HKK Široki

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

kksiroki
Kontakt:

Re: HKK Široki

Post Postao/la kksiroki » 19 apr 2010, 16:20

neno#4 je napisao/la:
znalac je napisao/la:neno sta je to odluceno????????????ako nije tajna
pa nema skoro nikakve sanse da mason ostane.....nazalost to je realnost......
Naravno da je realnost kad mu se ponude kreću između 25 000 i 30 000 $ na mjesec , mi to možemo samo u SF filmovima platiti .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 19 apr 2010, 23:51

bola kk siroki nek ti fidelis objasni tko ce da to plati :D :D
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2010, 23:57

Bolan Mason ostaje, sta vam je, on je, hmm, sirokobrijesko srce. :D Ajmo svi lijepo samo po cenera unutar grada, opcine i ostaje i dogodine. :lol: Ako nista, znam iz prve ruke da on cak nista protiv ostanka ne bi ni imao s obzirom kako mu je ovdje, al naravno Široki ne moze parirati kudikamo izdasnijim ponudama koje ima.
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 apr 2010, 00:03

ŠB_Fidelis je napisao/la:Bolan Mason ostaje, sta vam je, on je, hmm, sirokobrijesko srce. :D Ajmo svi lijepo samo po cenera unutar grada, opcine i ostaje i dogodine. :lol: Ako nista, znam iz prve ruke da on cak nista protiv ostanka ne bi ni imao s obzirom kako mu je ovdje, al naravno Široki ne moze parirati kudikamo izdasnijim ponudama koje ima.
vjeruj mi niko od amera nema nista protiv da ostane, to ti je uvijek tako, ali cim on "namirise" nesto vecu svotu, pa makar ona bila i malo veca odmah zapali preko.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

homer
Kontakt:

Post Postao/la homer » 20 apr 2010, 00:04

ŠB_Fidelis je napisao/la:Bolan Mason ostaje, sta vam je, on je, hmm, sirokobrijesko srce. :D Ajmo svi lijepo samo po cenera unutar grada, opcine i ostaje i dogodine. :lol: Ako nista, znam iz prve ruke da on cak nista protiv ostanka ne bi ni imao s obzirom kako mu je ovdje, al naravno Široki ne moze parirati kudikamo izdasnijim ponudama koje ima.
svi po cenera pa onda sve to uplatit na siroki protiv bosne i eto dvogodišnjeg ugovora :D :D
ponosna moja je zemlja HERCEGOVINA!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2010, 00:08

neno#4 je napisao/la:
vjeruj mi niko od amera nema nista protiv da ostane, to ti je uvijek tako, ali cim on "namirise" nesto vecu svotu, pa makar ona bila i malo veca odmah zapali preko.....
Znam, to je i logicno, al nas par je nekoliko puta visilo sa Masonom vani i opcenito, vidis kako lik razmislja i sl. Mogao je on i prosle godine, pa nije. Naravno da ce nakon svega traziti veci novac i normalno bi bilo da ode gdje ce moci vise zaraditi za svoju obitelj i za sebe, al kad vidis njegov pristup na terenu i izvan njega, stav prema klubu, gradu, navijacima, jednostavno ti sve bude jasno. Polomi se za pobjedu, krece ka svlacionicama u Capljini, prolazi pored nas, desnu ruku na srce i drzi dres ispred sebe - Chester Mason. ;)
...Život za Široki...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 apr 2010, 00:09

homer je napisao/la:
svi po cenera pa onda sve to uplatit na siroki protiv bosne i eto dvogodišnjeg ugovora :D :D
haha ajmo zarizikati pa staviti jedinicu biti ce veca kvota pa ce onda moci potpisati na dvije godine :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 apr 2010, 08:17

Kakvi su koeficijenti danas (ne igram kladaru pa ne znam ) .
Neno ideš na tekmu ?
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

homer
Kontakt:

Post Postao/la homer » 20 apr 2010, 10:54

Barney Stinson je napisao/la:
homer je napisao/la:
haha ajmo zarizikati pa staviti jedinicu biti ce veca kvota pa ce onda moci potpisati na dvije godine :mrgreen: :mrgreen:
ipak je na nas veca kvota 1.60, 13,00 2.,25!! p.s. ako tko zna link nek stavi da se i u Hrvatskoj može tekma pogledat :)
ponosna moja je zemlja HERCEGOVINA!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 apr 2010, 11:57

kksiroki je napisao/la:Kakvi su koeficijenti danas (ne igram kladaru pa ne znam ) .
Neno ideš na tekmu ?
idem prijatelju idem.....danas je dan kada cemo da vas dobijemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..kvota na siroki 2.25, na bosnu 1,60.....
ma vidjet cemo ova bosna je raspad siroki u ritmu, ja se nadam da ce makar biti 50 ljudi, ako nista da malo ubijemo vrijeme do LP i murinja....

Ostalo je samo ime.....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 apr 2010, 12:02

neno#4 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:Kakvi su koeficijenti danas (ne igram kladaru pa ne znam ) .
Neno ideš na tekmu ?
idem prijatelju idem.....danas je dan kada cemo da vas dobijemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..kvota na siroki 2.25, na bosnu 1,60.....
ma vidjet cemo ova bosna je raspad siroki u ritmu, ja se nadam da ce makar biti 50 ljudi, ako nista da malo ubijemo vrijeme do LP i murinja....
Vrijeme je da nas dobijete s tim da je utakmica u pitanju jer su neki prosvjednici blokirali M17 pa naši ne mogu proći , tu su vam najbolje šanse ako ne doputujemo bit će 20-0 :D :D :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 apr 2010, 12:18

kksiroki je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Neno ideš na tekmu ?
Vrijeme je da nas dobijete s tim da je utakmica u pitanju jer su neki prosvjednici blokirali M17 pa naši ne mogu proći , tu su vam najbolje šanse ako ne doputujemo bit će 20-0 :D :D :D
ma nema veze, bolje je da prodjete, jer odmah bi se vadili na ovo ili ono :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 apr 2010, 12:29

E sad ozbiljno , mislim da smo puno kvalitetniji što je pokazala dosadašnja cijela sezona NLB-a i BH lige , KKB-u je ovo zadnja šansa da izbjegnu poziciju 3 ili 4 jer ako ih danas uzmemo ( što se toplo nadam da hoćemo ) onda dolazi u pitanje i pozicija 3 ( iako nije realno ) ali u stvari jedan k.ur.a.... jesi li 3-4 svejedno nemaš prednost ni u polufinalu ni finalu .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 apr 2010, 12:46

kksiroki je napisao/la:E sad ozbiljno , mislim da smo puno kvalitetniji što je pokazala dosadašnja cijela sezona NLB-a i BH lige , KKB-u je ovo zadnja šansa da izbjegnu poziciju 3 ili 4 jer ako ih danas uzmemo ( što se toplo nadam da hoćemo ) onda dolazi u pitanje i pozicija 3 ( iako nije realno ) ali u stvari jedan k.ur.a.... jesi li 3-4 svejedno nemaš prednost ni u polufinalu ni finalu .
to niko ne spori da ste vi bolji sto jest jest...ali ja se uzdam u dvije stvari da ova nasa bagra mora jednom da se stisne i odigra jedan za drugog, a druga je da siroki mora jednostavno negdje da odigra losu utakmicu...ja se bas nadam da ce to da bude ovdje, jer svi ocekuju lagan trijumf sirokog....znas kako je, siroki je prvak, a sad ostaje ona wild card( o cemu si ti pisao), iako ne budes u finalu mozes da igras nlb, mi ako budemo postojali i slijedece godine bez obzira na uticaj dodika i ostalih, bosna ce da ima prednost, i pored toga sto ima 20 posto dionica, jer ipak drugacije je doci u sarajevo nego npr. u aleksandrovac....svi budu ispraceni aplauzom, nikakvih divljanja ne bude, ja bih samo mogao da zamislim kako bi bilo da cibona, zadar, cedevita dolaze kod dodika dole :( :( :(

Ostalo je samo ime.....

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 apr 2010, 14:49

neno#4 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:E sad ozbiljno , mislim da smo puno kvalitetniji što je pokazala dosadašnja cijela sezona NLB-a i BH lige , KKB-u je ovo zadnja šansa da izbjegnu poziciju 3 ili 4 jer ako ih danas uzmemo ( što se toplo nadam da hoćemo ) onda dolazi u pitanje i pozicija 3 ( iako nije realno ) ali u stvari jedan k.ur.a.... jesi li 3-4 svejedno nemaš prednost ni u polufinalu ni finalu .
to niko ne spori da ste vi bolji sto jest jest...ali ja se uzdam u dvije stvari da ova nasa bagra mora jednom da se stisne i odigra jedan za drugog, a druga je da siroki mora jednostavno negdje da odigra losu utakmicu...ja se bas nadam da ce to da bude ovdje, jer svi ocekuju lagan trijumf sirokog....znas kako je, siroki je prvak, a sad ostaje ona wild card( o cemu si ti pisao), iako ne budes u finalu mozes da igras nlb, mi ako budemo postojali i slijedece godine bez obzira na uticaj dodika i ostalih, bosna ce da ima prednost, i pored toga sto ima 20 posto dionica, jer ipak drugacije je doci u sarajevo nego npr. u aleksandrovac....svi budu ispraceni aplauzom, nikakvih divljanja ne bude, ja bih samo mogao da zamislim kako bi bilo da cibona, zadar, cedevita dolaze kod dodika dole :( :( :(
J... ga, Neno, sad si ga i ti pretjerao. I prije deset godina su hrvatski klubovi dolazili u Aleksandrovac, cak i u evropskim kupovima (npr. Split, kad je Igokeu ubio tricama Ivan Mimica, pa je prezivio, pa onda Zrinjevac, Svjetlost, Sibenik...), pa sjecas li se nekog divljanja. Da ne govorim da pred sezonu redovno imas par hrvatskih klubova koji sa Igokeom igraju pripremne utakmice. Ne znam da li zezas ili si ozbiljan.
Osim toga, tvoja konstatacija da je "drugacije doci u Sarajevo nego u Aleksandrovac" naravno stoji, ko to moze sporiti. Ali vec znate da se u Laktasima gradi dvorana sa 3000 sjedecih mjesta, pa bi se (eventualni) NLB mecevi vjerovatno igrali u njoj. Sad ces ti opet reci da ne stoji poredjenje Laktasi-Sarajevo, i naravno opet ces biti u pravu. Ali hajde povuci paralelu izmedju Laktasa i Sirokog Brijega. Nadam se da se navijaci Sirokog nece ljutiti, ali puno je slicnosti izmedju ta dva mjesta. Opcina Siroki ima oko 30.000 stanovnika, opstina Laktasi oko 40.000. Obe opstine/opcine su medju najrazvijenijim u BiH. Klub iz Sirokog osnovan je 1974. a KK Potkozarje (preteca Igokee) 1972. Najveci uspjesi oba kluba pocinju prije petnaestak godina. Naravno, puno su veci uspjesi Sirokog, i to je jasno. Ali, ulazak Igokee u NLB (mada priznajem da sumnjam u to, eto i to da kazem) bi s neke strane mozda bio i zanimljiv za celnike lige. Znaci, prvi put u NLB-u, nova dvorana, veliki interes publike iz regiona (i u Aleksandrovac na meceve uvijek dolazi masa Banjalucana, a Laktasi su jos i blizi), vjerovatno novi sponzori, itd, itd. Na kraju se postavlja pitanje koliko bi bilo fer da ako Igokea eventualno bude ispred Bosne na tabeli, i jos ih eventualno dobije u polufinalu, Bosna ipak dobije wild card. O tom se da raspravljati.
Jos jednom kazem, nadam se da se Sirokobrijezani nece ljutiti, ali je po meni gore opisano stanje stvari realno. Kao sto je realno da Siroki ove sezone bude sampion drzave, svaka im cast, zasluzili su. I tesko da ce ih neko omesti u tome.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 apr 2010, 14:52

vladedivac je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
J... ga, Neno, sad si ga i ti pretjerao. I prije deset godina su hrvatski klubovi dolazili u Aleksandrovac, cak i u evropskim kupovima (npr. Split, kad je Igokeu ubio tricama Ivan Mimica, pa je prezivio, pa onda Zrinjevac, Svjetlost, Sibenik...), pa sjecas li se nekog divljanja. Da ne govorim da pred sezonu redovno imas par hrvatskih klubova koji sa Igokeom igraju pripremne utakmice. Ne znam da li zezas ili si ozbiljan.
Osim toga, tvoja konstatacija da je "drugacije doci u Sarajevo nego u Aleksandrovac" naravno stoji, ko to moze sporiti. Ali vec znate da se u Laktasima gradi dvorana sa 3000 sjedecih mjesta, pa bi se (eventualni) NLB mecevi vjerovatno igrali u njoj. Sad ces ti opet reci da ne stoji poredjenje Laktasi-Sarajevo, i naravno opet ces biti u pravu. Ali hajde povuci paralelu izmedju Laktasa i Sirokog Brijega. Nadam se da se navijaci Sirokog nece ljutiti, ali puno je slicnosti izmedju ta dva mjesta. Opcina Siroki ima oko 30.000 stanovnika, opstina Laktasi oko 40.000. Obe opstine/opcine su medju najrazvijenijim u BiH. Klub iz Sirokog osnovan je 1974. a KK Potkozarje (preteca Igokee) 1972. Najveci uspjesi oba kluba pocinju prije petnaestak godina. Naravno, puno su veci uspjesi Sirokog, i to je jasno. Ali, ulazak Igokee u NLB (mada priznajem da sumnjam u to, eto i to da kazem) bi s neke strane mozda bio i zanimljiv za celnike lige. Znaci, prvi put u NLB-u, nova dvorana, veliki interes publike iz regiona (i u Aleksandrovac na meceve uvijek dolazi masa Banjalucana, a Laktasi su jos i blizi), vjerovatno novi sponzori, itd, itd. Na kraju se postavlja pitanje koliko bi bilo fer da ako Igokea eventualno bude ispred Bosne na tabeli, i jos ih eventualno dobije u polufinalu, Bosna ipak dobije wild card. O tom se da raspravljati.
Jos jednom kazem, nadam se da se Sirokobrijezani nece ljutiti, ali je po meni gore opisano stanje stvari realno. Kao sto je realno da Siroki ove sezone bude sampion drzave, svaka im cast, zasluzili su. I tesko da ce ih neko omesti u tome.
ja sam samo aludirao na "divljanje" kada su navijaci pljuvali bejlija dole, pa lens morao da objasnjava par stvari :D :D :D ....naravno ako ta dvorana bude u funkciji, onda je to druga prica, ali trebat ce tu jos puno stvari osim dvorane i sam znas ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 apr 2010, 15:14

Ma naravno da znam, sve to stoji. Vidjecemo, moglo bi biti interesantno ove godine.
A sto se tice pljuvaca, okej, jeste to tako bilo, ali ja bih te pljuvace svrstao u kukavice, prije nego u divljake, i mislim da su to izolovani slucajevi, nista previse zlonamjerno. Inace, postoji jedan problem sa prenosima utakmica Igokee, a to je sto do kamere i mikrofona ispod kosa sjedi moj komsija Dragutin, jedan zesci (i izuzetno glasni)komad sirovine, pa se cijelu utakmicu samo on cuje, sa svojim sirokim repertoarom psovki. I onda ispadne da smo svi krkani, seljaci i klade. A vjeruj mi da cak ni Dragutin, sirovina kakva jest, nije uopste los, ali zanese se covjek, maltene kao da mu pola familije igra. Dobro pa jos nije uletio u teren i u transu napravio neki belaj.

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 20 apr 2010, 15:34

zna li neko jesu li stigli naši košarkaši u sarajevo,pošto je bila blokada ceste kod jablanice?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2010, 15:37

mahalac je napisao/la:Ne bi je ti placao ni da ti u dnevnom boravku igraju...to je ta genetika...pardon "kultura".
Eto ti znas. :D Neemoj mi ti i slicni molim te o genetici, odnosno kulturi, prosipas je kroz ovu temu, animozitete i virtualno nepostojece postove o KOSARCI vec duze vrijeme. ;)

Ak naleti tko na dobar stream nek postavi. :)

neno#4 je napisao/la: to niko ne spori da ste vi bolji sto jest jest...ali ja se uzdam u dvije stvari da ova nasa bagra mora jednom da se stisne i odigra jedan za drugog, a druga je da siroki mora jednostavno negdje da odigra losu utakmicu...ja se bas nadam da ce to da bude ovdje, jer svi ocekuju lagan trijumf sirokog....znas kako je, siroki je prvak, a sad ostaje ona wild card( o cemu si ti pisao), iako ne budes u finalu mozes da igras nlb, mi ako budemo postojali i slijedece godine bez obzira na uticaj dodika i ostalih, bosna ce da ima prednost, i pored toga sto ima 20 posto dionica, jer ipak drugacije je doci u sarajevo nego npr. u aleksandrovac.
A s ovim se slazem. Puno previse bi mi bilo toliko puta zaredom dobiti, koliko god dominantniji bili, jednostavno jednom i Bosna mora pruziti pravi otpor, al ipak nadam se pobjedi jer smo kvalitetniji, pa cak i bez Masona. Al vidjet cemo kak to izgleda na terenu. ;)
...Život za Široki...

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 apr 2010, 16:06

Za ove koji kažu da su u Aleksandrovcu divljaci i sl. nema nikakve veze s istinom , bio sam gore 4-5 puta ( i na kupu kad smo Bosnu kresnuli :D :D ) i mogu potvrditi da je to najpristojnija publika na koju sam ja naišao . Nikad me nitko nije poprijeko pogledao a uvijek su znali da sam iz ŠB .

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.