Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

BlueBosnian
Kontakt:

Re: RE: Re: Utakmice i glasanje - sezona 2016/17

Post Postao/la BlueBosnian » 14 sep 2016, 23:12

L'Avvocato je napisao/la:A najlakše je tako, uvijek nesreću okriviti za sve. Ne može se suočiti s istinom. Ovo jeste bila loša utakmica, daleko ispod prosjeka i onoga šta treba da prikazujemo u Ligi Prvaka. Ovo jeste "samo" jedna utakmica, jedna noć da tako kažem, ali je činjenica da se upravo na ovakvim utakmicama i vidi koliko smo tanki tamo gdje smo bili beton do ovog ljeta. Kad su jaki protivnici u pitanju, mi s ovim veznim igračima nemamo šta da tražimo.

I onda će doći utakmice protiv Crotonea ili Palerma pa će neko napisati "eto vidite da je ono protiv Seville bio izuzetak"...
To je to :clap:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Sarajevo1946
Kontakt:

Re: Utakmice i glasanje - sezona 2016/17

Post Postao/la Sarajevo1946 » 14 sep 2016, 23:14

Da smo na vrijeme dali gol, pričali bi o rutinskoj pobjedi, ali tako je to. Slabo smo igrali, ali imali smo pet stoposto šansi i nije vala ni htjelo jbg...

Loš izbor igrača, previše mlako, ali to je Juventus. Tako generalno i igramo, mogli smo i dobiti. Možda bez Pjanića ova ekipa nema kreaciju i veliki ofanzivni potencijal i loše to izgleda kad jurimo gol i rezultat, ali pozadi smo beton i iz kontri možemo puno napraviti. Pa i večeras smo po oduzetoj lopti napravili tri najbolje šanse i to je prava snaga ove ekipe. Ni protiv ovakvog Juventusa, koji večeras nije bio dobar, niko nije toliki favorit i čak ovakav Juve može svima napraviti probleme.

Nisam previše zabrinut, ali razumijem kritike. Nakon Sassuola očekivali smo nastavak, neku atomsku igru, ali to nije naš stil i nikad neće biti realno i ne treba to očekivati...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 sep 2016, 23:17

LaVecchiaSignora je napisao/la:@IlCapitano tebi se ovdje pokusava objasniti da PRISTUP utakmici nije valjao. I da je jedan od zicera usao i da smo dobili 1-0 opet ne valja. Zasto?
Zato sto imamo jednu od najboljih momcadi u europi, zato sto igramo kuci i ne trebamo da se bojimo jedne Sevilje i da joj se prilagodjavamo defanzivnim postavljanjem ekipe. Moramo konacno shvatiti da smo top ekipa, pa pogledaj Barcelonu, pogledaj Bayern to su ekipe koje melju. Cisto sumljam da bi se Bayern na AA prilagodjavao Sevilji.

I da dodam da vjerujem da cemo sigurno biti prvi u grupi i da smo dugih dometa, upravo zato sto mislim sto cemo nesto nauciti iz ove utakmice a ne okrivljavati srecu.
E tu se razilazimo. Mene nije briga kakva je igra dok pobjeđujemo i na kraju krajeva stvaramo šanse. Večeras je Allegri napravio par grešaka koje nije smio, ali opet igrači su ti koji izađu na teren i promaše toliko šansi. Nikad trener neće postaviti sve idealno, ali kad imaš šanse kakve smo mi imali večeras ne mogu nikog kriviti nego one koji su to morali zabiti.
Sarajevo1946 je napisao/la:Da smo na vrijeme dali gol, pričali bi o rutinskoj pobjedi, ali tako je to. Slabo smo igrali, ali imali smo pet stoposto šansi i nije vala ni htjelo jbg...

Loš izbor igrača, previše mlako, ali to je Juventus. Tako generalno i igramo, mogli smo i dobiti. Možda bez Pjanića ova ekipa nema kreaciju i veliki ofanzivni potencijal i loše to izgleda kad jurimo gol i rezultat, ali pozadi smo beton i iz kontri možemo puno napraviti. Pa i večeras smo po oduzetoj lopti napravili tri najbolje šanse i to je prava snaga ove ekipe. Ni protiv ovakvog Juventusa, koji večeras nije bio dobar, niko nije toliki favorit i čak ovakav Juve može svima napraviti probleme.

Nisam previše zabrinut, ali razumijem kritike. Nakon Sassuola očekivali smo nastavak, neku atomsku igru, ali to nije naš stil i nikad neće biti realno i ne treba to očekivati...
Sve jasno. :thumbup: :clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 14 sep 2016, 23:17

Nisam zadovoljan i da smo pobjedili. MORA OVO BOLJE

Allegri je ovu utakmicu kriv, Sandro i Pjanic su morali poceti utakmicu, bezveze prodje prvo poluvrijeme skroz. Zasto je cekao izmjenu do 68 minute i onda ubacio Pjanica. Generalno sporo i nepovezano je vecerad bilo, falilo je i vise odlucnosti. Mora i moze ovo bolje
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 14 sep 2016, 23:21

IlCapitano je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Ono na Pjaci ni ja ne bih svirao, kakav penal I qraz
Ne bih ni ja u normalnim okolnostima. Ali ovaj je danas bukvalno sve svirao, i najmanji kontakt, čak neke faulove i izmišljao i onda guranje sa leđa kako god lagano bilo ne svira.
Marvin je napisao/la: Sanse koje si naveo je sramota i navoditi protiv ove Seville narocito kad znas da imas ekipu da ih izdominiras. A neces nikog izdominirat neigranjem boljih igraca i ziheraskom bojazljivom postavkom igre.
Bolji smo bili u zadnjih 10 min kad smo poceli igrat.
Čuj to mrtve zicere sramota navoditi. :facepalm:

Zicer je zicer, bilo protiv Dinama ili protiv Reala. Sevilla je daleko od neke loše ekipe kakvom je pokušavate predstaviti da bi što više ocrnili ekipu. Vrlo dobri, čvrsti, sa vrlo dobrim trenerom koji ih je poslao na teren da prave faul nakon svaka 2-3 dodavanja i ne dopuste nikakvu igru. I u tim okolnostima opet smo trebali i morali pobijediti.
JuventinoVero je napisao/la:Smiješna priča u najmanju ruku..sudija, sreća, golman sevilje, raspored zvijezda iznad neba torina, mokra trava pa se okliznuo dybala..

Sent from my Nokia 3310
Jedini si ti smiješan kad si kao miš šutio nakon prva 3 kola u ligi i sad isplivao sav pametan nakon prvog remija.
A ne nego cu i dalje govoriti kako je sve super i kako nam uvijezde nisu bile naklonjene, samo sa bi isposzovao velikog vodju..nismo u sj. Koreji jbt led pa da vlada jednoumlje..

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 14 sep 2016, 23:21

Ma htjela mas malo karma bitchnut
Morata zabije u 95oj glavom,a pipita u precku;)sala mala.

Bili smo napeti,i to ce valjda proci...mora,naucicemo nesto iz toga,moramo..

Forza Juve

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 14 sep 2016, 23:22

LaVecchiaSignora je napisao/la:@IlCapitano tebi se ovdje pokusava objasniti da PRISTUP utakmici nije valjao. I da je jedan od zicera usao i da smo dobili 1-0 opet ne valja. Zasto?
Zato sto imamo jednu od najboljih momcadi u europi, zato sto igramo kuci i ne trebamo da se bojimo jedne Sevilje i da joj se prilagodjavamo defanzivnim postavljanjem ekipe. Moramo konacno shvatiti da smo top ekipa, pa pogledaj Barcelonu, pogledaj Bayern to su ekipe koje melju. Cisto sumljam da bi se Bayern na AA prilagodjavao Sevilji.

I da dodam da vjerujem da cemo sigurno biti prvi u grupi i da smo dugih dometa, upravo zato sto mislim sto cemo nesto nauciti iz ove utakmice a ne okrivljavati srecu.
E tu se razilazimo. Mene nije briga kakva je igra dok pobjeđujemo i na kraju krajeva stvaramo šanse. Večeras je Allegri napravio par grešaka koje nije smio, ali opet igrači su ti koji izađu na teren i promaše toliko šansi. Nikad trener neće postaviti sve idealno, ali kad imaš šanse kakve smo mi imali večeras ne mogu nikog kriviti nego one koji su to morali zabiti.
To i jeste ono sto nas trenutno odvaja od Reala,Bayerna i Barce. To kad izbijemo sebi iz glave (ziheraski pristup i ona klasicna talijanska igra) mozemo ocekivati klempavog. Sampion nastaje prvo u glavi pa tek onda na terenu.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 sep 2016, 23:24

JuventinoVero je napisao/la:A ne nego cu i dalje govoriti kako je sve super i kako nam uvijezde nisu bile naklonjene, samo sa bi isposzovao velikog vodju..nismo u sj. Koreji jbt led pa da vlada jednoumlje..

Sent from my Nokia 3310
Ma ja, kad nema šta drugo uvijek je lahko okrenuti na jednoumlje. :clap:

Naravno da nije sve super kad ne pobijediš utakmicu koju si morao, niko to nije ni rekao.

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Utakmice i glasanje - sezona 2016/17

Post Postao/la JuventinoVero » 14 sep 2016, 23:33

JuventinoVero je napisao/la:A ne nego cu i dalje govoriti kako je sve super i kako nam uvijezde nisu bile naklonjene, samo sa bi isposzovao velikog vodju..nismo u sj. Koreji jbt led pa da vlada jednoumlje..

Sent from my Nokia 3310
Ma ja, kad nema šta drugo uvijek je lahko okrenuti na jednoumlje. :clap:

Naravno da nije sve super kad ne pobijediš utakmicu koju si morao, niko to nije ni rekao.
Daleko je od idealnog, prije svega jer smo se doveli u situaciju da nam u isto vrijeme na terenu igraju lemina i kwadwo..

O tom sam pricao dok se jos nije odigrala ni jedna utakmica, dok se nije prelazni rok završio.

Nike problem ni da smo izgubili, ali da smo odigrali kao pretendent na najveći evropski vrh.

Vec je neko spomenuo, mi smo juve i moramo tako da se ponasamo na terenu..moramo da lomimo ovakve ekipe citav **** mec, centra da ne pređu, da im stvorimo ako treba i 15 zicera dok ga ne prime.
A ne da izadjemo u nekom potcijenjivackom sastavu i sa igrom 'lako cemo'.

Moramo se ponasati kako se ponasamo u serie a, da izadjemo sa stavom od prve do zadnje minute da smo gazda na terenu i da ih odvalimo u prvom poluvremenu od zivota, kao sto smo npr odvalili sasuolo.

U tome je jedini fazon.. i u tome sto nismo doveli kvalitetnog veznjaka pa cim ne igraju pjanic ili khedira moramo gledati zajedno na terenu vec spomenuto dvojac.

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 sep 2016, 23:34

Allegri je napravio jednu grešku (Pjanić), a igrači bar 5. Sa ili bez greške Allegrija mi smo stvorili 4-5 čistih prilika za gol. To je činjenica, ono konkretno što se desilo na terenu, a ovo ŠBBKBB da je Pjanić počeo neću ni da razmatram jer je nagađanje obično. Da mi nismo ništa napravili, Sevilla nas ubila šansama itd. pa da kriviš nedostatak kreatora, ali napraviš dovoljno šansi i ne zabiješ ih...

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 14 sep 2016, 23:38

IlCapitano je napisao/la:Allegri je napravio jednu grešku (Pjanić), a igrači bar 5. Sa ili bez greške Allegrija mi smo stvorili 4-5 čistih prilika za gol. To je činjenica, ono konkretno što se desilo na terenu, a ovo ŠBBKBB da je Pjanić počeo neću ni da razmatram jer je nagađanje obično. Da mi nismo ništa napravili, Sevilla nas ubila šansama itd. pa da kriviš nedostatak kreatora, ali napraviš dovoljno šansi i ne zabiješ ih...
Nije trenerski posao samo izvodjenje igraca i redanje na teren.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 sep 2016, 23:42

LaVecchiaSignora je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Allegri je napravio jednu grešku (Pjanić), a igrači bar 5. Sa ili bez greške Allegrija mi smo stvorili 4-5 čistih prilika za gol. To je činjenica, ono konkretno što se desilo na terenu, a ovo ŠBBKBB da je Pjanić počeo neću ni da razmatram jer je nagađanje obično. Da mi nismo ništa napravili, Sevilla nas ubila šansama itd. pa da kriviš nedostatak kreatora, ali napraviš dovoljno šansi i ne zabiješ ih...
Nije trenerski posao samo izvodjenje igraca i redanje na teren.
Naravno. Ali ne može biti njegova tekma 100% kad igrači ne odrade svoj dio posla.

Opet, on je napravio greške, ali i igrači su. Ne možeš samo jednog kriviti kad ih je bilo dvoje koje su podbacili.

Trener napravi grešku - desi se. Igrači promaše zicere - desi se i to.

Kao što sam rekao na početku, nije bio naš dan i to je to, sve je krenulo krivo od postavke do promašenih šansi. Previše mlitavo i sporo u većem dijelu utakmice i koštalo nas, ni prvi ni zadnji put. Bit će bolje kad se Marchisio vrati i ubrza igru i onda aBd još Witsel u Januaru. :thumbup:

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 14 sep 2016, 23:43

Sve si dobro rekao. Ali jedna mi nije stvar jasna, kazes "nije bio nas dan i to je to" a vec u nastavku kazes da je do postavke igre i do promasenih sansi.To mi je malo kontradiktorno.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 14 sep 2016, 23:44

Evo, pošto pojedini još uvijek ne shvataju, grafički prikaz naše večerašnje igre i svake buduće protiv jačih ekipa.

slika

Vezni red praktično služi za gubljenje lopti i popunjavanje prostora. Kad ti centralni bekovi kreiraju igru znaš koliko je sati i gdje stvari ne štimaju.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 14 sep 2016, 23:45

L'Avvocato je napisao/la:Evo, pošto pojedini još uvijek ne shvataju, grafički prikaz naše večerašnje igre i svake buduće protiv jačih ekipa.

slika

Vezni red praktično služi za gubljenje lopti i popunjavanje prostora. Kad ti centralni bekovi kreiraju igru znaš koliko je sati i gdje stvari ne štimaju.
Prije dvije sezone u veznom redu su nam pocinjali pogba - vidal - pirlo/marchisio..

Samo kažem.

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 sep 2016, 23:47

L'Avvocato je napisao/la:
Evo, pošto pojedini još uvijek ne shvataju, grafički prikaz naše večerašnje igre i svake buduće protiv jačih ekipa.

slika

pa ako nisu skontali gledajuci tekmu, kako ce tek skontat graficki prikaz :lol:
sto zajebavas narod Advokatu :kafa:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 14 sep 2016, 23:50

Chinaglia je napisao/la: pa ako nisu skontali gledajuci tekmu, kako ce tek skontat graficki prikaz :lol:
sto zajebavas narod Advokatu :kafa:
:lol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 14 sep 2016, 23:52

L'Avvocato je napisao/la:Kako samo loše djeluje naš vezni red čim nema Pjanića/Khedire. Možete vjerovati u šta hoćete, ali da ćemo imati neke valjane koristi od igrača poput Hernanesa, Lemine i Kwadwa slobodno zaboravite. Nama je ljetos trebao mnogo jak vezni igrač i samim time što nismo uspjeli nikoga dovesti smo sebi umanjili šanse za bilo kakav ozbiljan domet u Ligi Prvaka. Pojela nas Sevilla na sredini terena a šta bi tek bilo da se radilo o nekoj jačoj ekipi...

Ne znam samo kako pojedinci ovdje i na drugim društvenim mrežama mogu biti zadovoljni s ovim večeras i generalno znanjem da nam kompletna igra ovisi o tome hoće li gore pomenuti dvojac biti zdrav cijelu sezonu (što je realno nemoguće) ili da Higuain i Dybala rade nenormalne stvari iz kola u kolo.

Potpis brate ne mozes ti ovdje nekima na forumu objasniti

Njima su krive zvjezde,sreca itd....
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 sep 2016, 23:57

LaVecchiaSignora je napisao/la:Sve si dobro rekao. Ali jedna mi nije stvar jasna, kazes "nije bio nas dan i to je to" a vec u nastavku kazes da je do postavke igre i do promasenih sansi.To mi je malo kontradiktorno.
Do postavke igre je što ih nismo čitavu utakmicu stjerali u njihovih 16, promašene šanse jednostavno nisu tvoj dan.

Inače, drago mi je da opet gledamo u budućnost po par mjeseci. Nemojte samo kukanja o jednoumlju poslije.

Toliko od mene za večeras.

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 15 sep 2016, 00:07

Meni samo nije jasno sta mu je bilo u glavi kad je stavio kwadwa umjesto pjanica, koje ja bila ideja te iznenadne promjene prije pocetka meca?
Da primjeni na sampaolija napad zbunjivanjem.

Igras kuci, favorit si, treba ti kreativnosti, logicno da ces staviti pjanica..

Npr logicno bi bilo da ga je ostavio na klupi sledeću protiv intera, da igramo malo zatvorenije.

Al eto on je trener, najbolje zna..

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.