Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Rusilac
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 16:40

hogarstrasni je napisao/la:Igrali smo sa dva centarfora, koji nijednom nisu dosli u sansu.
Toliko o sjajnom veznom redu, da nije bilo par suteva s distance i slobodnjaka, ne bi napravili ni to malo. :roll:
Pjanic,
Medunjanin,
Lulic,
Dzeko,
Ibisevic

Nijedna izigrana sansa, to je ucinak.
Pjanic je "zamisljen"(ako kriminalac uopste zna nesto zamisliti)kao ofanzivni vezni da igra na Misketovom mjestu.
Problem nastaje kad se tu gura Tino Sven Susic i smeta mu,onda se Pjanic vrati na svoju poziciju i pokusa nesto ali i tu ga ceka Medunjanin i takodje mu i tu smeta.I on ne zna sta igra i sta da igra,jasno se vidjelo sinoc da je frustriran,zato je i bio onako nervozan.
Tinky ima slobodu da igra gdje god hoce,cas je smetao Pjanicu na ofanzivnom veznom,cas je smetao Medunjainu na centralnom,cas Dzeki i Ibisevicu u napadu.On zna da je najvaznije da on promovise sebe a amidza mu je rekao da igra gdje god i kako god hoce.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 11 okt 2014, 16:41

harishp je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pjanic se ubio da bude pored Besica kao u Romi uz Nainggolana, a Lulic da bude ispred Kolasinca. Al hajd ti to objasni Safetu.

Sa dva napadaca isto ne treba igrati, pogotovo kada znas da jedan nije dao gola od januara. Nema zaduzivanja nikakvih, u kakvoj si formi mora diktirati mjesto u prvih 11
Koji to od napadaca nije dao gola od januara?
Imamo dva napadača. A Džeko je zabio nekoliko golova ove sezone. Pa eto, skontaj. [WHITE SMILING FACE]
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 11 okt 2014, 16:41

calcio je napisao/la:Mislim da sam vec pisao o jednom poznaniku albancu koji je ubjedjen da kad bi njihov trener imao hrabrosti da stavi Canu na sredinu umjesto sto igra stopera, bili jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Malo je reci da covjek zivi u zabludi ali ne mozes mu objasniti. Bojim se da mnogi od vas slicno razmisljaju.
Citao sam malo sta stranci misle o nasoj igri na SP i ogromna vecina je smatrala da je Susic pogrijesio sto je odstupio od igre sa dva napadaca koja nas je krasila tokom kvalifikacija. Kad je protiv Argentine usao Ibisevic, dali smo gol. Portiv Irana smo se vratili istoj formaciji i bez problema pobjedili. I oni su nakon toga tvrdili da smo trebali cijelo vrijeme tako igrati.
:rol: :rol:
Calcio dragi sta ovo napisa.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 11 okt 2014, 16:43

Jedino Pape moze otici, ako sam odluci! Nas se savez dobroo zeznuoo kod novog ugovora ;) Ako savez odluci da mu da nogu, moramo mu isplatiti velike pare (prica se o milion i po) ;)

YOU REAP WHAT YOU SOW ;) Ili ti ga, kako sijes, tako ces i zeti ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 16:43

harishp je napisao/la:

Oh a ko ga dade protiv Kipra,prosli mjesec.
Zaebi reprezentaciju, forma ti je takva kakva je u klubu. Tu treniras svaki dan i onda dodjes na rep okupljanje. Znaci momak nije u formi..

Nasa igra bi bila potpunija sa 5 u vezi, mogli bi siriti na bokove i traziti Dzeku koji bi se mozda i bolje snasao sam. Dzeko je kompatibilan sa manjim i brzim partnerom. Ovako kada igraju reprezentacije ima takvu konstituciju da sam gore igra protiv ekipa kao Wels, a ima vecu sansu preko bokova da dobije bolju loptu..

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 11 okt 2014, 16:44

amarosi je napisao/la:Ibisevicu penzionisi se levatu onda cemo moci igrati 4-2-3-1

Begovic
mujdza sunjic spahic kolasinac
besic pjanic
hajrovic susic lulic
dzeko

rezerve medunjanin zec i prcic

Susic umjesto Medunjanina/Prcica. A Vrsajevic bolji od Mujdze. Nije tebi sinko nimalo dobro...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 16:48

Vedad87 je napisao/la:Jedino Pape moze otici, ako sam odluci! Nas se savez dobroo zeznuoo kod novog ugovora ;) Ako savez odluci da mu da nogu, moramo mu isplatiti velike pare (prica se o milion i po) ;)

YOU REAP WHAT YOU SOW ;) Ili ti ga, kako sijes, tako ces i zeti ;)
Niste mi jasni vi koji se hvatate za tu neku odstetu Susicu pa makar bila i milin i po.
Znas li koliko ce savez izgubiti ako se ne plasiramo na EP? Najmanje 16 milona maraka od UEFE i vjerovatno jos bar 4 od sponzora,marketinga,tv prava,ulaznica.
E hajde mi sad izracunaj je li bolje izgubiti 20 miliona ili milion i po?
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 11 okt 2014, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 16:49

bvb je napisao/la:
calcio je napisao/la:Mislim da sam vec pisao o jednom poznaniku albancu koji je ubjedjen da kad bi njihov trener imao hrabrosti da stavi Canu na sredinu umjesto sto igra stopera, bili jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Malo je reci da covjek zivi u zabludi ali ne mozes mu objasniti. Bojim se da mnogi od vas slicno razmisljaju.
Citao sam malo sta stranci misle o nasoj igri na SP i ogromna vecina je smatrala da je Susic pogrijesio sto je odstupio od igre sa dva napadaca koja nas je krasila tokom kvalifikacija. Kad je protiv Argentine usao Ibisevic, dali smo gol. Portiv Irana smo se vratili istoj formaciji i bez problema pobjedili. I oni su nakon toga tvrdili da smo trebali cijelo vrijeme tako igrati.
I ti uzimas "misljenje" nekih stranaca, kojima vjerovatno nije ni na kraj pameti da nekad pogledaju utakmicu reprezentacije BiH, kao kompetentno ? Ljudi su samo vidili tabelu, statistiku i formaciju s dva napadaca u nekom highlights-u i to je to. Nidje veze.
Ne uzimam njihovo misljenje kao jedinu istinu nego hocu da kazem da postoje argumenti i za jednu i za drugu stranu. Prosle kvalifikacije smo vecinom dobro igrali, pred kraj je bilo na guzove ali sjetite se deranja prije toga. Nismo bez razloga bili jedna od najefikasnijih ekipa u Evropi i svi su nas hvalili zbog takve igre. Sad smo jos jaci za Besica i Kolasinca, na pozicijama na kojima smo bili najtanji. Znaci argumenti za igru sa dva napadaca postoje. Jesmo mi lijepo igrali protiv Meksika i Argentine ali jedine golove na SP smo ipak postigli kada smo igrali sa dva napadaca. Ali ne kazem da moramo tako igrati, ja bih najradije igrao 4-3-3 sa jednim CF i dva krilna igraca.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 11 okt 2014, 16:57

Calcio zaboravlja da smo trpali hudnike iz Lihtenstajna, Latvije, Litvanije itd...i tako postali super efikasni.

Sad, zbog Susica, ne mozemo natrpati ni hudnike iz Kipra ili Velsa :roll:

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 17:05

Valjda nas procepi uskoro. Kipar je bio zreo za punjenje i umjesto da na poluvrijeme odemo sa 2,3:0 oni su nama zabili bas pred kraj i otisli smo na pauzu sa 1:1. To je sa psiholoske strane nesto najteze u fudbalu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2014, 17:07

Za ove premije od remija sto dobija Papet moze se platit godina dana psiholog igracima reprezentacije..

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 11 okt 2014, 17:08

Naravno da jeste.

Da si ti, kao i tvoj selektor, pogledao utakmicu Kipra sa Hrvatskom, znao bi da su Kiprani izuzetno opasni u kontrama.

Zasto smo mi primili dva gola iz kontri? Mislim da to nije stvar psihologije, vec taktike.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 17:09

calcio je napisao/la:Valjda nas procepi uskoro. Kipar je bio zreo za punjenje i umjesto da na poluvrijeme odemo sa 2,3:0 oni su nama zabili bas pred kraj i otisli smo na pauzu sa 1:1. To je sa psiholoske strane nesto najteze u fudbalu.
Imo je Pape cijelo poluvrijeme da razdrma momcad i da ih motivise da ih zgaze u sljedecih 45 minuta pred domacom publikom protiv limitirane ekipe. A da je uz aut liniju sugerisao igracima ko da se gdje postavi mozda nebi ni primili taj prvi gol jer su nam pojedini igraci potrcali previse u napad. Posebno to vazi sa speed-demona a to Mujdza nebi nikad uradio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2014, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 okt 2014, 17:10

Mozambik je napisao/la:Naravno da jeste.

Da si ti, kao i tvoj selektor, pogledao utakmicu Kipra sa Hrvatskom, znao bi da su Kiprani izuzetno opasni u kontrama.

Zasto smo mi primili dva gola iz kontri? Mislim da to nije stvar psihologije, vec taktike.
Pa jedina taktika koja skroz neutralise kontre je da igramo zatvorenije. A mislim da kuci protiv Kipra ne bi trebali tako igrati, slazes se?

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 11 okt 2014, 17:13

amarosi je napisao/la:Ibisevicu penzionisi se levatu onda cemo moci igrati 4-2-3-1

Begovic
mujdza sunjic spahic kolasinac
besic pjanic
hajrovic susic lulic
dzeko

rezerve medunjanin zec i prcic
:rol: :rol:

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 11 okt 2014, 17:14

U Velsu nismo osvojili bod nego smo izgubili dva.Vi neki ovo ponavljajte vise puta.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 11 okt 2014, 17:16

calcio je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Naravno da jeste.

Pa jedina taktika koja skroz neutralise kontre je da igramo zatvorenije. A mislim da kuci protiv Kipra ne bi trebali tako igrati, slazes se?
NE

Igrati u normalnoj formaciji, ne znaci igrati zatvoreno. Sto tvoj selektor smatra da je dovoljno dva igraca u odbrani protiv Kipra, to je druga prica.

Zato i imamo 1 bod iz sudara sa velesilama Kiprom i Velsom.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 11 okt 2014, 17:17

Mozambik je napisao/la:Calcio zaboravlja da smo trpali hudnike iz Lihtenstajna, Latvije, Litvanije itd...i tako postali super efikasni.

Sad nebi nikog natrpali kao sto si vidio u prijateljskoj protiv tog istog LIHTENSTAJNA!Nismo mi vise ona repka puna samopouzdanja da moze bilo kog NATRPATI!Mislim da svi igraci repke misle da je vrh ako uzmemo bod protiv Belgije!Losa atmosfera se uvukla i toje tesko promjeniti!

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 11 okt 2014, 17:22

BosnaSTL je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Calcio zaboravlja da smo trpali hudnike iz Lihtenstajna, Latvije, Litvanije itd...i tako postali super efikasni.

Sad nebi nikog natrpali kao sto si vidio u prijateljskoj protiv tog istog LIHTENSTAJNA!Nismo mi vise ona repka puna samopouzdanja da moze bilo kog NATRPATI!Mislim da svi igraci repke misle da je vrh ako uzmemo bod protiv Belgije!Losa atmosfera se uvukla i toje tesko promjeniti!
Belgija je boton što se kaže :D Njih MORAMO dobit kod kuće,a tamo šta se uradi.Mene više nervira što stručnjak kaže da mu je bod dovoljan iz Izraela :?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 okt 2014, 17:24

Belgija ima velikih problema sa stvaranjem šansi na postavljenu odbranu..tako da ako odigramo taktički zrelo, i disciplinovano, bez ostavljanja puno prostora nazad možemo do remija sigurno, a možda i pobjede ako se desi neka Pjanićeva ili Džekina genijalnost. Mada za navedeni taktički dio je odgovaran Sušić, tako da nisam optimista..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 12 gostiju.