laku noć
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Dobro jutro
laku noć
laku noć
Nisam gledao tekmu, radio noćnu, ali bi bilo lijepo da neko okači onu skorašnju izjavu Ancelottija u vezi Viniciusa
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Stvarno velika pobjeda kad pogledamo izostanke. Ovo je bilo vrlo vazno za dodatno dizanje nakon kiksa protiv Almerije. Da mi je neko nekad rekao da ce Barca dobivati utakmice na cistu obranu, rekao bih mu da je lud 
Ali sinoc naprijed nije bilo nikog da nesto napravi, u onim pokusajima Reala je bilo toliko prostora za kontre i polukontre, ali nema ko istrcati.
Ali sinoc naprijed nije bilo nikog da nesto napravi, u onim pokusajima Reala je bilo toliko prostora za kontre i polukontre, ali nema ko istrcati.
⚽FK Garaže⚽
- ElCartel11
- Kontakt:
Sad bi bilo fer, da u uzvratu kod Reala neigraju Benzema, Vinicius i Modric pa da ih vidimo 
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- jasonstatham
- Kontakt:
Koliko mi je drago zbog pobjede, toliko ne mogu da vjerujem da Fati zaustavi čist gol. Mali je nevjerojatan, sve više. Ali na drugoj strani skale.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
-
TheWeekndXO
- Kontakt:
Nisu mogli jadnijeg igraca izabrat da naslijedi najveceg igraca ikad
Araujo i Kounde ce biti najbolji stoperski na svijetu sljedecih 5 godina. Barca od Puyola i Piquea u primeu nije imala ovako cvrstu odbranu. Onaj mali cigan iz Reala je najzasticeniji igrac u Spaniji i sire. Kakav hrvacki zahvat na Frenkiu i samo zuti. Plus ono koskanje sa Gaviem gdje samo Gavi dobije opomenu. Preofirno. Kessie odlicna utakmica, Ferran nije bio los koliko zna da bude. Prava igra na rezultat. Sto je falilo zadnjih 5 6 godina, gdje smo bar jednu Ligu prvaka izgubili.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
- ElCartel11
- Kontakt:
Na ljeto prodati Fatija, Ferrana, Raphinhu, Kessiea i mozda Christensena. Opet tesko, da cemo dobiti za njih potrebnih 200mil€, no jedno je sigurno, da ih mi kupujemo platili bi ih preko 300 mil€.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Zasto Christensena, posle Arauja najbolji stoper ekipe
Poljsko drvo
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Novi ugovor za spodobu koja zivi na racun gola protiv PSG evo vise od pola decenije i zvanican, nema ovdje pomaka za 100 godina
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Felixians4
- Kontakt:
U svakom klubu na svijetu "cijene se" Busquetsi, Albe, Sergi Roberto, Eric Garcia i slični, DOMAĆI , zahvalni i potentni igrači koji su možda u padu, imaju mane, nisu crem de la crem u datom momentu, no esencija su ekipe. Upravo je gro takvih i slabije klase donosilo najveće titule Barci, Unitedu, Realu, Chelseaju, reprezentacijama.
Ma kad će se generalno hate smanjiti? Stalno toxic sadržaj i kad je dobro i kad je objektivno odlično, uvijek se negdje o nekome pretjeruje u gađenju
Ma kad će se generalno hate smanjiti? Stalno toxic sadržaj i kad je dobro i kad je objektivno odlično, uvijek se negdje o nekome pretjeruje u gađenju
Oprostit ćeš korisniku @mikiju92, on je jednostavno karakterno takavFelixians4 je napisao/la: ↑03 mar 2023, 19:46U svakom klubu na svijetu "cijene se" Busquetsi, Albe, Sergi Roberto, Eric Garcia i slični, DOMAĆI , zahvalni i potentni igrači koji su možda u padu, imaju mane, nisu crem de la crem u datom momentu, no esencija su ekipe. Upravo je gro takvih i slabije klase donosilo najveće titule Barci, Unitedu, Realu, Chelseaju, reprezentacijama.
Roberta i Erica cijene klubovi kao sto je Cadiz jer ne znaju za bolje, ozbiljni klubovi to nabiju nogom prvom prilikom
ti gore nabrojani su esencijalni jedino ako zelis da se obrukas svake godine u Evropi
ti gore nabrojani su esencijalni jedino ako zelis da se obrukas svake godine u Evropi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Felixians4
- Kontakt:
Mikija stujem i razumijem ove poruke, osobno sam isto tako ishitreno razmišljao, potpisivao, no osim sto zaista posjedujem zicu za procjenu klase, selekcioniranja ovako amorec laicki, no smatram da bih bio veoma iskoristiv kao neki scout djelatnik, dosta je fotumasa za koje drzim da su "znalci", ovo nije posprdno u navodnike, no na stranu to. Jedno je ako ti je matori Busquets esencijalan i Sergi na 2500 minuta, no kao bitni clanovi rotacije, sposobni iskati i odgovoriti zadanoj ulozi, a s xavijem su ko suigrači funkcionirali te poznaju sistem vec i u snu, e i te segmente valja gledati, na vagu stavljati i dobre strane, pro et kontra. Nije ovaj potpisao do 2028 za 15 Milko godišnje pa da je skandal. Smeta me kad igrace te razine se nipodastava, ispada da su za otpad, a u biti argumenti tokom trajanja karijera govore suprotno. Identično je u svakom sportu,klubu, raja jako voli tjerati, otpisivati, šokirati pojedince i konstantno ih izbjegavati ruglu..... Ferran Torres odjednom počeo driblati, kliknuo sa sobom ponajprije, mozda se nagradi zgoditkom protiv svoje Valencije. Ne stedi vas raspored. Nek bude jako plodno proljeće za FC Barca sekciju
Sta si snifao ovih dana ?Felixians4 je napisao/la: ↑04 mar 2023, 01:32Mikija stujem i razumijem ove poruke, osobno sam isto tako ishitreno razmišljao, potpisivao, no osim sto zaista posjedujem zicu za procjenu klase, selekcioniranja ovako amorec laicki, no smatram da bih bio veoma iskoristiv kao neki scout djelatnik, dosta je fotumasa za koje drzim da su "znalci", ovo nije posprdno u navodnike, no na stranu to. Jedno je ako ti je matori Busquets esencijalan i Sergi na 2500 minuta, no kao bitni clanovi rotacije, sposobni iskati i odgovoriti zadanoj ulozi, a s xavijem su ko suigrači funkcionirali te poznaju sistem vec i u snu, e i te segmente valja gledati, na vagu stavljati i dobre strane, pro et kontra. Nije ovaj potpisao do 2028 za 15 Milko godišnje pa da je skandal. Smeta me kad igrace te razine se nipodastava, ispada da su za otpad, a u biti argumenti tokom trajanja karijera govore suprotno. Identično je u svakom sportu,klubu, raja jako voli tjerati, otpisivati, šokirati pojedince i konstantno ih izbjegavati ruglu..... Ferran Torres odjednom počeo driblati, kliknuo sa sobom ponajprije, mozda se nagradi zgoditkom protiv svoje Valencije. Ne stedi vas raspored. Nek bude jako plodno proljeće za FC Barca sekciju
Ne znam koliko zivis u realnom Svijetu i koliko si svjestan faktora momentuma i srece.Ja sam recimo siguran ali 200% da u Federalnoj ligi BiH ima boljih igraca od Roberta.Jednostavno momentum , rodjeni Katalonac , proguran na fazon, upao u ekipu koja je imala Messija, Xavija i Iniestu, mogao si i balvan biti djelovao bi sasvim korektno.Eh Roberto je taj , on je taj sreckovic koji je rang Cadiza , koji navodno igra 3 pozicije a ni jednu ne zna igrati.
Sto se Buskeca tice , u 2023 godini njemu mjesto nije u timu Barcelone nego u timu LA Galaxya ili Inter Miamija.
Dosta je uradio , bio je sjajan u primeu.Danas ni sjena , ni okrajak onog igraca.Zasto da ga drzimo u timu ? Real Ramosa radi toga nije drzao a bolji je igrac i danas od Buskeca i overall.
Zasto da igra on a ne mali Torre ili neko drugi.
Nebitan faktor u utakmicama , sa njim u timu kao kapitenom su nas Napucavali u Evropi bukvalno svi , bez njega ne bi bilo gore, fakticki je nemoguce.
Igrac manje u high intense fudbalu i najslabija karika Barcelone svaku jacu utakmicu.Dokazano xy puta.Treba da ode , trebao je i ranije.
- numanumaye22
- Kontakt:
Roberto dobija novi ugovor u 2023oj

Nisam ni ja neki odusevljenik sto takvi igraci dobiju produzenje ugovora jer bi i ja zelio nekog eksplozivnog desnog bocnog ili vrhunsku atletu u veznom redu koji ima vecinu toga sto ima Busi, ali nazalost vjerovatno necemo ni moci kupiti nesto novo, bolje, a ako su na tankim ugovorima i da nisu kljucni igraci koji ce igrati mahom sve velike utakmcie i opet se raspadati kad dodje Europa.
Koliko god nerealno to zvucilo, Busquets je ovu sezonu bio vrhunski u 70% utakmica, naravno tu i tamo se desi neka utakmica u kojoj se vidi taj nedostatak brzine ili trenutak sporosti, ali i dalje je pristojan. Kao sto rekoh, ako ce mu placa biti puno manja i nece biti kljucni igrac u 90% utakmica, nego vise neki dodatak na klupi i rotacijski igrac, nemam nista protiv da bude dio ekipe, pogotovo ako se ne moze dovesti Zubimendi, Ugarte ili neki treci, valjda bi mogao jos malo pomoci Nicu kad se vrati iz Valencie.
Sto se Roberta tice, on trkom relativno zadovoljava kriterije, zna on i povuci i ubaciti i pristojan je defanzivno, naravno nekad je prespor ako igra beka, a nekad igra presigurno ako igra veznjaka s obzirom koliko kritika ima i vjerovatno mu je samopouzdanje slabije, ali on je pristojan rotacijski igrac ako nam je druga opcija Dest il u veznom redu forsiranje Gavija, Pedrija dok ne popucaju po savovima jer Xavi ne zeli dati prilike Torreu.
Kao sto rekoh, ja klub razumijem ako ih zele zadrzati na nekim niskim ugovorima kao rotacijske igrace, ako pak trebaju biti kljucni igraci, tu se itekako protivim i ne vidim korist u tome osim ako vec sada znaju da nece moci nikoga dovesti, onda nema nista lose u prosirenom kadru igraca ako se trebamo oslanjati na macke u vreci Torrea, Nica il nekog novog klinca iz Masie s obzirom da nemamo pojma koliko konstantno mogu igrati i koliko konstantno mogu biti na nivou koji ce biti u najmanju ruku na nivou prosjecne tekme Busquetsa i Roberta.
A ako se bude moglo kupovati, onda je apsolutno bolesno davati nove ugovore pa i na godinu dana, al s Tebasom ovakvim nisam siguran da cemo moci ista dovesti.
Sto se tice prethodnih tekmi sto nisam komentirao, bolje sto nisam jer nije bilo nista vrijedno spomena, pogotovo ono protiv Almerie gdje su svi ko mrtvaci bili protiv relativno lose ekipe.
Tekma protiv Reala, silom prilika se morala naci alternativa za igru i pokusati da se izvuce maksimalno dobar rezultat da budemo u igri za revans kad se ocekuju i Dembele i Pedri i Lewa, koji su prakticki nasa 3 najbolja ofanzivna igraca.
Defanzivno smo bili vrhunski, 4-ica nazad bez greske prakticki (za Alonsa je to wow), FDJ jos jednom pokazao da je apsolutni superstar i nositelj ove Barce.
Ofanzivno nista specijalno, Gavi totalno meh bez Lewe i Pedrija, trosi se samo na trku i jako malo igre s loptom, ali ako me nesto raduje vec 4 utakmice to su povrat forme Ferrana. Sta god da se mislilo o njemu, on je jos uvijek jako mlad, brutalno talentiran igrac koji ne samo da pokazuje da je puno korisniji kao krilo nego poluspica, on pokazuje da moze biti i prodoran i kreativan uz standardno visoku dozu trke, presinga i pomaganja ekipi. Nadam se da cemo gledati ubrzo 4-3-3 gdje ce i on i Raphinha biti na krilima, uz Lewu u sredini, pa kasnije kad dodje i Dembele umjesto Raphinhe jer nam stvarno fali kreativnosti u jako puno utakmica kad igramo ovu s 4 veznjaka.
Jos cu samo reci, Fati me dosta brine, dosta utakmcia je vec odigrao i ajde golovi, samopouzdanje i driblinzi su svi nekako povezani, ako ikad uhvati neku formu to ce sve doci u paketu, mene vise brine sto on izgleda apsolutno nespremno.
Koliko god da ga klub, trener hvalili i govorili da je fit, spreman, kad ja vidim da on udje u utakmicu zadnjih 15-20min, nakon 2 sprinta izgubi 30% maksimalne brzine i jedva trci po terenu, zapitam se koliko je ona ozljeda zapravo utjecala na njega, naravno ovo sve moze biti pogresan pristup treninzima (nedostatak visokog intenziteta?) ili jednostavno nije "match fit" sto se kaze, ali svakako da mi izgleda totalno nespremno.
Koliko god nerealno to zvucilo, Busquets je ovu sezonu bio vrhunski u 70% utakmica, naravno tu i tamo se desi neka utakmica u kojoj se vidi taj nedostatak brzine ili trenutak sporosti, ali i dalje je pristojan. Kao sto rekoh, ako ce mu placa biti puno manja i nece biti kljucni igrac u 90% utakmica, nego vise neki dodatak na klupi i rotacijski igrac, nemam nista protiv da bude dio ekipe, pogotovo ako se ne moze dovesti Zubimendi, Ugarte ili neki treci, valjda bi mogao jos malo pomoci Nicu kad se vrati iz Valencie.
Sto se Roberta tice, on trkom relativno zadovoljava kriterije, zna on i povuci i ubaciti i pristojan je defanzivno, naravno nekad je prespor ako igra beka, a nekad igra presigurno ako igra veznjaka s obzirom koliko kritika ima i vjerovatno mu je samopouzdanje slabije, ali on je pristojan rotacijski igrac ako nam je druga opcija Dest il u veznom redu forsiranje Gavija, Pedrija dok ne popucaju po savovima jer Xavi ne zeli dati prilike Torreu.
Kao sto rekoh, ja klub razumijem ako ih zele zadrzati na nekim niskim ugovorima kao rotacijske igrace, ako pak trebaju biti kljucni igraci, tu se itekako protivim i ne vidim korist u tome osim ako vec sada znaju da nece moci nikoga dovesti, onda nema nista lose u prosirenom kadru igraca ako se trebamo oslanjati na macke u vreci Torrea, Nica il nekog novog klinca iz Masie s obzirom da nemamo pojma koliko konstantno mogu igrati i koliko konstantno mogu biti na nivou koji ce biti u najmanju ruku na nivou prosjecne tekme Busquetsa i Roberta.
A ako se bude moglo kupovati, onda je apsolutno bolesno davati nove ugovore pa i na godinu dana, al s Tebasom ovakvim nisam siguran da cemo moci ista dovesti.
Sto se tice prethodnih tekmi sto nisam komentirao, bolje sto nisam jer nije bilo nista vrijedno spomena, pogotovo ono protiv Almerie gdje su svi ko mrtvaci bili protiv relativno lose ekipe.
Tekma protiv Reala, silom prilika se morala naci alternativa za igru i pokusati da se izvuce maksimalno dobar rezultat da budemo u igri za revans kad se ocekuju i Dembele i Pedri i Lewa, koji su prakticki nasa 3 najbolja ofanzivna igraca.
Defanzivno smo bili vrhunski, 4-ica nazad bez greske prakticki (za Alonsa je to wow), FDJ jos jednom pokazao da je apsolutni superstar i nositelj ove Barce.
Ofanzivno nista specijalno, Gavi totalno meh bez Lewe i Pedrija, trosi se samo na trku i jako malo igre s loptom, ali ako me nesto raduje vec 4 utakmice to su povrat forme Ferrana. Sta god da se mislilo o njemu, on je jos uvijek jako mlad, brutalno talentiran igrac koji ne samo da pokazuje da je puno korisniji kao krilo nego poluspica, on pokazuje da moze biti i prodoran i kreativan uz standardno visoku dozu trke, presinga i pomaganja ekipi. Nadam se da cemo gledati ubrzo 4-3-3 gdje ce i on i Raphinha biti na krilima, uz Lewu u sredini, pa kasnije kad dodje i Dembele umjesto Raphinhe jer nam stvarno fali kreativnosti u jako puno utakmica kad igramo ovu s 4 veznjaka.
Jos cu samo reci, Fati me dosta brine, dosta utakmcia je vec odigrao i ajde golovi, samopouzdanje i driblinzi su svi nekako povezani, ako ikad uhvati neku formu to ce sve doci u paketu, mene vise brine sto on izgleda apsolutno nespremno.
Koliko god da ga klub, trener hvalili i govorili da je fit, spreman, kad ja vidim da on udje u utakmicu zadnjih 15-20min, nakon 2 sprinta izgubi 30% maksimalne brzine i jedva trci po terenu, zapitam se koliko je ona ozljeda zapravo utjecala na njega, naravno ovo sve moze biti pogresan pristup treninzima (nedostatak visokog intenziteta?) ili jednostavno nije "match fit" sto se kaze, ali svakako da mi izgleda totalno nespremno.
- Felixians4
- Kontakt:
Ad hominem? Nemojmo, please. Klasična retorika takvih poput tebe. Prenaglašiš kako si ti SIGURAN 200, 800, 100000% kAKO je ovaj smeće, kako se u kraju može pronaći klasa iznad. Da, zato su svi silni top stručnjaci debili koji neprestano Roberta i slične njemu drže u ekipi i koriste njihove usluge. S vama nema rasprave, vi ste uvijek u pravu,jel.JoeBleck je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:27Sta si snifao ovih dana ?Felixians4 je napisao/la: ↑04 mar 2023, 01:32Mikija stujem i razumijem ove poruke, osobno sam isto tako ishitreno razmišljao, potpisivao, no osim sto zaista posjedujem zicu za procjenu klase, selekcioniranja ovako amorec laicki, no smatram da bih bio veoma iskoristiv kao neki scout djelatnik, dosta je fotumasa za koje drzim da su "znalci", ovo nije posprdno u navodnike, no na stranu to. Jedno je ako ti je matori Busquets esencijalan i Sergi na 2500 minuta, no kao bitni clanovi rotacije, sposobni iskati i odgovoriti zadanoj ulozi, a s xavijem su ko suigrači funkcionirali te poznaju sistem vec i u snu, e i te segmente valja gledati, na vagu stavljati i dobre strane, pro et kontra. Nije ovaj potpisao do 2028 za 15 Milko godišnje pa da je skandal. Smeta me kad igrace te razine se nipodastava, ispada da su za otpad, a u biti argumenti tokom trajanja karijera govore suprotno. Identično je u svakom sportu,klubu, raja jako voli tjerati, otpisivati, šokirati pojedince i konstantno ih izbjegavati ruglu..... Ferran Torres odjednom počeo driblati, kliknuo sa sobom ponajprije, mozda se nagradi zgoditkom protiv svoje Valencije. Ne stedi vas raspored. Nek bude jako plodno proljeće za FC Barca sekciju
Ne znam koliko zivis u realnom Svijetu i koliko si svjestan faktora momentuma i srece.Ja sam recimo siguran ali 200% da u Federalnoj ligi BiH ima boljih igraca od Roberta.Jednostavno momentum , rodjeni Katalonac , proguran na fazon, upao u ekipu koja je imala Messija, Xavija i Iniestu, mogao si i balvan biti djelovao bi sasvim korektno.Eh Roberto je taj , on je taj sreckovic koji je rang Cadiza , koji navodno igra 3 pozicije a ni jednu ne zna igrati.
Sto se Buskeca tice , u 2023 godini njemu mjesto nije u timu Barcelone nego u timu LA Galaxya ili Inter Miamija.
Dosta je uradio , bio je sjajan u primeu.Danas ni sjena , ni okrajak onog igraca.Zasto da ga drzimo u timu ? Real Ramosa radi toga nije drzao a bolji je igrac i danas od Buskeca i overall.
Zasto da igra on a ne mali Torre ili neko drugi.
Nebitan faktor u utakmicama , sa njim u timu kao kapitenom su nas Napucavali u Evropi bukvalno svi , bez njega ne bi bilo gore, fakticki je nemoguce.
Igrac manje u high intense fudbalu i najslabija karika Barcelone svaku jacu utakmicu.Dokazano xy puta.Treba da ode , trebao je i ranije.
Pa i da je rang Cadiza, što rang Cadiza ne bi imao mjesta kao član rotacije? Mogu nabrojiti stotine igrača poput Roberta koji su egzistirali na top levelu u najboljim, najuspješnijim klubovima i reprezentacijama. Ali ionako na forumima se neprestano blate i oni najbolji igrači, treneri, ko sve ne, jedino što je konstantno na razini, to je vaš hate i toksičnost. Tog nikad ne manjka, fala k.
Busquets igra odličnu sezonu, bez njega nema šanse da bi bili u ovakvoj poziciji u kupu i prvenstvu. Mali Torre je interesantan materijal, no da 2/2 pogodiš nakon Pedrija i s njime po istoj špranci iz Las Palmasa, praktički nemoguće, a i nema smisla uspoređivati njega i Busa pozicijski, iskustvom, ikako.
PROBAJTE gledati i vedre strane, a ne stalno jedno te isto po jednim te istima nabacivati blaćenje. Izaziva tjeskobu stalan hate prema bilo kome.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.