Ukratko, koeficijent se popravlja dobrim rezultatima, a računa se na osnovu pet posljednjih sezona, tako da smo mi u startu u minusu jer nismo igrali u Evropi prošle godine. Ta razlika između Žalgirisa i nas je ogromna i treba nam minimum prolazak drugog pretkola CL da bi ih prestigli. Za prolazak u treće pretkolo bi dobili minimalno 1.500 na ovaj koeficijent, ali nam se briše sezona 2012/13 kada smo osvojili 1.250 bodova, tako da bi u suštini osvojili .250fibonacci je napisao/la:Da li može neko od malo bolje upućenijih napisati kako se dobijaju bodovi da bi se povećao koeficijent u Euro takmičenjima. Koliko vidim naš koeficijent je u drugom pretkolu je 4,800 i samo nas pet mjesta dijeli da budemo nosioci. Žalgiris koje je posljednji nosioc ima 5,825 koeficijent. Koliko se sjećam znam na koeficijent utiču i nastupi naši, pobjede i nerješeni mečevi kao i mečevi naših predstavnika.
Europa liga: Zadnji nosioc u drugom pretkolu ima koef. 5,665 i bilo bi šteta da iduće sezone ne budemo nosioci u ovim kolima.
Takođe sam i načuo da se mijenja sistem takmičenja i da će biti malo reorganizacije LP i EL.
Može li neko da nam da malo više info???
Koeficijenti naših predstavnika utiču, ali nisu presudni.
Više informacija imaš na linku ispod,
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coef ... oefficient