RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vm22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vm22 » 01 nov 2013, 21:09

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kao sto moj drug vm22 kaze zayebaniji sam od chuck norisa ybte. Malogradjanstvo podivljalo cupa kosu pljuje vatru registruje se u dvocifrenim znamenkama. Sta da kazem nego srce mi je kao Velez. Nadam se da cemo probiti tu psiholosku barijeru i na svom stadionu ocitati lekciu popularnim medjugorskim rancerima. Nek su zivi svi moji djavoli i idemo po 3 boda
Pastrmka im navuko novih 10 navijača na forum :lol: :lol: :lol: Pravda za pastrmku :lol:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 nov 2013, 21:14

Ma dosta će Neretve još proteći dok ova utakmica bude iole normalna.Lično za mene je ta utakmica samo jedna u nizu,a ne nikako derby jer to nije i neće nikad biti.Za mene je derby kad igramo sa Sarajevom,Borcem,Željom,Čelikom jer ima neka tradicija tih utakmica,ima nešto što me vuče na tribine da to gledam i ako je kvalitet tih utakmica veoma loš.Ova utakmica samo služi ovim političarim da pokažu da još uvijek mogu da sa grupom huligana i nacionalista da sebi kupe još po neki poen na političkoj sceni grada.Na scenu stupaju,uglavnom maloljetnici koji su lako potkupljivi i teško dostupni organima reda.Jer kako drugačije opisati ovu situaciju kada nakon ovoliko godina ne možeš normalno kupiti kartu i sjesti da gledaš utakmicu svog tima ni pod BB,ni u Vrapčićima.Jednostavno ono što je loše lako dolazi u prvi plan,u medije i na internet portale.Ova utakmica će biti zaboravljena već u utorak ako ne bude ekscesa i prekida,a to nekome očito ne paše.Zato pripremi 20-30 balavaca daj im malo alkohola i trave i oni čitavu utakmicu j**u majku ustašku,balijsku,četničku,tursku sve zavisno od potrebe.I eto Mostaru opet epitet "grad problem",al neka tako i treba kad dopuštamo da nas "hajvani" vode.Zato ne gledam ovu utakmicu i abg iduću ponovo sam na tribini mojih Rođenih.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 nov 2013, 21:18

vm22 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kao sto moj drug vm22 kaze zayebaniji sam od chuck norisa ybte. Malogradjanstvo podivljalo cupa kosu pljuje vatru registruje se u dvocifrenim znamenkama. Sta da kazem nego srce mi je kao Velez. Nadam se da cemo probiti tu psiholosku barijeru i na svom stadionu ocitati lekciu popularnim medjugorskim rancerima. Nek su zivi svi moji djavoli i idemo po 3 boda
Pastrmka im navuko novih 10 navijača na forum :lol: :lol: :lol: Pravda za pastrmku :lol:
I kazu pastrmka cernicko dijete seljak iz podvelezja :lol: :lol: :lol: ali i da jesam ( nedo mi bog pu pu) zamisli kakvi su oni kad ih jedan podvelezac moze ovako nalozit :P :P
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 01 nov 2013, 21:22

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
vm22 je napisao/la:
I kazu pastrmka cernicko dijete seljak iz podvelezja :lol: :lol: :lol: ali i da jesam ( nedo mi bog pu pu) zamisli kakvi su oni kad ih jedan podvelezac moze ovako nalozit :P :P
šta ćeš brate oni svi mostarci žive tu 110 godina pa ti smiju govorit :lol:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 nov 2013, 21:29

1452 je napisao/la:Hahaha pa na grbu vam znak zlocinackog režima, isti k...svastika ili petokraka. Sto se tiče jeb.... Bosne pa to je samo regija ili se i za vas država zove samo Bosna?
U slucaju da oba kluba sklone nesto sto ima veze sa "zlocinackim rezimom", vi bi ste ugasili cijeli klub. :roll:

A kad vec tako buljis u nas grb, valjda si i primjetio da ispod petokrake pise 1922. Po nicku vidim da si dobar sa datumima. SFRJ je nastala 1943.

Dakle, ta petokraka nema veze sa tim rezimom balavcu nepismeni.

Uostalom, koji k*rac gubim vrijeme citajuci vase postove. Krvare mi oci kad vas citam.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 nov 2013, 21:32

Slozio bi se s emilinom. Ni meni ova utakmica ne predstavlja neki znacaj kao sto to njima predstavlja. Derbi su Zeljo,Celik,Borac,Sloboda,Sarajevo s kojim imamo oko 120 sluzbenih utakmica. Ovi pjetlici mi nisu bas tako zanimljivi ali volum ih lozit uz lozu i jox pa se tako smijem do mile volje. Njima je ovo onaj period od 45-92 a nama obicna utakmica proti nekog klubica za koji se navija od rodoca do rastana i za koji se zna najdalje do imotske zupanije. Raja moja fina nadam se pobjedi i jako mi je zao sto je politicki lobi jaci od lobija ljubavi prema svom klubu i sto necemo moci bodriti svoje Rodjene. Bio bi papak kada nebi pruzio ruku pomirenja MV koji je dobar momak i pravi velezovac. M V izvini sto sam te vrijedjao tebra
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 nov 2013, 21:43

1452 je napisao/la:Da velezove grafite krase pogrdni.....

Hahaha pa na grbu vam znak zlocinackog režima, isti k...svastika ili petokraka. Sto se tiče jeb.... Bosne pa to je samo regija ili se i za vas država zove samo Bosna?
je li te neko sinoć silovao ili šta?

ili si stvarno glup ili se praviš glup...

ta famozna Zvijezda je bila predložena kao logo Olipmijskih igara, ali je MOK odlučio za 5 krugova, jer simbolizuju 5 kontinenata, a ta Zvijezda je postojala prije komunizma. Znaš li ti kako izgleda simbol komunizma? Ne znaš, pošto lupaš k'o maksim po diviziji. Jesi li čuo za srp i čekić? Nisi. Znaš li šta je srp? Ne znaš.

Idi bolan čitaj i obrazuj se, vidi se da te jednoumlje ubi, pošto sve ponavljaš k'o papagaj. Da ti kažu da je g.ovno zdravo za jesti, ti bi povjerovao. Ne vidiš dalje od nosa. Komunizam je umro, ali pojedinci još misle da je živ.

Ne znate ni u kojem vremenu živimo, bože me sačuvaj neobrazovanih likova. Kad pomislim noći i noći provedene za knjigom, tek vidim da se nema s kim ozbiljno razgovarati u ovoj državi. :roll: :oops:

EDIT: Za tvoju informaciju, svastika je jevrejski drevni simbol.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 01 nov 2013, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 nov 2013, 21:46

AlemC85 je napisao/la:

Hahaha pa na grbu vam znak zlocinackog režima, isti k...svastika ili petokraka. Sto se tiče jeb.... Bosne pa to je samo regija ili se i za vas država zove samo Bosna?

ta famozna Zvijezda je bila predložena kao logo Olipmijskih igara, ali je MOK odlučio za 5 krugova, jer simbolizuju 5 kontinenata, a ta Zvijezda je postojala prije komunizma. Znaš li ti kako izgleda simbol komunizma? Ne znaš, pošto lupaš k'o maksim po diviziji. Jesi li čuo za srp i čekić? Nisi. Znaš li šta je srp? Ne znaš.

Idi bolan čitaj i obrazuj se, vidi se da te jednoumlje ubi, pošto sve ponavljaš k'o papagaj. Da ti kažu da je g.ovno zdravo za jesti, ti bi povjerovao. Ne vidiš dalje od nosa. Komunizam je umro, ali pojedinci još misle da je živ.

Ne znate ni u kojem vremenu živimo, bože me sačuvaj neobrazovanih likova. Kad pomislim noći i noći provedene za knjigom, tek vidim da se nema s kim ozbiljno razgovarati u ovoj državi. :twisted: :twisted: :twisted:
:lol: da promjenimo temu, ima li neko da raspali nekakav dobar vic?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 nov 2013, 21:52

I to što kažeš :D
Sretnu se dva mostarca i jedan će ti drugom
-Kakav si?
-Nikakav,dedo mi je loše.Eno ga,dva dana je na aparatima.
-Uh,yebote.Pa je li se puno zavalio?

Da ne bude offtopic,juriš Rođeni! :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 nov 2013, 21:57

Nacuo sam da bi se mogao odrzat februarski turnir. Navodno Rijeka,Radnicki Kragujevac i Buducnost Titograd
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 nov 2013, 21:58

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nacuo sam da bi se mogao odrzat februarski turnir. Navodno Rijeka,Radnicki Kragujevac i Buducnost Titograd
džaba, ti još pamtiš Titograd... :mrgreen:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 01 nov 2013, 22:02

AlemC85 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nacuo sam da bi se mogao odrzat februarski turnir. Navodno Rijeka,Radnicki Kragujevac i Buducnost Titograd
džaba, ti još pamtiš Titograd... :mrgreen:
Titograd,Titovo uzice itd ovo sam napisao radi naseg druga s foruma. Znam da Tito voli ove prave nazive gradova
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 nov 2013, 22:06

Evo za pirketa:
Napili se Muo i Suljo u kafani,i šta će fajront nema više pića?Kaže Mujo idemo kod mene kući pa ćemo popit još po jednu.Gdje ćemo bolan kod tebe,veli Suljo, ti kod punice živiš ima da nas izbaci s noge na nogu?Kod mene ćemo veli Mujo i gotovo, i tako ti oni dođu pred kuću onako pijani ne mogu otključati vrata,kad se probudi punica: ooooo zete bujrum uđite,sad ću ja da donesem da šta popijete!Gleda Suljo nije mu ništa jasno,u među vremenu se probudi i Mujina žena:oooooooo dragi što stojite sjedite sad će piće i meza,za njom ide Mujin punac i pita:ooooo zete hoćete li da upalim roštilj?Suljo gleda i ne vjeruje svojim očima,a bogami ni ušima.Bolan Mujo šta se ovo događa?E moj jarane: ja kad sam se oženio i prvi put doš'o kući pijan,napadne mene punčev ćuko,i ja ti njemu dam žuti karton.Drugi put ja dođem pijan i opet mene napadne taj ćuko,ja ti njemu dam drugi žuti tj. crveni uzmem pušku i ubijem ga.Gleda Suljo al ništa ne shvaća,kakve veze bolan Mujo ima ćuko?E moj jarane, svi u kući imaju po jedan žuti karton! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 nov 2013, 09:05

Da malo prisjetim navijanja na derbijima 2000-ta i odlazak 5000 djavola na kosevu,voz,autobusi,auta itd dok nase komsije tada nisu ni postojale. 2001,2002,2003 svaki derbi ispracen sa minimalno miljom ljudi dok su komsije ispracale samo domace sa ajdukoviv i dinamovim salovima pravdajuci se da nisu imali uslova za gostovanje a horda i manijaka u to doba dolazilo po 500,pa cak su i skripari prije njih. Nakon nase pauze u drugoj ligi nastavlja se istim tempom dok komsije nakon visegodisnjeg stiskanja muda napokon su ih stisli i praceni kordonom od 600 zandara dosli su i poslje toga se okurazili. Armija je tu mozda ne na tribini i koliko nas ima njih toliko moze skupiti spredizborni skup stranke ili koncert mate bulica i tompsona. Ovo pisem jer mi je zao sto ne mozemo na utakmicu i sto je politicki lobi jaci od nase ljubavi prema klubu. Nadam ee da ce Rodjeni unatoc bojkotu pobjediti i obradovati sestocifrenu brojku djavola razasutu po citavoj kugli zemaljskoj. 12:3 za Crvenu Armiju i idemo po 3 boda
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 nov 2013, 09:21

Željeznička stanica,puni vozovi, a unutra krkljanac,puši se,pije se,pjeva se Balaš.
A kako smo i mi omiljeni u Sarajevu,od željezničke do Koševa svako malo neki pendrek sijevne po bubrezima od plavih drugova.Nisam metar izašao iz kolone,zveknu me pajkan pravo bejzbolaški.Na stadionu ogroman broj naših navijača,skači,navijaj,da se ne smrzneš...ružno neko vrijeme bilo,zima,snijeg.
Nakon toga idu i prvenstvene,misaona imenica je bila da gost dođe do boda.
Ali se vremena lagano promjeniše tako da danas ipak gost može do boda/bodova.I zbog svega toga,nadam se povoljnom ishodu sutra.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 nov 2013, 09:32

Bilo je tih gostovanja posljeratnih moj tepsija. Meni je urezano ostalo jedno od boljih isto protiv Sarajeva na kosevu za jesenju titulu. 25 autobusa razvaljenih djavola :lol: popusismo 2:0 Dzeno Segetalo dvaput promasi prazan go na 0:0 :twisted: i dan danas kad ga vidim to mu nabijam na nos
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 nov 2013, 09:36

Nigdje nas nije ubila murija ko prvu utakmicu Zelje poslje rata na grbavici. Isto negdje 15-ak autobusa. I dan danas me zabole ledja od desetak pendreka koje sam fasovo. Volio bi ako ima neko slike od manijaka ili ako se sjeca
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 02 nov 2013, 10:49

AlemC85 je napisao/la:

Ne znate ni u kojem vremenu živimo, bože me sačuvaj neobrazovanih likova. Kad pomislim noći i noći provedene za knjigom, tek vidim da se nema s kim ozbiljno razgovarati u ovoj državi. :roll: :oops:

EDIT: Za tvoju informaciju, svastika je jevrejski drevni simbol.
vjerovatno mislis na simbole iz kabbale, to samo podsjeca na svastiku. Svastika je uzeta iz hinduizma, itd. Da ti ne objašnjavam dalje, kao što si i sam rekao, idi bolan čitaj i obrazuj se

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 nov 2013, 10:54

Ma bola libo nas taki i za svastike i za krizeve i za mjesece i zvijezde. Nasa religija je Velez. VFC THE RELIGION
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 nov 2013, 17:43

Idemo mostarski Rodjeni sutra u jos jednu obicnu prvenstvenu utakmicu. Medjugorski ranceri ce zbog nase tradicije bit nalozeni maximalno. Dobro stegnite kostobrane i cuvajte se "startova s ledja" jer su po tome jako dobro poznati. Dobro cuvajte i opremu u svlacionici jer vole ukrast. Ne nasjedajte ni na nacionalne provokacije jer nas za to libo taki i nisu nam potrebni bezveze kartoni. Eto moji Rodjeni sutra samo mirno i hladne glave pa sta nam bog da. Ja sam optimst. FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.