Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 14 dec 2009, 21:47

Pa kad vec poredis posjete utakmica onda poredi pravo. Izabrao si derbi Italijanskog prvenstva, pa onda izaberi neki derbi Njemackog prvenstva, a znao bih isto tako da u Njemackoj ligi Dortmund moze jedini primiti 78.000 gledaoca i prov Schalke-a je bio rasprodat kao i u svakoj utakmici. Ovim mojim poredjenjem zelim pokazati da pored susreta Milan - Inter, drugoi veliki derbi Juventus - Inter nije bio rasprodat, a jedna prosjecna utakmica Njemackog prvenstva Kolen - Mainz je bila rasprodata.
Slazem se s tobom da Nijemci imaju najvise stanovnika, ali tu trebas imati isto cinjenicu da zivi puno drugih drzavljanina (pa imas samo 16 miliona ljudi koji su porijeklom iz Turske) sto nije slucaj s ostalim zemljama Liga petice.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 14 dec 2009, 21:52

amerosm je napisao/la:Joj gluposti o cemu se raspravlja. Pa to je samo vezano za ovo kolo, haj da je tim sezone pa bih donekle razumio. Danas su igraci Bayerna i Dortmunda, sutra ce biti igraci Leverkusena i Werdera. vazno je na kraju sezone ko pokaze konstantu i svoju igru nije vazno 16.kolo.

A za ove Italijane Vi mozete samo sanjati da Vam velikani imaju pune stadione. Bayern, BVB, HSV i Schalke su cetiri kluba cija je svaka utakmica rasprodata. Isto tako i kod ostalih klubova su utakmice rasprodate u vecini slucajeva, ali nije slucaj za sve utakmice. Pa jedan Mainz ima vise prodatih godisnjih karata nego jedan AC Milan.
Mislim da sljedeci podatak s Transfermarkta sve govori.

Juventus - Inter 2-1
Broj gledaoca: 25.530

Koeln - Mainz 1-0
Broj gledaoca: 49.000

Mozda jeste uspjesniji sto se tice prolaska u LP, ali ne zaboravite da se racuna isto tako i EL, gdje Nijemci imaju tri predstavnika sigurno, a Italijani dva. Valjda ona smotana Hertha moze kuci uzeti jedan hebeni bod.
Samo cu reci jedno. Neke stvari se ne mogu kupiti novcem.
pa dobro juventus nikad nije imao navijace.. tj. nikad nije imao veliku posjecenost....
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 14 dec 2009, 21:54

Najsmjesnije je bilo kad su prije 5,6 godina na Delle Alpiu igrali Juve-Bayern i samo 10 000 bilo :lol: :lol: :lol:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 14 dec 2009, 21:55

Kažu neka dva jaka igrača su pala na dopingu imena u tajnosti ;)
Zanimljivo!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 dec 2009, 22:00

bambina je napisao/la:Kažu neka dva jaka igrača su pala na dopingu imena u tajnosti ;)
Zanimljivo!
Cija :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 14 dec 2009, 22:03

Imena su zaštićena od saveza kažu neki antibiotici se pomiješali pa ????svašta može bit, na dsf-u bilo.
Werder,BVB. Istražuju.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 14 dec 2009, 22:06

bambina je napisao/la:Imena su zaštićena od saveza kažu neki antibiotici se pomiješali pa ????svašta može bit, na dsf-u bilo.
Werder,BVB. Istražuju.
Iz Werdera je sigurno Wiese,,uvijek je bio sumljiv s onom pedderskom frizurom :mrgreen:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 14 dec 2009, 22:08

hahahahha ...joj legende sta recee
svaka ti dala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ili je Ozil ,on mi nekakako cudne oci ima

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 14 dec 2009, 22:14

Mozda im je i onaj bivsi napadac Kolumbijac MOsquera prodavo drogu,,znamo na kakvom je glasu Kolumbijski narko kartel :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 dec 2009, 22:18

Ako je ovo istina, ali ja licno ne vjerujem jer ni jedan portal u Njemackoj nije objavio tu informaciju, mislim da ce nastati opsti haos ukoliko su iz obje ekipe pozitivna bila dvojca igraca. Jer tada po zakonu Uefa-e i Fifa-e ti su klubovi moraju diskvalifikovati i utakmice u kojim su ti igraci igrali moraju se registrovati s sluzbenim rezultatom od 3-0 po protivnicku ekipu.

Kao sto sam rekao ja mislim da vodje samo neko zeli malo paznje ili da provocira, jer ni ****.de, Kicker.de, Sportbild.de, Welt.de, Bild.de, Sport.de, Transfermarkt.de i jos mnogo drugih portala nisu nista objavili.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 14 dec 2009, 22:24

ništa novoga, i dalje jugošvabe omalovažavaju svjetske prvake dok svoju bundesligu dižu u nebesa, ako bi se gledala gledanost utakmica a ne kvalitet onda bi i nizozemci bili ispred talijana. a sto se tice posjecenosti postoji jedna stvar u italiji koja se zove bogati sjever i siromašni jug. dok recimo kod švaba čini mi se da više i nema istočnjaka

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 dec 2009, 22:28

amerosm je napisao/la:Ako je ovo istina, ali ja licno ne vjerujem jer ni jedan portal u Njemackoj nije objavio tu informaciju, mislim da ce nastati opsti haos ukoliko su iz obje ekipe pozitivna bila dvojca igraca. Jer tada po zakonu Uefa-e i Fifa-e ti su klubovi moraju diskvalifikovati i utakmice u kojim su ti igraci igrali moraju se registrovati s sluzbenim rezultatom od 3-0 po protivnicku ekipu.

Kao sto sam rekao ja mislim da vodje samo neko zeli malo paznje ili da provocira, jer ni ****.de, Kicker.de, Sportbild.de, Welt.de, Bild.de, Sport.de, Transfermarkt.de i jos mnogo drugih portala nisu nista objavili.

Ma slazem se s tobom-u najgorem slucaju bice kao i sa CSKA-u pitanju su neki lijekovi i slicno.Nema sanse da je u pitanju neki "svjesni" doping

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 14 dec 2009, 22:30

nisam ti ja balavica PAŽNJA???? bilo je na rtl hrv.pročtana vijest,ali njemci su to profi rade pa neće ljudima uništit ime dok se ne dokaže.sačekaj par dana.ISTRAŽUJU!!!!
Pozdrav jarane!
Zadnja izmjena: bambina, dana/u 14 dec 2009, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 dec 2009, 22:30

bh hrvat je napisao/la:ništa novoga, i dalje jugošvabe omalovažavaju svjetske prvake dok svoju bundesligu dižu u nebesa, ako bi se gledala gledanost utakmica a ne kvalitet onda bi i nizozemci bili ispred talijana. a sto se tice posjecenosti postoji jedna stvar u italiji koja se zove bogati sjever i siromašni jug. dok recimo kod švaba čini mi se da više i nema istočnjaka
Samo zaboravljas navesti cinjenicu da su u Njemackoj karte najskluplje za jednu utakmicu. A vjeruj mi da jos postoji ogromna razlika izmedju istoka i zapada Njemacke. Pa dovoljno ti je da pogledas gradove u istocnoj Njemackoj kao sto su Dresden, Leipzig, Rostock, Schwerin itd., i gradove u zapadnoj Njemackoj kao sto su Kolen, Duesseldorf, Wiesbaden, Mannheim. Ovo sam ti naveo gradove koje su po povrsini priblizni jedni drugima. Naravno da sam berlin kao glavni grad oduzeo, ali i tu imas razlike koje su i danas uocljive izmedju zapadnog i istocnog Berlina.
Ah jos samo da kazem da je bolje biti cetvrti, treci ili drugi na posten nacin nego prvi na odvratan i pogan nacin. Bar je za mene tako, ali svako ima svoje misljenje.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 14 dec 2009, 22:34

upravo to, da je recimo jedan dresden ili lajpcig u prvoj ligi bilo bi puno manje gledatelja a više nasilja. kada se govori o njemačkij ligi trebalo bi se navesti da je to pola drzave dok je druga polovica čemer i jad

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 14 dec 2009, 22:41

amerosm je napisao/la:
bh hrvat je napisao/la:ništa novoga, i dalje jugošvabe omalovažavaju svjetske prvake dok svoju bundesligu dižu u nebesa, ako bi se gledala gledanost utakmica a ne kvalitet onda bi i nizozemci bili ispred talijana. a sto se tice posjecenosti postoji jedna stvar u italiji koja se zove bogati sjever i siromašni jug. dok recimo kod švaba čini mi se da više i nema istočnjaka
Samo zaboravljas navesti cinjenicu da su u Njemackoj karte najskluplje za jednu utakmicu. A vjeruj mi da jos postoji ogromna razlika izmedju istoka i zapada Njemacke. Pa dovoljno ti je da pogledas gradove u istocnoj Njemackoj kao sto su Dresden, Leipzig, Rostock, Schwerin itd., i gradove u zapadnoj Njemackoj kao sto su Kolen, Duesseldorf, Wiesbaden, Mannheim. Ovo sam ti naveo gradove koje su po povrsini priblizni jedni drugima. Naravno da sam berlin kao glavni grad oduzeo, ali i tu imas razlike koje su i danas uocljive izmedju zapadnog i istocnog Berlina.
Ah jos samo da kazem da je bolje biti cetvrti, treci ili drugi na posten nacin nego prvi na odvratan i pogan nacin. Bar je za mene tako, ali svako ima svoje misljenje.
čovječe božiji pokušao sam u zadnjem postu s tobom normalno raspravljati al neznam šta s tobom nije u redu, posjeta ne znači kvalitet, pitam te misliš li da je njemačka liga kvalitetnije ako da zašto da ako ne, nemoraš zašto ne svak ko nije baš totalni debil to zna, odgovori konkretno, hvala, ćao
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 dec 2009, 01:06

tony-mortale je napisao/la: čovječe božiji pokušao sam u zadnjem postu s tobom normalno raspravljati al neznam šta s tobom nije u redu, posjeta ne znači kvalitet, pitam te misliš li da je njemačka liga kvalitetnije ako da zašto da ako ne, nemoraš zašto ne svak ko nije baš totalni debil to zna, odgovori konkretno, hvala, ćao
tony, cemu niski udarci? jel vam lijepo receno nedavno na temi serija A, da ne zapocinjete suvisne rasprave tipa koja je liga bolja, jaca, kvalitetnija bla bla. jer u vecini slucajeva dolazi do svadja, a ne normalne rasprave.
svako voli neku ligu vise od druge, svako ima svoje razloge, ne mora uvijek kvalitet biti u pitanju, broj gledalaca, osvojeni trofeji i dr.
sto je meni zanimljivo, da svaki od vas/nas velica ligu u kojoj "njegov" klub igra. hajmo reci da su italijani bili neprikosnoveni dug niz godina, calcio pojam bio, njihovi klubovi harali pogotovo u '90-tim.
nijemci imali svoje zlatno doba '70-tih, pa i '80-tih, dok su u '90-tim isto tako pokupili nekoliko evropskih trofeja...bremen, bayern, schalke osvajali kup uefa odnosno kup kupova, dortmund ligu sampiona, nekoliko izgubljenih finala itd itd. veliko pad slijedi nakon bayernovog osvajanja 2001, gdje je godinu kasnije jos bayer izborio finale lp-a.
posto je poznato da je isto tako serija A u velikom padu i sto se kvaliteta i uspjeha tice, nerealno je govoriti, kao sto su neki vec pisali, da ako u ovom periodu, crnom po seriju A, njemacka bundeliga je nije uspjela prestici, nece nikad. kako pobogu kad i oni sami biljeze lose rezultate, mozda najlosije u zadnjih 30 godina.

samo mnogima od nas je tesko priznati neke stvari, englezi, s pravom, se sad najvise furaju da su najjaci. nekima njihov fudbal opet nije zanimljim, neko ih ne moze iz drugih raloga, kao npr. uplitanje raznih seika, rusa, amera i ostale gospode (to ti je amerosm pricao, da mu se gadi, ali ti ocito nisi razumio). ali uspjeh im se ne moze osporiti, moje misljenje da je kod njih veliki plus sto uvijek jedne te iste ekipe ucestvuju u najjacem takmicenju, imaju ogromno iskustvo, koje je veoma bitno u ovom takmicenju.
ovi sto navijaju za real i barcu je spanska liga svetinja. puno zvijezda i zvijezdica, atraktivan fudbal dosta tehnicki dotjeraniji od premiershipa. ali i ona kao i svaka druga liga ima svojih nedostataka. jedan od njih je apsolutna dominacija dva najveca kluba. nerijetko prvenstva se rijesavaju 5,6 kola prije kraja, veliki izuzetak je ona sezona od prije dvije godine, kada je odlucivao medjusoban skor, meni se cini.

mi koji volimo bundesligu smo svjesni da nismo medju vodecima, ali isto tako znamo da se polako priblizavamo talijanima, i veliki bi uspjeh bio kada bi njih prestigli. zbog te borbe napise se poneka pogrda rijec o seriji A, ali ne moras se ti i tebi slicni odmah ljutit, to je sve u zaru borbe :D
dolaze i ovdje razni biseri, blateci i pljujuci bundesligu, svrstavaju je u rang ruske, holandske ili tih nekih liga koje ni po cemu ne mogu njoj parirati. pa se i mi mozemo ponekad iritirati i reci nesto za druge lige sto stvarno ne mislimo, vise iz revolta.
evo sad sam malo baš to gledao, pa veće su šanse na francuska stigne njemačku, nego njemačka italiju
de mi reci gdje si ovo gledao :o , evo ti stanja od 1.12 ove godine

England 14,428 16,625 17,875 15,000 11,928 75,856
Spanien 15,642 19,000 13,875 13,312 12,642 74,471
Italien 15,357 11,928 10,250 11,375 12,000 60,910
Germany 10,437 9,500 13,500 12,687 11,583 57,707
France 10,812 10,000 6,928 11,000 10,666 49,406
sezone 2005/06 06/07 07/08 08/09 2009/10 totalno

znaci nisi upravu, jos treba uzeti u obzir, da se seriji A od naredne sezone brise sezona 2005/06, gdje su imali 5 bodova vise od nijemaca. zadnje dvije sezone, kao sto vidis, nijemci su uspjesniji. u aktuelnoj sezoni talijani imaju blagu prednost, pa je nastavlja trka, ne bih bas reko mrtva trka iz razloga sto talijani imaju jednog predstavnika vise u ligi prvaka, koja se boduje bolje nego euro-liga.

Sa ovim zelim zavrsiti diskusiju, koja je liga jaca, bolja, kvalitetnija...samo kvarimo postojece teme.
Ako neko zeli i dalje da se ovim bavi, neka otvori novu temu, gdje ce uporedjivati lige petice!
Vom Jäger zum Gejagten

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 15 dec 2009, 01:24

harishp je napisao/la:Prica se o calciu,bilo A ligi ,bilo repci.To ni rodjena mater ne moze voliti. :D
Daleko da nije uspjesna,ali to bi se onda trebalo svrstati u kakav drugi sport a ne u nogomet :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Ovo je bilo okrutno! :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 15 dec 2009, 18:10

Kolega ne znam da li si čuo došla sam ti sam natipkat,Klasnić se javio u raspravu u studiu na telefon okrivio klubskog doktora koji ga filo s vitaminima za bubreg uništio ga.
Radi se o grški doktora a igrač je D.Jensen koji nije kriv jer je dokazano da lijekove koje je trošio nisu dobro dozirani,ponovljen doping za 12h uredan,kako sam shvatila radilos e o,o2!
Pozdrav,o drugom igraču nezna se ,a novinar 24h Kovačević je slično ovome napisao!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 dec 2009, 20:48

Evo u Bundesliga ima neke koristi od "glupe" Herthe. Pet minuta prije kraja susreta vode s 1-0 protiv Sportinga, i time su obezbijedili plasman u 1/16 finala. Jer licno ne vjerujem da mogu primiti dva gola za pet minuta.
Prije utakmice i nerijesen ishod je bio dovoljan za prolazak u dalji tok takmicenja.

Bundesliga ima sada cetiri predstavnika u 1/16 finala EL, a to su Werder, HSV, Wolfsburg i Hertha.
Dok Italijani imaju samo dva predstavnika i to Romu i Juventusa. Sto donekle kompenzira onaj odnos u LP, gdje imamo Inter, Milan i Fiorentinu, a s druge strane Bayern i Stuttgart. Mislim da ce do kraja sezone biti zanimljivo ko ce uzeti tu trecu poziciju i time imati jos jednog predstavnika u LP.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.