Nemoj tako uzeli su moćnog LASK-a koji je bio u rezervnom sastavu i nepobjedivi Madridski Real... pardon, Ljubljansku Olimpiju.
Premijer liga BiH - aktuelno
- NeSamSafetee
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Kakva hrpa gluposti.Vorovus je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:19Š.B. im je posebno mrzak zbog slučaja Vedran, da je bio neki drugi klub u finalu to bi progutali i prećutili.successminator je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:39Da, pred utakmicu finala. Oglasili su se nakon domaćeg poraza od ŠB u prventvu, vas niko nije spominjao. Da je do vas, oglasili bi se nakon uzvratne utakmice protiv vas.
“iz federalne kasabe”Očekivao bih nešto kreativnije od tebe, ne da se ovako ofiraš.
Da, u polufinalu, ali to je veoma irelevantno u ovom kontekstu. Ja bih na vašem mjestu šutio, ali čega se pametan stidi, budala se ponosi.
Pratim ligu generalno, imaš problem sa time? Imam klubove koje simpatišem i to je sve. Druga stvar, i to je irelevantno u ovom kontekstu.
Sad ću iskoristiti argument koji tvoja ekipa često koristi: ako je namješteno, što niste pare uzeli na kladionici, ili ćeš mi reći da niko iz Banjaluke nije znao prije utakmice?
Nisu to vidjeli “svi” nego je vama lakše reći da ste Vicin alat za potkusurivanje i fudbalska prostitutka iskorištena od strane omraženih federalnih Sarajlija nego da su vas ljudi pošteno pobijedili. Nije vam dovoljan onaj jedan Kup što ste im pustili pa se trudite dokazati da ste ih i prošle godine pustili.![]()
Revanš četvrtfinala Zrinjski - Sarajevo je takođe bio kriminal, ovi iz Zrinjskog iako su cijelu utakmicu zaostajali jedan gol nikako nisu htjeli da napadnu, golman Zrinjskog krade vrijeme u 90oj umjesto da leti po loptu i vraća u teren, govor tijela njihovih igrača... sve je bilo čudno.
Onda ovo polufinale... Borac ih oduči na Koševu u prvoj, Sarajevo bez šanse cijelu utakmicu.
Ide revanš, Sarajevu su trebala dva gola za prolaz direktno. Borcu dva gola u BL te sezone nije dao ni Panatinaikos, LASK, Omonia, Olimpija, Rapid... štaviše, niko u Evropi nije uspio da pobijedi u BL te sezone ni minimalno.
I onda dodje Sarajevo koje u prvoj utakmici nije moglo da stvori postenu sansu i bas oni zabiju dva gola i to bas kad im dva trebaju za prolaz. A Borac bas na toj utakmici ne postigne ni jedan.
I onda poslije 4 dana dolaze nam opet u prvenstvu i uzimamo ih lagano kao da su Kozara, bas kao sto ih je uzeo i Siroki Brijeg. Desavanja oko finala i to saopstenje su samo potvrdili ono sto mi je postalo sumnjivo jos u 1/4.
Borac i Zrinjski su pušteni da se pobiju oko titule, a Sarajevu su se svi sklonili u kupu radi mira u savezu. Sarajevo zauzvrat dijelilo bodove u prvenstvu.
Znači po toj logici i Velež i lištica su sada namjestili utakmice u Kupu i ligi?
Jedan Kristal Palas jedva izvukao bod iz Mostara, ali nikad gora lištica zamalo ne uze sva tri. I šta sad? Hoćemo li vrištati kako su prodali i namjestili svi?
Činjenica da je tebi u redu i da braniš sve ovo što rade u FK Borac Banja Luka govori da si go.vno sa dna kace i da tvoja riječ ima težinu koliku ima i toalet papir. Svi su u krivu, samo vi u pravu.
Vi ste Real Madrid, ali kad ne igrate protiv Santa Colome ili kako se već zovu oni ribari što vas iznabijaše.
-
primussucks
- Kontakt:
Velez i SB su klubovi u najboljim odnosima u BIH ..NoProfit je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:22Kakva hrpa gluposti.Vorovus je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:19Š.B. im je posebno mrzak zbog slučaja Vedran, da je bio neki drugi klub u finalu to bi progutali i prećutili.successminator je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:39Da, pred utakmicu finala. Oglasili su se nakon domaćeg poraza od ŠB u prventvu, vas niko nije spominjao. Da je do vas, oglasili bi se nakon uzvratne utakmice protiv vas.
“iz federalne kasabe”Očekivao bih nešto kreativnije od tebe, ne da se ovako ofiraš.
Da, u polufinalu, ali to je veoma irelevantno u ovom kontekstu. Ja bih na vašem mjestu šutio, ali čega se pametan stidi, budala se ponosi.
Pratim ligu generalno, imaš problem sa time? Imam klubove koje simpatišem i to je sve. Druga stvar, i to je irelevantno u ovom kontekstu.
Sad ću iskoristiti argument koji tvoja ekipa često koristi: ako je namješteno, što niste pare uzeli na kladionici, ili ćeš mi reći da niko iz Banjaluke nije znao prije utakmice?
Nisu to vidjeli “svi” nego je vama lakše reći da ste Vicin alat za potkusurivanje i fudbalska prostitutka iskorištena od strane omraženih federalnih Sarajlija nego da su vas ljudi pošteno pobijedili. Nije vam dovoljan onaj jedan Kup što ste im pustili pa se trudite dokazati da ste ih i prošle godine pustili.![]()
Revanš četvrtfinala Zrinjski - Sarajevo je takođe bio kriminal, ovi iz Zrinjskog iako su cijelu utakmicu zaostajali jedan gol nikako nisu htjeli da napadnu, golman Zrinjskog krade vrijeme u 90oj umjesto da leti po loptu i vraća u teren, govor tijela njihovih igrača... sve je bilo čudno.
Onda ovo polufinale... Borac ih oduči na Koševu u prvoj, Sarajevo bez šanse cijelu utakmicu.
Ide revanš, Sarajevu su trebala dva gola za prolaz direktno. Borcu dva gola u BL te sezone nije dao ni Panatinaikos, LASK, Omonia, Olimpija, Rapid... štaviše, niko u Evropi nije uspio da pobijedi u BL te sezone ni minimalno.
I onda dodje Sarajevo koje u prvoj utakmici nije moglo da stvori postenu sansu i bas oni zabiju dva gola i to bas kad im dva trebaju za prolaz. A Borac bas na toj utakmici ne postigne ni jedan.
I onda poslije 4 dana dolaze nam opet u prvenstvu i uzimamo ih lagano kao da su Kozara, bas kao sto ih je uzeo i Siroki Brijeg. Desavanja oko finala i to saopstenje su samo potvrdili ono sto mi je postalo sumnjivo jos u 1/4.
Borac i Zrinjski su pušteni da se pobiju oko titule, a Sarajevu su se svi sklonili u kupu radi mira u savezu. Sarajevo zauzvrat dijelilo bodove u prvenstvu.![]()
![]()
Znači po toj logici i Velež i lištica su sada namjestili utakmice u Kupu i ligi?
Jedan Kristal Palas jedva izvukao bod iz Mostara, ali nikad gora lištica zamalo ne uze sva tri. I šta sad? Hoćemo li vrištati kako su prodali i namjestili svi?
Činjenica da je tebi u redu i da braniš sve ovo što rade u FK Borac Banja Luka govori da si go.vno sa dna kace i da tvoja riječ ima težinu koliku ima i toalet papir. Svi su u krivu, samo vi u pravu.![]()
Vi ste Real Madrid, ali kad ne igrate protiv Santa Colome ili kako se već zovu oni ribari što vas iznabijaše.

Ma pusti ih da pricaju, ne isplati se raspravljat. Zrinjski u zadnjih 6 utakmica pobijedio 1 protiv Sarajeva. I pricamo o nekom sklanjaju.. a ustvari Borac izgubio titulu porazom u Bijeljini dva kola do kraja. Zato ove godine nista ne prepustaju slucaju u utakmicama sa svojim ekipicama.NoProfit je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:22Kakva hrpa gluposti.Vorovus je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:19Š.B. im je posebno mrzak zbog slučaja Vedran, da je bio neki drugi klub u finalu to bi progutali i prećutili.successminator je napisao/la: ↑26 feb 2026, 18:39Da, pred utakmicu finala. Oglasili su se nakon domaćeg poraza od ŠB u prventvu, vas niko nije spominjao. Da je do vas, oglasili bi se nakon uzvratne utakmice protiv vas.
Borac i Zrinjski su pušteni da se pobiju oko titule, a Sarajevu su se svi sklonili u kupu radi mira u savezu. Sarajevo zauzvrat dijelilo bodove u prvenstvu.![]()
![]()
Činjenica da je tebi u redu i da braniš sve ovo što rade u FK Borac Banja Luka govori da si go.vno sa dna kace i da tvoja riječ ima težinu koliku ima i toalet papir. Svi su u krivu, samo vi u pravu.![]()
Konkretan dokaz ti je da izjavu ovjeriš pečatom kluba. Neki su i to radili prije 20ak godina.successminator je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:48Ovo ti je hrpa nagađanja bez konkretnih dokaza i liči na teoriju zavjere što zapravo i jeste. Meni je konkretan dokaz npr. kad su juniori Borca šutali penale u finalu Kupa 2021. ili kad Sloga izvede rezerve protiv vas. U prošloj sezoni ste izgubili kući od Sarajeva i Zrinjskog u prvenstvu, dakle ako ste mogli dva puta izgubiti 1-0 nije naučna fantastika da jednom izgubite i 2-0, pa nije Borac Real Madrid.
Ali opet, ako pretpostavimo da je pušteno (a nije)… Ko namješta utakmice nokaut faze na svom terenu, a pri tome u gostima igra 100%? Druga stvar, ako se to znalo, zašto niste uzeli pare na kladionicama? Pola BiH znalo da je Sloga-Željo 2 i mnogi ljudi su uzeli pare, zašto sad niko pare nije uzeo?
Ni to što pišeš nije konkretno. Pitari će ti rekli što su čekali penale, a za Slogu jesenas se postavlja pitanje zašto im je Borac dao gol u posljednjoj sekundi, šta da je Berbić promašio?
Onda je sve pretpostavka za šta nemaš materijalni dokaz, ajde dokaži da igrači Sloge nisu imali virozu kad je Vlado rekao.
Jedno je izgubiti, ispromašivati se, nekad stvarno neće. A ovdje vidiš govor tijela igrača, otvoren šut, a on daje povratnu i desetine sitnih situacija. Znam kako igraju igraci mog kluba inace, kako se krecu, a znam i kako su tad izgledali.
NIsam znao niti sam mogao pretpostaviti nakon te 100% utakmice u gostima da se to moze desiti. Mozda je tome i posluzila. Niti sam mogao pretpostaviti da ce se ista muljati prije finala. Tek nakon tog dvomeca sam se sjetio cetvrtfinala sa Zrinjskim, a desavanja oko finala su samo sve potvrdila.
Racunaju li se trofeji kada se igrala Prva liga BiH nanjivo teritorije Pofalica? Znam, znam, sada ide “mi smo tada bili priznati od FIFA/UEFA, Nikaragve itd.
Ma eto te oduzmi ako ti je šta lakše, opet nebo i zemlja.
MNON
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Fino barataš sarajevskim naseljima
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Kako necu znaci, dilazilo se u Sarajevo vise puta, takva “ljepota” se ne zaboravlja 
Ovo što prati i brani FK Borac je najveći mogući šljam društva. Zato ih i ima hiljadu i po u prosjeku u danima najvećih historijskih uspjeha za klub. I Banjaluka ih provalila, ali oni se slomiše uvjeravajući nas kako su prepošteni. 
Pravim navijacima Sarajeva je jasno sta se desilo, a Mirvicevi botovi, kao sto si ti, neka zabijaju glavu u pijesak.NoProfit je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:22Kakva hrpa gluposti.![]()
![]()

-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Pa nek priznaju vama onda trofeje iz RS prije ujedinjenja lige,posto ste vi kako tvrdite proglasili republiku prije BiH...
Fazon je sto vi sutra da istupite iz lige,svi klubovi iz RS,liga se nastavlja i zagarantovan izlazak u Europu...A vi mozete samo na turnire u Šabac na vašar
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- Combattente87
- Kontakt:
Reče navijač diva koji ima u prosjeku 300 ljudi više na stadionu
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
-
successminator
- Kontakt:
Ne mislim bukvalno na konkretan dokaz koji bi prošao na sudu, nego na konkretno u nekom “fudbalskom” smislu kao igranje sa rezervama, Gušina “parada” u Trebinju i juniori koji šutaju penale. Mislim da je prosječnom poznavaocu fudbala jasno kad je nešto namješteno a kad nije. Sloga nije pustila Borac četiri puta: jesenas, prva njihova tekma u PLBiH kad je bilo 2-2, ono kad je Slogi trebala pobjeda za ostanak a Borcu nije trebalo i pretprošle sezone kad je završilo 1-0 u BL. Sve ostale utakmice su igrali sa “rezervama” koliko me sjećanje služi.Vorovus je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:37Konkretan dokaz ti je da izjavu ovjeriš pečatom kluba. Neki su i to radili prije 20ak godina.successminator je napisao/la: ↑26 feb 2026, 19:48Ovo ti je hrpa nagađanja bez konkretnih dokaza i liči na teoriju zavjere što zapravo i jeste. Meni je konkretan dokaz npr. kad su juniori Borca šutali penale u finalu Kupa 2021. ili kad Sloga izvede rezerve protiv vas. U prošloj sezoni ste izgubili kući od Sarajeva i Zrinjskog u prvenstvu, dakle ako ste mogli dva puta izgubiti 1-0 nije naučna fantastika da jednom izgubite i 2-0, pa nije Borac Real Madrid.
Ali opet, ako pretpostavimo da je pušteno (a nije)… Ko namješta utakmice nokaut faze na svom terenu, a pri tome u gostima igra 100%? Druga stvar, ako se to znalo, zašto niste uzeli pare na kladionicama? Pola BiH znalo da je Sloga-Željo 2 i mnogi ljudi su uzeli pare, zašto sad niko pare nije uzeo?
Ni to što pišeš nije konkretno. Pitari će ti rekli što su čekali penale, a za Slogu jesenas se postavlja pitanje zašto im je Borac dao gol u posljednjoj sekundi, šta da je Berbić promašio?
Onda je sve pretpostavka za šta nemaš materijalni dokaz, ajde dokaži da igrači Sloge nisu imali virozu kad je Vlado rekao.![]()
Jedno je izgubiti, ispromašivati se, nekad stvarno neće. A ovdje vidiš govor tijela igrača, otvoren šut, a on daje povratnu i desetine sitnih situacija. Znam kako igraju igraci mog kluba inace, kako se krecu, a znam i kako su tad izgledali.
NIsam znao niti sam mogao pretpostaviti nakon te 100% utakmice u gostima da se to moze desiti. Mozda je tome i posluzila. Niti sam mogao pretpostaviti da ce se ista muljati prije finala. Tek nakon tog dvomeca sam se sjetio cetvrtfinala sa Zrinjskim, a desavanja oko finala su samo sve potvrdila.
Generalno, u fudbalskoj javnosti u cijeloj državi postoji neki konsenzus kad su ovakve stvari u pitanju, čak i kad se radi o manje poznatim utakmicama. Ljudi su prošle godine uzeli pare na Sloga-Igman npr., jednostavno za takve stvari se pročuje, ne može se kod nas skoro ništa sakriti. Borac-Radnik, Igman-Sarajevo, Sloga-Željo.. Sve su to utakmice gdje je pola države znalo o čemu se radi. Obično treneri tu igraju glavnu ulogu tako što “izrotiraju” sastav jer igrač ako ima iole sportski duh neće namjerno radi te stvari i da se sklanja nekome (ima izuzetaka), dok ovdje postoje treneri koji rade šta im se kaže. U Sarajevu i Borcu imaš profesionalce koji su zarađivali ozbiljnu lovu i sumnjam da bi se neki npr. Meijers ili Lulić sklonjali nekome. Ali da, meni i dalje nije jasno ko bi normalan pobijedio u gostima pa pustio utakmicu kući.
A i to je pitanje, velikoCombattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:58Reče navijač diva koji ima u prosjeku 300 ljudi više na stadionu![]()
Pa vi ni tada ne bi prosli jedno kolo u Evropi, prije ce Bosna iz Visokog proci dalje nego Divevirishovski je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:57Pa nek priznaju vama onda trofeje iz RS prije ujedinjenja lige,posto ste vi kako tvrdite proglasili republiku prije BiH...
Fazon je sto vi sutra da istupite iz lige,svi klubovi iz RS,liga se nastavlja i zagarantovan izlazak u Europu...A vi mozete samo na turnire u Šabac na vašar![]()
Opet navijaci kluba koga ugasi skola fudbala sa 36 polaznika komuniciraju sami sa sobom...

Ključno je ovo "danima najvećih historijskih uspjeha za klub".Combattente87 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 20:58Reče navijač diva koji ima u prosjeku 300 ljudi više na stadionu![]()
Tačno sam znao da je jedan od vas toliko glup da će upravo ovo napisati.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, AvantiBL, Combattente87, dzumihz, Hazre, Imamkarbarum, MikiPirs, Noke995, ronaldo99, Rule_hz, trunks1946, tutankamon1905 i 68 gostiju.