Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

elninho_resTO
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la elninho_resTO » 19 avg 2012, 19:10

Dobro ti je rekao , ovo je zadnja juniorska sezone za godista 94. i od sada mogu igrati samo za seniore ili neku sklopljenu u20 ili neznam ti ja kakvu selekciju
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2012, 19:12

Admir_Sa,što si ikako pitao kad vidimo da već znaš kako jeste a kako nije :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 19 avg 2012, 19:26

Cestitke momcima na titulu :D :D

Moze neko postaviti snimak tekme nisam stigao gledati unaprijed zahvaljujem :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 avg 2012, 19:29

Čestitke momcima, malo im fali kolektiviteta, al sam uistinu prezadovoljan, ovo je veliki uspijeh BH košarke.
Naprijed momci, puno sreće u A diviziji :!:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 avg 2012, 19:31

LBJ MVP je napisao/la:Admir_Sa,što si ikako pitao kad vidimo da već znaš kako jeste a kako nije :roll:
što si bukvalac? :roll:

šta ako ne neko rodjen 31.12.1994 i on kao nece moci igrati na narednom prvenstvu do 18g, iako ce imati 17 ipo godina :roll:

nikako mi se ne slaže logika da važi samo striktno pravilo vezano za godišta, ako je tako onda je to apsolutna glupost
nema potpisa

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 19 avg 2012, 19:50

Admir_Sa je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Admir_Sa,što si ikako pitao kad vidimo da već znaš kako jeste a kako nije :roll:

šta ako ne neko rodjen 31.12.1994 i on kao nece moci igrati na narednom prvenstvu do 18g, iako ce imati 17 ipo godina :roll:

nikako mi se ne slaže logika da važi samo striktno pravilo vezano za godišta, ako je tako onda je to apsolutna glupost
Da si vise isao u skolu,a ne pored skole,znao bi izracunati da ce taj momak tada imati 18 godina i 5-6 mjeseci,i nece moci igrati za U18 reprezentaciju
ZELJEZNICAR 1921!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 avg 2012, 19:53

Joj hormona, peace brothers, @hamza idi jogging negdje, potroši tu energiju, toplo ti preporučujem :idea:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 avg 2012, 20:15

hamzaTM87 je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

Da si vise isao u skolu,a ne pored skole,znao bi izracunati da ce taj momak tada imati 18 godina i 5-6 mjeseci,i nece moci igrati za U18 reprezentaciju
ajd sad otidji i vidi koliko npr Vrabac ima godina, pa onda malo do škole
nema potpisa

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 19 avg 2012, 20:20

Admir_Sa je napisao/la:
ajd sad otidji i vidi koliko npr Vrabac ima godina, pa onda malo do škole
Pogresno sam se izrazio,slijedece godine za U18 nece moci igrati momci 1994 godiste,i to je to.
ZELJEZNICAR 1921!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 avg 2012, 20:22

slika

Bravo momci. 8-) 8-)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2012, 20:29

Hoće li biti proglašena idealna petorka turnira :?
Ja očekujem ovako nešto
Kouril(Češka)
Nelson(Engleska)
Buza(BiH)
Ausprunk(Češka)
Nurkić(BiH)

Englezi imaju 15 razlike u zadnjoj četvrtini protiv Finske pa izgleda da je lista ekipa koja su osigurala A diviziju
BiH,Češka,Engleska.

Gledajući na rejting koji njihova košarka ima,Izraelci su najveće razočarenje,pa i Gruzijci.
Englezi pokazuju da njihova košarka ubrzano napreduje.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2012, 20:35

Prije bilo čeka drugog, čestitke zlatnoj generaciji naših juniora predvođenih još zlatnijim i stručnijim trenerom s klupe. Ponos ste države, ne zaboravite to nikada... 8-)

Jusuf Nurkić je, već izvjesno, kalibar za A-reprezentaciju. Pogotovo jer selekciji i selektoru trebaju igrači takvog tipa, dominantni u skoku, reketu i neposredno pod košem. To je naš Serge Ibaka (odlikuje se, baš kao i vedeta Španaca, fascinantnom odbranom i blokadama) :mrgreen: . Aco ga je pravovremeno uočio.

Poslije Juke, nameće se i inteligentni i sve sigurniji Nedim Buza, pred kojim je (kao i pred ostatkom golden generationa) paklen rad i nastavak dokazivanja. Sve njih još sto znojeva treba obliti da unovče talent i postanu zvijezde svjetske košarke, a u toj nakani će uspjeti.

Logično je da je Adin Vrabac the last three, tehničar za poželjeti (ulasci su mu drama :shock: iako treba još raditi na šutu).

Ostali => okosnica mlađih repki.

P.S. A ja Nenada Markovića vidim kao Aleksovog nasljednika (ako bude sve teklo po planu. U pozitivnom smislu sv/dakako ;) :mrgreen: ) i šefa stručnog štaba naših seniora. Neno, sretno ti od srca!

(Znam da je dotični obavljao tu zadaću već i da se nije pokazao baš najbolje (kao i na klupi KK Bosne), međutim ta vremena su iza njega i sada je, poslije avanture u Panioniosu i glazure u juniorskoj reprezentaciji, spreman da u dogledno vrijeme (1/2 godine, naprimjer...) bude kormilar i "najjačih")

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 19 avg 2012, 20:45

Svaka čast momcima, svi su tu ugradili svoj dio, međutim ja moram naglasiti učinak našeg Jusufa, da mu Bog sve najljepše da... Kako lijepo ime je Jusuf, pravo moćno i pravo bosansko... :)
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 avg 2012, 20:49

E hajde mali Lebrone hoćemo malo diskutovati, moja stručnost ponovo dolazi do izražaja :mrgreen: :mrgreen:
Stvarno ti i neno ne znate ovu košarku ko ja :lol:
Za jednog je prvi favorit bila Češka, za drugog Engleska, a ja sam vjerovao u Juku i ekipu :mrgreen: :mrgreen:
Ponovo sam vas nadjačao :mrgreen:

BMŠO za mog druga nena#4 i što se ovo ne javlja nije zar da slavi, ne vidim ga ni na slikama u dvorani, kamera ga nije ni jednom danas prikazala, brinem se majke mi :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2012, 20:57

Ja sam vjerovao u Belgiju :D

Legendo sa takvima poput tebe naša košarka ne bi daleko dogurala,ja npr. da sam na kakvoj funkciji ove što odbijaju da igraju za nas već hoće npr za Španiju,pa takvu bi kampanju protiv njih pokrenuo da bi im zagorčao život a kamoli želju za košarkom,a ti imaš stav "nemoj,imaju svoje razloge,ne znaš ti.."previše si ti blag :P

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 avg 2012, 21:58

Može li neko od ovih upućenijih da objasni kakav je princip takmičenja u diviziji A? Je l' imaju kvalifikacione grupe, u kojima neka mjesta vode na evropsko prvenstvo, a slabija razigravaju da ne ispadnu u diviziju B?

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 19 avg 2012, 22:00

voltron30 je napisao/la:Može li neko od ovih upućenijih da objasni kakav je princip takmičenja u diviziji A? Je l' imaju kvalifikacione grupe, u kojima neka mjesta vode na evropsko prvenstvo, a slabija razigravaju da ne ispadnu u diviziju B?
slika

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 avg 2012, 22:20

@Livnjak

Hvala drug. Znači ne bi trebali biti posljednji u grupi, inače idemo u razigravanje s ostale tri ekipe iz drugih grupa koje su završile kao posljednje za ostanak u diviziji A. Pa tako je bilo i sa seniorima dok nisu povećali broj učesnika na evropskom prvenstvu sa 16 na 24. Nadam se da nećemo biti samo slučajni prolaznik kroz diviziju A, i da ćemo se uspjeti zadržati.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 19 avg 2012, 23:59

MOZE NEKO SNIMAK DANASNJEG FINALA POSTAVITI HVALA :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2012, 00:05

Cestitke momcima na osvojenom turniru. Od prve minute susreta protiv Ceske dalo se naslutiti da ce nasi momci odlicno odraditi posao i da ce slaviti na kraju. Buza, Vrabac i Nurkic su ekstremni talenti i uz kvalitetan rad sa njima za par godina cemo imati odlicne kosarkase. Ostali igraci su kvalitetom blizu, ali se ovaj trojac nekako izdvaja i nosili su reprezentaciju do pobjede na turniru. Sada treba malo proslaviti i poslije toga se odmah okrenuti slaganju ekipe za A diviziju. Uspjeh bi bio da ostanemo tamo i onda tek krenuti ozbiljnije.

Jos jednom cestitke momcima!!
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.