FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
A sljedeće kolo Borac, u Banja Luci, pobjedit ne možemo. Već smo u zaostatku 5 bodova za šestim mjestom, a sljedeće sedmice će zaostatak za šestim mjesto biti i veći.
Mislim da se teško možemo izvući i završiti u LZP.
Mislim da se teško možemo izvući i završiti u LZP.
-
scudetto89
- Kontakt:
Ja ne vjerujem gdje se nalazi nas klub i na sta smo mi spali ove sezone 
04.10.2009 !
Glavni igraci zrinjskog lasta i nemanja. Svi znamo da smo nerminu **** od do lasta se proveo kao i bekic, samo kazem blaz sliskovic je **** od trenera nista bolji od janjosa.
Vec ovo je kad imas zdravi otmosveru.
Igracima se kaze nemoze niko imat vecu platu od 5k km
Cilj je evropa ako osvoite kup toliko para po igracu ako osvoite prvenstvo toliko. I niko od zrinjskog nece pobjec, klub koji nema ambicije klub koji kad bi zavrsio na 13 mjestu manjebi se prasine diglo nego kad bi SARAJEVO BILO 3.
Nemaju navijace, velez druga liga hdz ih gura (sudije drzavne pare)
Faruk je reko da igraci nece da podpisu ugovor 15k km mjesno kod nas al po zasluzi vec trazi 15 k km igro ne igro uzo titulu ne uzo.
Znaci recimo nermin igra za zrinjski 60 k km plus 20k km za titulu a kod nas bi trazio minimu 120 k km.
Ovde treba neko ko ce drzat igrace i navijace u balansu. Ko ce javno da kaze igrac taj i taj trazi toliko para da produzi ugovor mi nesmatramo da recimo mihojevic treba da ima platu od 250k km zato smo ga poslali na tribine.ili mi nikome necemo dat vise od 100 k km godisnje da igra u ovoj ligi. Drugo da presjednik javno kaze mnger- trener ima pravo da izabira ko ce igrat ko nece komu treba ko netreba i ko se bude bunijo bice raskid ugovora na stetu igraca. MORA SE STAT IGRACIMA U KRAJ smeta im broj navijaca smetaju im ambicije kluba a hoce premium platu. Otidzi u radnik ili sb itazi platu koju sarajevo daje.
Vec ovo je kad imas zdravi otmosveru.
Igracima se kaze nemoze niko imat vecu platu od 5k km
Cilj je evropa ako osvoite kup toliko para po igracu ako osvoite prvenstvo toliko. I niko od zrinjskog nece pobjec, klub koji nema ambicije klub koji kad bi zavrsio na 13 mjestu manjebi se prasine diglo nego kad bi SARAJEVO BILO 3.
Nemaju navijace, velez druga liga hdz ih gura (sudije drzavne pare)
Faruk je reko da igraci nece da podpisu ugovor 15k km mjesno kod nas al po zasluzi vec trazi 15 k km igro ne igro uzo titulu ne uzo.
Znaci recimo nermin igra za zrinjski 60 k km plus 20k km za titulu a kod nas bi trazio minimu 120 k km.
Ovde treba neko ko ce drzat igrace i navijace u balansu. Ko ce javno da kaze igrac taj i taj trazi toliko para da produzi ugovor mi nesmatramo da recimo mihojevic treba da ima platu od 250k km zato smo ga poslali na tribine.ili mi nikome necemo dat vise od 100 k km godisnje da igra u ovoj ligi. Drugo da presjednik javno kaze mnger- trener ima pravo da izabira ko ce igrat ko nece komu treba ko netreba i ko se bude bunijo bice raskid ugovora na stetu igraca. MORA SE STAT IGRACIMA U KRAJ smeta im broj navijaca smetaju im ambicije kluba a hoce premium platu. Otidzi u radnik ili sb itazi platu koju sarajevo daje.
-
bordobijeli
- Kontakt:
A igraju Bilbija,Baric,Todorovic koji su kod nas prozivani na svakom koraku . Bilbiju razapinjali kad je promasio penal protiv Obarske , Baric bio dezurni krivac nesto slicno Bekicu a Lasta vise bio na klupi nego u igri .SiouxLukavac je napisao/la:Ušao da vidim šta se dešava na meču Sloboda - Zrinjski, i od 45 minute do 52 minute, tj. za 7 minuta Zrinjski izradi dvije 100% akcije, izlaze 1 na 1 sa golmanom, a mi za 5 utakmica do sada ne možemo napraviti kvalitetnu akciju kao što Zrinjski napravi dvije za 7 minuta.
Članovi kluba u 1985. godini
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Jel se zajebajes!? Ja sebi nisam dosao ima pola godine, a definitivno su me zvanicno pokopali protiv zarie.scudetto89 je napisao/la:Boze dragi ne vjerujem gdje se samo nalazimo, nikad gori pocetak PLBIH, nikad za mojih 29g pu sve ti ****, ja jos sebi nisam dosao od sinoc !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
-
scudetto89
- Kontakt:
Drug kazem za sinosnji mec, a da ti ne pricam unazad kako sam sjeban nisi me mozda shvatio , ma kakvi mi vidis da u ligi igramo ocajno, kako ces tek u evropi, koju necemo vidjeti i bolje je ove sezone insallahZagor je napisao/la:Jel se zajebajes!? Ja sebi nisam dosao ima pola godine, ascudetto89 je napisao/la:Boze dragi ne vjerujem gdje se samo nalazimo, nikad gori pocetak PLBIH, nikad za mojih 29g pu sve ti ****, ja jos sebi nisam dosao od sinoc !
definitivno su me zvanicno pokopali protiv zarie.
04.10.2009 !
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ja što sam Koševo vidio očima, vidio sam. Do nekih boljih vremena i normalnog funkcionisanja. Da gledam centaršuta Bekića, Sariće, Novakoviće, Velkoske, ma zdrao.
(I molim vas zanemarite me demagogije i floskula tipa "uz klub je i kad je najteže", "nikakav si ti navijač" itd.)
(I molim vas zanemarite me demagogije i floskula tipa "uz klub je i kad je najteže", "nikakav si ti navijač" itd.)
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Ma shvatio sam ja tebe. Neg ti onako sarkasticno odg.ako se to moze tako nazvat. Ja vjeruj sam juce derbi pratio koda je neka bezze tekma. Zadero se jednom i to kod naseg dosudjenog penala. Poslije promasaja nisam se ni dero ni nista. Mirno posmatro mec. Ubilo su i ono malo nade sto sam imao u ovom timu.
Imate na face-u snimak utakmice protiv Haugesunda pa se prisjetite malo kako smo mocni bili u vrijeme Bacaus boysa, Dine, Ibraka i Kuste 
Kae krali Dino i Ibrak
Kae krali Dino i Ibrak
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
RichmanBiH
- Kontakt:
Nabijem dini svu familiju zivu I umrlu. On je najveci krivac zajedno sa tom postavom I bpom za ovo danas.
UPRAVA NAPOLJE!
Vratite nam Kodru, Ibraka i Dinu.
Vracamo vam Faruka, Valentina i Sabrinu.

Vracamo vam Faruka, Valentina i Sabrinu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Pregledah malo prvo poluvrijeme, tažeći jednu situaciju ali očito je kamere nisu uhvatile, ali mi je zaplo za oko naša standardna boljka. Jednostavno izvođenje auta.
Na prvoj i drugoj slici je prikazano izvođenje auta nakon kojeg sudija svira simuliranje Ahmetovića, ili što bi u košarci rekli "izgubljena lopta".
Crvena linija pokazuje pravac u kome je Kadušić bacio loptu a jasno se vidi da je bilo boljih opcija, ali kod nas kao da važi pravilo svi auti na Ahmetovića. U nastavku akcije, nakon bacanja lopet Ahmetoviću Kadušić je trebao uletiti u ovaj zaokruženi prostor a da mu Ahmetović samo vrati loptu. Međutim Ahmetović se igra Mesija i pada, a sudija svira simuliranje. Kraj akcije.
Na slici 3 je slišna situacija. Advan loptu baca na Mersu (koji se ne vidi u kadru) a ovaj je ne uspjeva primiti kako valja i gubimo i tu loptu. Zaokrušeni su igrači koji su bili slobodni i u boljim pozicijama od Ahmetovića, ali jok....
Siguran sam da postoji još milion ovakvih situacija i s druge strane terena, ali mi se iskreno ne da gledati dalje.
Da smo loši, loši smo u svim segmentima, moramo se što brže trznuti i krenuti ka boljem, šta je potrebno uraditi, to moramo uraditi i to danas jer će sutra već biti prekasno.
P.S. Izvinite što sam ovo uradio u "paintu" jer nisam neki stručnjak za uređivanje slika
Na prvoj i drugoj slici je prikazano izvođenje auta nakon kojeg sudija svira simuliranje Ahmetovića, ili što bi u košarci rekli "izgubljena lopta".
Na slici 3 je slišna situacija. Advan loptu baca na Mersu (koji se ne vidi u kadru) a ovaj je ne uspjeva primiti kako valja i gubimo i tu loptu. Zaokrušeni su igrači koji su bili slobodni i u boljim pozicijama od Ahmetovića, ali jok....
Da smo loši, loši smo u svim segmentima, moramo se što brže trznuti i krenuti ka boljem, šta je potrebno uraditi, to moramo uraditi i to danas jer će sutra već biti prekasno.
P.S. Izvinite što sam ovo uradio u "paintu" jer nisam neki stručnjak za uređivanje slika
Ti si hilmo mazohista.
- belosevic23
- Kontakt:
Ova ekipa ima luzerski mentalitet na celu sa strucnim stabom i trenerom i to je jednostavno tako, jedina dva igraca koji vrijede su stanojevic i rahmanovic i jedini koji se nude, ne sakrivaju i znaju sta je lopta, bojim se da ce za sezonu postati isti uhljupi kao i ovi ostali. Ovu ekipu mozemo porediti sa Arsenalom koji nesto obilaze kao kisa oko Kragujevca, nikad zabit gol, nikad osvojiti 3 boda i titulu, vec par derbija dominaramo posjedom, igrom i svime, 2 derbija smo imali igraca vise, oni iz poluprilike zabiju gol i mi se fatamo za glavu, zarija nam dadne iz poluprilike, mladost itd. Jednostavno mentalitet ekipe je truho, jedini izlaz vidim u treneru tipa Ciro iako je on vec sad star, neko im mora utuviti u glavu sta je pobjeda. Benko je bio predvodnik pobjednika, svaki gol slavi ko da mu je zadnji, citava ekipa poprimila taj ludi polet, zele pobijediti, zele nabusiti protivnika. Ne sjecam se kad smo nekog glat dobili 2-3:0 doduse sad ne mozemo nikako dobit.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Tacno je ovo da ova ekipa nema samopouzdanja a ni pobjednickog mentaliteta . mladost i zeljeznicar nisu kvalitetniji od nas al djaba ljudi imaju 8 bodova vise . nasa ekipa je jednostavno izgubljena nema autoriteta na klupi ,igraci pogubljeni , nema atmosfere oko kluba , lose pa hajd .
Ništa pomenuti igrači nisu bolji nego kod nas, samo smo mi onda zinuli u Benku, Stojčeva, Cimirota, Delača, Jajala. Pored njih su svi djelovali kao da nisu nivo Sarajeva, digli su ljestvicu previsoko. Taj Bilbija je kod nas prvu sezonu igrao kao špic i to trebao da zamijeni Komazeca, užasan bio onda. U šampionskoj sezoni više igrao AMF a i tu se gurao sa Stojčevom za mjesto, nije bio 100% standardan. Barić onako, ništa bolji nego Hodžić prošle sezone. Lasta prosjek, onda je Okić bio bolje krilo. Mi smo tad imali strašnu konkurenciju u ekipi i "previsoka" (čitaj: realna za tadašnje uslove) očekivanja.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Osttribine
- Kontakt:
E neka si hilmo i ovo pokazao, dosta nas vec iz utakmice u utakmicu komentarisemo po tribinama kako je nasim igracima nekomplikovano aut izvesti postalo misaona imenica, onda nas ne treba cuditi lose izvodjenje penala, slobodnih udaraca i kornera posebno gdje nakon 500 i kusur izvedenih jednom postignemo gol jer to je vec sto ono kazu "visa matematika".hilmo je napisao/la:Pregledah malo prvo poluvrijeme, tažeći jednu situaciju ali očito je kamere nisu uhvatile, ali mi je zaplo za oko naša standardna boljka. Jednostavno izvođenje auta.
Na prvoj i drugoj slici je prikazano izvođenje auta nakon kojeg sudija svira simuliranje Ahmetovića, ili što bi u košarci rekli "izgubljena lopta".Crvena linija pokazuje pravac u kome je Kadušić bacio loptu a jasno se vidi da je bilo boljih opcija, ali kod nas kao da važi pravilo svi auti na Ahmetovića. U nastavku akcije, nakon bacanja lopet Ahmetoviću Kadušić je trebao uletiti u ovaj zaokruženi prostor a da mu Ahmetović samo vrati loptu. Međutim Ahmetović se igra Mesija i pada, a sudija svira simuliranje. Kraj akcije.
Na slici 3 je slišna situacija. Advan loptu baca na Mersu (koji se ne vidi u kadru) a ovaj je ne uspjeva primiti kako valja i gubimo i tu loptu. Zaokrušeni su igrači koji su bili slobodni i u boljim pozicijama od Ahmetovića, ali jok....Siguran sam da postoji još milion ovakvih situacija i s druge strane terena, ali mi se iskreno ne da gledati dalje.
Gledam face 
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Cattivi87, DoktorXabaras, jurisicduska, ronaldo99 i 24 gosta.