Oh do mene je, šinjel doživljavam kao onaj vojni smb kaput.Monolog je napisao/la:Kabanica iliti Šinjel. Nemoj da bijem, @Tanzla.

Ja pio antidepresive mjesec poslije čitanja toga, i zakleo se da nikad neću biti neki sitni, nevidljivi činovnik.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Oh do mene je, šinjel doživljavam kao onaj vojni smb kaput.Monolog je napisao/la:Kabanica iliti Šinjel. Nemoj da bijem, @Tanzla.
Meni je Paja vise verzija modernog VerteraMonolog je napisao/la:@Highirlija,
Jeste. Umjesto da je popio te pare, on šinjel kupio.![]()
@Tanzla,
Zaboravio sam da ti ne voliš Ruse, te da se sje?eš kad ih pročitaš. Jbg, niko od nas nije Akakije Akakijević. Btw, malo je u off, al' kad bih nekog forumaša morao poistovijetiti sa likom iz ruske književnosti, onda bi @Paja bio Goljatkin.
Znači na kraju treba očekivati letalni završetak njegove forumaške, ali i životne " karijere ".Megamon je napisao/la:Meni je Paja vise verzija modernog VerteraMonolog je napisao/la:@Highirlija,
Jeste. Umjesto da je popio te pare, on šinjel kupio.![]()
@Tanzla,
Zaboravio sam da ti ne voliš Ruse, te da se sje?eš kad ih pročitaš. Jbg, niko od nas nije Akakije Akakijević. Btw, malo je u off, al' kad bih nekog forumaša morao poistovijetiti sa likom iz ruske književnosti, onda bi @Paja bio Goljatkin.
Iskreno, ja poeziju ne mogu, par sam knjiga sa takvim " štihom " sam pročitao, ali mi jednostavno to ne leži. Kad si kod Victora Huga, ne mogu a da ne spomenem " Zvonara crkve Notre-Dame " i " Jadnika ". Fantastična djelatanzla je napisao/la:Ma rusima daleko kuća od moje.
Kakvi ste s poezijom? Lično ne volem (neka faza:D), ali sam neki dan na tramvajskoj ili autobuskoj negdje pročitao pjesmu, i zapisao na mobitel, toliko je dobra bila, ali sam zaboravio (koji idiot) zapisati ime autora. Znam samo da je bila autorica.![]()
KB-TM87
Francuska je ok, trenutno mi na pamet padaju Viktor Igo i Aleksandar Dima. "Les miserables", "Gavroš" (ako se ne varam), te od Dime "Grof od Monte Krista", ujedno moj favorit.
p.s. Paja je Faust, prodao je dušu đavolu.
Ja sam se iskrivio k'o Kvazimodo dok sam procitao onoliku knjizurinuKB-TM87 je napisao/la:Iskreno, ja poeziju ne mogu, par sam knjiga sa takvim " štihom " sam pročitao, ali mi jednostavno to ne leži. Kad si kod Victora Huga, ne mogu a da ne spomenem " Zvonara crkve Notre-Dame " i " Jadnika ". Fantastična djelatanzla je napisao/la:Ma rusima daleko kuća od moje.
Kakvi ste s poezijom? Lično ne volem (neka faza:D), ali sam neki dan na tramvajskoj ili autobuskoj negdje pročitao pjesmu, i zapisao na mobitel, toliko je dobra bila, ali sam zaboravio (koji idiot) zapisati ime autora. Znam samo da je bila autorica.![]()
KB-TM87
Francuska je ok, trenutno mi na pamet padaju Viktor Igo i Aleksandar Dima. "Les miserables", "Gavroš" (ako se ne varam), te od Dime "Grof od Monte Krista", ujedno moj favorit.
Zjbo se ja sa "Šinjelom", zjba se i ti sa "Jadnicima".KB-TM87 je napisao/la:Iskreno, ja poeziju ne mogu, par sam knjiga sa takvim " štihom " sam pročitao, ali mi jednostavno to ne leži. Kad si kod Victora Huga, ne mogu a da ne spomenem " Zvonara crkve Notre-Dame " i " Jadnika ". Fantastična djelatanzla je napisao/la:Ma rusima daleko kuća od moje.
KB-TM87
Pusti to prelijepa, daj sta detaljnijeonoffon je napisao/la:Procitajte "Kako sam pronasao sebe" od Hamita Ertugrula. Vjerujte, knjigu sam kupio oko 21:00, nisam je ispustao iz ruku dok je nisam procitao negdje oko 02:00. Knjiga je napisana rečenicama u sto kraćim oblicima, tako da nije dosadna za citati onima koji bas i necitaju puno. Prelijepa, bas prelijepa knjiga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.