FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 21 apr 2017, 09:26

braco je napisao/la:Općenito u bh. društvu kritiku prema nekoj osobi je veoma teško uputiti, a da zauzvrat ne dobiješ odgovor u kojem osjetiš frustraciju te osobe (ili ljudi koji na određeni način podupiru to osobu iako ti lično poštuješ tu osobu) zbog upućene kritike. Kod nas se kritika uvijek shvaćala kao nešto uvrijedljivo, a ne kao komentar možda i realnog viđenja prema nekoj osobi, stvari ili događaju. Neke kritike su bez razloga i temelje se na nonsensima koji nemaju veze sa samom biti nekog problema, ali belaj je što većina ljudi u našem društvu posmatra dobronamjernu kritiku kao pljuvanje. Suprotna strana će uvijek naći milion razloga da omalovaži tvoje mišljenje i na kraju krajeva tebe kao personu. Argumenti te druge strane obično zaobilaze suštinu kritike, svodeći se na odgovore koji se baziraju na ličnoj osnovi. Naravno neophodno je spomenuti da se pri tome konstruišu neke teorije zavjere, a u tome smo mi u BiH eksperti.

Slavka Petrovića je dočekao dosta težak posao kada je preuzeo trenersku poziciju u našem klubu. Klub je imao 3 poraza u nizu bez postignutog gola. Ne moram ni spominjat katastrofu protiv Viteza. Na samom početku je rekao da je cilj europa i da se iz krize ne izlazi lepršavom igrom nego borbernošću. Pošteno. Realno niko normalan nije ni trebao očekivati da ćemo razbijat protivnike čim Slavko dođe, bilo je bitno izdići se iz tog sivila u koje smo upali. I tako je i bilo. Veoma teške pobjede protiv Krupe i Metalegea (protiv Krupe je Marković u debitantskoj utakmici zabio gol u 80 i nekoj minuti, a protiv Metalegea je bilo yebeno zadnjih 15 minuta da ga ne primimo. Zatim bod protiv Mladosti u gostima koje je zaista tada odlično igrala na čelu sa Ibrom kao trenerom. Prva utakmica u kojoj mi se zaista dopala igra Želje je bila protiv Radnika u gostima kad smo pobjedili golom Nikolića u nadoknadi. Kad čovjek pročita da smo pobjednički go postigli u nadoknadi reko vidi ovi jedva dobiše, ali realno smo igrali jako dobro tu utakmicu. Prva utakmica gdje sam bio nezadovoljan je derbi na Koševu. Nije da nismo imali šansi (Križman je imao jednu finu priliku ako se dobro sjećam), ali po meni smo veoma pič.kasto odigrali tu utakmicu. Ali haj to je naš derbi, nije da nismo navikli na to u dosta utakmica između nas i pitara. Da ne dužim puno o prvoj polusezoni utakmice koje vrijedi izdvojiti su i onaj naš nesretni poraz u Širokom gdje smo isto dobro odigrali i kad smo natrpali Zrinjski. Uglavnom pobjedili smo tamo gdje treba u tom dijelu sezone, uz dosta poteškoća recimo kao protiv Čelika ali bitno je da nam je Slavko vratio vjeru u ovu ekipu i da se ipak nešto može uraditi poslije katastrofalnog početka sezone. Moram i pohvaliti da je otpisao bezvezne igrače poput Bevaba, Pozdera, Husića, Halvadžića,Toskasa, Lazića, Šećerovića.

Slavko je rekao da poslije obavljenih priprema na njegov način, tada će igrati ekipa po njegovom ukusu. Dovedeni su igrači tamo gdje škripi i sve je spremno za nastavak sezone. Dobijamo Krupu na startu, ne baš lagano ali bitno je da smo ušli sa pobjedom u nastavak sezone. Onda ide utakmica protiv Mladosti gdje dobijamo, ali sjećam se da ljudi sa stadiona nisu izašli baš oduševljeni jer je to dosta bilo dosta mrljavo. Zatim utakmica protiv MMA boraca iz Metalegea na dosta lošem terenu, gdje jedva dobijamo na kraju utakmicu. Dobijamo i Radnika rutinski u ligi, te ih izbacujemo iz kupa. To je već bilo dosta obećavajuće. Otvaranje istočne tribine, utakmica protiv za nas neugodne Slobode koju smo jednostavno morali dobiti što zbog pozicije na tabeli što zbog same ceremonije otvaranja i ogromne euforije navijača. I dobili smo pravu ljepoticu od utakmice sa mnogo golova, ali mogle su se primjetiti i neke greške ali ko će ti nakon onakve ludnice na stadionu to zamjerit na kraju krajeva. Bod u Mostaru su svi objeručke prihvatili, a i sam Slavko je nagovjestio da ni remi ne bi bio loš i tako smo se i postavili na utakmici.

Utakmicu polufinala kupa protiv Širokog mu zamjeram što bar neke igrače nije odmorio pred utakmicu sa pitarima koji ima ogromnu težinu ne samo zato što je u pitanju naš najveći rival, nego zato što sa tim rivalom se marišemo za titulu. O derbiju neću ništa pisat jer je neki dan sve rečeno o toj utakmici, ali stvar koju Slavku halalit ne mogu je ona izjava da je odmarao određene igrače na derbiju. O tome sam pisao neki dan. Neshvatiljivo mi je da je to izustio, ja se kao navijač osjećam malo uvrijeđen. Za navijače oba tima derbi je utakmica godine, nema veće utakmice od derbija. Ne igraš protiv Jedinstva pa da odmaraš igrače, nego igraš najveću utakmicu u bh. nogometu.

Uglavnom ima još utakmica u ligi i uzvratni meč u kupu tako da iz poštovanja prema našem šefu stručnog štaba treba suditi na kraju sezone. Za sada je cilj europa ispunjen što je Slavko i najavio i ja mu čestitam na tome što nas je izvukao iz govana, sada je samo kao što je neko neki dan rekao podignuta ljestvica i imamo se pravo nadati i trofejima.

Ali nek pojedini ljude shvate da treba i kritikovat kad nešto ne valja i da se ne treba stavljat znak jednakosti između dobronamjerne kritike i pljuvanja. Recimo fino je Virtual večeras napisao neke stvari koje ne štimaju u našoj igri i apsolutno se slažem sa njim. Primjetio sam da pojedinci ako se kritikuje lupam Lendrić u nekoj utakmici protiv nekog X protivnika odmah ko po nekom automatizmu pišu "kako te nije stid za Lendru to napisat koliko nas je puta izvuko bla bla". Dobro care, to je tačno ali ja njegovu igru kritikujem za tu utakmicu protiv tog X protivnika, nemoj mi izvrtat riječi kako je tebi qrcu ćejf pa na kraju ispadne ako kritikujem igrača baš za tu utakmicu, ti to staviš u kontekst čitave sezone. Kako god, u ovom qrcu od lige teško je i imat neku sad super igru, nit kakvu mega dominaciju. Davno je Amar rekao svi su u ovoj ligi u pet deka.
Dobro napisano :tokralju:. Sinoc sam rekao da je doslo vrijeme u kojem se na forumu ne smije uputiti kritika ili imati razlicito misljenje od vecine. Ako se tvoje misljenje ne podudara sa stavom vecine odmah bivas stavljen na lomacu i svi se trude kako te po njihovim kriterijima sto vise poniziti. Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini odavno ne postoji i forumi su najbolji dokaz za ovu tvrdnju. Petrovic je dosao u nezgodno, ali ta trenera najbolje vrijeme. Nakon sto su iz kluba nam obecali titulu doslo je do cega je doslo zbog jedne od najvece gluposti u istoriji kluba, a to je potpisivanje ugovora sa Kosticem. Petrovic ima situaciju kakvu svaki trener u snovima zeli. Ekipa je poljuljana, gore ne moze i sta god uradio izaci ce kao pobjednik. Mislim da je svojim autoritetom izvukao ekipu iz slijepe ulice i dosli smo tu gdje smo dosli. Poznat je kao trener ziheras sto se meni ne svidja, ali ima rezultat i to je najvaznije. Sest kola je do kraja, nas raspored je dobar i najveci smo favoriti za titulu. Ne smijemo ispustiti ovu priliku, a Petrovic ce u sest preostalih kola pokazati da li je trener za velike stvari ili trener za gasenje pozara. Radnik je sutra, nema Kerle i u vatru se gura Bocacini. Strah me pravo Bocacinija, ne sto mislim da je los igrac nego zato sto je bez razloga gurnut u stranu. Kako ce njegova psiha reagovati.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 21 apr 2017, 09:31, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2017, 09:27

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:
Trenera Zelje ti nazivas "debelom ublehom" :puke:
Rugala se vrana vrani da ima crno perje!
Bas tako, citam i ne vjerujem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 21 apr 2017, 09:27

Korektan post Braco

Nakon poraza od Viteza kući mi smo bili razbijena vojska. Uprava, navijači, igrači, svi su bili na podu a sudija nam brojao do sto. Evidentno da nešto nije štimalo pa nas je u ringu mlatio čak i jedan Vitez a mi nemoćni da bar ruke dignemo i branimo se. Ovde moramo istaći nekoliko stvari, htjeli mi to ili ne. Na početku sezone pompezno je predstavljen trener stranac i njegov pomoćnik, čovjek koji ima četiri utakmice seniorskog staža sa ekipom koja je već ispala, znači totalno loš, nerezonski i amaterski potez od onih koji su ga imenovali. Tome dodajmo igrački kadar koji je sakupljanje preko you tuba od fudbalskih analfabeta, ugovori potpisivani sa anonimusima, lošim igračima, povrijeđenima, istrošenim a sve to prezentovano kao "boom" i kadar koji će se prošetati ligom uz stručnjaka europskih manira i znanja, genijalca koji će nas izdići iz sivila naše lige a njegov pomoćnik pro za mlade igrače će najbolji Op u državi pretvoriti u Euro rasadnik talenata pa će se mladi prodavati u lige petice umjesto tamo neke sporove, zbog mrslog Zubana i talova koji je vrijedi spomenuti brutalno popljuvan od pojedinaca. Najavljena je titula a ista ta mašinerija je pravila dva Željina tima, jedan koji je već šampion i drugi koji če se uz malo truda prošetati ligom.
Rijetki među nama su upozoravali da nije sve baš tako krasno, na primjer da jedan Husić nije novi Kvesa, Pozder Guvo a nekakav Lazić zakrpa za to famozno "lijevo krilo".
Ti rijetki su bili brutalno popljuvani!
Eh sada, nije da mi imamo loš igrački kadar nego je nemoguće uigrati sve to kako je neko zamislio. Nije Pess pa da staviš igrače na pozicije gdje su im najbolje karakteristike pa malo x, x, x, krug, kocka i go. Rijetki su upozoravali ali ih niko nije uzimao za ozbiljno pa su se po šablonu pravili timovi i formacije a "kritičari" omalovažavali i to je bila jedna disciplina, što jače hrakneš viđeniji si forumaš u imaginarnom svijetu.

Atmosfera u ekipi je bila mučna. Klanovi i nezadovoljne "instagram" zvijezde poljuljana samopouzdanja, devastirane psihe i sve to se reflektovalo na teren dajući jasnu sliku. Situacija u klubu nikakva, igrači dolaze i odlaze i kao na traci i jako teško se fokusirati na teren ako ti iznad glave visi mač "sporazumnog raskida".

Rezultat, tri poraza u nizu pa se rovilo po istoriji kada nam se to zadnji put desilo. Genijalac iz Slovenije dobija otkaz kao najVeći krivac, što i jeste realno ali nije sva krivica njegova, međutim nekako lakše podnese čovjek kada svali na drugoga.

Dolazi Slavko koji raskida dogovor sa Radnikom na njihovo veliko čuđenje i biva promosvisan u novog šefa stručnog štaba. Navijači oduševljeni, mašinerija radi svoj posao. Već tada kreću priče: najbolji trener u BiH jer uzeo kup sa Radnikom, jer kaže da ima kartoteku, zna sve igrače u dušu, Njemačka disciplina a njegove ekipe su daleko daleko fizički najspremnije u ligi, najbolji trener za mlade igrače "promovisao" Pecu i onog što u Holandiji igra. Samim tim Slavki je Stavljena jedna omča oko vrata i navijači su po ko zna koji put podigli očekivanja a Slavko se uživio u spasioca tačno pričajući ono što navijali žele čuti, letjeli su žetoni na sve strane kao da zna šta treba reći da bi masa klicala.

Novi otkazi u ekipi, rješava se "trulih jabuka". Neki skupi igrači bivaju klupirani, neki otpisani vraćeni, traži se jedna disciplina u igri sa naglaskom na odbranu a u napadu šablonski do koje šanse koje nam naš trener uredno navede posle svake utakmice.

Neki od nas su tada pričali o tituli, o ligi koja ne valja i lošeg je kvaliteta, krizi koju smo imali a ostali če je tek imati. Naravno svi te "neke" gledaju kao pobenavljene lude moleći Boga da naš Željo uzme Europu iako se odigralo tek šest kola a novi sistem garantuje dodatne utakmice protiv direktnih konkurenata.

Kreće mašinerija i ekipa stidljivo i polako ali sigurno hvata zalet. Tvrde utakmice ali bod po bod popravljamo stanje na tabeli. Niko ne priča o igri jer nam to nije primarno, treba se iščupati iz živog blata. Neka poluvremena odigrana dobro, neka malo lošije ali kada se postavimo u ligi kakva je naša rijetko ko nam može stvoriti probleme. Pobjeda protiv Radnika, oduševljenje i Slavko dobija epitet nenadjebivog stručnjaka kojem se treba dati ugovor na sto godina a nekada u to vrijeme slušamo izjave kako je moguće za par godina ući u grupe Euro takmičenja. Navijači svršavaju.
Šta tek reći za pobjedu pod Bijelim Brijegom, utakmicu koja se desila kao san nekog plavog navijača gdje se na terenu dešavalo baš ono što navijač sanja, sudijska nepravda, odbranjen penal, rapsodija u napadu i demoliranje protivnika. Iskreno i ja sam svršavao jer se ne sjećamo svi zajedno tako uvjerljive pobjede ni kući a kamoli u gostima i to protiv aktualnog šampiona.
Šamar u vidu bljutave igre protiv Čelika, moram naglasiti raspalog nije niko shvatio ozbiljno. Igrači umorni, jedva čekaju pauzu, piši bodove a igru briši.
Ova "floskula" će se u budućnosti ponavljati i ponavljati.

Za urađeno Slavko ocjena 9 od 10.

Kreće prelazni rok i nakon fijaska u prethodna tri ovaj vidljivo ima glavu i rep. Dovode se ciljana pojačanja, ne štedi se kao ni prije a evidentno se pravi jedna iskusna, ozbiljna ekipa koja može do najsjajnijih odličja. Navijači ponovo svršavaju pa i ja među njima, ruku na srce taj prelazni stvarno zaslužuje prolaznu ocjenu.

Vrhunske pripreme i priča, hebena priča kako će sada biti nešto neviđeno. Konačno Slavko pravi tim po svom, odrađuje pripreme i svi ćemo biti svjedoci rapsodije, plavog proljeća.

Nije da nismo kada se pogleda na tabelu. Pobjeda, pobjeda, pobjeda, pobjeda, kiks konkurenata, drugo mjesto, prvo mjesto. Bajka. Plavi u čudu trljaju okice i vide ono što su rijetki govorili da je moguće, titulu. Željo igrački vozi ferrarija i uzima levate u krivinama.

Šta je problem. Pa to da nam Ferrari ide u drugoj brzini i prestižemo Fiće i Spačeke samo jer imamo za naše uslove vrhunski auto a ne zato jer je za volanom Šumaher. Stidljivo se baci pokoja kritika kako igra nije baš najidealnija i kako smo malo razočarani, ipak smo očekivali više od ekipe koju je Slavko selektivno i prošao pripreme pa smo fizički pre pre pre spremni. A nismo. Vidljivo je to i laiku. Ne igramo baš najbolje, vide se rupe u našoj igri. Psihički padovi i veliki broj individualnih grešaka te veliki broj promašenih prilika koje ja pripisujemo baš tom lošem mentalnom stanju.

Jako bitna stvar je taj neki pritisak sa kojim se u Želji teško nositi. Jadnici igraju pod pritiskom, plače mi se.
Najiskusniji ekipa u ligi sa igračima koji imaju više trofeja i utakmica od svih redom, prekaljeni, namazani svim bojama vidjeli sve i svašta. Kakav crni pritisak
Nije to.
Nije nam neka ekipa, to su većinom loši, isluženi igrači koji nigdje vani ne mogu proći. Jeste ali u ligama daleko jačim od naše a za našu ligu su kako rekoh Ferrari i to ne crveni već plavi sa onom skupom farbom po narudžbi.
Nije ni to.
Podapinje neko, konstantno. Van terena se igraju igre, Amar šuruje i priča protiv Želje. Akcije oko istoka, pun stadion, bakljade, koreografije, fokus javnosti pokazuje da ni to nije istina već da imamo podršku kakvu usudit ću se reći nikada nismo imali. Svi tog našeg Ferrarija guramo koliko možemo.

Znači ostao nam je vozač. Mi kao laici vidimo da nam Ferrari kontra nekog Fiće u drugoj brzini vozi, da se patimo umjesto da ga prešišamo. Ok dobijemo mi ali motor konstantno na 16.000 obrtaja u crvenom, galami dere se. Igra nije blistava, pobjede ostvarene na mišiće baš ta razlika u kvaliteti jer siguran sam da naših 8 od 11 igrača imaju zagarantovani mjesto u bilo kojem timu lige.
Ne vidim problem u tome što se neki od nas ne slažu i kritikuje određene poteze. Čime smo to zaduženi kao navijači od strane trenera da ga moramo tetošiti i tapkati po plećima na svaki potez?

Da završim, odužio sam. Citiram možda ne tačno u riječ najvećeg od nas:

Igrači ( trener pogotovo) moraju shvatiti da se tu kao igrao neki fudbal, da naši navijači znaju šta je dobar potez, dribling i da im se ne mogu ublehe prodavati.

Naprijed Željo ljubavi moja!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 21 apr 2017, 09:45

Ferrari je u svijetu fudbala Real.
Zeljo je u svijetu fudbala Golf dvica.
ostali u nasoj ligi voze Opele suze, poneki Peugeot 205, a vecina je u S paketima.
to je realno.
u broju konja smo svi tu negdje, samo mi imamo prozore na struju a ostali kurblaju.

a ovo "pisanje po sirotinji" vozajuci se Ferudjom po gradu ja bi ostavio za komsije.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2017, 09:51

Komsije nam trebaju biti skola, niko ne moze poletiti kao oni i brutalno tresnuti facom u blato kao oni.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 21 apr 2017, 09:54

Ja koliko se sjećam kada je anketa bila nekih 80% je glasalo za duplu krunu. Realni smo do bola ali još smo u igri, daj Bože da pogode naravno.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2017, 09:56

U anketama glasa cijeli forum, prvi ja odem na temu pitara i glasam u kontru da bih kasnije provocirao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 21 apr 2017, 10:00

Moguće. Doduše bilo je i diskusije na temi kako je to realno, ali nebitno fakat. Treba dobiti Radnika kako znamo i umijemo. Sve ostalo bi nas poljuljalo.

UPRAVA NAPOLJE!

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 21 apr 2017, 10:03

Na izvorima smo obje rijeke istovremeno, trebamo se protegnut malo i napiti se. Ja se iskreno nadam i vjerujem u takav ishod na kraju. Bespotrebna paljenja. Valja ovo ovdje postoji samo zbog jedne stvari a to je FK Željezničar. Samo skupa i na zemlji mozemo praviti cuda. Volim te Željo! :bih:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 apr 2017, 10:09

54 glasa za ne, toliko i ne pise ljudi ovdje ukupno, nisu mozda 2-3 zeljovca u vrh glave glasala za tu opciju, tako da su mi bas glupe ove ankete da li cemo proci, pobijediti nekog, pa naravno da 99% navijaca normalnih misli da hocemo, takve su ankete nepotrebne.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 apr 2017, 10:37

Ahmed Hasanovic pozvan u reprezentaciju.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 21 apr 2017, 10:48

grbavicka1921 je napisao/la:Na izvorima smo obje rijeke istovremeno, trebamo se protegnut malo i napiti se. Ja se iskreno nadam i vjerujem u takav ishod na kraju. Bespotrebna paljenja. Valja ovo ovdje postoji samo zbog jedne stvari a to je FK Željezničar. Samo skupa i na zemlji mozemo praviti cuda. Volim te Željo! :bih:
To je to!! Bice vremena kad sezona zavrsi da se prica o dobrim a i losim stvarima. A sad svi zajedno stati uz ekipu i pomoci da se dodje do cilja. A cilj se zna HOCEMO SVE.

VOLIM TE ZELJO
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2017, 10:52

Neandertalac je napisao/la:Jesam li bio u pravu za svoju priču u većini slučajeva?

Da ili ne?
Na ovo moram replicirati, čisto da se razjasne neke stvari. I aldin je bio u pravu i ako se dobro sjećam ti si se čak i pozivao na njega, ali to njegovo u pravu ne proizilazi iz dobrih namjera ili znanja, nego iz konstantnog pisanja negativnih stvari koje se prije ili kasnije dese. Negativno se mora desiti i kada godinama pišeš negativnosti, logično je da ćeš u određenom trenutku moći da se citiraš i kažeš 'jesam li vam rekao'. Ovdje ne mislim konkretno na tebe, nego govorim u globalu.

Kada ti trenera i igrače Želje nazivaš ublehama, sasvim je logično da će ovi kao Hrasno to da iskoriste da bi skinuli fokus sa sebe, a ti si kriv što im to dozvoliš. Razlika je u tome što ti to kažeš u afektu, a dotični je karikatura i trivijalan lik o kojem apsolutno svi imamo isto mišljenje ali ne želimo da uništavamo temu. Dotični svakako prelazi sve granice svojim kaubojskim ponašanjem, prijetnjama i zadiranjem u privatnost ostalih forumaša, tako da sam siguran da će administracija riješiti taj problem.
Voli te tvoje Sarajevo.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 apr 2017, 10:59

LjoZee je napisao/la:Ahmed Hasanovic pozvan u reprezentaciju.
Pozvao je tri napadaca, a pet igraca ce otpasti sa spiska. Nema mi logike da na EP idemo sa samo dva napadaca tako da ga ocekujem u Hrvatskoj :bih:

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 21 apr 2017, 10:59

počeo sam postove neandertalca preskaakti kao svojevremeno amazonove, neki dan kad sam vidio one neke postove u rangu srednjoskolca shvatio sam u stvari da si ti jos uvijek u tom rangu, tako da sve ovo sto si do sada i pisao i ima smisla jer nisi odrastao niti dorastao da drugačije i mislis.

Dalo bi se raspravljati o svemu, ali mislim da u ovom momentu Amar se ne može vratiti u klub iz razloga koje necu ovdje iznositi, ne sto to neko iz kluba ne želi vec sto bi se to kosilo sa nekim stvarima... Kad bi kojim slučajem Slavku nogu dali po meni jedini trener kojeg bi volio iz Bosne vidjeti je onaj Bašić sto je vodio Metalege, od ostalih ne bi nikoga jer veze s vezom nemaju i nisu dorasli klupi Želje. Slavko nije ideala da jeste vjerovatno bi vodio makar nekog njemačkog drugoligasa jos uvijek. Ali isto tako iz ove naše lige niti jedan trener nije mako nigdje niti ista postigao van ove žabokrecine tako da je Slavkov CV ko Fergusonov za sve i jednog trenera u nasoj ligi. Bit ce Željo opet šampion u inat ovim sto im je važnija neka osoba/e od Želje a kunu se fol u Želju...
1921

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 apr 2017, 11:08

Osim Hasanovica pozvani i golman Krsic i odbrambeni Zilic

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 apr 2017, 11:19

Zamjena Kerla - Bocca,ostalo sve isto protiv Radnika.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 apr 2017, 11:25

LjoZee je napisao/la:Zamjena Kerla - Bocca,ostalo sve isto protiv Radnika.
Kao u derbiju? Ne vjerujem Petrovicu nista nakon derbija. Iznenadio je sa postavom i sebe i nas ;). Bice dobro, Radnik nsm nakon godina i godina konacno lezi. Tu vidim Petroviceve zasluge jer ih poznaje kao dzep.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 apr 2017, 11:28

Ne vjerujem da ce Ugljesa i Crnov sad dobiti priliku od pocetka da krenu. Za Ugljesu sam siguran da nece,a Crnov mozda,ali mislim da je bolje da krene Zakaric pa poslije ubaciti Crnova.
Na ostalim pozicijama i ne moze napraviti iznenadjenje jer smo odmah slabiji.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 apr 2017, 11:31

Bolje mene ubacit umjesto ugljese

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.