostavila diplomatske odnose, kao nesto kasnije Katar isl. Sad nije znao ili nije zelio pomoc (u vecoj mjeri) su dva potpuno razlicita pojma.
Jos nesto, i sredstva onih donacija (evo striktno od islamskog svijeta) koja je trebalo pravilno podjeliti, preko 50 % zavrsise u pogresnim rukama.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 05 nov 2019, 13:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- ASD
- Kontakt:
Da li je BiH presiromašna zemlja? s obzirom da je prema ključnim ekonomskim pokazateljima Jugoslavija bila iznad BiH?vest je napisao/la: ↑04 nov 2019, 22:46Zatucanost i nerad vezu jedno drugo. Zatucan je ko neradi a ko je previse zatucan ne moze radit.
To proizvodi previse djece koje onda ulica goji. Budimo realni osoba u radnom odnosu moze max 3 djece odgojit kako treba a prije su 7-8djece bili obicaj po selima. Jugoslavija je bila presiromasna zemlja koja je onda zavrsila u plamenu. Optimistican sam mislim da smo ratove okoncali, neka ih vode oni po africi i aziji.
Rata u BiH neće biti ni blizu u onom obimu u kojem je bio. Zato što se broj ljudi koji bi se odazvao u taj rat neće biti ni blizu broju ljudi koji se odazvao u prošlom ratu.
Pa većina ljudi koja je išla u prošli rat se ne bi odazvala jer su vidjeli neke stvari.
Inače, jedna stvar je sigurna, u Jugoslaviji je bilo uvijek više nepismenih i zatucanih nego pismenih. Kako drugačije opisati rezultate izbora 1990-te godine?
- Barbarossa
- Kontakt:
Prvi put da čitam ovako precizno objašnjenje, prije sam se drzao toga da je u bosni previše ljudi, a premalo para(što i jeste) ali korijen toga leži u jugoslaviji koja nam je stvorila problema.vest je napisao/la: ↑04 nov 2019, 22:46Zatucanost i nerad vezu jedno drugo. Zatucan je ko neradi a ko je previse zatucan ne moze radit.
To proizvodi previse djece koje onda ulica goji. Budimo realni osoba u radnom odnosu moze max 3 djece odgojit kako treba a prije su 7-8djece bili obicaj po selima. Jugoslavija je bila presiromasna zemlja koja je onda zavrsila u plamenu. Optimistican sam mislim da smo ratove okoncali, neka ih vode oni po africi i aziji.
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
**** te Bosno
**** te ja,
Hrvatska, moja domovina!
M. Krleža, Š. B.
**** te ja,
Hrvatska, moja domovina!
M. Krleža, Š. B.
Koji je **** ovim doktorima u Rusiji, što imaju fetiš sami sebe operisati.
- Marsal
- Kontakt:
Što kaže Vudu Popaj: "Dabome, samo ne znam kome".Virtu4l je napisao/la: ↑05 nov 2019, 00:25Obećana zemlja.![]()
https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomij ... om-drzavom
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
- Kontakt:
a negdje tamo Karići se karaju
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Fantasista
- Kontakt:
Bolesnici.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 41 gost.