selam
Premijer liga BiH - aktuelno
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
- Shategabri
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ma ja, al ne tako davno ste pisali tu kako ne treba ulagati u privatni klub, kad onoNoDi80 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 12:42Ulaze se zbog “opstine” i Benjamine…Marokanci58 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 12:21
Ulaze se u privatno vlasništvo Željezničara i to je problem. Da se ulaže u Koševo to je normalno jer je državna imovina. Plus je to Olimpijski stadion. Reprezentacija igra na Bilinom polju 95% svojih utakmica, također na državnom stadionu i logično je što će se tu u državnu imovinu uložiti i graditi nacionalni stadion.
Pitanje za navijače Borca. Kada će krov na istoku?
Nasa opstina je nakon kluba drugi faktor bez kojeg ne bi nista se ni ulagalo, jer preko opstine sve ide
Ko vam je kriv sto vam opstinu vode bolikurci koji ni ne navijaju za fks
Koševo Zapad
Zeljo nije privatni klub, Sanin je investitor, partner i on je vlasnik samo novca kojeg ulaze, ali on nije vlasnik klubaShategabri je napisao/la: ↑06 mar 2026, 12:59
Ma ja, al ne tako davno ste pisali tu kako ne treba ulagati u privatni klub, kad ono![]()
Vi imate vlasnika kluba i on dok ne pokrene nesto ne ocekujte nista
Prodajete igrace za 5 miliona maraka i zar stvarno mislite da ce neko doci dati vam pare samo onako…
Vi dok sami ne pokrenete neki projekat, niko ziv nece ni razmisljati o tome
Sta mislite vi Zeljo trazio pare i dali nam? Hahah
Uozbiljite se Zeljo je sve sam poceo, a poslije je stiglo i sufinasiranje opcine koje je ubrzalo sve procese
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 06 mar 2026, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Tacno sve od A do Z sto su Napoleon i Kinosvra napisali, ali uvijek je lakse u drugima traziti krivce.sanjinusto je napisao/la: ↑06 mar 2026, 12:40Zasto vazda kmecite i cmizdrite oko naseg stadiona?
Nedavno sam upratio da je jedan forumas sve na tenane objasnio oko toga. Prenosim ovdje post s vase teme, uz izvinjenje tom momku, ali radi vas i vaseg konstantnog kukanja.
Procitajte ovo pomno i shvatite vec jednom da nije ceo svet protiv vas, nije sve zivo zavjera protiv Sarajeva. Ima i do vas nesto.kinosvra je napisao/la: ↑25 feb 2026, 01:20Upravo tako!napoleon72 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 16:18I trebaju im napravit kad se bore za to. Vidite, nista ni njima nije palo s neba. Prije samo 10 godina, imali su rusevinu od stadiona. Danas imaju top moderan stadion koji se jos gradi. A sto nisu dobili nista u periodu od 2006. do 2016. kad je krenula izgradnja? Sto tad nisu bili miljenici vlasti? Moras se borit svim sredstvima za nesta. Lobirat, moljakat, prosit, pritiskat, slat prijedloge, idejna rjesenja... kod njih svaka nova uprava iza sebe ostavi barem nesta sredjeno na Grbavici.
A mi? Na sastanak oko stadiona posaljemo Poturu. Prodajemo karte za derbi pod maskom "prve na nasem stadionu", kojem nasem? Mandic kaze da nam je dao sve sto smo trazili, sto ga niko nije demantovao? Ajla ode u opcinu i prijeti vijecnicima da ce im Horde doci na adresu. Sad staticar zatvori tribinu, lisice trce po terenu, al "samo je jedan dom". A kad se Merlinu digne cuna da pravi koncert, ili izboris trece pretkolo, putuj igumane. DaBogda svi u drzavi napravili krovove i arene, a mi pitari cemo svaki dan u nebo gledat i govorit "ma nece valjda", kad cekamo da s neba padne.
Ljudi se bore a niko iz FKS ne radi nista po pitanju stadiona.
Krivi smo mi i nikoga drugog ne mozemo kriviti.
Na sastanke ispred kluba ide Potura i samo je to dovoljno reci.
Dok ovi s druge strane se bore, lobiraju, kamce na sve nacine...
Pa ljudi moji zbog njih i zbog Sirokog su 20.03.2025. usvojene hitne izmjene zakona koje su sami izlobirali jer im je licneca bila upitna.
"Kako je delegatima u ime Vlade FBiH kao predlagača zakona objasnila ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, to se konkretno odnosi na Fudbalski klub Željezničar i mogućnost da porezne dugove izmiri na rate, ali odnosi se i na druge sportske kolektive ukoliko su u istom problemu a u perspektivi bi mogli nastupiti na evropskim i drugim internacionalnim takmičenjima.
"Dakle, nije riječ o otpisu dugova već o mogućnosti da budu izmireni na rate", kazala je Vlaisavljević i napomenula da se FK Željezničar obratio nadležnima zbog navedenih problema."
Proguglajte slobodno...
Evo juzna tribina 5,7 miliona do sad, pa krov na istoku, isto tako ce i krov na jugu iskamciti preko Federacije.
Pa jeste li svjesni da ova fasada na sjeveru koju ce raditi ce opstinu kostati milion i 900 000 KM.
Imam informaciju iz prve ruke kad je Magoda bio na grbavici 23.12.2025 godine kad su predstavili idejni projekat fasade na sjevernoj tribini da je rekao "cim ovo izadje odmah ce me napasti za Kosevo ali meni su ruke vezane kad nista ne rade po tom pitanju".
Da bi se sutradan na svoj profilu oglasio Magoda i napisao sljedece:
"Stadion Koševo je u vlasništvu Općine Centar, a koristi ga FK Sarajevo. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, do današnjeg dana, nije dobilo niti jedan zvaničan zahtjev, niti glavni projekat, niti kompletnu dokumentaciju i dozvole koje su zakonski preduslov za početak bilo kakvih radova.
Mi kao institucija ne možemo ulaziti projekte bez papira, procedura i jasne projektne osnove. To nije pitanje želje,to je pitanje zakona i odgovornosti.
Ipak, želim vrlo otvoreno reći, onog trenutka kada Općina Centar zajedno sa korisnikom dostavi glavni projekat i kompletnu dokumentaciju, ja lično jedva čekam da na Koševu vidimo bagere, baš kao što smo ih gledali na Grbavici.
To je interes sporta, interesa navijača i interesa ovog grada.
Vrata Ministarstva su široko otvorena. Čim dobijemo projekat, spremni smo odmah krenuti…"
Da me neko ne shvati pogresno da branim Magodu i slicno, ali moramo biti svjesni da se mora izvrsiti pritisak na vlast, da se mora pripremiti glavni projekat, urbanisticka i gradjevinska i sva ostala dokumentacija i kad je to spremno odmah ces dobiti novac i pocinju radovi.
Ali nema para bez projekta i pripremljene dokumentacije...
Mora se podici guzica i svaki dan pritiskati politicare da se rijesava pitanje stadiona, pa i po cijenu da Ismir ode licno Mandicu i kome vec treba i da kaze da ce javno reci da opstruiraju ulaganja u Kosevo, i da ce pozvati sve navijace i simpatizere da ne glasaju na izborima za tu gospodu, i vjerujte da se oni toga jako boje.
Uostalom tako rade i ovi iz uprave komsija i rezultate vidimo.
Ali jok, najlakse je ne raditi nista i kukati i kriviti druge sto rade i bore se za svoja prava.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Željezničar je privatna prćija jednog čovjeka. Tu sva priča završava.NoDi80 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:01Zeljo nije privatni klub, Sanin je investitor, partner i on je vlasnik samo novca kojeg ulaze, ali on nije vlasnik klubaShategabri je napisao/la: ↑06 mar 2026, 12:59
Ma ja, al ne tako davno ste pisali tu kako ne treba ulagati u privatni klub, kad ono![]()
Vi imate vlasnika kluba i on dok ne pokrene nesto ne ocekujte nista
Prodajete igrace za 5 miliona maraka i zar stvarno mislite da ce neko doci dati vam pare samo onako…
Vi dok sami ne pokrenete neki projekat, niko ziv nece ni razmisljati o tome
Sta mislite vi Zeljo trazio pare i dali nam? Hahah
Uozbiljite se Zeljo je sve sam poceo, a poslije je stiglo i sufinasiranje opcine koje je ubrzalo sve procese
Kažu štrumfovi,sutra nikad lakša pobjeda u Doboju. Znaju nešto, što mi ne znamo. 
Evo ga probudio se i tobetov ljubavnik.
Smeta li ti što te vara sa "magaricom" ?
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
-
Zaboljesutra
- Kontakt:
Znači ipak vam ne smetaju bivši lentaši?
[email protected] utakmice FK Borca.
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!
-datum utakmice
-ime sudije
-video materija
Što više mailova veća mogućnost za Uefa inspekciju!
Za bolje sutra BiH nogometa !!!
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Ma kakvi ložim ih i trzam malo. Ne može taj u nas da je Nick Woltemade, a ne Madžid Šošić
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nema se tu šta znati ili ne znati, utakmice u Doboju su već završene, ostalo je samo formalnost da igrači pretčkaraju 2 X 90 minuta.
-
sanjinusto
- Kontakt:
Kako bi ja volio da su ovi pitari u pravu. Oni misle mi smo premocni, svugdje se pitamo, dogovaramo tekme, imamo veze u savezu, kontrolisemo politiku i medije... u sustini mi gola kurcina godinama po tim pitanjima. Nigdje nas nema. Imamo samo navijace. Bod ako otmemo Slogi i Jelicu to ce biti za slavlja i docekivanja na Grbavici. Kakve budale.
Ko će dalje u kupu?DoktorXabaras je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:35Nema se tu šta znati ili ne znati, utakmice u Doboju su već završene, ostalo je samo formalnost da igrači pretčkaraju 2 X 90 minuta.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Željezničar, sve je kupljeno i dogovoreno. Nema tu više fudbala.N3R3D je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:41Ko će dalje u kupu?DoktorXabaras je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:35Nema se tu šta znati ili ne znati, utakmice u Doboju su već završene, ostalo je samo formalnost da igrači pretčkaraju 2 X 90 minuta.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Naravno da je tacno.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:06
Tacno sve od A do Z sto su Napoleon i Kinosvra napisali, ali uvijek je lakse u drugima traziti krivce.
KONTRASVIH je napisao/la: ↑02 feb 2026, 15:40Svi normalni navijaci se raduju izgradnji stadiona i boljim uslovima na stadionu. Evo samo pogledajte Arenu u Vrapcicima, tu su gostujuci ne tako davno bili na skelama do koje se dolazilo preko blatnjave livade. Lijepo je vidjeti da su pokrenuli stvari i da se radi, ma kojim god novcem to radili, podrzavam.
Tako bih i komsije, al oni sve cekaju gotovo i izgleda da im je lakse biti vjeciti podstanar nego pokrenuti nesto svojim radnim akcijama.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Opet pustate Borac u ligi.DoktorXabaras je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:35Nema se tu šta znati ili ne znati, utakmice u Doboju su već završene, ostalo je samo formalnost da igrači pretčkaraju 2 X 90 minuta.
Opet dajete Sirokom bodove na Kosevu.
Opet uzimate kup.
I opet navijaci bojkotuju proslavu naatimanog kupa?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- Combattente87
- Kontakt:
Pa niko ne misli da ste premoćni i da se svugdje nešto pitate, jer da je tako onda nebi bili tu gdje jeste, ali da imate veze u savezu i vam se pomogne kad dođe gur guzicii to je već viđenosanjinusto je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:38Kako bi ja volio da su ovi pitari u pravu. Oni misle mi smo premocni, svugdje se pitamo, dogovaramo tekme, imamo veze u savezu, kontrolisemo politiku i medije... u sustini mi gola kurcina godinama po tim pitanjima. Nigdje nas nema. Imamo samo navijace. Bod ako otmemo Slogi i Jelicu to ce biti za slavlja i docekivanja na Grbavici. Kakve budale.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
-
sanjinusto
- Kontakt:
Boga ti, sta to mi mozemo dogovoriti sad sa bilo kim? Da dogovorimo sa Slogom mozda da oni ispadnu umjesto nas? Jelic koji nas kolje vise nego ijedan sudija sasvim slucajno delegiran?Combattente87 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:59Pa niko ne misli da ste premoćni i da se svugdje nešto pitate, jer da je tako onda nebi bili tu gdje jeste, ali da imate veze u savezu i vam se pomogne kad dođe gur guzicii to je već viđenosanjinusto je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:38Kako bi ja volio da su ovi pitari u pravu. Oni misle mi smo premocni, svugdje se pitamo, dogovaramo tekme, imamo veze u savezu, kontrolisemo politiku i medije... u sustini mi gola kurcina godinama po tim pitanjima. Nigdje nas nema. Imamo samo navijace. Bod ako otmemo Slogi i Jelicu to ce biti za slavlja i docekivanja na Grbavici. Kakve budale.da ti prevedem, padne puša ispod astala ko onomad protiv Žepče Limorada kada je pala stotka milja debelom u ruku
![]()
- Combattente87
- Kontakt:
Care sve se može dogovoriti vjeruj mi...Pogotovo jer je veliko pitanje da li će iko iz Republike Srpske da uđe u premijer ligu iako budu prvi....Ova utakmica će mnogo toga reći, tj da li ste ga dudlali ispod astala ili ste pušteni niz vodu.sanjinusto je napisao/la: ↑06 mar 2026, 14:06Boga ti, sta to mi mozemo dogovoriti sad sa bilo kim? Da dogovorimo sa Slogom mozda da oni ispadnu umjesto nas? Jelic koji nas kolje vise nego ijedan sudija sasvim slucajno delegiran?Combattente87 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:59Pa niko ne misli da ste premoćni i da se svugdje nešto pitate, jer da je tako onda nebi bili tu gdje jeste, ali da imate veze u savezu i vam se pomogne kad dođe gur guzicii to je već viđenosanjinusto je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:38Kako bi ja volio da su ovi pitari u pravu. Oni misle mi smo premocni, svugdje se pitamo, dogovaramo tekme, imamo veze u savezu, kontrolisemo politiku i medije... u sustini mi gola kurcina godinama po tim pitanjima. Nigdje nas nema. Imamo samo navijace. Bod ako otmemo Slogi i Jelicu to ce biti za slavlja i docekivanja na Grbavici. Kakve budale.da ti prevedem, padne puša ispod astala ko onomad protiv Žepče Limorada kada je pala stotka milja debelom u ruku
![]()
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
.png)