GG3 je napisao/la: ↑21 nov 2021, 09:52
Pozdrav raja…
Jednostavno rečeno: ja sam protiv obaveznih zimskih guma.
Neću dozvoliti da me država patronizira.
Svako treba da bude u mogućnosti da za sebe odluči koje gume želi da ugradi i ne može biti da je neko primoran da montira bilo koju gumu na svoj automobil ako zapravo želi da čeka da se na tržištu pojave bolje gume proizvođača po svom izboru.
Pogledajte samo statistiku nesreća.
Većina zimskih nesreća se dešava sa zimskim gumama!
Konačno se probudite!!!
Uzgred, mnogo ste opasniji na putu sa zimskim gumama i dovodite ljude bez zimskih guma u opasnost, jer oni stvaraju lažni osjećaj sigurnosti.
Imajte na umu: niko sa zimskim gumama nije siguran!
Opet ponavljam.. COVID je pošast koja strašna, ali kakve će pošasti tek da proizvede ova pandemija svi ćemo nayebati.
Btw. Ljudi koji voze bilo sa zimskim ili ljetnim gumama, se i dalje druže, vole, poštuju i ne dotiču se te teme, jer im niko ne puni glavu tom temom.. Dok je trenutno, već i među obiteljima nastala podjela na "vakcinisane" i "nevakcinisane". A tek je početak.. Ovo će dovesti do toga da se napravi raskol u društvu kakav nikad ranije nije viđen. Možeš li zamisliti kakve će to posljedice za društo da donese? I manje podijele u društvu su većinom kroz historiju bile KOBNE.
Da li je to dobro? Da li je taj društveni raskol i podjela na GLOBALNOM nivou vrijedna ovog yebenog virusa? Virusa je bilo i ranije, a tada su političke elite postupile drugačije i pandemije i težih boleščuga su završene.
I opet da napomenem, vakcinisan sam, uskoro primam i treću dozu.