Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TheChief
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la TheChief » 10 feb 2014, 02:44

Zadnjih 10 utakmica trice :
1 - 8 ............. 12.5%
0 - 5 ............. 0.0%
0 - 1 ............. 0.0%
5 - 9 .............55.6%
0 - 1 ............. 0.0%
1 - 5 ............. 20.0%
1 - 4 ............. 25.0%
1 - 6 ............. 16.7%
7 - 11 ............ 63.6%
4 - 8 .............. 50.0%

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 feb 2014, 02:46

TheChief je napisao/la:Zadnjih 10 utakmica trice :
1 - 8 ............. 12.5%
0 - 5 ............. 0.0%
0 - 1 ............. 0.0%
5 - 9 .............55.6%
0 - 1 ............. 0.0%
1 - 5 ............. 20.0%
1 - 4 ............. 25.0%
1 - 6 ............. 16.7%
7 - 11 ............ 63.6%
4 - 8 .............. 50.0%

34% malo brate malo..al haj valjda ce ga krenut
=\_1921_/=

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 10 feb 2014, 02:47

Ma bitno je da je i pored loseg suta nasao nacina da ubaci 12 koseva. Kidd ga je i drzao u igri zbog odbrane i njegove energije. Protiv losijih timova Mirza ce redovito dobijati minute ali protiv boljih timova on mora pruzati bolje partije da opravda tu minutazu. Nadam se da ce Mirza do slijedece tekme da se vrati na parket i malo poradi na tome da vrati nazad tak sut u sto uopce ne sumnjam. Nadam se da ce malo i sa KG-om vjezbati tu igru ledjima prema kosu.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 10 feb 2014, 05:24

[youtube][/youtube]

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 feb 2014, 11:15

Mirza je sinoc odradio bas ono o cemu sam jucer pisao. Svi znamo da igraci kao sto je on mogu doci u krizu kada je sut u pitanju i zbog toga Mirza mora naci nacin da i pored toga sto ga sut za 3 ne slusa ubaci nekih 10-ak poena po utakmici. Sinoc je ubacio jednu tricu, a ostalo ubacio sa slobodnih (koja su takodjer bila losa) i jos par suteva za 2. Evo sinoc je imao 13 poena (uz 11 skokova) i sada je cilj i u sljedecoj utakmici ubaciti minimalno 10 koseva.

Plumlee :o
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 feb 2014, 11:29

Ja sam gledao samo prvo poluvrijeme...

Moze li neko postaviti one ocjene sa netsdaily-a? Da vidimo sta Kazu za Mirzu :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 feb 2014, 12:53

Vedad87 je napisao/la:Ja sam gledao samo prvo poluvrijeme...

Moze li neko postaviti one ocjene sa netsdaily-a? Da vidimo sta Kazu za Mirzu :D
nista specijalno :

"He only hit one three, but he did register a double-double with 13 points and 11 rebounds"

i B+

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 10 feb 2014, 14:00

Svaka cast za Mirzu sto je pokazao da nije samo suter, i kada ga sut ne ide da moze da odigra dobro.Nadam se da sledece utakmice kada mude imao sut 0/3,0/4 nece samo trice forsirati a vremenom ce mu se i sut vratiti,to mu je ipak najjace oruzije ;)

mirza1243
Kontakt:

Post Postao/la mirza1243 » 10 feb 2014, 14:26

interesatno meni se ucini da je rusija u europi[/quote][/quote]

Pola jeste,pola nije :mrgreen:

Znas sta mislim,Rus ima imbicije da dodje do finala istoka,ako ne i do NBA finala.Budimo realni Mirzi je ovo tek druga godina u NBA,ne vjerujem da ce Rus dati njemu sansu da odigra onako kako zna vec ce dovoditi nekog superstara na 4+jos kada se vrati Lopez...Ja bih najvise volio da nisam u pravu,ali kada gledam sta rade Dragic,Pekovic a znam da je Mirza igrac njihovih kvaliteta mozda cak i bolji...

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 10 feb 2014, 16:55

http://sportsport.ba/ino_kosarka/prvi-d ... igi/124473" onclick="window.open(this.href);return false;

PRVI double-double :?: :roll:

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 10 feb 2014, 16:58

ovo je prvi doubl doubl a ne ovi sto govore " onclick="window.open(this.href);return false;
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 10 feb 2014, 17:04

cccc sramota, al dobro znamo da je danas lahko biti novinar :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 10 feb 2014, 17:08

Ono sinoc je definitivno bio drugi double-double. Prvi je ostvario cini mi se protiv Houstona, kada je imao 19 poena i 13 skokova.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 10 feb 2014, 17:16

sagitarius je napisao/la:cccc sramota, al dobro znamo da je danas lahko biti novinar :)

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 10 feb 2014, 17:55

ispravili :lol:
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 feb 2014, 17:56

mislim da mirznioj igri najvise nedostaje prodor i igra ledjima u reketu,jer takv igrac kakv je mirza bez obzira na skokove i ass uvijek ima u glavi da da kos jer je da se izrazim fudbalskim rijecnikom napadac.Ova dva segmenta fale da se osloni na nesto kada stane sut za 3.Pogledajte duranta ili entonia opale po 4-5 trojki ako bar pola ne ubace ne sutaju nego idu na ulaz i spustanje na niski post ,i tek onda kad se dobije potpuno otvoren sut za 3 opale .Dobro jes glupo poredjenje sa ovim igracima,ali od najbojih se uci.
=\_1921_/=

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 feb 2014, 18:24

invincible1921 je napisao/la:mislim da mirznioj igri najvise nedostaje prodor i igra ledjima u reketu,jer takv igrac kakv je mirza bez obzira na skokove i ass uvijek ima u glavi da da kos jer je da se izrazim fudbalskim rijecnikom napadac.Ova dva segmenta fale da se osloni na nesto kada stane sut za 3.Pogledajte duranta ili entonia opale po 4-5 trojki ako bar pola ne ubace ne sutaju nego idu na ulaz i spustanje na niski post ,i tek onda kad se dobije potpuno otvoren sut za 3 opale .Dobro jes glupo poredjenje sa ovim igracima,ali od najbojih se uci.
sve to stoji. medjutim, mirza nije nosilac igre u netsima i nema tu slobodu, koju imaj melo i durant i mnogi drugi. njegova igra trenutno takva kakva jeste i po meni je to sasvim dobro. ima on ponekad i situacija za niski post i za igru ledjima. njegova uloga je da igra na obje strane sto bolje moze i naravno da sutira i da pogadja. naravno da mu fali konstantnost, ali rijetko ko je bas konstantan, pogotovo ako su velike cifre u pitanju. dodju ti igraci do svog prosjeka, ali uglavnom naustrb procenta suta.
a on je jednostavno bar po meni takav igrac, da ako ga ide sut onda moze sve. i ulaz i ledjna igra i odbrana i skokovi, a ako ne, onda postaje limitiraniji jer mu fali nekog samopouzdanja. jer, kad ga nece sut, automatski igrac koji ga cuva ne izlazi na fintu sto mu otezava ulaz.
nek on igra a uspona i padova ce biti. bitno je da je konstantno na terenu minimalno 15 minuta. nije u jednoj ili 2 utakmice zaboravio sutat...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 feb 2014, 20:03

Sapce je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:mislim da mirznioj igri najvise nedostaje prodor i igra ledjima u reketu,jer takv igrac kakv je mirza bez obzira na skokove i ass uvijek ima u glavi da da kos jer je da se izrazim fudbalskim rijecnikom napadac.Ova dva segmenta fale da se osloni na nesto kada stane sut za 3.Pogledajte duranta ili entonia opale po 4-5 trojki ako bar pola ne ubace ne sutaju nego idu na ulaz i spustanje na niski post ,i tek onda kad se dobije potpuno otvoren sut za 3 opale .Dobro jes glupo poredjenje sa ovim igracima,ali od najbojih se uci.
sve to stoji. medjutim, mirza nije nosilac igre u netsima i nema tu slobodu, koju imaj melo i durant i mnogi drugi. njegova igra trenutno takva kakva jeste i po meni je to sasvim dobro. ima on ponekad i situacija za niski post i za igru ledjima. njegova uloga je da igra na obje strane sto bolje moze i naravno da sutira i da pogadja. naravno da mu fali konstantnost, ali rijetko ko je bas konstantan, pogotovo ako su velike cifre u pitanju. dodju ti igraci do svog prosjeka, ali uglavnom naustrb procenta suta.
a on je jednostavno bar po meni takav igrac, da ako ga ide sut onda moze sve. i ulaz i ledjna igra i odbrana i skokovi, a ako ne, onda postaje limitiraniji jer mu fali nekog samopouzdanja. jer, kad ga nece sut, automatski igrac koji ga cuva ne izlazi na fintu sto mu otezava ulaz.
nek on igra a uspona i padova ce biti. bitno je da je konstantno na terenu minimalno 15 minuta. nije u jednoj ili 2 utakmice zaboravio sutat...
ma nije istina brate ,veoma je tanak i na ulazu i na uopsteno kontroli lopte,previse od suta zavisi parkticno kad mu se to oduzme totalno je limitiran u napadu.To da kad ga krene sut moze sve uraditi isto tako stoji jednostavno postane nezaustavljiv.Bez obzira jel mutakva uloga ili nije ipak uzima suteva za 3 poena ko i igraci koji odigraju 40 min
=\_1921_/=

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 11 feb 2014, 15:53

invincible1921 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
ma nije istina brate ,veoma je tanak i na ulazu i na uopsteno kontroli lopte,previse od suta zavisi parkticno kad mu se to oduzme totalno je limitiran u napadu.To da kad ga krene sut moze sve uraditi isto tako stoji jednostavno postane nezaustavljiv.Bez obzira jel mutakva uloga ili nije ipak uzima suteva za 3 poena ko i igraci koji odigraju 40 min
ti onda u biti hoces da kazes da ulaz i igru ledjima uopste nema u repertoaru?
a ako to tako vidis, onda ne vidim kako on to moze sada poboljsati. on je suter i kada ga ide sut onda ga idu i druge stvari, oa i ulaz a i igra ledjima prema kosu.. to je ono sto sam ja htio da kazem.
a odbrana i skokovi su stvar volje. naravno, pogotovo za skok treba imat nos..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 feb 2014, 02:11

slika

:mrgreen: :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.