FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ama samo titula ljudi sta vam je, svi igraci zele titulu a ne hebenu evropu, cilj Slavke Petrovica je sad titula a ne evropa, evropu smo obezbijedili i gotova prica.

Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
- plavousrcu
- Kontakt:
Samo mi na forumu izmisljamo alibi. Danas Sloboda uzima bod ili tri, mi sutra tri i titula je nasaZeljo92 je napisao/la:Ama samo titula ljudi sta vam je, svi igraci zele titulu a ne hebenu evropu, cilj Slavke Petrovica je sad titula a ne evropa, evropu smo obezbijedili i gotova prica.
 .
.- Neandertalac
- Kontakt:
Koja je utakmica na tv_u?
Edit; Slo_Zri, našao sam.
P.S. Kako lobotomci peru na ruke. Neće Žerić da igra, ne trenira, ne trudi se, ponaša se kao Messi, glumi povrede.
Kontam za Uglješu pišu kad ono Žera

Edit; Slo_Zri, našao sam.
P.S. Kako lobotomci peru na ruke. Neće Žerić da igra, ne trenira, ne trudi se, ponaša se kao Messi, glumi povrede.
Kontam za Uglješu pišu kad ono Žera

Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Sloboda - Zrinjski 17:00 na BHT, a Čelik - Široki Brijeg 17:00 na Areni 1.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- plavousrcu
- Kontakt:
Doslo vrijeme da se za Slobodu navija  . Dobar intervju Zubana, rekao je dosta stvari sa kojim se slazem. Pretjerao je malo za Zerica da je najtalentovaniji, ali svaka mu ima mjesta.
. Dobar intervju Zubana, rekao je dosta stvari sa kojim se slazem. Pretjerao je malo za Zerica da je najtalentovaniji, ali svaka mu ima mjesta.

. Dobar intervju Zubana, rekao je dosta stvari sa kojim se slazem. Pretjerao je malo za Zerica da je najtalentovaniji, ali svaka mu ima mjesta.
. Dobar intervju Zubana, rekao je dosta stvari sa kojim se slazem. Pretjerao je malo za Zerica da je najtalentovaniji, ali svaka mu ima mjesta.Re: FK Željezničar
Iz Dinamovog saopštenja:Neandertalac je napisao/la:Sve ja tebe Monci shvatam i nije da nema logike u toj priči. Samo zanemaruješ da smo mi na lvlu koji veze nema sa ovim što ti navodiš. Svjetlosnim godinama udaljeni od tih europskih modela gdje na osnovu tv_prava, sponzora, fan shopova ljudi skupe 20 naših budžeta za sat. O živom kešu nekog nadobudnih investitora kome dosadno u životu pa skrši 20_100 Mill u ekipu ne vrijedi ni pričati. O pomoći zajednica gdje npr Dinamo ne znam tačno koliko miliona dobije samo od grada.
Mi smo primorani, pazi nije bezveze riječ, znači primorani da proizvodimo, stvaramo, oblikujemo da bi opstali i korak po korak se uzdiđemo iznad našeg podneblja. Nema preskakanja stepenica u napredku. Ne smijemo odustajati od zdravog, realnog, profitabilnih sistema. Ne smijemo jer se vratimo na početak vrteći se u krug a bez namjere da nekog okrivljujem zadnje dvije sezone pokazuju i dokazuju sve. Ko hoće da vidi.
Opet moram naglasiti da ne okrivljujem nikoga ali je bitno sagledati sve aspekte zbog ove fine diskusije. Pogledaj samo promet igrača u našem klubu. O kakvom kvalitetu mi pričamo? U potrazi za tim nekim instant rezultatom i vodeći se logikom da su ovi što ih dovodimo "za džaba", a realno 70% njih kante obične, kao rezultat imamo jednu sezonu bez europe i drugu sa realnim izgledima da napravimo rezultat ali po cijenu da nemamo promovisanog niti jednog novog mladog igrača i da nas na kraju sezone očekuje bolan remont. Opet smo se vratili na početak priče i svako šest mjeseci pravimo tim, tjeramo, dovodimo, sklapamo, mijenjamo, a definitivno svi vidimo da nije to to. Evo pitanje, koliko vas smatra da bi ova ekipa prošla Ferenc a sa Standardom igrala skoro u egalu pružajući fantastičan otpor deset puta skuplje timu? Kasnije smo na štetu našeg Op dovodili igrače koji su uzimali mjesto našoj djeci a iskreno kvalitetom ne mogu našoj djeci kopačke čistiti. Po deafultu je jedan Siniša bolji od Memije, Šećerovića od Dade, Stojanović od Beširevića a Uglješa od Žerića, svi stoperi od Keme. Itd.
Dalje, povlači se jedna teža o "kvalitetu generacija" što je po meni totalno pogrešan model. Za mlade igrače mora biti prostora i da to bude jedan sistem u kojem je njima na uštrb polovnjaka zagarantovano mjesto a ne obrnuto. Naravno da nemaju svi iste, vrhunske kvalitete ali kako sam već pojasnio nemaju ni ovi stranci, valjda nam je to svima jasno.
Ja sam za neku opciju tri mlada u 11 i još min dva na klupi. Uz njih bi trebali imati neka tri igrača bar približne kvalitete jednog Mire kao balans a ostalo popuniti ciljano, prosječnim ali pouzdanim i provjerenim igračima čije mane i prednosti dobro poznajemo. Naravno zbog raznih faktora tu može biti odatupanja od samog broja mladih na terenu ali kao model kako ja to vidim najbolja stvar za klub. I garantujem da bi kvalitetom bili egal pa čak i bolji.
"Još jednom i po tko zna koji puta želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja. GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi", kaže se u priopćenju iz GNK Dinamo.
"Dinamo je po tim kriterijima u 2014. godini dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna. Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi", dodaje se u priopćenju.
Lobotomija je cudo, covjek iskritikovao Markovica oni ga naruzili 

Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma sitnica Braco, ode to na čistačice i portire   

Gledam baš ovaj njihov derbi i malo rovim po transfermarketu, imaju zajedno bruku mladih igrača sa paprenim cijenama. Ako ti nije teško Braco, postavi nam za oba kluba, ispod 21 ili 22 god, koliko nastupa, cijene.
Jeste malo off ali da se nadovežemo na jutrošnju diskusiju.
Hvala svakako.

Gledam baš ovaj njihov derbi i malo rovim po transfermarketu, imaju zajedno bruku mladih igrača sa paprenim cijenama. Ako ti nije teško Braco, postavi nam za oba kluba, ispod 21 ili 22 god, koliko nastupa, cijene.
Hvala svakako.

UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Tako je inače su u Zrinjskom kokuzi, a igrači im volontiraju. Samo za informaciju imaju veće plate od naših igrača. E sad ko im daje, odakle kako, vjerovatno nisu politička priča i od kladionica niti dinara ne dobiju. I ne treba porediti uopšte pare koje dobiješ prodajom igrača, jer u istog ulažeš godinama, mukotrpno radiš sa njim, moliš Boga da se ne povrijedi, da ga kurcobolja ne spuca, da mu se babo ne naljuti i počne uslovljavati, pa ode bez dinara...dok sa druge strane Čovke okrene telefon, i DIka Slezak isplati plate isti dan. Još usput i da redovnu ratu sudijama, i Novi Paniću kupi jednog audija. I to sve bez povrata naravno....Virtu4l je napisao/la:Opet se vraćate na tu glupu priču. Evo mi ćemo od ulaznica anulirati tu njihovu prednost koju im daje generalni sponzor. Iako naši 'manji' sponzori donesu sasvim dovoljno para da se možemo mjeriti sa njihovim generalnim.
Koliko je Zrinjski prodao igrača u tri posljednje sezone? Jednog, i to za 200.000€, a Široki Brijeg je u tom istom periodu inkasirao strašnih 370.000€.
Dok je sa druge strane Željezničar prodao pet igrača za 1.600.000 € plus procenat od Edina Džeke koji je minimalno 350.000€. Dakle 2 miliona eura.
Tada da vas molim da nas ne smatrate za budale se tim matricama o Širokom, Zrinjskom, pa i Sarajevu. Oni imaju pare i slično.
zanimljivo kako svi znaju da zeric namjerno eskivira utakmice   

draze momku igrat za juniore nego napravit karijeru, jedva cekaju nasi da ga ubace u prvu ali nece on 

zar neko stvarno vjeruje u to....

draze momku igrat za juniore nego napravit karijeru, jedva cekaju nasi da ga ubace u prvu ali nece on

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
						"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
I samo u vezi ove titule.....naravno da idemo na titulu, i u igri smo 100%, samo želim da kažem da je Europa obezbjeđena, i sa pozicije kraja augusta to je odlično. Opet ponavljam. Nama svake godine cilj treba biti titula, a Europa minimum. Prvi put kad bi ostali bez obje opcije (kao prošle godine) treba da lete svi od oružara pa do predsejnika nadzornog odbora...

- Neandertalac
- Kontakt:
Jest jest, opra ga Avlami na ruke. Malo prije sam se skoro upišo od smijeha, kaže: Ronaldo je sa 16 bio prvi strijelac Psv_a. To je kao argumentirfo je napisao/la:zanimljivo kako svi znaju da zeric namjerno eskivira utakmice

UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Jbg ja moram u kontru, šta ću takav sam 
Mislim da bi za Žerića bilo mnogo bolje da malo manje sluša babu, amidžu, i ljude oko sebe, a malo više trenere, kapitena, i starije i iskusnije igrače koji mu siguran sam žele sve najbolje u karijeri. Za dobro njega, ali i Želje, kojem sigurno može mnogo pružiti. Previše ufuranosti ima kod malog, talenat jeste, samo je to 5% od potrebnog da bi se karijera izgradila. Mišljenja sam da će se oko malog saga nastaviti, ali da i on i svi oko njega jedva čekaju da ode iz Želje....pa i prilikom potpisa ugovora bilo je problema jedva je potpisao.Čak mislim kada bi od sutra svaku tekmu bio standardan, da nema nikakve šanse da produži ugovor koji ističe za godinu ako se ne varam....

Mislim da bi za Žerića bilo mnogo bolje da malo manje sluša babu, amidžu, i ljude oko sebe, a malo više trenere, kapitena, i starije i iskusnije igrače koji mu siguran sam žele sve najbolje u karijeri. Za dobro njega, ali i Želje, kojem sigurno može mnogo pružiti. Previše ufuranosti ima kod malog, talenat jeste, samo je to 5% od potrebnog da bi se karijera izgradila. Mišljenja sam da će se oko malog saga nastaviti, ali da i on i svi oko njega jedva čekaju da ode iz Želje....pa i prilikom potpisa ugovora bilo je problema jedva je potpisao.Čak mislim kada bi od sutra svaku tekmu bio standardan, da nema nikakve šanse da produži ugovor koji ističe za godinu ako se ne varam....
- Neandertalac
- Kontakt:
Da se ne lažemo, nije sve do Žerića. Prvo nije igrao jer je Zubanov a kasnije jer mu je otac k'o zadnji indijanac uletio u klupske prostorije govoreći sve i svašta.
Najmanje tu Fudbalskog ima. Te gluposti da neće da trenira i da čak ne želi su tako odvratne da ih je mučno čitati. Par likova šiba pogodne informacije i dezinformacije preko pp, čak i laži, usmjerava mišljenje jer su oni kao "relevantni", prava strana.
I ne samo za Žerića već i za sve ostalo

Najmanje tu Fudbalskog ima. Te gluposti da neće da trenira i da čak ne želi su tako odvratne da ih je mučno čitati. Par likova šiba pogodne informacije i dezinformacije preko pp, čak i laži, usmjerava mišljenje jer su oni kao "relevantni", prava strana.

UPRAVA NAPOLJE!
						UPRAVA NAPOLJE!
Neandertalac je napisao/la:Ma sitnica Braco, ode to na čistačice i portire
Hvala svakako.

Najvrijedniji igrač DInama: Ante Ćorić (1997. godište)- £8.50m
Najvrijedniji igrač Hajduka: Nikola Vlašić (1997. godište) - £3.40m
Broj nastupa za A tim Dinama:
Ante Ćorić (1997.) - 113 nastupa - £8.50m
Filip Benković (1997.) - 46 nastupa - £5.95m
Bojan Knežević (1997) - 19 nastupa - £850k
Borna Sosa (1998) - 17 nastupa - £638k
Dani Olmo (1998) - 17 nastupa - £808k
Armin Hodzić (1994)- 68 nastupa - £3.40m
Amer Gojak (1997) - 31 nastup- £1.28m
Nikola Moro (1998) - 12 nastupa - £595k
Dominik Livaković (1995) - 21 nastup - £1.02m
Broj nastupa za A tim Hajduka:
Ardian Ismajli (1996) - 17 nastupa - 650 Th. €
Josip Juranović (1995) - 70 nastupa - 1,00 Mill. €
Toma Basic ( 1996) - 34 nastupa - 1,00 Mill. €
Nikola Vlašić (1997) - 101 nastup - 4,00 Mill. €
Fran Tudor (1995) - 80 nastupa - 2,00 Mill. €
Kada poredim njega i Mireta, ubjeđen sam da je mali veći talenat. Međutim što se rada, posvećenosti, sportskog života, i kućnog odgoja tiče, Mire je kilometrima ispred. Tako će im se i karijere odvijati, mada iskreno bi volio da mali nešto napravi, i prezentira bar dio "fakinluka" porodice Žerić. Ima se tu svakako i mnogo toga nogometnog i atraktivnog vidjeti.

Aha, znači ova dva miliona eura što smo uzeli za igrače su nebitni.Monci je napisao/la:I ne treba porediti uopšte pare koje dobiješ prodajom igrača, jer u istog ulažeš godinama, mukotrpno radiš sa njim, moliš Boga da se ne povrijedi, da ga kurcobolja ne spuca, da mu se babo ne naljuti i počne uslovljavati, pa ode bez dinara...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
						Voli te tvoje Sarajevo.
A nema do toga što ga hebu povrede?Neandertalac je napisao/la:Da se ne lažemo, nije sve do Žerića. Prvo nije igrao jer je Zubanov a kasnije jer mu je otac k'o zadnji indijanac uletio u klupske prostorije govoreći sve i svašta.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
						Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Pogrešno si me razumio, naravno da je svaka marka bitna, a ne dva miliona. Govorim samo koliko je teško doći do tog novca, i koliko su te pare nesigurne. Najsvježiji primjer je Josip Kvesić za kojeg smo trebali milionuzeti, i momak se povrijedi. Na to sam mislio....ne zamjeri...Virtu4l je napisao/la:Aha, znači ova dva miliona eura što smo uzeli za igrače su nebitni.Monci je napisao/la:I ne treba porediti uopšte pare koje dobiješ prodajom igrača, jer u istog ulažeš godinama, mukotrpno radiš sa njim, moliš Boga da se ne povrijedi, da ga kurcobolja ne spuca, da mu se babo ne naljuti i počne uslovljavati, pa ode bez dinara...
Trenutno korisnika/ca: kontra, Paromlinac i 17 gostiju.