Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la DamirT » 13 jan 2025, 19:33

Vaya je napisao/la:
13 jan 2025, 18:50
https://www.vijeceministara.gov.ba/saop ... gTag=hr-HR

Zakazana hitna sjednica VM za 20.01.
Na dnevnom redu tacka za dodjelu drzavljanstva Castanedi i ovoj novoj Amerikanki za zene...valjda se stigne sve zavrsiti i FIB-om...

Danas je bila inspekcija FIB-e za Jazine - interesuje me sta ce reci na kraju...

https://www.antenazadar.hr/clanak/2025/ ... u-kosarke/

https://www.antenazadar.hr/clanak/2025/01/703362/

Nadam se da im nece dati igraju u ovoj sali, jer djeluje jos uvijek poprilicno neuslovno...jest i ako odu u Kresimir Cosic ludi Zadrani ce napraviti dobru atmosferu...

P.S. Ntilikina se povrijedio....
Trebalo bi se stici sve uraditi. Tako je i za Bazdara bilo. Taj dan dobio drzavljanstvo, sljedeci dan bio u sastavu u reprezentaciji. Valjda je ovo zadnji korak u smislu prepreke da igra za nas :hmmmmm:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 jan 2025, 20:36

Nije zadnji korak, mora i fiba dati konacnu dozvolu, ali ne vjerujem da bi se to previse razvuklo. Veci je upitnik hoce li se ta sjednica VM uopste i odrzati, ako uzmemo u obzir ponasanje Srba koji su dio istog. Inace, pratio sam malo Castanedu i odlican je igrac - taman ono sto nama treba. Mozda i nije neki vanserijski razigravac, ali nama ionako primarno trebaju sigurni poeni.

Ovog vikenda su Sikiras i Penava ponovo bili odlicni u Belgiji odnosno Poljskoj. Halilovic i Alibegovic u medjusobnom okrsaju takodjer bili dosta dobri. Gledao sam utakmicu, ima u Mikiju kuveta jos uvijek (taman da se mijenja s Kamenim), a Amar je igrao bas pametno i zrelo (iako mu je par lopti izaslo iz obruca). Atic odrzava solidnu formu od utakmica protiv Hrvatske, Musa je podigao nivo svoje igre, Kamenjas takodjer, jedino Gegica nema nikako. Navodno ce se za 2-3 dana oglasiti doktori iz Zadra, pa ce se znati nesto vise oko njegovog povratka.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 15 jan 2025, 13:35

Kad puštaju karte u prodaju?
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 17 jan 2025, 00:46

Laza se ponudio savezu da vodi priču oko 3x3 reprezentacije da li ovo znači da momka nažalost više nećemo vidjeti u dresu BiH poslije ovih kvala (naravno da mislim na kosarku ne na 3x3).

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 jan 2025, 02:20

CAZIN je napisao/la:
17 jan 2025, 00:46
Laza se ponudio savezu da vodi priču oko 3x3 reprezentacije da li ovo znači da momka nažalost više nećemo vidjeti u dresu BiH poslije ovih kvala (naravno da mislim na kosarku ne na 3x3).
Je li to ponovo bila neka prica oko toga ili aludiras na ono od prije skoro 2 mjeseca?

Mislim da njemu ubrzo pocinju pripreme u Novom Sadu za 3x3 sezonu, ako vec nisu i pocele. Igra s basketasima iz Srbije za kinesku ekipu. Igrat ce jake turnire po Evropi i svijetu i upitno je koliko ce moci igrati za reprezentaciju. Medjutim, te jace ekipe obicno imaju vise od 4 igraca u rotaciji (nerijetko imaju i po dvije 'garniture' basketasa, kao sto je recimo slucaj s Ubom, kojeg isto Kinezi finansiraju), tako da bi on u takvim okolnostima komotno mogao doci i odraditi 2 utakmice za reprezentaciju, a da ga ovamo zamijeni neki rezervni basketas na jednom turniru.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 17 jan 2025, 09:37

Zvati Nurkica za Kipar i Francusku.
Iskoristit neocekivanu priliku.
Bolje da bude ovdje 7 dana i igra za nas, nego da sjedi na klupi/tribinama i navija za protivnike :) u Phoenixu...

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 17 jan 2025, 16:16

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 jan 2025, 16:16

emir012 je napisao/la:
17 jan 2025, 09:37
Bolje da bude ovdje 7 dana i igra za nas, nego da sjedi na klupi/tribinama i navija za protivnike :) u Phoenixu...
Ne može nijedan igrač koji ima bilo kakav ugovor u NBA igrati za reprezentaciju, čak ni oni na two-way ugovorima u G-Ligi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 17 jan 2025, 16:25

Bassha je napisao/la:
17 jan 2025, 16:16
Čudno da nema Hifija na spisku :wtf:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jan 2025, 16:36

baboedindzeko09 je napisao/la:
emir012 je napisao/la:
17 jan 2025, 09:37
Ne može nijedan igrač koji ima bilo kakav ugovor u NBA igrati za reprezentaciju, čak ni oni na two-way ugovorima u G-Ligi.
Mislim da reprezentacija mora platiti par miliona dolara kao osiguranje za tog igraca u slucaju povrede. A svakako cemo Kipar dobiti i sa Sejficem kao prvim centrom, a u Francuskoj zijaniti s obzirom na njihov sastav.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 jan 2025, 16:38

Ovako na prvu, samo iz Eurolige fale: Francisco, Ntilikina, Hifi, Fall, Jaiteh, Luwawu, Ajinca...

Realno su mogli okupiti osjetno jaci roster, ali i ovako su prejaki. Mokoka, Makoundou, Albicy, pa Noua su visak ovdje.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 17 jan 2025, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jan 2025, 16:40

@Vaya sta kazes na sastav Francuza? :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 17 jan 2025, 16:42

Tanak roster Francuza, sa ovim se itekako da igrati, budui se zajebavali i podvili rep Hrvatima, nije iskljuceno da ih mozemo dobiti. Kao i do sada nama je najbitnije gledati sebe i imperativ postaviti na jacanje naseg rostera.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 17 jan 2025, 16:51

DamirT je napisao/la:
17 jan 2025, 16:36
Mislim da reprezentacija mora platiti par miliona dolara kao osiguranje za tog igraca u slucaju povrede. A svakako cemo Kipar dobiti i sa Sejficem kao prvim centrom, a u Francuskoj zijaniti s obzirom na njihov sastav.
Ne. To je kada igrač ima dogovoren ugovor uoči početka nove sezone a nije još potpisao, a želi da igra EP, SP ili OI. To je bio slučaj sa Schroderom skoro.

Savez da isplati 100 miliona, opet igrač ne može igrati nikakve kvalifikacije ni pod kojim uslovom ako je vezan sa bilo kakvim ugovorom u NBA, taman on bio 10-dnevni.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jan 2025, 17:02

CAZIN je napisao/la:
17 jan 2025, 16:25
Bassha je napisao/la:
Čudno da nema Hifija na spisku :wtf:
Pa i nije bas,ne treba im pored Evana,Maledona ili Okoba.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 17 jan 2025, 17:31

Zavisi dosta od motivacije Francuza, mozda i bitnije nego sama imena jer i ovi imaju kvalitet da dobiju i nas i Hrvate sa ozbiljnim pristupom bez vecih poteskoca. Jbg kako je tako je, sta god bude, mi sebe trebamo gledati i dobiti Kipar pa ako treba i s Francuzima igrati za prolaz pa sta bude.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 17 jan 2025, 17:38

Da li postoji nrka kombinacija da i mi i Hrvati pobjedimo Francuze i njih izbacimo sa EB

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jan 2025, 17:52

baboedindzeko09 je napisao/la:
17 jan 2025, 16:51
DamirT je napisao/la:
17 jan 2025, 16:36
Ne. To je kada igrač ima dogovoren ugovor uoči početka nove sezone a nije još potpisao, a želi da igra EP, SP ili OI. To je bio slučaj sa Schroderom skoro.

Savez da isplati 100 miliona, opet igrač ne može igrati nikakve kvalifikacije ni pod kojim uslovom ako je vezan sa bilo kakvim ugovorom u NBA, taman on bio 10-dnevni.
:thumbup:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 17 jan 2025, 18:32

DamirT je napisao/la:
17 jan 2025, 16:40
Hmm...
Ne zna covjek sta da pomisli...da kaze covjek da je lose - slagao bi...da je moglo jos bolje, da su neke stvari se poklopile - moglo je...

Vanjska linija, nema se sta prigovoriti... Maledon/Strazel/Cordinier/Okobo/Furnier - ovo je top, bolje ne moze... Ja ako bi gdje pravi neku promjenu, radio bih na ovom dvojcu Mokoka/Albicy... Mislim Albicy jos uvijek igra beton u Gran Canariji i u reprezentaciji je 100 godina, ja bih mozda zbog svog licnog cejfa stavio Francisca umjesto njega, jer je Silvijan raznovrsniji igrac ofanzivno, a onda bi bas radi toga umjesto Mokoke ubacio Ntlikinu radi njegove defanzive, jer bi ovaj sigurno mogao trcati u odbrani i za Smithom i Hezonjom, medjutim Ntilikina je opet povrijedjen, pa zato nije na spisku...Ja isto Hifija ne bih stavljao u ovu ekipu, em sto je mlad i ima vremena za njega jos, em sto mi je jos uvijek nedorecen i polu-divlji basketas iz Bronxa...

Eh sad bez obzira na gore navedeno, da su na spisku umjesto Makondua i Noua - Lessort i Yabusele, ja bih sad otisao u kladionicu i uplatio 1000€ na Francusku, medjutim posto nema - suzdrzat cu se jos...

Malo me cudi da nije razmisljao da eventualno u ekipi na niskom krilu ima onog Alexa Butiela iz Basahsehira ili onog mladog Esengea iz Ulma, gledao sam 2 utakmice i dijete pravo dobro igra...Ovo govorim, jer stvarno nisam u toku kako igra Noua u Andori...ali opet pretpostavljam da se uklapa u sistem...

Znaci na 4 Hoard, sto je top, a zamjena Makoundo što je isto sasvim dobro...

Centar Poirer i Sako - to je isto sasvim zadovoljavajuce...mada me cudi da nije u planu imao na primjer Mustafu Falla ili Mo Jaiteha, čisto da ubaci jos dodatnu cvrstinu pod kosem, jer je Sako meni nekako lagan i tanak, iako ima visinu...

Sve u svemu, mislim da je ovo sasvim dobar sastav i ako se gleda ovako na papiru, ova ekipa ne bi trebala da ima problema ni sa Hrvatskom, a Boga mi ni sa nama...

Ovdje se samo postavlja pitanje u kakvoj ekipi ce doci Hrvati, kakvi ce se match-upi napraviti sa strane Francuza za hrvatske glavne kosarkase i sa kakvim ce pristupom doci Francuzi u Hrvatsku.

1. Hoce li HKS, uspjeti animirati nekog ili vise veterana ili uvrijeđenih mladih, da se vrate i odigraju ove 2 utakmice za Hrvatsku i da se probaju iscupati. To prvenstveno mislim od centara na Tomica, Bilana i Zizica...sva 3 igraju jako dobru klupsku kosarku...Ako bi Hrvati povikli nekog od njih dvojice, ja mislim da bi i Francuzi trebali malo podebljati centarsku liniju sa Fallom, Jaiteom ili Lauvergnom. Hrvati ce biti jaci za Tonija Nakica, igra solidno u Breoganu (treba reci Aticu neka ga cajnoslu povrijedi malo na treningu :mrgreen: cisto protiv uroka) i mogu pozvati eventualno Dominika Mavru koji odnedavno igra za Breogan i enigma mi je Goran Filipovic, ne znam sta je sa njim...ovo je ono sto moze potencijalno izgledati drugacije u odnosu na Skenderiju.

2. Match-ups. Samanic je vec postao jedan od jacih igraca u Baskoniji za ovih mjesec dana, vjerujem da ce u ovih narednih mjesec dana jos podici formu, ali s druge strane vjerujem Hoard i Makoundu mogu njega neutralisati. Treba poklopiti Smitha, zato sam navijao da ce se na spisku naci Ntilikina, da ga moze mlatiti, jer osim Mokoka, ova sva vanjska linija Francuske je ofanzivno orijentisana. Ja mislim da Sako moze se izgurati sa Bozicem i ostaje jos Hezonja...Kad bi sve ove ostale gore ponistili, Hezonja i ako 30 pts, nije bitno...

3. I ono najbitnije, sto ce odluciti ovu utakmicu...sa kakvom motivaciom ce doci Francuzi u Zadar, jer realno gledajuci, sa ovim sastavom Francuske u objektivnim okolnostima i trenutnom formom, mi ih mozemo dobiti 1 u 10 utakmica, a Hrvatska 1 u 15 utakmica... Medjutim, ako se Hrvati napale kao mi u Skenderiji, a Francuzima bude svejedno, hoce li formalno zavrsiti posao u Hrvatskoj ili Francuskoj - mi ga mozemo potencijalno popusiti...Zadrani ce se naloziti to je sigurno, igralo se u Jazinama ili Visnjiku, ali opet bi bilo bolje izbjeci Jazine, jer ono je jedna malo veca srednjoskolska sala...kad izvodis out sa stane ili ispod kosa, samo gledas ko ce te hraknut iz publike, jer su su tribine 2 metra od tebe... i ja ne znam, je li to Adis ili ovi nasi iz saveza razmisljaju...ali ja bih Boga mi gledao, da se Adis i strucni stab obave neki razgovor sa Castanedom, da on, ako ikako moze da utice na Fauthouxa, da ga zamoli/skrene paznju ili nesto trece da Francuzi pristupe maksimalno ozbiljno u utakmici u Zadri i da tu zavrse pricu za sebe...

Necu da budem pesimista, jer objektivno vece su sanse na nasoj strani...ostaje da mi odradimo svoj dio posla, u sto uopce ne sumnjam da ce se desiti sa Kiprom i da dovimo da Francuska mlatne ove...

Stvarno bi bilo grehota da propustimo ovaj EB...taman je ova generacija dovoljno dugo zajedno, mnogi su igraci sazreli...kada jos na to dodas Nurkica i Garzu...ubjedjen sam da na nadolazecem EB mozemo napraviti rezultatski iskorak...

Na hajr nam bilo...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jan 2025, 18:44

Vaya je napisao/la:
17 jan 2025, 18:32
DamirT je napisao/la:
17 jan 2025, 16:40
Hmm...
Ne zna covjek sta da pomisli...da kaze covjek da je lose - slagao bi...da je moglo jos bolje, da su neke stvari se poklopile - moglo je...

Vanjska linija, nema se sta prigovoriti... Maledon/Strazel/Cordinier/Okobo/Furnier - ovo je top, bolje ne moze... Ja ako bi gdje pravi neku promjenu, radio bih na ovom dvojcu Mokoka/Albicy... Mislim Albicy jos uvijek igra beton u Gran Canariji i u reprezentaciji je 100 godina, ja bih mozda zbog svog licnog cejfa stavio Francisca umjesto njega, jer je Silvijan raznovrsniji igrac ofanzivno, a onda bi bas radi toga umjesto Mokoke ubacio Ntlikinu radi njegove defanzive, jer bi ovaj sigurno mogao trcati u odbrani i za Smithom i Hezonjom, medjutim Ntilikina je opet povrijedjen, pa zato nije na spisku...Ja isto Hifija ne bih stavljao u ovu ekipu, em sto je mlad i ima vremena za njega jos, em sto mi je jos uvijek nedorecen i polu-divlji basketas iz Bronxa...

Eh sad bez obzira na gore navedeno, da su na spisku umjesto Makondua i Noua - Lessort i Yabusele, ja bih sad otisao u kladionicu i uplatio 1000€ na Francusku, medjutim posto nema - suzdrzat cu se jos...

Malo me cudi da nije razmisljao da eventualno u ekipi na niskom krilu ima onog Alexa Butiela iz Basahsehira ili onog mladog Esengea iz Ulma, gledao sam 2 utakmice i dijete pravo dobro igra...Ovo govorim, jer stvarno nisam u toku kako igra Noua u Andori...ali opet pretpostavljam da se uklapa u sistem...

Znaci na 4 Hoard, sto je top, a zamjena Makoundo što je isto sasvim dobro...

Centar Poirer i Sako - to je isto sasvim zadovoljavajuce...mada me cudi da nije u planu imao na primjer Mustafu Falla ili Mo Jaiteha, čisto da ubaci jos dodatnu cvrstinu pod kosem, jer je Sako meni nekako lagan i tanak, iako ima visinu...

Sve u svemu, mislim da je ovo sasvim dobar sastav i ako se gleda ovako na papiru, ova ekipa ne bi trebala da ima problema ni sa Hrvatskom, a Boga mi ni sa nama...

Ovdje se samo postavlja pitanje u kakvoj ekipi ce doci Hrvati, kakvi ce se match-upi napraviti sa strane Francuza za hrvatske glavne kosarkase i sa kakvim ce pristupom doci Francuzi u Hrvatsku.

1. Hoce li HKS, uspjeti animirati nekog ili vise veterana ili uvrijeđenih mladih, da se vrate i odigraju ove 2 utakmice za Hrvatsku i da se probaju iscupati. To prvenstveno mislim od centara na Tomica, Bilana i Zizica...sva 3 igraju jako dobru klupsku kosarku...Ako bi Hrvati povikli nekog od njih dvojice, ja mislim da bi i Francuzi trebali malo podebljati centarsku liniju sa Fallom, Jaiteom ili Lauvergnom. Hrvati ce biti jaci za Tonija Nakica, igra solidno u Breoganu (treba reci Aticu neka ga cajnoslu povrijedi malo na treningu :mrgreen: cisto protiv uroka) i mogu pozvati eventualno Dominika Mavru koji odnedavno igra za Breogan i enigma mi je Goran Filipovic, ne znam sta je sa njim...ovo je ono sto moze potencijalno izgledati drugacije u odnosu na Skenderiju.

2. Match-ups. Samanic je vec postao jedan od jacih igraca u Baskoniji za ovih mjesec dana, vjerujem da ce u ovih narednih mjesec dana jos podici formu, ali s druge strane vjerujem Hoard i Makoundu mogu njega neutralisati. Treba poklopiti Smitha, zato sam navijao da ce se na spisku naci Ntilikina, da ga moze mlatiti, jer osim Mokoka, ova sva vanjska linija Francuske je ofanzivno orijentisana. Ja mislim da Sako moze se izgurati sa Bozicem i ostaje jos Hezonja...Kad bi sve ove ostale gore ponistili, Hezonja i ako 30 pts, nije bitno...

3. I ono najbitnije, sto ce odluciti ovu utakmicu...sa kakvom motivaciom ce doci Francuzi u Zadar, jer realno gledajuci, sa ovim sastavom Francuske u objektivnim okolnostima i trenutnom formom, mi ih mozemo dobiti 1 u 10 utakmica, a Hrvatska 1 u 15 utakmica... Medjutim, ako se Hrvati napale kao mi u Skenderiji, a Francuzima bude svejedno, hoce li formalno zavrsiti posao u Hrvatskoj ili Francuskoj - mi ga mozemo potencijalno popusiti...Zadrani ce se naloziti to je sigurno, igralo se u Jazinama ili Visnjiku, ali opet bi bilo bolje izbjeci Jazine, jer ono je jedna malo veca srednjoskolska sala...kad izvodis out sa stane ili ispod kosa, samo gledas ko ce te hraknut iz publike, jer su su tribine 2 metra od tebe... i ja ne znam, je li to Adis ili ovi nasi iz saveza razmisljaju...ali ja bih Boga mi gledao, da se Adis i strucni stab obave neki razgovor sa Castanedom, da on, ako ikako moze da utice na Fauthouxa, da ga zamoli/skrene paznju ili nesto trece da Francuzi pristupe maksimalno ozbiljno u utakmici u Zadri i da tu zavrse pricu za sebe...

Necu da budem pesimista, jer objektivno vece su sanse na nasoj strani...ostaje da mi odradimo svoj dio posla, u sto uopce ne sumnjam da ce se desiti sa Kiprom i da dovimo da Francuska mlatne ove...

Stvarno bi bilo grehota da propustimo ovaj EB...taman je ova generacija dovoljno dugo zajedno, mnogi su igraci sazreli...kada jos na to dodas Nurkica i Garzu...ubjedjen sam da na nadolazecem EB mozemo napraviti rezultatski iskorak...

Na hajr nam bilo...
Zizic je odavno odustao od reprezentacije, ovu drugu dvojicu su zvali i protiv nas, ali su odbili poziv jer su se oprostili. Tako sam procitao na hrvatskom forumu.

Nekako sam misljenja ako nisu pristali protiv nas da dodju, gdje su mogli rijesiti prolaz na EB, ne vjerujem da ce ni protiv Francuza.

Kako vrijeme prolazi, sve vise me strah te utakmice, jer Francuzi i sa porazom u Hr, nas lagano mogu rijesiti u Francuskoj. Da ne govorim da bi mozda mogle i sudije da ih poguraju ako bude gutavo, jer sa ta 2 poraza mogu ostati bez prvenstva. Citao sam sa koliko razlike ako izgube te 2 utakmice, ispadaju, ali sam zaboravio :mrgreen:

slika

Imaju i ova tri igraca, ne znam jesu li na rezervnom spisku. Kad sam preveo pisalo mi igraci za treninge, sparing partneri tako nesto.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.