Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Ivica Osim zna ali on uvijek gleda iz trenerskog ugla,nikad iz ugla igraca.
A zasto Osim ni jedne ne kaze za igrace agencije,za losu taktiku?Zato sto nece da se petlja u rad selektora i da mu se zamjeri jer se mozda osjeca i da mu je duzan jos iz vremena kad mu je bio selektor ali zato u rad i ponasanje igraca hoce,tu se ne libi i pretjerati.Ni njega nisam nikad cuo da je kritikovao selektora,pa nemoguce je to,niko nije bezgresan,bas ni jedna kritika?Pa nece,jasno je da nece jer je to malo nezgodno ali zato nije nezgodno oplesti po najboljim igracima.I sta smo naucili,selektor zove,selektor bira,selektor odredjuje taktiku ali kad izgubimo selektor nije kriv,krivi su igraci,to ce reci i Ivica Osim.A kad pobjedimo Safet je trenerski mag,pjevaju se hvalospjevi.E ne ide to tako drugovi moji pa makar dolazilo i od Osima.
I nije istina da je Susic pozvao ove najvaznije igrace i dao im priliku,oni su se sami pozvali svojim igrama puno prije nego je Susic dosao.Nemojmo se praviti nevjesti.A to da im je pustio previse slobode,to stoji ali sad je gotovo,trebao je davno misliti o tome,meni je to smetalo,prvi sam rekao sta trazi Dzekina familija sa reprezentacijom,davno sam pisao sta trazi bilo ko ko nije clan reprezentacije i saveza i blizu reprezentacije a kamo li u istom hotelu ili avionu.Nema sta da trazi,a selektor je to dopustio.Neka to sad zabrani ja cu ga podrzati.
A zasto Osim ni jedne ne kaze za igrace agencije,za losu taktiku?Zato sto nece da se petlja u rad selektora i da mu se zamjeri jer se mozda osjeca i da mu je duzan jos iz vremena kad mu je bio selektor ali zato u rad i ponasanje igraca hoce,tu se ne libi i pretjerati.Ni njega nisam nikad cuo da je kritikovao selektora,pa nemoguce je to,niko nije bezgresan,bas ni jedna kritika?Pa nece,jasno je da nece jer je to malo nezgodno ali zato nije nezgodno oplesti po najboljim igracima.I sta smo naucili,selektor zove,selektor bira,selektor odredjuje taktiku ali kad izgubimo selektor nije kriv,krivi su igraci,to ce reci i Ivica Osim.A kad pobjedimo Safet je trenerski mag,pjevaju se hvalospjevi.E ne ide to tako drugovi moji pa makar dolazilo i od Osima.
I nije istina da je Susic pozvao ove najvaznije igrace i dao im priliku,oni su se sami pozvali svojim igrama puno prije nego je Susic dosao.Nemojmo se praviti nevjesti.A to da im je pustio previse slobode,to stoji ali sad je gotovo,trebao je davno misliti o tome,meni je to smetalo,prvi sam rekao sta trazi Dzekina familija sa reprezentacijom,davno sam pisao sta trazi bilo ko ko nije clan reprezentacije i saveza i blizu reprezentacije a kamo li u istom hotelu ili avionu.Nema sta da trazi,a selektor je to dopustio.Neka to sad zabrani ja cu ga podrzati.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 21 mar 2014, 02:30, ukupno mijenjano 2 puta.
+1drummer je napisao/la:Ivica Osim zna ali on uvijek gleda iz trenerskog ugla,nikad iz ugla igraca.
A zasto Osim ni jedne ne kaze za igrace agencije,za losu taktiku?Zato sto nece da se petlja u rad selektora ali zato u rad i ponasanje igraca hoce.
Nego sta cemo sa zadnjim vezni. Trazili li Pape kojeg ( sa debelim zakasnjenjem ) ?
Ivica Osim jedan od nasih najvecih trenerski i fudbalski velicina nece da se petlja u rad selektora.Ali zato hoce forumski kruticari iako pola od njih nije cestito lopte udarilo na fudbalskom terenu.WTFdrummer je napisao/la:Ivica Osim zna ali on uvijek gleda iz trenerskog ugla,nikad iz ugla igraca.

I to nikako ne ide druze moj bubnjaski.
Eh da +6
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Sjetite se Francuske SP 2010 oni i njihov strucnjak, zavadio se sa citavim timom pa otisli na SP i poduvali ga samo tako...
--------------Dzeko-------Ibisevic
---Lulic---------------------
---------- Misimovic ----Pjanic
----------------Germanija
-Kolasinac----Spahic -- Bicakcic----Mujdza
--------------Begovic--------------
by: Glavonja Safet.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Pod ovim podebljanim se potpuno slazem..tako isto i ja mislim...strucni stab,igraci i NIKO VISE..drummer je napisao/la:Ivica Osim zna ali on uvijek gleda iz trenerskog ugla,nikad iz ugla igraca.
Sada malo o Osimu...Osim kad nesto kaze on to dobro izvaga...njegova izjava je nama cudna...njemu nije jer je prosao mnogo toga po svijetu i ZNA sta prica..moramo biti svjesni toga..
Znamo sta je bilo u Francuskoj...kako su oni tamo prosli ali isto tako moramo biti svjesni da francuzi imaju igraca kao mi stanovnika..mi nismo u stanju "otjerani" ama bas niti jednog igraca..nismo ga u stanju niti kazniti(Dzekino kasnjenje koje je ipak Pape opravdavao a ne pljuvao)...sada se Papetu toga nakupilo i ekspodirao je mada je inace miran tip..izgubili smo i od Slovacke...nikoga nije optuzivao a vaznija utakmica bi od ove sa Egiptom..Pominjao je ponasanje pojedinaca i poslije Rumunije...to se nekako izgladilo ali je ostalo medju nama...novi/stari problem..
Kakve god korake da je Susic poduzeo bio bi skandal(ne pozivanje nekih igraca)..zamislite taj scenarij...evo nije pozvao Ibricica i oko toga se napravila sapunica...Njemu su ruke "zavezane" sto se tih stvari tice..
Da kojim slucajem imamo 5-6 napadaca..bruku odbrambenih itd...vjerujem da do ovoga nebi niti doslo..svako bi se "borio" za svoje mjesto...pojedinci misle ovako- "bez mene oni ne mogu"...skroz pogresno..
Kako savez bira selektora tako ga i "otpusta"..pa nije Susic selektor od "ceterespete"

Jako je tesko pricati o nekim taktikama...mi smo limitirani sto se toga tice bas iz razloga sto nemamo dovoljno igraca na nekim pozicijama...a ocigledno imamo problem ako je neko na klupi ili nije pozvan..kod nas se svakome "mora" ugoditi a ako ne onda nastaje problem...

Igraci moraju shvatiti svoje uloge u TIMU..
Mi smo Papeta vec osudili na propast...sta god da napravimo nece biti dovoljno...covjek nije ni objavio spisak a mi vec znamo ko ide a ko ne..
Sve u svemu..prst je uvijek uperen u jednom pravcu i od Susica i od prije Susica...cudno zar ne???
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Naravno da ce prst uvijek biti uperen u jednom pravcu kad gowno smrdi na daljinu.
--------------Dzeko-------Ibisevic
-
- Kontakt:
Izdahni, udahni Ajax malo. Napisao si dvaes postova za dva sata koje niko nije procitao, ne trudi se toliko da svoje vidjenje stvari nekom usadiš jer se ne razumiješ. Tri čarobne riječi, Safet Pape Sušić
- storm_raider
- Kontakt:
Strasno je to koliko se registrovalo ovdje svakakvih izdajnika. Ok, gledacete SP na televiziji ili ste iz HR, ali sta vama znati to sto cete doci, registrovati se na bh. forum i pricati protiv Papeta? Tu su 2 dana i imaju po 50 postova protiv Papeta. Placenici, uhljupi, pobjegulje, internet 'ajduci, domaci izdajnici, internet junaci. Jos malo i po Osimu cete. To sto je ovaj drummer registrovan 2011 godine nista ne znaci. Aktivirao stari profil, nakon sto mu je jedan od novih banovan. Dovoljno je samo vidjeti koliko je pisao u zadnjih mjesec dana i sve je na temu o Papetu.
Postujem gringa i ovog veleza i moguce da oni imaju i neke licne kritike protiv Papeta, ali zele dobro BiH za razliku od ovih drummera, hogara, zutih mrava, ajaxa, guzonja i slicnih internet ratnika i 'ajduka. Ne dajite im povoda za ikakvu raspravu jer oni nisu tu da bi se raspravljali. Sta god da im kazete, oni su tu samo da unesu nemir. Ubaceni, kao crv u jabuku. Pijuni.
Ja sebi ne mogu uzeti nikada za pravo da kritikujem Papeta, jer nemam takvo znanje o sportu. Nemam diplomu, nemam njegovo znanje niti sam se ikada bavio na tom nivou fudbalom. O Osimu ni rijeci. Mogu komentarisati samo rezultate, a oni su za sada odlicni. Na Svjetskom Prvenstvu smo sa odlicnom gol razlikom, meni dovoljno.
Ljubomorne komsije, susjedi i oni koji se osjecaju tako mogu sjediti samo za TV, gledati majstorije Papeta, igraca BiH, slusati Osima i nastaviti da se jedu, sto im i zelim. Frustracije, eh.. pa ostavice za ovaj forum, to im je i najveci domet u zivotu.
Postujem gringa i ovog veleza i moguce da oni imaju i neke licne kritike protiv Papeta, ali zele dobro BiH za razliku od ovih drummera, hogara, zutih mrava, ajaxa, guzonja i slicnih internet ratnika i 'ajduka. Ne dajite im povoda za ikakvu raspravu jer oni nisu tu da bi se raspravljali. Sta god da im kazete, oni su tu samo da unesu nemir. Ubaceni, kao crv u jabuku. Pijuni.
Ja sebi ne mogu uzeti nikada za pravo da kritikujem Papeta, jer nemam takvo znanje o sportu. Nemam diplomu, nemam njegovo znanje niti sam se ikada bavio na tom nivou fudbalom. O Osimu ni rijeci. Mogu komentarisati samo rezultate, a oni su za sada odlicni. Na Svjetskom Prvenstvu smo sa odlicnom gol razlikom, meni dovoljno.
Ljubomorne komsije, susjedi i oni koji se osjecaju tako mogu sjediti samo za TV, gledati majstorije Papeta, igraca BiH, slusati Osima i nastaviti da se jedu, sto im i zelim. Frustracije, eh.. pa ostavice za ovaj forum, to im je i najveci domet u zivotu.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ivica Osim za BHRT nakon blamaze Zmajeva protiv Egipta:
''Mi smo precijenili taj tim, da budemo iskreni prema sebi. Često puta igrači ne mogu, bez obzira hoće li oni ili neće, a hoće sigurno, da izdrže taj pritisak s toga što su malo podignuti na viši nivo nego što jeste. Opet je novac u pitanju, to se ne računa time koliko ko ima u džepovima para, ili koliko će dobiti. To se vidi na terenu, prema tome ti igrači polako shvataju. Ja se nadam da to vide, da to nije mjerilo, jer je mjerilo nešto sasvim treće. Treba da se spuste malo na zemlju, to bi bilo dobro, da ne zaborave odakle su, ni gdje žive, ni državu kao državu, ni ljude i sve to moraju prihvatiti zajedno sa vrlinama i manama", kazao je Osim.
Iskusni stručnjak i fudbalski radnik se dotakao i odnosa Safeta Sušića i igrača.
''Trebaju da znaju da je Safet Sušić bio taj koji ih je pozvao, koji im je na kraju krajeva dao šansu da igraju kako hoće. Praktično su nedodirljivi, a to je možda i najveća greška. A, nek oni sad razmišljaju o tome zašto bi to bila greška. Svi smo mi ljudi, normalni, živi, kada nam neko da vlast u šake, onda je opasno po život, a u fudbalu pogotovo'', dodao je Osim.
''Mi smo precijenili taj tim, da budemo iskreni prema sebi. Često puta igrači ne mogu, bez obzira hoće li oni ili neće, a hoće sigurno, da izdrže taj pritisak s toga što su malo podignuti na viši nivo nego što jeste. Opet je novac u pitanju, to se ne računa time koliko ko ima u džepovima para, ili koliko će dobiti. To se vidi na terenu, prema tome ti igrači polako shvataju. Ja se nadam da to vide, da to nije mjerilo, jer je mjerilo nešto sasvim treće. Treba da se spuste malo na zemlju, to bi bilo dobro, da ne zaborave odakle su, ni gdje žive, ni državu kao državu, ni ljude i sve to moraju prihvatiti zajedno sa vrlinama i manama", kazao je Osim.
Iskusni stručnjak i fudbalski radnik se dotakao i odnosa Safeta Sušića i igrača.
''Trebaju da znaju da je Safet Sušić bio taj koji ih je pozvao, koji im je na kraju krajeva dao šansu da igraju kako hoće. Praktično su nedodirljivi, a to je možda i najveća greška. A, nek oni sad razmišljaju o tome zašto bi to bila greška. Svi smo mi ljudi, normalni, živi, kada nam neko da vlast u šake, onda je opasno po život, a u fudbalu pogotovo'', dodao je Osim.
@DRUMMERdrummer je napisao/la:Ivica Osim zna ali on uvijek gleda iz trenerskog ugla,nikad iz ugla igraca.
Dosta tvojih komentara sam procitao,i realno,objektivno,dobronamjerno,kako god zelis,mislim da iznosis necu reci neistine,ali u najmanju ruku poluistine i pausalne ocjene,i dosta si sklon pretjerivanju,ne znam zbog cega!? Vjerujem da ovoj drzavi i reprezentaciji BIH zelis dobro,ali mislim da svojim frustriranim komentarima dajes jedan negativan naboj i ostavljas prilicno negativan utisak,koji po meni apsolutno nicemu ne vodi! ne znam sta od skole imas,i ko si ustvari,ali moras respektovati starije,iskusnije,kako trenere tako i igrace...jer ako ne respektujes jednog Ivicu,Osima,Ciru Blazevica,Safeta Susica,a svi znamo ko su oni u svijetu nogometa,onda sebi dajes za pravo da si bolji i pametniji od njih i od svih ostalih,a zapitaj se dobro da li je to tako! sta si ti u zivotu postigao a sta su oni... I ja se naljutim nekad na neke postupke selektora,neki mi nisu logicni,ali ipak imam veliki respekt prema njemu prvo kao najboljem igracu BIH svih vremena,pa i kao prvom treneru koji nas je odveo u baraz,i kad smo uzeli bod Portugalcima,pa 2 godine kasnije i direktno na SP u Brazil! i volio bi da to imas u vidu,i da svi doprinesemo jednoj zdravijoj atmosferi uoci SP,jer svi znamo koliko novinari prate i portale,forume,pokupit ce neka budala neke od negativnih komentara ovdje i brze bolje to uzeti kao neko "relevantno" misljenje,koje nije u interesu dobre i pozitivne atmosere uoci okupljanja reprezentacije u Maju! Previse si pristrasan,i moras shvatiti da se fudbal igrao i prije Dzeke,Spahica... Vecina se slaze da taj klan u reprezntaciji postoji i da su malo izgubili kontrolu,vjeruj u gradu skim god pricas i s onima koji vole selektora i koji ga malo manje vole svi ili velika vecina je na strani selektora,a ja bar imam kontakta sa vecinom umnim ljudima,do cijeg misljenja mi je jako stalo... i nekad zastani,izborji do tri(3) prije nego sto nesto izgovoris,napises....Stvarno ostavljas prilicno los utisak zbog svojih subjektivnih komentara,bar malo objektivniji moras biti,i vjeruj i u zivotu ces vise uspjeti,to ti je dobronamjeran savjet,jer vjerujem da volis ovu drzavi i reprezentaciju i da joj zelis dobro,ali mislim da tvoji komentari ne pridonose tome! Svugdje u zivotu,jako je vazno da postoji neki red,disciplina,neko mora biti glavni,vidjeces sutra u firmi(ukoliko ne radis) u nekim institucijama,postoji,direktor,sef,tako i u reprezentaciji,mora neko biti glavni jer on odgovara za sve i dobro i lose,prije svega za rezultate,i moramo podrzati svi Selektora,Savez,da uspostave red,disciplinu,autoritet,jer samo tako cemo izgledati ozbiljni i samo tako i kratkorocno i dugorocno ova reprezentacija ima perspektivu!
Nekad mi djeluejs da si previse opterecen nekim glupostima,koje ti ne daju da budes malo objektivniji i nepristrasniji,nego nako djelujes uvijek na prvu,bez velikog razmisljanja.... Mislim i ubjedjen sam u to da tim ne pridonosis dobroj atmosferi u i oko ekipe,dolijevas ulje na vatru,i to ti nije pamento vjeruj! Ohladi malo,gledaj pozitivne stvari,a malo manje negativne,i bices puno boljeg raspolozenja,ili ako nista strpi se dok ne zavrsi SP,pa onda opleti sto ti je na dusi,ali sad nit je vrijeme nit je mjesto za takve stavove koji su u najmanju ruku diskutabilni,e jedino ako se iza tvog imena krije neko poput Dusana,Bajevica,Vahida Halihodzica,pa kao neko ko ima fudbal u malom prstu i kao neko ko je u zivotu postigao mnogo,onda bi donekle i razumio potrebu da nesto kazes,napises...
Budi pozdravljen,i ovo shvati kao dobronamjeran savjet,bez bilo kakvih losih namjera,u interesu reprezentacije, dobre atmosfere uoci okupljanja i odlaska na SP u Brazil!
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 21 mar 2014, 10:37, ukupno mijenjano 3 puta.
- Neandertalac
- Kontakt:
Jedino rjesenje koje imamo u ovom trenutku je Kolasinac na poziciji DM . Fakat mi nije jasno zasto Susic nije probao ovu opciju ...
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
To ti se zove copy/paste aka bubnjaš.bosnas_ je napisao/la:Vjerujem da ovoj drzavi i reprezentaciji BIH zelis dobro,ali mislim da svojim frustriranim komentarima dajes jedan negativan naboj i ostavljas prilicno negativan utisak,koji po meni apsolutno nicemu ne vodi!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Na pametuj previse.Pravilno si detektovao da nemas neko pretjerano znanje o fudbalu. Mozda imas o jogingu, ne znam. Nego gladas navijacki na fudbal, sto je naravno OK ( proci cemo valjda i mi jednom ). Rezultati nisu OK , kao sto ti govoris. Nego je vidljiva tendencija opadanja forme kao i Papetova taktika ( bez plana B ) je procitana. Mi smo vise od 80% prijateljskih odigrali lose ili katastrofalno. Od Svedske, Amerike pa do Egipta, Najgore od svega je da se nije nista novo isprobalo.( osim Kolasinca silom prilike ). Za sta inace sluze te tekme. Znaci igrali su 90% isti igraci. i Ista taktika.storm_raider je napisao/la:Strasno je to koliko se registrovalo ovdje svakakvih izdajnika. Ok, gledacete SP na televiziji ili ste iz HR, ali sta vama znati to sto cete doci, registrovati se na bh. forum i pricati protiv Papeta? Tu su 2 dana i imaju po 50 postova protiv Papeta. Placenici, uhljupi, pobjegulje, internet 'ajduci, domaci izdajnici, internet junaci. Jos malo i po Osimu cete. To sto je ovaj drummer registrovan 2011 godine nista ne znaci. Aktivirao stari profil, nakon sto mu je jedan od novih banovan. Dovoljno je samo vidjeti koliko je pisao u zadnjih mjesec dana i sve je na temu o Papetu.
Mislim da si pravilno detektovao Papetovo plitko shvatanje i ako ti to nije bila namjera, Znaci. Kako bi tek bilo ako bi igrao sa jednim napadec i izgubili. Ljudi bi ga tek onda pljuvali. Posljedica -- Pape ne zeli igrati sa jednim napadacem i zgusnutim veznim redom - OGROMNA GRESKA. / za Juventinisimo izvini /
Nepronalazak adekvatnog zadnjeg veznog, defanzivca i razbijaca ce nas unistiti na svjetskom. Zbog zelje da nesto postignemo na svjetskom nadam se da ce ga Pape bar isprobati, a ima ih. Nisi ni svjestan da nije fudbal samo igra za gol vise. Da to ne pali protiv svih ekipa. Treba imati i plan B, plan C. A mi niti imamo zadnjeg veznog niti zelimo da igramo sa normalnim desnim krilom ( i uspostavimo balans - probijanje na obe strane terena ). Nego je Papeta strah izbacit Vedu ili Dzeku i konacno dat Hajrovicu 90 min pa da ga vidimo.
Da je izbacio Dzeku protiv Egipta na poluvremenu ( cak i da nije imao povredu ) i ubacio Hajrovica ja mu nebi nista prigovorio. Posebno jer su Vedi trebale utakmice. Cak i da je u dogovoru poceo samo sa Vedom u napadu i Hajrovicem na krilu 90 min. Opet nebi imao nista protiv. Jer Dzeko je pokazao koliko moze. A za Hajrovica to ne znamo koliki je njegov puni potencijal. Jer covjek nije poceo utakmicu od kad igra za nas. A jedino nam je desno krilo. Pape je igrao na rezultat protiv Egipta, bas zbog te tvoj konstatacije. ( kako ce samo prokleti novinari da reaguju ). Pape ako je pametan treba **** novinare. Ne dati ni jedan intervju ako je to potrebno. Najvaznije je da radi ono sto misli da najbolje za ekipu. A ne da zbog straha od javnosti ide na ziher i nista ne mijenja. Dzeku nije vadio zbog rezultata a ne jer mu je htio pokazat ko je sef. Ako bi Bosna vodila 3:0. Odma bi on Dzeku izvadio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 mar 2014, 12:23, ukupno mijenjano 2 puta.
+1Neandertalac je napisao/la:Jedino rjesenje koje imamo u ovom trenutku je Kolasinac na poziciji DM . Fakat mi nije jasno zasto Susic nije probao ovu opciju ...
Ima jos jedno rjesenje. Probati Besica i Salatica. I sa tim bi konacno zacepio svim "pljuvacima" ( od kojih bar pola zeli dobro reprezentaciji ) usta. Ali ako to ne uradi. Naravno probat Kolasinca na DM obavezno.
Salatic nece dobiti poziv ne nadaj se tome, Besic inekako.
Ali eto sacekati da vidimo hoce li biti novih za ove preostale dvije prijateljske.
Ali eto sacekati da vidimo hoce li biti novih za ove preostale dvije prijateljske.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zasto nece. Igrac je samo takav za nas. Zbog "potencialnog" nacionalizma ??Elegant je napisao/la:Salatic nece dobiti poziv ne nadaj se tome, Besic inekako.
Zasto ga onda hvale Hajrovic/i i Jahic ?? Neka pozovu Jahica telefonom i pitaju kakav je covjek. ( makar Spaha ). Jaha sigurno nece slagat, a i prosao je mnogo sa repkom. Ako zadovolji taj ( Jahin ) test. Pozvat ga na jedno **** okupljanje.
- velez_mostar
- Kontakt:
Ajax@ odlican post, jako dobro analiziras stvari pogotovo kod dijela "lijeva i desna strana), mi toga nemamo, na desnoj nam igraju kriticni bekovi, i igrac sesnaestarca koji ni u filmu ne moze biti to sto Susic zbog manjka autoriteta pravi od njega.
Susic povrsno gleda stvari i kreira pocetnu jedanaestorku, ako je Ibisevic iskusniji, ili kvalitetniji igrac od Hajrovica ne znaci da ga treba gurati na neprirodnu poziciju..i definitivno mi ne smijemo igrati sa Vedom i Edinom zajedno u timu, barem ne na pocetku utakmice protiv jakih.
Neko spomenu Kolasinca kao zadnjeg veznog, da li to znaci da ce nam lijeva strana biti ostavljena Salihovicu?To je zajebano, moderni fudbal ide po krilima i tu gurnut Salihagu je ravno samoubistvu.
Inace, u repci Salihovic ne zasluzuje vise od 10 min sto se tice kvalitete.
Kvalitet diskusije na forumu bi se podigao na veci nivo kad bi bili malo vise objektivni, i kad ne bi gledali ko je iz repke nekome drag.
Sto se tice Ivice, diplomatski odgovori bez upiranja prstom u bilo koga, jako odmjereno, i najjaci dio je onaj "ne treba se Susic palit".
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Susic povrsno gleda stvari i kreira pocetnu jedanaestorku, ako je Ibisevic iskusniji, ili kvalitetniji igrac od Hajrovica ne znaci da ga treba gurati na neprirodnu poziciju..i definitivno mi ne smijemo igrati sa Vedom i Edinom zajedno u timu, barem ne na pocetku utakmice protiv jakih.
Neko spomenu Kolasinca kao zadnjeg veznog, da li to znaci da ce nam lijeva strana biti ostavljena Salihovicu?To je zajebano, moderni fudbal ide po krilima i tu gurnut Salihagu je ravno samoubistvu.
Inace, u repci Salihovic ne zasluzuje vise od 10 min sto se tice kvalitete.
Kvalitet diskusije na forumu bi se podigao na veci nivo kad bi bili malo vise objektivni, i kad ne bi gledali ko je iz repke nekome drag.
Sto se tice Ivice, diplomatski odgovori bez upiranja prstom u bilo koga, jako odmjereno, i najjaci dio je onaj "ne treba se Susic palit".
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zato sto je logicnije bilo da Salihovic igra kao DM, a Kolasinac kao lijevi bekNeandertalac je napisao/la:Jedino rjesenje koje imamo u ovom trenutku je Kolasinac na poziciji DM . Fakat mi nije jasno zasto Susic nije probao ovu opciju ...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Kolasinceva prirodna pozicija je stoper ili zadnji vezni. Zbog povrede nekih igraca igra ljevog bocnog u Schalkeu. Kolasinac je neprelazan u sredini terena, snazniji i mnogo jaci u uklizavanjima. Salihovic mi djeluje prirodnije na lijevom boku zbog njegovih prodora i centriranja/asistencija. Nekako mi djeluje daleko od komotnog ili samouvjerenog na poziciji DM. Ponekad nesiguran ( Egipat ). Mislim da bi bila pamatena ideja da proba Kolasinac na zadnjem veznom. Cak i ako ostane Salihovic tamo , jos uvjek nam treba bar jos jedan razbijac iz vise razloga ( povrede, taktika ). Mozda nas rusilac sve pozitivno iznenadi i Papetu rijesi glavnu brigu za sljedecih 10 godina na najosljetivijem mjestu. U sta ne sumnjam, kad je Seo u pitanju.On to moze._dreamer_ je napisao/la:Zato sto je logicnije bilo da Salihovic igra kao DM, a Kolasinac kao lijevi bekNeandertalac je napisao/la:Jedino rjesenje koje imamo u ovom trenutku je Kolasinac na poziciji DM . Fakat mi nije jasno zasto Susic nije probao ovu opciju ...
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 mar 2014, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
Kolašincu svaka čast, ali trenutno je on zelen za tako rizičnu i bitnu poziciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.