"Imamo para ne more ih krava pojest"FrancescoTotti je napisao/la:@ajze dok pise sa tuzlacima![]()
![]()
Probisvjet je napisao/la: Slazem se da ima uticaja negativno vaspitanje igraca od Sablje. Pa samim istupom ih navodi na zlo. Pogini. udari, glavom u glavu, zemljoradnicka zadruga....jbg. popucali igraci od takve taktike.
I pored svega gajim simpatije prema Sablji.
Jedini argument, koji je ustvari preuzeta izjava najboljeg bosnjackog intelektualca i najpametnijeg bosanskog sina, doduse propalog kosarkasa Dine Konakovica kuknjava Klasicna medijska i politicka omca oko gradjana Sarajeva, a ja sam vam dao dovoljno argumenata da je probijete i da pocnu ostali cijeniti taj gradpasica je napisao/la: Premijer KS kaže da je jedan od problema činjenica da svi gledaju šta se raspoređuje od prihoda, ali d aniko ne gleda koliko ko doprinosi, odnosno zarađuje.
“Mi smo uradili jednu studiju u kojoj se pokazalo da Sarajevo u četiri godine uplati tri milijarde KM više prihoda nego cijeli entitet RS. Uradili smo kalkulacije kada isključimo neka velika preduzeća u Vlasništvu FBiH kao što je Elektroprivreda BiH i BH Telecom i opet je ogromna razlika u uplati prihoda. Samo u 2015. mi smo uplatili oko 2,5 milijarde KM, a nama u KS se vrati 360 miliona KM, a općinama se vrati još nekih 50 do 60 miliona KM. Dakle, mi uplatimo 2,5 milijardi KM a vrati nam se maksimalno 450 miliona KM”, pojašnjava Konaković.
Kako se osjecas nakon spoznaje da na nasoj grbaci zivite?
Lupa ko Maksim po diviziji, nista ovo nije argumentovano (mora da je tako JA reko)Sloki je napisao/la:MortemHz je napisao/la:
Znas li koliko placa Sarajevo a koliko Tuzla, drzavu?Mi danas drug zivimo od kredita MMF-a. MMF placa drzavu, tako sto financira ogroman administrativni aparat pa se od poreza ljudi koji su zaposleni u administracije racunaju prihodi, a ta administracija je u glavnom gradu.Sloki je napisao/la:
To je "studija" koji je podastrao Muhamed Kozarda preko Dine Konakovica i koji je ilegalan pa krenimo:
Godisnjak stranica 391 i 392 http://www.fzs.ba/SG2015.pdf
U TK zaposlenih 81.588 neto place 739KM x 12 mjeseci = 723.522.384KM dakle oko 720 miliona
U ZDK zaposlenih 69.668 neto place 725KM x 12 mjeseci = 606.111.600 KM dakle oko 600 miliona
U KS zaposenih 125.184 neto place 1.036KM x 12 mjeseci = 1.556.287.488 dakle preko milijardu i po.
Vrlo rado zaposlite kod nas administraciju koja zaradjuje godisnje milijardu i pol, pa cemo i mi uplacivati porez.
Ili[ (drzavna firma ti je i EP, gdje Tuzlanski kanton izveze 0 km struje, a koliko proizvede?)
ili da agencija za vodno podrucje rijeke save NE BUDE u ebenoj ulici Hamdije Cemerlica bb.
Sve vodne naknade 4.4 miliona ide na troskove rade agencije zaposlene u Sarajevu i znas koliko ima takvih agencija?
Recimo drzavna agencija za zdravlje bilja u Radicevoj ulici a da zakon o javnog dugu i zaduzivanjima uopce ne spominjem
Federalna vlada digne kredit potrosi ga u Sarajevu i Mostaru a onda kad se dug vraca odbije se iz zajednicke kasice pa se onda tek rasporedjuje i tako da TK vraca najvise duga koji se uopce na nasoj teritoriji ne pravi!
I btw, u tuzli se uplati preko 60% svog poreza uplacenog u TK a vraca se u Tuzlu 25%. Da li bi ti smatrao da je posteno da mi dobijamo vise samo radi toga samo zato sto su kod nas firme registrovane? Inace dijelimo sa cijelim kantonom proporcionalno.
Tuzla izveze 0 km struje, a Sarajevo izveze preko 300 miliona km jer je EP drzavna firma, iako Sarajevo proizvede 0 km dok Tuzla proizvede vise 50% struje za Federaciju BiH. Sve banke su registrovane u Sarajevu, a ima itekako ljudi sa svih kantona koje imaju racune u njima.
ajde da drzavne firme i banke placaju porez zasnovano na tome gdje su napravile profit
a ne gdje su registrovane, tj u glavnom gradu
Nije sve onako kako ti se cini na prvu
Koliko ti je godina, iskreno?MuhamedTM je napisao/la:Yebo te frenki **** te cif.ut edo sigurno su isti ko I pe.der.cina ti dedo.
Sloki kao (smoki) odrsto na (koki)
ko bi vjerovao da je muflon (ovolki)
Sloki stalno cmizdri I (koku) smrka
nema jadnik trebe pa ko konj drka.
zlostavljan je bio kao malo djete jer mu je dedo p.ed.er iz 45te.
Nisam ko Alpasino ali eto ti @smoki ili stapic bobi na losoj si robi.
Dovoljno da ne dolazim na temu pl prepucavanja I placem kako me treba ostavila za rodjendan a ja napustio sve jarane zbog njeDoeTz je napisao/la:Koliko ti je godina, iskreno?MuhamedTM je napisao/la:Yebo te frenki **** te cif.ut edo sigurno su isti ko I pe.der.cina ti dedo.
Odgovori na pitanjeMuhamedTM je napisao/la:Dovoljno da ne dolazim na temu pl prepucavanja I placem kako me treba ostavila za rodjendan a ja napustio sve jarane zbog njeDoeTz je napisao/la:Koliko ti je godina, iskreno?MuhamedTM je napisao/la:Yebo te frenki **** te cif.ut edo sigurno su isti ko I pe.der.cina ti dedo.
16 god za 17 dana punim 18tu.DoeTz je napisao/la:Odgovori na pitanjeMuhamedTM je napisao/la:Dovoljno da ne dolazim na temu pl prepucavanja I placem kako me treba ostavila za rodjendan a ja napustio sve jarane zbog nje
nije u redu da ih izbace iz evropskih takmičenja, to je preoštroZa sada je poznato da su Kjosevski i Blagojević zbog težine prekršaja automatski suspendovani i da neće igrati u narednoj utakmici protiv Rudara, što ne znači da će preskočiti samo pomenuti susret, odnosno kazna će po svemu sudeći biti žešća, a sve će biti poznato nakon naredne sjednice Disciplinske komisije. S druge strane iz Disciplinske komisije o eventualnim kaznama za Lendrića (bacanje baklje nazad u publiku), Beganovića (bacanje stolice prema publici) i Bogičevića (pokušaj udaranja zaštitara) očitovati u idućoj sedmici nakon što izajve daju sva petorica igrača protiv kojih je pokrenuta istraga.
Uz razliku sto su horde trazile belaj,a fukare ne.arelinho je napisao/la:Primjetio sam da se Fukare zale na represiju od strane policije kada su se vracali iz Travnika, a nedavno su smijali kada je njihova policija udarala Horde Zla. Sve se vrati na kraju.![]()
Sta ovaj porediarelinho je napisao/la:Primjetio sam da se Fukare zale na represiju od strane policije kada su se vracali iz Travnika, a nedavno su smijali kada je njihova policija udarala Horde Zla. Sve se vrati na kraju.![]()
kakav si ti delegatarelinho je napisao/la:Primjetio sam da se Fukare zale na represiju od strane policije kada su se vracali iz Travnika, a nedavno su smijali kada je njihova policija udarala Horde Zla. Sve se vrati na kraju.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.