FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zagor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zagor » 05 avg 2009, 13:47

Jbt nisam znao da ovoliko Europske utakmice utiču na navijače drugih timova.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 05 avg 2009, 13:55

šteta što nema prenosa na tv-u!...iako ne navijam za sarajevo volim gledat kad neko predstavlja nasu zemlju na pravi nacin isto kao i siroki,slaviju.....a ove godine sarajevo to radi na jedan dobar nacin!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 14:01

naježim se kad gledam ove klipove....grrrmimoooo

p.s. sretan 5. rođendan FKSinfo i da budete još bolji
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 14:13

Uz fantastične navijače možemo preskočiti Helsingborg

Ako želimo proći dalje moramo poentirati. Uostalom, mi tražimo rezultat, a to podrazumijeva i rizik. Mislim da ne bi bilo pametno da se potpuno otvorimo. Pokušaćemo nametnuti igru karatkih pasova, gdje bi se stvorio višak. Zahtijevaću da lopta ide što brže, a ako se to ispoštuje, siguran sam da će doći i šanse.

Tim sa Koševa u četvrtak igra uzvratnu utakmicu Evropske lige protiv švedskog Helsingborga. Prvi dvoboj završen je porazom od 2-1, rezultatom koji daje nadu da se može eliminisati protivnik. Sarajevo želi ponuditi najbolje što može u ovom trenutku. Strateg bordo tima svjestan je kvaliteta suparnika, ali i motiva svojih izabranika u sudaru sa švedskom ekipom. Za naš portal Mehmed Janjoš, trener bordo tima, predviđa scenarij raspleta, govori o taktici, navijačima, formi igrača...

Kako su igrači podnijeli neriješen ishod u okršaju sa Slobodom?

Zaista je bilo teško nakon meča. Tuzlake smo nadigrali u svim segmentima igre, ali rezultat od 1-1 nije zadovoljio naše ambicije. No, i pored svega ja sam prezadovoljan prezentiranom igrom i zalaganjem igrača. Bilo je suđeno da ne pobijedimo, jednostavno nismo imali sreće. Žao mi je što smo osvojili samo bod, kako zbog sjajne igre, tako i zbog igrača i navijača. Dugo sam igrao na Koševu, ali nikada do sudara sa Slobodom nisam doživio da poslije remija cijeli stadion aplaudira. Ipak, sada je to sve iza nas, okrećemo se Helsingborgu. U susret ulazimo sa maksimalnim optimizmom.

Kakva su predviđanja prvog šefa bordo struke?

Očekujem tešku utakmicu. Naš protivnik je u posljednjem prvenstvenom kolu osvojio sva tri boda u gostima i izbio na lidersku poziciju. Važno je napomenuti da su odmarali nekoliko nogometaša, a to pokazuje koliko ozbiljno pristupaju duelu sa Sarajevom. Igraju bolje nego prošle godine, a naročito su opasni na gostovanjima. Zaslužuju respekt. No, i pored svega vjerujem da možemo proći.

Na čemu temeljite optimizam?

Napravili smo pomak u igri. Protiv Spartaka smo obje utakmice odigrali u visokom ritmu, a isto se odnosi na dvoboj sa Slobodom. Igramo sve bolje. Forma ide uzlaznom putanjom.

Kako ste vidjeli prvi dvoboj sa Helsingborgom?

Naš protivnik igru je bazirao isključivo na prekide. To je njihovo najjače oružje. Recimo kod slobodnih udaraca ili kornera četiri igrača dođu u peterac i dekoncentrišu Alaima i onemogućavaju mu intervencije. Na taj način dobili su i jedanaesterac. Siguran sam da će to prezentirati i na najvećem bh. stadionu. Imaju brz kontranapad, ali u prekidima su najopasniji. Trebamo biti oprezni.

Da li je gol iz Švedske veliki kapital?

Svakako, ali mi imamo minus od jednog gola i nastojaćemo ga anulirati što prije. U našoj svlačionici svi vjeruju u trijumf koji neće doći bez velikog zalaganja.

Hoće li Sarajevo igrati oprezno?

Apsolutno. No, ako želimo proći dalje, moramo poentirati. Uostalom mi tražimo rezultat, a to podrazumijeva i rizik. Mislim da ne bi bilo pametno da se potpuno otvorimo. Pokušaćemo nametnuti igru kratkih pasova, gdje bi se stvorio višak. Zahtijevaću da lopta ide što brže, a ako se to ispoštuje siguran sam da će doći i šanse. Otprilike nastupaćemo kao i protiv Spartaka iz Trnave u prvoj utakmici.

Očigledno je da stoperi tima sa Koševa, Torlak i Maksumić, imaju velikih problema u situacijama kada se odbrana pomakne naprijed, a kontra sebe imaju brze napadače?

Slažem se. To se najbolje oslikalo u zadnjem dvoboju sa Slobodom. Učinićemo sve da se slične situacije ne ponove. Često na treninzima vježbamo fazu odbrane.

U uzvratu pravo nastupa zbog crvenog kartona iz Švedske nema Emir Janjoš. Koliko će nedostajati i ko će ga zamijeniti?

Hendikep je veliki. Donosio je prevagu na sredini terena. Igra dosta agresivno i zbog toga je dobio crveni karton. Zbog njega nećemo mijenjati globanu taktiku, model ostaje isti. Njegovu poziciju trebao bi zauzeti Džakmić, dok bi na Muhamedovo mjesto trebao uskočiti Hamzagić.

Da li će Jahović biti u kombinaciji?

Pitanje i nije baš jednostavno. U najboljoj soluciji odigraće posljednjih pola sata. Da su nam zdravi Škoro i Jahović to bi bila posve drugačija situacija, no šta se može.

Očekujete li veliku podršku sa tribina?

Očekujem. Mi imamo fantastične navijače. Uvijek naprave nevjerovatan štimung na tribinama, a uz njihovu pomoć možemo preskočiti Helsingborg. Bodre nas svih 90 minuta bez prestanka, što pokazuje koliko vole klub i žele mu pomoći. Daju motiv igračima u bordo majicama. Kada ih čujem na klupi i ja bih najradije potrčao. Zahvalan sam im na svemu što su do sada uradili za nas.

HORDE BORDE TEEEE SRCEM IGRAJTEEEE
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 14:40

Danas FKSinfo.com slavi svoj pet rođendan. Povodom toga pripremljena su mnoga iznenađenja za sve naše posjetioce, u vidu nekoliko novih projekata, kao što su WebTV, WebShop, te velika akcija koja počinje za par dana, a u kojoj FKSinfo.com bira 11 veličanstvenih, najbolji tim Sarajeva svih vremena.

Za više informacija posjetite http://www.fksinfo.com

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 05 avg 2009, 15:50

Gerrard je napisao/la:Za utakmicu Sarajevo - Helsinborg , u prodaju ce biti pusteno 21 hiljada ulaznica ;)

U avazu je doslo do greske ,a ovo je potvredjeno u upravi kluba !

Prepao sam se bio kad sam procitao da je pusteno 13 hiljada.Nadam se da je pusteno 21 hiljada ulaznica ali ipak i to je malo za evropsku utakmicu. Ma sve u svemu svi na kosevo pa ako treba nek nas dode 35 hiljada stadion bi bio pun. evo da i ja prognoziram mada je to nezahvalno ali ako budemo borbeni kao u prethodnim tekmama ocekujum pobjedu od 2 gola razlike. ali ipak dosta je i 1-0

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 05 avg 2009, 16:22

Mirza_Hordas je napisao/la:Uz fantastične navijače možemo preskočiti Helsingborg

Ako želimo proći dalje moramo poentirati. Uostalom, mi tražimo rezultat, a to podrazumijeva i rizik. Mislim da ne bi bilo pametno da se potpuno otvorimo. Pokušaćemo nametnuti igru karatkih pasova, gdje bi se stvorio višak. Zahtijevaću da lopta ide što brže, a ako se to ispoštuje, siguran sam da će doći i šanse.

HORDE BORDE TEEEE SRCEM IGRAJTEEEE
Samo da sudija nas ne za... mi bismo razbili helsingborg u to sam siguran sad sve zavisi kakav ce kriterij sudija. Samo nek buide posteno suđenje jer preko glave mi je sudijskih namjernih pogresaka na nasu stetu. VAljda ce Jahović spreman biti, jos da nam je Skoro al boze moj ocekujem ga u grupnoj fazi euro lige. U NOVI BOJ DO POBJEDE. 8-) :lol: 8-) :lol:

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 05 avg 2009, 16:26

Moje vidjenje stvari je tako da se nadam i prizeljkujem pobjedi,bilo kakvoj a prvenstveno prolaznoj.Moramo biti svjesni da ce biti tesko i da moramo pametnom i borbenom igrom doci do zeljenog cilja.A sto se karata tice ja sam odmah pretpostavio da je neka graska po srijedi u pomenutih 13 000 karata.Sutra raja svi na kosevo i nek znaju oni na terenu da cemo mi na tribinama ostaviti i srce i grla i dlanove.SAMO ZA NASU LJUBAV NAJVECU.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 16:28

nadam se da nam se neće odbiti od glavu ova euforija od europskih tekmi i prvenstva jer sada svi očekujemo uspjehe bordo tima sa ovom ekipom a ona to sigurno može

p.s. evo dobra vijest pročitao je sa foruma fksinfo: Nema Larssona, opet im nece igrati Marcuz Lantz sto je poslije Larssona najvazniji u ekipi. Nece biti Skulafsona koji je zabio drugi gol za HBG u prvoj utakmici. Jönsson isto mozda nece igrati, i nece Landgren igrati zbog povrijede, on je inace ove zadnje utakmice mjenjo Lantza.

TokiVoki

Post Postao/la TokiVoki » 05 avg 2009, 16:30

Mirza_Hordas je napisao/la:nadam se da nam se neće odbiti od glavu ova euforija od europskih tekmi i prvenstva jer sada svi očekujemo uspjehe bordo tima sa ovom ekipom a ona to sigurno može

p.s. evo dobra vijest pročitao je sa foruma fksinfo: Nema Larssona, opet im nece igrati Marcuz Lantz sto je poslije Larssona najvazniji u ekipi. Nece biti Skulafsona koji je zabio drugi gol za HBG u prvoj utakmici. Jönsson isto mozda nece igrati, i nece Landgren igrati zbog povrijede, on je inace ove zadnje utakmice mjenjo Lantza.
Pa ko ce im igrati? :lol:

Dosta 1:0 8-)

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 16:34

TokiVoki je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:nadam se da nam se neće odbiti od glavu ova euforija od europskih tekmi i prvenstva jer sada svi očekujemo uspjehe bordo tima sa ovom ekipom a ona to sigurno može

možda će juniori zaigrati :D :D

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 05 avg 2009, 16:38

Mirza_Hordas je napisao/la:
TokiVoki je napisao/la:

možda će juniori zaigrati :D :D

ma ko god im zaigro netrebamo se opustati. trebamo igrati kao i prethodne tekme. SVI U NAPAD I KAD ZABIJEMO 2-3 GOLA SVI U ODBRANU. salim se treba biti skoncentrisan svih 90 minuta. i opet napominjem strah me sudije i kriterija.

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 05 avg 2009, 17:44

http://www.myp2p.eu/competition.php?&com...,4,5,6&p=3

Najavili prijenos.Sad kako je to izvodljivo ne znam.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 avg 2009, 17:54

Butmiran je napisao/la:http://www.myp2p.eu/competition.php?&com...,4,5,6&p=3

Zanimljivo...ali tesko moguce...ne znam koja tv bi uopste mogla raditi ovaj mec

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 avg 2009, 18:14

adnan24 je napisao/la:

Zanimljivo...ali tesko moguce...ne znam koja tv bi uopste mogla raditi ovaj mec

To sam i ja vidio malopre na tom sajtu.Sad ili oni misle da ce neka nasa tv prenositi ili mozda Svedjani dolaze da rade prenos.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 19:45

ma **** prijenos, na glavu su mi se popeli sa tim prijenosom....

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 05 avg 2009, 19:52

Mirza_Hordas je napisao/la:

ma **** prijenos, na glavu su mi se popeli sa tim prijenosom....
I meni su.SVI NA KOSEVOOOOOO

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 05 avg 2009, 19:59

Jos 24 sata do tekma. Akobogda sutra u ovo vrijeme slavimo

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 21:04

Svi koji žele kupiti kartu za utakmicu trećeg pretkola Evropske lige između FK Sarajevo i IF Helsingborg koja počinje u 20:15, mogu to uraditi od danas po cijenama Zapad 10KM, Istok 10KM i Sjever 5KM. Za ovu utakmicu je u prodaju pušteno 21.000 ulaznica, a TV prijenosa neće biti jer dogovor između FK Sarajevo i BHT1 nije postignut. Šta reći osim da Vas sve pozivamo da sutra u što većem broju dođete i da zajedno proslavimo pobjedu, koju su igrači obećali, i prolazak u narednu fazu evropskog takmičenja, što bi značio historijski uspjeh našeg kluba. Svi na stadion Asim Ferhatović - Hase, podržimo naš jedini tim!

eto da ne bude pitanja koliko je u prodaju pušteno karata i hoćel biti tv prijenos

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 05 avg 2009, 21:29

KOBNI NASRTAJ NA ALAIMA Larsson je na tekmi protiv sarajeva naletio koljenom na alaima pogodivsi ga u glavu. I tako je covjek zavrsio karijeru. Tako mu sudeno. Pamtice on sarajevo dok je ziv. Evo BiH na bht-u.Idemo po pobjedu.A SUTRA SVI NA KOSEVOOO.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Haksss, JavierBosnia, perodeformero i 77 gostiju.