FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Qwerty90
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 25 maj 2017, 21:09

Pojedinci su nebitni, KOLEKTIV i SISTEM u igri su ono što NEMAMO, a u normalnim klubovima za to ne odgovara ni Dino Pekić, ni Fata, već TRENER.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 25 maj 2017, 21:18

Zenzo je napisao/la:Sta je sad odjednom razlog za lose rezultate sto nije igrao Sandi umjesto Zakarica ?

Sad me jos ubjedi da je Sandi cijelu zimsku pauzu vjezbao ali da ga je Slavko otjerao tek tako.
Ja tebe ništa ne ubjeđujem nemoj ni ti mene, DEMANTUJ , DEMANTUJ

PS Ja sam jedan od prvih koji se obradovao dolasku Petrovića, postoje postovi gdje sam predvidio dan poslije njegovog imenovanja da ćemo na kraju biti drugi. Međutim kad nešto ne ide onda ne ide. Ovo što se nama desilo pod komandom Slavka Petrovića, u normalnim zemljama se naziva fijasko ili krah i za ovakav fijasko neko MORA preuzti odgovornost. Čak sam ubjeđen da odgovornost nije Slavku nego je u pitanju ne postojanje ispravnog sistema rukovođenja sportskim djelom kluba. Ponavljam, neko mora preuzeti odgovornost, jer dok se mi qrcimo da smo najorganizovaniji drugi nam pred nosom nose tofeje :kafa:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2017, 21:24

Slavko rece da se Krizman penzionisao od fudbala,a on zabio vise golova od Crnova i Zakarica zajedno u jacoj ligi.[emoji57]

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

ludilomozga
Kontakt:

Post Postao/la ludilomozga » 25 maj 2017, 21:24

Pa šta predlažeš? Da Slavko dobije nogu, a Evropa je za mjesec dana?

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 25 maj 2017, 21:32

Zenzo je napisao/la:Ovdje ima par likova kao zapete puske cekaju zadnju utakmicu i onda par dana kasnije da se sazna sudbina Slavka tj. dobija li otkaz.

Imam losu vijest za vas bartu vam je poprimo vlagu necete moci pucat.

P.S. Pojedini mediji tvrde da su Subic i Vukotic nasi.
Gostovanje u Mostar će za Subića biti posljednji susret u “crveno-crnom” dresu jer mu ističe jednogodišnja posudba iz Partizana. Postoji mogućnost da će Subić u Partizanu provesti samo nekoliko sedmica, te ponovo se vratiti u BiH, ali ovaj put u redove sarajevskog Željezničara. Ove sezone je Subić postigao četiri pogotka i zabilježio pet asistencija. :kafa:

Slavko podnesi ostavku povedi Cenan sa sobom , Na osnovu čega treba da ostane Slavko !? Zbog prokockane titule ? Zbog piqkaste igre ? Zbog tog što nije promovisao nijednog juniora ? Zbog tog što mu se igra svodi samo nabij na Miru kao i prethodna dva stručnjaka ? Zbog specijalne fizičke spreme o kojoj je vazio pola godine, na kraju FKŽ spreman kao i ekipe koje nemaju spešl trenera za kondiciju kakvim se on predstavljao ? Zbog tog što nema nikakvog napretka u igri i nakon dovedenih ciljanih akvizicija ? Zbog tog što izgledamo kao dom penzionera ? Zbog tog što je stručnjak za defanzivu a nama svaki iole prekid gol ?
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 maj 2017, 21:38

Kosoriću vrati se!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2017, 21:39

Kerla nam je dokazio da smo se previse ogrijesili o Kosoricu.[emoji38]

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 25 maj 2017, 21:43

ludilomozga je napisao/la:Pa šta predlažeš? Da Slavko dobije nogu, a Evropa je za mjesec dana?
Ne znam kome postavljaš pitanje ali odgovor je jednostavan da ne može biti jednostavniji. Da ih Miske sve okupi na sastanak i naredi poništavanje svih ljudi u hijerarhiji ovog ključnog djela kluba, tj sportskog, svih bez izuzetka. Ne otpustiti ni jednog igrača dok ne postavi kompletan novi sportski dio rukovodsva i ne izabere vođu projekta "vraćanje trofeja na Grbavicu" E sad koga će postaviti ne interesuje me, ali mora napraviti rez kakav nije viđen iza rata. To što euro utakmice dolaze brzo ne smije biti opravdanje za zadržavanje javašluka u struci jer ne igramo mi samo još jednu godinu, mi ćemo nastaviti i nakon Evrope bez obzira koliko se dugo ove godine zadržali u takmičenju. Valja nama probati vratiti primat u domaćem fudbalu, Zrinski nam opasno postavlja zadaće u zadnje 4 godine. Prioritet svih prioriteta je vratiti primat u domaćem fudbalu i vratiti se našoj prepoznatljivoj igri, mi sad nemamo ni jedno ni drugo.
Imamo li mi ljude da ovo izvedemo ? Imamo, i to tvrdim najbolje u državi, samo treba ego spustiti na razinu poznavanja fudbala, znači drastično ga spustiti. :salut:

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 25 maj 2017, 21:48

SaboBabo je napisao/la:
Sandokan87 je napisao/la:
Blueboy1 je napisao/la:Ljudi bavimo se špekulacijama oko trenera i igrača a sezona nije još završila. Ima se odigrati utakmica protiv Radnika za koju je priprema nikakva. Zamislite da Zrinjski kiksa protiv Slobode, a mi ne dobijemo Radnik, to bi tek bila tragedija. Što se tiče trenera, ja imam informaciju da je Petrović bivši, a sa njim ide i Ćenan. Ko će biti novi trener ne zna se, ali nije sad ni bitno, jer bit će vremena za to. Dosta igrača će otići, bit će dosta i dolazaka.

Bio sam jedan od prvih, možda i prvi, koji je pisao da će Petrović biti trener, ali također sam izrazio sumnju u to da li je on za veliki klub kakav je Željo. Ono što mu ja zamjeram je ziheraška igra, jednolična, sa napadima preko Mire i centaršutevima na Lendrića. Kad ganjamo rezultat ulazi Nikolić, a Lendrić ide na krilo, greška koju su pravili i njegovi prethodnici, a Petrović kaže kako zna sve mane i vrline svakog igrača u ovoj ligi, pa mi nije jasno kako ovo nije vidio. Igra sa dva napadača za njega ne postoji, jednostavno takva formacija je za njega špansko selo. Dosta ovih igrača koji su sada tu su osvajali titule u više navrata, to su šampioni, istina neki su stariji i izgubili su na kvalitetu, brzini, ali za gubitak m**a krivim Petrovića.

Nama treba trener koji će vratiti identitet Želji, koji se nikad nigdje nije branio kao što se sad dešava po nekakvoj Krupi, Bijeljini itd. Ko će biti taj trener imenom i prezimenom manje je bitno.

Sad je najbitnije skupiti se, odigrati i pobijediti ovu zadnju utakmicu, uraditi ono što je u ovom momentu do nas, a za sta će to biti dovoljno vidjet ćemo.
Ako je Petrović bivsi onda nam je i uprava na celu s Misketom totalno amaterska i ne znaju svoj posao. Da dignu kule i gradove, tribine nad tribinama smijeniti covjeka koji je ispunio sto se od.njega ocekivalo je totalni apsurd i neznanje onih sto vode klub. Sramota je uopste pricati o Slavki Petrovixu a kamoli njegovoi smjeni. Ja ne vidim adekvatnu zamjenu za tog covjeka a ne vidim.je ni u liku Amara Osima. Amaru svaka cast al neka ga jos na godisnjem odmooru kojeg je uzeo upravo dok je bio u Zelji!
Pa on bas nije ispunio sta se od njega ocekivala o cemu ti pircas, jedino sto je ispunio je kako ce mu igraci smrsati...hahahahah veze on sa zivotom nema.
Kad je Slavko dosao mi smo kasnili za Zrinjskim 11 bodova, a isto tako smo bili udaljeni od pozicije koja osigurava evropska takmicenja. Da pratis zelju znao bi da je cilj koji je bio postavljen pred slavku bio upravo pozicija koja vodi u evropu, to sto se slavko sa ekipom umjesao u borbu za trofej je bonus. Ja zivotom garantujem da bi slavko uzeo titulu slijedece sezone ako mu ostave 75% sadasnjeg sastava, i ako dovedu neka pojacanja koja ce pokriti pozcije igraca koji ce otici.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

ludilomozga
Kontakt:

Post Postao/la ludilomozga » 25 maj 2017, 21:51

narodniheroj je napisao/la:
ludilomozga je napisao/la:Pa šta predlažeš? Da Slavko dobije nogu, a Evropa je za mjesec dana?
Ne znam kome postavljaš pitanje ali odgovor je jednostavan da ne može biti jednostavniji. Da ih Miske sve okupi na sastanak i naredi poništavanje svih ljudi u hijerarhiji ovog ključnog djela kluba, tj sportskog, svih bez izuzetka. Ne otpustiti ni jednog igrača dok ne postavi kompletan novi sportski dio rukovodsva i ne izabere vođu projekta "vraćanje trofeja na Grbavicu" E sad koga će postaviti ne interesuje me, ali mora napraviti rez kakav nije viđen iza rata. To što euro utakmice dolaze brzo ne smije biti opravdanje za zadržavanje javašluka u struci jer ne igramo mi samo još jednu godinu, mi ćemo nastaviti i nakon Evrope bez obzira koliko se dugo ove godine zadržali u takmičenju. Valja nama probati vratiti primat u domaćem fudbalu, Zrinski nam opasno postavlja zadaće u zadnje 4 godine. Prioritet svih prioriteta je vratiti primat u domaćem fudbalu i vratiti se našoj prepoznatljivoj igri, mi sad nemamo ni jedno ni drugo.
Imamo li mi ljude da ovo izvedemo ? Imamo, i to tvrdim najbolje u državi, samo treba ego spustiti na razinu poznavanja fudbala, znači drastično ga spustiti. :salut:
Ja ipak mislim da nije do trenera, vec do igraca luzera.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2017, 21:51

Mislim da nismo kasnili 11 bodova kad nas je Slavko preuzeo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2017, 21:54

Ovako je izgledala tabela kad nas je preuzeo Slavko.slika

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 25 maj 2017, 21:55

ludilomozga je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:
Ja ipak mislim da nije do trenera, vec do igraca luzera.
Stotinjak igrača je prodefilovalo kroz Želju i destak trenera sa pomoćnicima u zadnje dvije godine. Rekao bih da nije moguće da su svi igrači i treneri luzeri, previše bi bilo čak i za nas. Misliš li možda da je sistem provođenja sportske politike kluba, propali sistem ?

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 maj 2017, 21:55

narodniheroj je napisao/la: Da ih Miske sve okupi na sastanak i naredi poništavanje svih ljudi u hijerarhiji ovog ključnog djela kluba, tj sportskog, svih bez izuzetka.
Ako ce tako biti, i ako ce biti bas temeljni, prvo ide otkaz onome kome je palo na pamet, umjesto Slavka (koji je bio u istom statusu kao i mjesec- dva kasnije) dovede Kostica? Zasto? Pa zato sto smo u vrijeme vladavine ovog slovenskog Mourinha, za samo 6 kola, uspjeli izgubiti cak 10 bodova, a medju njima i poraz na Grbavici od Zrinjskog koji je ove lasirao u stratosferu.
Ovo mozda spada u spekulacije i nagadjanja, ali da je Slavko dosao ljetos, na vrijeme, ja mislim da bi nas vec davno prosao mamurluk od silnog napijanja povodom osvajanja titule, a pojedini glasovi o neatraktivnoj igri bi se samo gubili u daljini.

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 25 maj 2017, 21:56

aleksandar_veliki je napisao/la:
Neymar11 je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Ovdje ima par likova kao zapete puske cekaju zadnju utakmicu i onda par dana kasnije da se sazna sudbina Slavka tj. dobija li otkaz.

Imam losu vijest za vas bartu vam je poprimo vlagu necete moci pucat.

P.S. Pojedini mediji tvrde da su Subic i Vukotic nasi.
Gostovanje u Mostar će za Subića biti posljednji susret u “crveno-crnom” dresu jer mu ističe jednogodišnja posudba iz Partizana. Postoji mogućnost da će Subić u Partizanu provesti samo nekoliko sedmica, te ponovo se vratiti u BiH, ali ovaj put u redove sarajevskog Željezničara. Ove sezone je Subić postigao četiri pogotka i zabilježio pet asistencija. :kafa:

Slavko podnesi ostavku povedi Cenan sa sobom , Na osnovu čega treba da ostane Slavko !? Zbog prokockane titule ? Zbog piqkaste igre ? Zbog tog što nije promovisao nijednog juniora ? Zbog tog što mu se igra svodi samo nabij na Miru kao i prethodna dva stručnjaka ? Zbog specijalne fizičke spreme o kojoj je vazio pola godine, na kraju FKŽ spreman kao i ekipe koje nemaju spešl trenera za kondiciju kakvim se on predstavljao ? Zbog tog što nema nikakvog napretka u igri i nakon dovedenih ciljanih akvizicija ? Zbog tog što izgledamo kao dom penzionera ? Zbog tog što je stručnjak za defanzivu a nama svaki iole prekid gol ?
Subic je povrijedjen i 99 posto nece igrati u Mostaru. Ledja opet.

Nego aco posto znam da ti uvjek imas tacne i precizne info, Imal istine da je Slavkec Bivsi , imas li nam ti nesto novo za reci , generalno tvoje misljenje me zanima ... Ma hajde ptice na grani znaju da ce Sloboda im se naguzit da igra Subic nez ti ko jos ....
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ludilomozga
Kontakt:

Post Postao/la ludilomozga » 25 maj 2017, 22:07

Napisao sam neki post, ali ga pobrisah. Ne znam, nisam pametan... Ali znam da nam smjene trenera nece donijeti nista dobro, osim ako nema nekog plana.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 25 maj 2017, 22:10

SlevinKelevra je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la: Da ih Miske sve okupi na sastanak i naredi poništavanje svih ljudi u hijerarhiji ovog ključnog djela kluba, tj sportskog, svih bez izuzetka.
Ako ce tako biti, i ako ce biti bas temeljni, prvo ide otkaz onome kome je palo na pamet, umjesto Slavka (koji je bio u istom statusu kao i mjesec- dva kasnije) dovede Kostica? Zasto? Pa zato sto smo u vrijeme vladavine ovog slovenskog Mourinha, za samo 6 kola, uspjeli izgubiti cak 10 bodova, a medju njima i poraz na Grbavici od Zrinjskog koji je ove lasirao u stratosferu.
Ovo mozda spada u spekulacije i nagadjanja, ali da je Slavko dosao ljetos, na vrijeme, ja mislim da bi nas vec davno prosao mamurluk od silnog napijanja povodom osvajanja titule, a pojedini glasovi o neatraktivnoj igri bi se samo gubili u daljini.
Slažem se i to, u potpunosti. Slovenac je definitivno najveći promašaj u eri ove uprave. Ne što je loš ili je simpatičan ili nije, nego zbog načina na koji je izabran. Frajer im poslao projekat u PP i napisao bajke a oni pali na to. U sportu se to ne radi na taj način, ili imaš rezultat ili nemaš.

Moje lično mišljenje da je za takvog čovjeka imamo dosta kandidata iz vlastitih redova, Željo je specifičan i nama su kroz istoriju najbolje rezultate davali ljudi željovci, nismo mi plastika i ovi šatro-moderni klubovi, mi imamo dušu, a kad si takav ko će bolje od svog raditi ? Tvrdim, niko. Znači imamo potencijal da napravimo velike stvari jer imamo ljude a ljudi su najjači resurs. 2+2 = 4 prosto ko pasulj.

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 25 maj 2017, 22:12

aleksandar_veliki je napisao/la:Ne bih ulazio u diskusiju. Svaka moja rijec bila bi krivo protumacena. Ne mislim da ce se Sloboda naguziti, no pitanje je imaju li kvalitete da urade nesto sto ce vama odgovarati. Liga nikad nije bila gora i nikad sa ovoliko sudijskih gresaka. Misljenja sam da treba iducu sezonu igrati trokruzno.
Ma Aco Liga je svakako postala Cirkus niz gresaka od strane sudija pa do svega ostalog, sto se Slobode tice cisto sumnjam u postenje njihovo ili bilo sta drugo, da imaju sansi protiv onakvog Zrinjskog nemaju sigurno ..Svake godine iz godinu Liga nam je prelosa nije dzaba zadnja na svijetu , al zato su krivi ljudi sto sjede u savezu... Izvini na pitanju jel sa malom sve ok jel princeza ozdravila

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 25 maj 2017, 22:19

Nek objasni neko ovom djecaku da nam niko nije bjezao vise od 4 boda za evropu, neko ga je dobro nalozio da je evropu bilo nemoguce dostici.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 maj 2017, 22:21

3 boda nam je bjezao treceplasirani,a 6 prvoplasirani. Zaostatak od -11 ili vise ne sjecam se tacno napravljen je nasim porazom u Sirokom i remijem na Grbavici protiv Slobode. Poslije smo to smanjili na -6 i tako otisli na zimsku pauzu.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.