FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 14 avg 2017, 11:14

Bordo prijatelji. :lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ReufHerco
Kontakt:

Post Postao/la ReufHerco » 14 avg 2017, 11:14

Ma kakvi Bordo prijatelji. Ostalo ih je mozda jos 3-4 alkoholicara tamo, nadju se ovako jednom u mjesec ponapijaju se i izbace nebulozu na svoju stranicu, da se osjecaju vaznim, jer ni u svojoj kuci vise ne mogu uredovati.

High

Post Postao/la High » 14 avg 2017, 11:19

Bordo prijatelji - skupina intelektualaca koji su tu u cilju pružanja besplatnih intelektualnih usluga FKS. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 avg 2017, 11:22

U cemu je sada problem, ljudi imaju kupljene karte za jug, onda neka gledaju utakmicu sa juga, pa bilo da ih je 5 ili 500. Ne moze im niko to pravo oduzeti. Neka budu sa strumfovima.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 avg 2017, 11:26

fks74 je napisao/la:U cemu je sada problem, ljudi imaju kupljene karte za jug, onda neka gledaju utakmicu sa juga, pa bilo da ih je 5 ili 500. Ne moze im niko to pravo oduzeti. Neka budu sa strumfovima.
Problem je u tome što se javljaju uopće, imaš kartu za jug idi gledaj. Ja nešto ne primjetih protiv gabeljana da su bili na jugu. Sad oni kao nešto vrše pritisak na upravu. Smiješno

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 14 avg 2017, 11:27

Saljemo li danas mejlove?
Ja ne bi odustajao,nista nas ne kosta,iako znam da nema puno koristi ali eto bar da imam osjecaj da nesta cinim za klub.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 avg 2017, 11:32

Idemo, jos jedna tura mailova (@Zip -u u inat)

1. Šta je smisao Fudbalskog kluba Sarajevo? Koja je vaša vizija i gdje klub vidite za godinu, dvije ili pet godina?
2. Da li imate ikakvu komunikaciju sa de facto vlasnikom kluba Vincentom Tanom? Da li njega FK Sarajevo uopće zanima i da li je zainteresovan za njegovo dalje finansiranje?
3. Ken Choo je najavljen kao spona u komunikaciji između Sarajeva i Vincenta Tana. Zanima li barem njega FK Sarajevo?
4. Imate li njihovo povjerenje i daju li vam ikakvu podršku osim moralne? Da li se od početnog elana, Tanovih investicija i dolaska na proslavu titule desilo nešto zbog čega je digao ruke od Sarajeva?
5. Da li ste uopće svjesni da se FK Sarajevo nalazi u ozbiljnoj organizacijskoj krizi, koja se odražava na sve ostale segmente kluba? Da li ste svjesni i da ignorisanje krize neće učiniti da ona nestane sama po sebi, ali svakako može da je pogorša?
6. Da li ste svjesni da politika zatvaranja kluba prema javnosti i svojim navijačima uz bezobraznu floskulu da Sarajevo uvijek ima najviše ciljeve stvara ogroman jaz između navijača i kluba i otvara veliki prostor za nezadovoljstvo, koje su navijači počeli glasno iskazivati?
7. Znate li za pojam transparentnog oglašavanja? Da li znate da to podrazumijeva preuzimanje odgovornosti i oglašavanje i u onim situacijama u kojima stvari ne funkcionišu po šturo definisanom planu?
8. S tim u vezi, zašto nije objavljen finansijski izvještaj FK Sarajevo za 2016. godinu, ako ste slavodobitno objavili finansijski izvještaj za 2015. godinu, isključivo jer je po prvi put nakon niza godina bio pozitivan?
9. Da li postoji dugoročna strategija razvoja odnosa između FK Sarajevo i njegovih članova? Zar ne mislite da bi članove trebalo informisati o svim bitnim pitanjima, a ne samo o novim igračima, svega desetak minuta prije nego istu informaciju objavi zvanična klupska stranica?
10. Navijači vas pozivaju na odlazak. Da li mislite da je uzrok tome loša komunikacija i imate li uopšte način da vratite njihovo povjerenje, jer floskule o Divovima ih više ne mogu smiriti?
11. Konkretno, šta je sa izgradnjom kampa, kada će tačno početi i kada tačno završiti radovi i zašto dosadašnji obećani rokovi nisu ispoštovani?
12. Situacija sa Crnkićem i Husejnovićem?
13. Kakav je to ugovor sa NIKE-om jer akademci igraju i treniraju u 3-4 (tri-četiri) godine staroj, "HAAD" opremi?
14. Obećanja gosp. Valentina: šta je sa najavljenim kapitalcima, najavljen je bio i ostanak Duljevića, najavljen je i novi stručni štab?
15. Komentar od gosp. Ilievskog na sponzora Messer najljućeg rivala? Znamo ko je generalni direktor pomenute firme, zbog toga to pitanje?
16. Koliki je tačan broj zaposlenih u klubu i na osnovu kojih kriterija se zapošljavalo, bez ikakvog javnog konkursa?
17. Video skaut, Ermin Avdić, godinama unazad, sve se mjenja, od igrača, trenera, vlasnika, direktora, predsjednika.. samo je on vječan, kako i zašto, kakve reference ima gosp. Avdić da "preživaljava" smjene svih?
18. Navedite imena kandidata, za šefa stručnog štaba, sa kojima ste obavili razgovore prije nego što ste se odlučili za gosp. Repuha?
19. Koje ste nove sponzore vi kao uprava doveli u klub?
20. Rezime Vašeg rada u zadnjih pola godine (6 mjeseci) ili za vrijeme koje ste proveli u FK Sarajevo?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 avg 2017, 11:39

hilmo je napisao/la:
fks74 je napisao/la:U cemu je sada problem, ljudi imaju kupljene karte za jug, onda neka gledaju utakmicu sa juga, pa bilo da ih je 5 ili 500. Ne moze im niko to pravo oduzeti. Neka budu sa strumfovima.
Problem je u tome što se javljaju uopće, imaš kartu za jug idi gledaj. Ja nešto ne primjetih protiv gabeljana da su bili na jugu. Sad oni kao nešto vrše pritisak na upravu. Smiješno
Sto se tice derbija, ne bih ni ja popustio sada sa tim kartama i tribinom jug. Kad su oni supci bili prosli put i ja bih sada vratio istom mjerom. A hajde znaj da li ce oni dati sjever za sledeci derbi. A nadam se da ce se situacija u klubu popraviti, pa da sto vise raje bude zainteresovano za sledeci derbi.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 14 avg 2017, 11:43

Treba pokusati i ovako:
"Postovani;
Kao dugogodisnji navijac fks,koji uredno placa clanarinu,godisnju kartu,rekvizite iz klubskog fan shopa,redovno dolazi na utakmice; zelim da znam sta se desava sa nasim klubom. Zasto ne odgovarate na silne mail-poruke koje vam ovih dana upucuje na hiljade zabrinutih navijaca. Zasto klub vodite u sunovrat,kako rezultatski tako i organizacijski. Do kada se mislite igrati sa strpljenjem navijaca i jeste li uopste svjesni da klub vodite u sunovrat?
P.S.: u prilogu Vam saljem sliku clanske karte kao dokaz."

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 avg 2017, 11:45

Ma nema sanse da mi dole dobijemo vise od 1500, tako da je bolje da ostane 5%. Kad derbi nije derbi na sergijici, ne mora bit ni na Hasetu.

Uprava napolje yebem li vam sve sto steku moze da dofati

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 14 avg 2017, 11:52

MortemHz je napisao/la:To je vrlo vjerovatno najveca laz koja je ikad napisana na ovoj temi. Pa nije im milion plata :urnebes:
Umro sam kad sam to vidio :urnebes:
Na stranu te gluposti, koliko ocekujete ljudi na derbiju?
Posto cemo im dati citav jug ocekujem oko 10 hiljada ljudi, 6 nasih i 4 njihovih. Kad smo ih sveli na 5% kapaciteta na stadionu je ukupno bilo 8K pa mogu ocekivati toliko jer se napuni malo stadion kad dođu derbi navijaci.
po mojim crnim prognozama daj boze 4 k.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

High

Post Postao/la High » 14 avg 2017, 11:57

Bit će 5-6 hiljada. Neće padavina biti taj dan.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 avg 2017, 11:58

Evolution87 je napisao/la:Ma nema sanse da mi dole dobijemo vise od 1500, tako da je bolje da ostane 5%. Kad derbi nije derbi na sergijici, ne mora bit ni na Hasetu.

Dio sjevera do prve stative je minumum. Ako se to ne dobije, onda 5% i kraj price :kafa:

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 avg 2017, 12:06

Evander je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:Ma nema sanse da mi dole dobijemo vise od 1500, tako da je bolje da ostane 5%. Kad derbi nije derbi na sergijici, ne mora bit ni na Hasetu.

Dio sjevera do prve stative je minumum. Ako se to ne dobije, onda 5% i kraj price :kafa:
I to naravno sve baciti na papir, koliko ne vjerujem ovim nasim u upravi, jos vise ne vjerujem plavim poganim smradovima.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 avg 2017, 12:07

Bordo prijatelji! :rol: Benjamin Isović! :lol: :urnebes: Koktel! :rol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 avg 2017, 12:10

zagorski je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:To je vrlo vjerovatno najveca laz koja je ikad napisana na ovoj temi. Pa nije im milion plata :urnebes:
Umro sam kad sam to vidio :urnebes:
Na stranu te gluposti, koliko ocekujete ljudi na derbiju?
Posto cemo im dati citav jug ocekujem oko 10 hiljada ljudi, 6 nasih i 4 njihovih. Kad smo ih sveli na 5% kapaciteta na stadionu je ukupno bilo 8K pa mogu ocekivati toliko jer se napuni malo stadion kad dođu derbi navijaci.
A sta mislis je li laz da komplet administracija ima veca mjesecna primanja vec prvi tim?
Jeste jer nemaju veca primanja od citavog rukovodstva i administracije. Nemoj mi sad vjerovati u bobu sto se kaze ali je malo manje od duplo razlika sto se tice primanja, 60-40 hiljada. Ima tu pozicija koje ne trebaju klubu uopce, to sam pisao prije. Ja bi ostavio nekih 15-16 zaposlenih ljudi koliko i naprimjer Rijeka ima i napravio novu reorganizaciju da prvi tim ima vise novca za igrace. Moralo bi se poraditi i na dovođenju novih sponzora k'o u Dinino vrijeme, tad smo ih imali 46 ako se dobro sjecam, to je strasan broj. Sada ih imamo 10 manje. Onda bi se moralo poraditi na prodaji mladih igraca radi profita jer ocito je da krpimo budzet kako znamo i umijemo jer smo kao samoodrzivi sada bez pomoci Tana sto se tice prvog tima. Budzet za igrace treba biti oko 100 hiljada mjesecno i za administraciju nek je maximum 30 hiljada. Godisnji budzet toga bi bio oko jedan i po milion maraka a bili bi uvijek prvi, najgore bi sto bi nas zadesilo je izgubljeno finale kupa ili drugo i trece mjesto i to poslije neke dominacije. Tad budzet se moze ostvariti i bez pomoci Tana, bukvalno imam u glavi zacrtano kako bi to sve proslo a moguce je 100%. Znaci sponzori, prodaja mladih igraca, pare od europe, clanske i sezonske, fan shop i navijaci na stadionu od kupovine karti. Kad bi se to dobro sve zavrsilo cak bi i profitirali, ne mnogo ali kad bi uzeli titulu i kad bi navijaci podrzali onda bi bas bili dosta u plusu, to bi npr. ostavio/iskoristio za sljedecu sezonu i za jos veci budzet prvog tima. A sa iskrenim planom smatram da bi i Tan pogurao sa minimalno 100-200K nakon osvojene titule, kupa ili duple krune. Tako smo se mi otprilike i trebali graditi ali su ucinjene neke kardinalne greske koje su nas dovele do ovoga. Svako bi danas da se bavi fudbalom i klubom opcenito.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 14 avg 2017, 12:11

SiouxLukavac je napisao/la:Kad je ona emisija na pinku što bi Valentin trebao gostovati kod njih u vezi onih pitanja?
Ako mislis na onu dvojicu sto vode na Pinku, zove se mislim "u pola pet" sto ti govori i kad je emisija ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 14 avg 2017, 12:13

Zagor je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Kad je ona emisija na pinku što bi Valentin trebao gostovati kod njih u vezi onih pitanja?
Ako mislis na onu dvojicu sto vode na Pinku, zove se mislim "u pola pet" sto ti govori i kad je emisija ;)
Kad u pola pet? Može biti bilo koji dan :P

High

Post Postao/la High » 14 avg 2017, 12:15

SiouxLukavac je napisao/la:
Zagor je napisao/la:
Kad u pola pet? Može biti bilo koji dan :P
I ujutro i navečer. :kafa:

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 14 avg 2017, 12:15

Kako su ovi Bordo neprijatelji uopće kupili sezonske za jug, kad iste nisu bile u prodaji. Prema stranici kluba (doduše istoj nije vjerovati) sezonske se prodaju samo za tribine sjever, istok i zapad.

Ta emisija na Pinku je svakim radnim danom.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Google Adsense [Bot], kogmagie46, mire971, Risonja99, ronaldo99, Samba71 i 68 gostiju.