Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2011, 20:27

Edin TM87 je napisao/la: Pa vidi, Grand Slam je itekako tesko osvojit i njega osvajaju samo najbolji, Federer, Nadal, Dokovic (dobro on ima tek 2), tako zadnjih nekoliko godina, e onda kad se tu ubaci momak koji nikad nije ni blizu bio GS-a i osvoji US Open mora nesto bit od njega ;) Da nije bilo povrede, sigurno bi sad bio u vrhu i u borbi za jos koji GS ;)

Vidis, imamo Murraya (puno finala), Soderlinga (2 finala), Berdycha (finale), ali oni nikad nisu uzeli GS (to je od ovih mladjih, sto moze bit nesto od njih). A Del po dodje i iz prve ga uzme ;)
Jbga, Del Potro je uzeo taj USO 1 teskim userom. Najpre mu je Cilic uklonio Murraya, pa je onda naisao na izduvanog Nadala, i onda je Federer doziveo najveci meltdown u karijeri, jos od one epizode sa Hewittom u Davis Cupu.
Jeste on igrao mocno, ali mu se mnogo toga poklopilo, jer je on generalno jedan choke igrac. Kad dodamo povredu i kad dodamo njegovu jednodimenzionalnost, ne bi me zacudilo da Delpo ostane one slam wonder.
Glede Murraya i Soderling&Berdych dua, oni su neuporedivi. Murray je clan Big4 vec 3 godine, a Soderling igra samo 2 GSa godisnje na extra nivou, tek dve sezone. Berdych je to uradio samo jedne sezone. Obojica su stariji od Murraya i manje znaju tenisa od njega. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2011, 20:31

@soba39

Gulbis ima alat da bude top igrac, ali njegovi su jako bogati, te ga je to omelo u razvoju. Klasicni "tatin sin".

@Monolog

Dolgopolov=Santoro u smislu madjionicara sa reketom, koji je klasican igrac malih tekmi i turnira.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 05 jun 2011, 20:36

MaGiCa je napisao/la:@soba39

Gulbis ima alat da bude top igrac, ali njegovi su jako bogati, te ga je to omelo u razvoju. Klasicni "tatin sin".

@Monolog

Dolgopolov=Santoro u smislu madjionicara sa reketom, koji je klasican igrac malih tekmi i turnira.
Ma ne bih rekao da je "tatin sin",čim nešta ozbiljno radi.
Dolgopolov mi je totalna nepoznanica,nije on baš tako mlad .Trebao je do sad bar nešta "ozbiljnije" uraditi.
Pogledajte Novaka ili još bolje Rafu u njegovim godinama...
"Indija,Pakistan..."

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 05 jun 2011, 20:39

A Džumhur, da li on može naslijediti Federera? :mrgreen:
FEDERER= KLOC

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 05 jun 2011, 20:40

MaGiCa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Kad Federer zavrsi Del Potro ce demolirat ovu dvojicu 8-)
Tesko da je neko ko gubi godinu dana na rehabilitaciju i ko nema konstituciju za trkacki tenis, neko ko moze da dobija ovu dvojicu u kontinuitetu.
Ja bih se pre kladio na Murraya. Taj ako sredi glavu i krene da igra ofanzivnije, bice najbolji na svetu.
Od ovih mladjih (Raonic, Harrison, Dimitrov...) ne vidim igraca za velike domete.
Ta trojica sto si napiso neznam bil mene mogli dobiti , bogaati na osnovu cega dajes blistavu karijeru RAONICU ; HARRISONU ; DIMITROVU , momci nemaju niti jedan izrazit dobar udarac ZZ

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jun 2011, 20:43

Rafael Nadal slikaslika

Joj kako se razljutio u četvrtom setu ,šta se ovo opet ovi talijani javljaju zar se tamo igra tenis :lol:
Magica što si mi se to nešta povuko ,promjenio si priču skroz ,koje diro :)
A onog Dimitrova sam gledao ,on ako je novi Fed ja sam novi Nadal ;)
Iker C je napisao/la:A Džumhur, da li on može naslijediti Federera? :mrgreen:
a baš me interesuje , možemo li išta očekivati od Džumhura ,Bašića ,Burgićeve bilo ko od njih ,mogu li barem u top 100,kad su bili u juniorima to se pričalo kako su najveći talenti a sad ništa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 jun 2011, 20:44

Ocigledno ne pratis dovoljno. ;I
Harisson je najveci radnik od njih i prvi ce on uspjeti.
Dimitrov ima sve udarce, nema glavu, ako je sredi, moze mnogo.
Raonic i ne moze u grupu sa njima, jer vec ima ATP turnir i u TOP 30 je i ima servis.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jun 2011, 20:45

Ne mozes od Dzumhura nista ocekivat jer je mal, nema jake udarce, treba mu jos pure, ja sam s njim igrao dosta puta, ne bas igrao u poene, ali smo trenirali zajedno i sparingovali tj prebacivali loptice ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 05 jun 2011, 20:45

Iker C je napisao/la:A Džumhur, da li on može naslijediti Federera? :mrgreen:
ne može Federera ali da ima novca ko što nema i da hoće neko uložiti ko što neče mali bi mogao ući u 50.Ovako mrka kapa a vrijeme prolazi :roll:
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 05 jun 2011, 20:48

soba 39 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Fakat miniraš temu glupostima. Sad ću se poslužiti vašom (osobama sličnim tebi i tebi samom) rečenicom:"Kompleksi su čudo." Jelde jes' bolno kada ranjivi Federer pomete nepobjedivog Đokovića, a? Zbog takvih poput tebe ljudi i požele da Đoković već u narednom meču bude poražen i ponižen, no ja nisam takav. Meni nekoliko smiješnih i žalosnih komentara ne mogu promijeniti gledište na tenis (znaš, govore da je to gospodski sport, no sumnjam da ti to znaš). Jbg, Fedex će se vratiti svom bumbaru i svojim 16 GS-ova, dječici i visokom bankovnom računu, a ti? :mrgreen:
Što su gluposti ? Uzeo je sve što se moglo uzeti(osimDC :mrgreen: ) i umjesto da se povuče kao najveći svih vremena i da ga kao takvog svi pamte on se prosipa,cmizdri,nemože turnira uzeti...
I neka ga je Rafa silovao po ko zna koji put,al plachipicka nikako da skonta da ostavi tenis.Nije loše ni ovako,neka ga Nole i Rafa guze na preskake
A ono ko guzi(bunbar) njemu ni pakao neće teško pasti. :mrgreen:
:roll:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jun 2011, 20:49

Bravo Rafa slika drago mi je zbog njegove pobjede u inat odvratnim francuzima !! s druge strane zao mi je Fedexa ali ako ovako bude igrao i na Wimbledonu moze ga i osvojti sto mu zelim od srca . Btw Slaba konkurencia u tenisu ,osim ovih 5-6 prvoplasiranih ostali nisu vrijedni spomena . Nadam se da ce Delpo napredovati jer lik zasluzuje da bude u top 5 i od njega jedino ocekujem da moze pobjedjivati Nadala i Novaka u buducnosti .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 05 jun 2011, 23:16

Rafi čestitke na 10.om GS naslovu.

I nešto slabiji Rafa u odnosu na prošle godine i izdanja na RG-u je opet jak za konkurenciju.Federer je danas u pojedinim trenucima bio briljantan no za dobiti Rafu treba mnogo više i briljantnosti u kontinuitetu.
Fed je bio možda i najbolji na RG-u protiv Rafe, bekend nije bio loš, servis dobar, zabio je dosta vinera, i opet samo set.Mislim da je danas ključno bilo , što je na kraju i olakšalo Rafi put do pobjede, Fedova brzina i srljanje u pojedinim i ključnim poenima ( TB drugog seta ) kao i UE u kontinuitetu ( po 4 u nizu ).Ovakav Roger ističe kandidaturu za pobjedu u Wimbledonu.
Rafa nije bio kao prošlih godina no i takav je dovoljan za novu pobjedu u Parizu i ono što po ko zna koji put imponuje u njegovoj igri je smirenost i briljantnost u najbitinijim momentima ( TB drugog seta kao i prvi gem u 4-om setu ) .Za Wimbledon mora poraditi na svom servisu.

Konačno i mjesec trave.

Moram se na kraju zahvaliti BHT-u jer sam imao dogovoreno zajedničko gledanje finala i da im hebem sve po spisku i njima i dnevniku i glavnoj vijesti-sesija kruga tzv. intelektualaca 99 te sam kraj odgledao kasnije. Nikad više BHT i Igor Kristić.Za tren sam zažalio za Pešikanom,

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 05 jun 2011, 23:39

gonjaBe je napisao/la: Federer je Rafi olakšao put ka pobjedi sa očajna 3 poena od 0:40 u četvrtom setu. Taj gem je bio prilika nokaut slomljenog protivnika.
Ma ništa dati Rogeru pehar, jer je sam sebe pobedio. Jbt! Federera niko ne može nadigrati, niti išta, uvek je on najbolji. Njegovo je gotovo, pobedio je Novaka jer je imao sreće jer mu je sve apsolutno sve ulazilo. A danas mu je Rafa održao lekciju! Da, bio je Roger u par navrata bolji i to je to. Ovaj je celo vreme igrao dobro i zasluženo ga dobio.
Rogerovo vreme je gotovo!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 05 jun 2011, 23:45

gonjaBe je napisao/la: Čuj gotovo vrijeme onog ko je dobio Đokovića kojeg niko nije dobio više od pola godine :D Pa Federer i sa 30 kuka i dvije pljačljive djevojčice održava lekcije današnjim teniserima.
A koliko je Novak njega zaredom dobio? Posrečilo mu se i to je to. Kome je očito lekciju? Nadalu? Pa ovaj ga pojeo isto doručak. Uništio ga! On što je osvajao, osvajao je. Sad su ova dvojica na redu!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jun 2011, 23:46

anonymousHD je napisao/la:
gonjaBe je napisao/la: Federer je Rafi olakšao put ka pobjedi sa očajna 3 poena od 0:40 u četvrtom setu. Taj gem je bio prilika nokaut slomljenog protivnika.
Ma ništa dati Rogeru pehar, jer je sam sebe pobedio. Jbt! Federera niko ne može nadigrati, niti išta, uvek je on najbolji. Njegovo je gotovo, pobedio je Novaka jer je imao sreće jer mu je sve apsolutno sve ulazilo. A danas mu je Rafa održao lekciju! Da, bio je Roger u par navrata bolji i to je to. Ovaj je celo vreme igrao dobro i zasluženo ga dobio.
Rogerovo vreme je gotovo!
Roger im'o srece jer je pogadjo winnere? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e sta sve necu procitat :mrgreen:

Definitivno su dvije stvari presudile ovo: Set lopta na 5:2 u prvom setu i vec spomenutih 0:40 na pocetku cetvrtog.

EDIT: @anonimni, Roger je prvi favorit za osvajanje Wimbledona, naravno poslije Karlovica.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 06 jun 2011, 00:03

gonjaBe je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: EDIT: @anonimni, Roger je prvi favorit za osvajanje Wimbledona, naravno poslije Karlovica.
Žao mi je, ali ne dijelim tvoje mišljenje. Federer, Nadal, Karlović. Ivo na Wimbledonu može dobiti sve osim Federera (bilokad) i Nadala (u drugoj sedmici).

Molim te Bože da ždrijeb Ivu otjera u Novakovu četvrtinu!
Pa u neku ruku istina, ako Ivo bude miljenik srece, sa Federerom i Nadalom ce se moci sastati samo u finalu, jedan od ove dvojice ce biti itekako izmoreni, a Div ce se prosetati turnirom bez izgubljenog seta!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 jun 2011, 00:10

Dobar mec Federera.
I opet ga neki salju u penziju, smijesni malo postajete.
Niko nije ni ocekivao da ce Roger nakon one pobjede protiv Novaka osvojiti RG, znalo se da je Rafa favorit i da sigurno ima vece sanseza titulu.
Nakon onakvog pocetka, malo su apetiti skocili, i da je uzeo prvi set, e onda bi Federer imao neke izrazitije sanse za pobjedu.
Rafa bi dobio i Novaka u danasnjem finalu. ;)
Roger sa ovakvom igrom i formom ima finale Wimbledona, tako je agresivno igrao na sljaci protiv Nadala i pogadjao one fenomenalne forehande danas, i tako je isao servis citav turnir na sljaci, necu ni da mislim sta ce biti na Wimbledonu.
Za Wimby Nadalu i Federeru dajem najvece sanse i njih dvojica dijele prvo mjesto favorita u Londonu.
Novak je treci.

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 06 jun 2011, 00:19

[quote="retro"]Ocigledno ne pratis dovoljno. ;I
Harisson je najveci radnik od njih i prvi ce on uspjeti.
Dimitrov ima sve udarce, nema glavu, ako je sredi, moze mnogo.
Raonic i ne moze u grupu sa njima, jer vec ima ATP turnir i u TOP 30 je i ima servis.[

Harrison je igrac , kad osvoji ATP 250 da mu bude upjeh karijere , a ne vjerujem da ce ikad osvojiti , to su njegovi maksimalni dometi .Ne znam sta ste vidjeci u tom momku momak uopste nema toliko razoran servis da se sad govori novi Isner , pa realno Federer je sto se tice servisa Karlovic za njega .
Dimitrov kazes ima sve udarce i dodje u Sarajevo i izgubi od jednog ispodprosjcnog igraca tipa Kavcica naravno mislim ispodprosjecnog za vece domete fin chalengher igrac , sto neko kaze ako je on Federer ja sam Nadal .
Raonic on je tolika krampa kakvih ima jos 2/3 na ATP touru servis i apsolutno vise nijedan udarac forhend pogodi jedan od 10 . Aleksandar Dolgopolov je doktor tenisa za ovu trojicu realno !!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jun 2011, 00:33

Ajde opet, posto se logika ovde ne postuje:
MaGiCa je napisao/la: Od ovih mladjih (Raonic, Harrison, Dimitrov...), ne vidim igraca za velike domete.
hamid je napisao/la:Ta trojica sto si napiso neznam bil mene mogli dobiti , bogaati na osnovu cega dajes blistavu karijeru RAONICU ; HARRISONU ; DIMITROVU , momci nemaju niti jedan izrazit dobar udarac ZZ
:mrgreen: :lol:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 jun 2011, 00:45

Ryan Harison ce sigurno nesto postici u tenisu, makar i to bila dva tri ATP 250 turnira, prvih 20 ce biti sigurno.
Momak ima dobar servis, nema razoran kao Isner, ali moze odservirati vise varijacija servisa.
Ima dobar forehand, dobre voleje i sto je najvaznije, nevjerovatnu radnu naviku, trenira ko lud, a to ce mu se vratiti. ;)
Nisam ja pricao da ce on masovno osvajati Slemove u buducnosti.
Grigor Dimitrov je nevidjeni talenat, mozda i najveci u zadnjih 5,6 godina, ali ima problem u glavi i mozda zbog toga nikada nece biti vrhunski igrac.
Dimitrov ima sve udarce, servis, forehand, bekend, voleje, ne vrhunske i na nivou Federera, Djokovica, Nadala, ali ima udarce koji da stalno ulaze, tj. da igra kako zna, on bi vec sada bio TOP 20 igrac.
On je prije dvije godine rasturao Nadala, a da ima imalo navika Harisona, on bi vec bio igracina.
Raonic ne spada u ove igrace, ponavljam, stariji, em sto je vec moze se reci formiran kao igrac, jedno finale, jedna titula, i pokazao je da zna igrati i na sljaci ove godine(Verdasco, Simon) i nije bas krampa kakvim ga ti smatras, ono sto je istina da momak ima fantastican servis i prvi i drugi.
Mnogo vise krampi i losijih igraca imas od njega u prvih 50.
U tu grupu spada jos jedan igrac, Tomic, koji se ponasa najneodgovornije od svih njih i najmanji je radnik, satra da ce svojim talentom na tacni sve dobiti i zbog toga bi jedna dobra karijera vrlo lako mogla propasti.
Ne preostaje nista drugo, nego jos dvije godine gledati, trenutno prvu trojicu na svijetu u zavrsnicama turnira, uz poneki upad Murraya.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.