Postao/la AlfredNobel » 23 avg 2017, 16:45
Ja jučer kucam na YT "Thomas Brdarić" i pregledam nekoliko videa s ovih priprema kada je Shkendiju vodio. I među tim klipovima je bio jedan gdje on u nekom officu objašnjava igračima taktike, kretnje i te pizde materine u nekom programu. I kasnije tražio da ovdje zalijepim i nisam mogao naći. Znači, pola sata sam ja to tražio, od videa do videa i nikako, čitav YT preorao.
Vidjećemo sve kakav je. Ne znam šta se odužilo ovo ovoliko, totalni amaterizam. On je moderan trener, ima znanje, razumije fudbal, u to nema sumnje. E sada ja sebi postavljam sebi neka pitanja u glavi i mozgam.. On može biti Guardiola za našu ligu, a isto može biti mrtvi flop, nikako nema neka sredina. U našoj ligi je sve kontra. E sad kontam sljedeće.. On ima ekstra iskustvo kao igrač, što znači i dobra je stavka. Ima fino trenersko iskustvo s obzirom na trenerske godine. Ima sigurno znanje i dobro shvatanje modernog fudbala. I onda zaključujem i postavljam sebi pitanje, da li on može preporoditi ovu ekipu i pokazati se kao najbolji trener u ovoj bijednoj ligi? Školovan je, iskustva ima jako dobrog i da li se on može izdići iznad ove jadne, bijedne i užasne lige?
S druge strane, ne ulijeva mi povjerenje to što se nigdje nije zadržao nešto duže, neki korektan period recimo. A pogotovo mi ne ulijeva povjerenje to što je udaljio Shkendiju 13 bodova od Vardara.
Ne znam zaista, lapo-lapo mi je mišljenje za njega ovako na prvu. Ali, za prvi utisak ne postoji druga šansa i želja mi je vidjeti Švabu u našoj ligi. Iskreno mislim, ako on svojim iskustvom, autoritetom, znanjem, disciplinom koja vlada kod Švabe, tim modernim načinom igre ne može unijeti nešto novo u naš fudbal i biti uspješan, onda neka se zapita valja li qurcu.
Zadnja izmjena:
AlfredNobel, dana/u 23 avg 2017, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka