BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

Mozambik
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 14:25

sarajlija je napisao/la:Ma sta mi rekli za sinosnji poraz koliko god da je kriv pape, toliko su i igraci vuku se po terenu ko neke babe a hoce na neko veliko takmicenje :nene: , moraju se i oni najslabiji protivnici shvatit ozbiljno jer smo i sami svjedoci sinosnjog poraza od kipra htjeli mi to priznati ili ne ;) ;)

Nesto nije u redu, jer po meni nikad goru utakmicu nisam gledao od ove reprezentacije da se razumijemo
Amerika, Slovacka, Argentina, Egipat, Nigerija, Kipar

Ne znas koje su gore utakmice bile. Od Amerike je poceo i ne staje strmoglavi pad ove ekipe, malo nas je zavarao plasman na SP i bogom dana golcina Hajrovica, al nas je Nigerija vratila na ovaj kolosijek sunovrata.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 10 sep 2014, 14:26

samozeljo1987 je napisao/la:Ovo mi smrdi na neku štimačinu, kao onu protiv Slovačke u Zenici.
Kvota na nas tad bila isto 1.20 pa smo izgubili na njim bilo preko 6-7km, sad isto na nas 1.20 na Kipar 12km.
Ukoliko dobijemo Wels u gostima mogu reci da je Kipar prodan, i da ćemo za Kipar dobit nekog u gostima.
Malo smiješno zvuči ali i ptice znaju da je Slovačka puštena za kladionicu, i da je u Slovačkoj igran prelaz 1/2 opet za kladionicu.
Ali vidit ćemo šta nas čeka dalje.

ja juce jos ljudima ovdje vicem da odigraju 2, dobra kvota....oni se meni smiju....od kako pratim repku, oduvijek kad je bila tako niska kvota u ovakvim utakmicama, uvijek smo gubili.....najbolji primjer slovacka prosle godine, kvota 7.....nismo mi njemacka pa da na protivniku budu tolike kvote.....to je znak, da je kladionica u pitanju ;)

Sabinho
Kontakt:

Re: 09.09.2014. BIH - KIPAR (EURO2016)

Post Postao/la Sabinho » 10 sep 2014, 15:54

Consigliere je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Realno.
Iz 1 u 2.
Prvo poluvreme cemo kao trcati a oni cuvati snagu. Mi cemo ga dati na neku frljoku i onda mi mrvi umorni dok Cipar trpa.
Pm3, Vedo daje gol, dp2 i 1:5 za Cipar.
Kakva prognoza na prvoj stranici! :wtf: :tokralju:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 sep 2014, 16:24

Ima li negdje cio meč da se pogleda?
naprijed rejal

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 sep 2014, 16:32

Još jedan novinarski osvrt. :crazy:
Izgubili smo, pa šta?

Bosna i Hercegovina je sinoć poražena na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj od reprezentacije Kipra rezultatom 1-2.
Poraz kao poraz, nismo ni prvi ni posljednji koji su se “okliznuli” na startu kavlifikacija za neko veliko takmičenje. Fudbal ne bi bio najvažnija sporedna stvar na svijetu, da se ne dešavaju velika iznenađenja. Bosnu i Hercegovinu sinoć su preplavili komentari kompetentnih i nekompetentnih. Kada izgubi reprezentacija Bosne i Hercegovine, nije izgubio Džeko, Ibišević, Begović, Sušić pojedinačno, i ne treba tražiti krivca u pojedincima. Izgubila je reprezentacija BiH kao kolektiv. Valjda je fudbal kolektivni sport, a ne individualni.
Kiprani do utakmice u Zenici nisu slavili u zvaničnim evropskim utakmicama od 12.10.2012. godine, kada su slavili protiv Islanda 1-0. Također Kiprani nisu postigli gola do sinoć od 06.02.2013. kada su izgubili od Srbije 1-3 na domaćem terenu.
Statistika Kipra u posljednjih
Statistika Kipra u posljednje 22 utakmice
Mnogi će reći da ukoliko par pojedinaca podbaci, kolektiv ne može da funakcioniše to je aposlutno tačno. Ali zar ne trebamo bodriti naš državni tim u bilo kojem sportu i kada gube, a ne samo pobjeđuju? Bili smo ponosni kada je Ibišević usrećio sve Bosance i Hercegovce širom svijeta. Sjetite se kako ste se osjećali u trenutku kada je intonirala himna Bosne i Hercegovine na prepunoj Marakani, a protivnik je bila velika Argentina? Da li ste tada bili ponosni što su nas predstavili na svijetskoj sceni svi ovi momci koji su sinoć izgubili od Kipra? Zapitajte se malo?
Peterostruki prvak svijeta Brazil izgubi u polufinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu od Njemačke 1-7, pa opet većina navijača plačući podrži svoje momke koji su im donijeli toliko sreće. Da nesreća bude veća izgube i za treće mjesto od Holandije još jednim debaklom 0-3. Sve je to fudbal ljudi moji. Fudbal samo pravim istinskim ljubiteljima i navijačima donosi veliku čar. I oni progutaju poraz.
Liverpul nije osvojio titulu prvaka Engleske pune 23 godine, ali i dalje se čuje na svakoj utakmici gromoglasni “You’ll never walk alone”. I uvijek će se čuti dok je svijeta i vijeka.
Podržimo naše Zmajeve ako smo istinski navijači, a sve ostalo će doći, tek je prva utakmica kvalifikacija a mi govorimo da je sve gotovo.

Tuzlanskilist.ba
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

undefined007
Kontakt:

Post Postao/la undefined007 » 10 sep 2014, 16:43

Prvo nonšalantni pristup utakmici kao da se radi u koridi znači izjave tipa "nisam ih gledao" , "nisu mi interesantni" su previše arogatne i one su nas koštale poraza jednim dijelom. Drugo potpuni taktičko formacijski krah guraš u ekipu tri playmejkera, čovječe da li si ti normalan? Prcić, Pjanić i TSS u igri + krila nikako nemamo jer ovi to ne znaju igrati niti glumiti. Hoće li mi neko normalan objasniti kako prednost u odnosu na Mujdžu iz Bundeslige ima Avdija Vršajević iz presmiješnog Hajduka? Očito Avdiji je falila jedna utakmica da dobije radnu dozvolu za englesku drugu ligu i da se proda? Odkud TSS u prvih jedanaest, gura se da se proda i to je to. U ekipi nam je na sredini terena totalni DISBALANS i neujednačenost. Ovi plejevi se uvlače u sredinu svaki od njih želi da diktira tempo igre ali međusobno se sudaraju smetaju jedni drugima i to za posljedicu njihovog povlačenja ima suplje strane i ostavljenje bekove na pazi sad milost i nemilost igrača Kipra. Kad' sam vidio da njihov trener uvodi u igru napadača broj 11 jasno mi je šta je čovjek uočio i šta mu je cilj da uradi. Prvi gol je podijeljena krivica 2 stopera i golmana jer se igrači nalazi između stopera koji su za glavu veći od njega. Drugi gol je taktički presavršen klasična dubinska lopta za napadača ili krilnog napadača ne znam šta igra taj njihov strijelac. Safet ne zna voditi ekipu ni utakmicu on živi u dobra Yuge i konta da se fudbal igra isti tada i sada. Gdje mu je treća izmjena? Stoji kontanstno pored aut linije ruke prekrštene i blijedo posmatra igru ni muka ni glasa da se čuje od njega. Zar je bilo moj Safete teško izbalansirati ekipu na sredini terena i posložiti ovako:

------Begović-----
Mudža---Vranješ----Bičakćić-----Salihović
---------------------Bešić-------------------------
Izet----------------Pjanić-------------Lulić-----
-----Džeko--------------- Ibišević--------------

Zar je ovo bilo teško Safete?!
Odlazi molim te i ti i brat i bratići i avdija i germanija mrš svi iz reprezentacije. Ne znam samo ko ti ponudi novi ugovor za koji si još tražio povećanje plate. FUJ
I čudiš se zašto pojedini igrači neće da igraju za nas, pa ko bi igrao za ovaj cirkus da ih pozoveš i da sjede na klupi a da Germania ima prednosti? I za kraj izjava za medije na kojoj kaže u prvom dijelu da nismo podcijenili Kipar a pet minuta poslije kaže mi smo ih podcijenili kakva kontradiktornost. Sve si moguće kredite ispucao goni se više dok nije kasno jer ako ostaneš na klupi mi nećemo vidjeti nikakvog prvenstva dok se prošire na 32 zemlje učesnice. Strah me braćo Velsa i Belgija ...
For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.

http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)

SS.23

FK SARAJEVO !
HZ 1987

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 10 sep 2014, 17:07

Kakve gadosti vi uspijete ispisati zbog utakmice... Tema se zakljucava do daljneg...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 14 gostiju.