Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

hurem
Kontakt:

Re: Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Post Postao/la hurem » 09 mar 2018, 19:05

@vuchevic, nema potrebe za tolikom dramom...
I da, odigrao je tacno 717 minuta za repku i klubove od augusta, a ne 300.
Kada bi realno sagledao sve cinjenice slozio bi se da treba da bude medju 3 napadaca. Trenutno nemamo nekog izbora, nazalost.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 mar 2018, 19:14

hurem je napisao/la:@vuchevic, nema potrebe za tolikom dramom...
I da, odigrao je tacno 717 minuta za repku i klubove od augusta, a ne 300.
Kada bi realno sagledao sve cinjenice slozio bi se da treba da bude medju 3 napadaca. Trenutno nemamo nekog izbora, nazalost.
Zato sam napisao ligaski fudbal, a ne za reprezentaciju. :?

Igrao u Mesinom mandatu protiv Gibraltara i slicno.

Nije medju 3 napadaca, ne vidim po cemu se moze to zakljuciti. Po cemu je ispred Bajica (obojica imaju 0 golova i asitencija ove sezone), Mesanovica, Hodzica ili Djurica? Djuric je ipak ove sezone dao gol dok ovaj nije dosao ni blizu toga. Smijesno je da se ovaj poziva u reprezentaciju, dok mi kao hocemo biti ozbiljna reprezentacija.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 mar 2018, 19:14

Vucevich je napisao/la:
Sramota je da igrač koji ima 300 minuta ligaškog fudbala od PROŠLOG AUGUSTA dobije poziv za reprezentaciju. Kakva smijurija čovječe. Ako misliš da je Kodro jedan od 'naših najboljih napadača' onda nemamo šta tražiti u kvalifikacijama za EP ili SP jer i ekipe iz petog šešira UEFA-e imaju bolje igrače od toga.

Pogledaj kup utakmicu protiv Ciriha gdje je odigrao 90 minuta, siguran sam da nisi pogledao pa ovako pises da je "medu najboljim igracima na svojoj poziciji" :rol:

A sto se tice ove sezone, i Mesanovic i Hodzic su ispred njega.
Ja ne vidim da imamo puno boljih, rekoh ti, u ovom drugom dijelu sezone on ima najviše minuta na terenu poslije Džeke i Prevljaka, i opet ti ponavljam možeš se nasaditi na glavu al' mi nemamo boljih od njega. I koliko god je loš, naš je trenutno treći najbolji napadač koji igra u nekakvom europskom klubu.

To što je on loš (kao i ostali) apsolutno ne znači da ne treba dobiti poziv, kao što sam rekao treba da se dokaže treneru a možda i postigne koji gol pa uđe u bolju završnicu sezone.

Bezveze je da se ne pozovu tri, četiri napadača u prvim zvaničnim prijateljskim utakmicama sa novim selektorom, čovječe kad ćeš uvježbavati neke stvari ako nećeš sada u prijateljskim.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 mar 2018, 19:17

Problem je u vašoj percepciji da smo mi "ozbiljna reprezentacija", kakva qurčeva ozbiljna reprezentacija, imaš 2,5 vrhunska igrača i to je to, pojedince kad čitaš rekao bi da na svakoj poziciji imamo po dva TOP igrača, pa eto konkretno yebo Kodru iz Grasshoppersa, nije dao gola.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 mar 2018, 19:24

Raonffa je napisao/la:Problem je u vašoj percepciji da smo mi "ozbiljna reprezentacija", kakva qurčeva ozbiljna reprezentacija, imaš 2,5 vrhunska igrača i to je to, pojedince kad čitaš rekao bi da na svakoj poziciji imamo po dva TOP igrača, pa eto konkretno yebo Kodru iz Grasshoppersa, nije dao gola.
Kad kazem 'ozbiljna' mislim na to da smo ipak polu-kompetitivni i da se nadamo plasmanu na neko prvenstvo, a ne da smo top 10 ili top 20 reprezentacija na svijetu. Dakle nismo amaterska reprezentacija poput Armenije ili Moldove. Jasno su rekli (i navijaci i savez) Robiju da od njega ocekujemo plasman na Evropsko Prvenstvo 2020, pa ocigledno smatraju da to mozemo. Ne mozemo reci da se nadamo plasmanu na Evropsko prvenstvo a da nam je treci (odnosno drugi jer se Vedo oprostio) napadac odigrao 300 minuta od prosle godine. A vjeruj mi da nisam u nikakvoj zabludi da smo mi, bez desetke i desnog beka, neka top ekipa.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 mar 2018, 19:27

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Problem je u vašoj percepciji da smo mi "ozbiljna reprezentacija", kakva qurčeva ozbiljna reprezentacija, imaš 2,5 vrhunska igrača i to je to, pojedince kad čitaš rekao bi da na svakoj poziciji imamo po dva TOP igrača, pa eto konkretno yebo Kodru iz Grasshoppersa, nije dao gola.
Kad kazem 'ozbiljna' mislim na to da smo ipak polu-kompetitivni i da se nadamo plasmanu na neko prvenstvo, a ne da smo top 10 ili top 20 reprezentacija na svijetu. Dakle nismo amaterska reprezentacija poput Armenije ili Moldove. Jasno su rekli (i navijaci i savez) Robiju da od njega ocekujemo plasman na Evropsko Prvenstvo 2020, pa ocigledno smatraju da to mozemo. Ne mozemo reci da se nadamo plasmanu na Evropsko prvenstvo a da nam je treci napadac odigrao 300 minuta od prosle godine.
Pogledaj prošli Euro, reprezentacije poput Sj. Irske, Mađarske, Albanije, Češke, Rumunije, Slovačke, Islanda su otišle na to prvenstvo. Je l' misliš da oni imaju puno bolje napadače nego Kodro? Garantujem ti da bi u bar pola njih, u ovom momentu, Kodro bio legitiman član reprezentacije al' eto kod nas yebiga ne može, imamo mi i boljih od njega.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 mar 2018, 19:34

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Kad kazem 'ozbiljna' mislim na to da smo ipak polu-kompetitivni i da se nadamo plasmanu na neko prvenstvo, a ne da smo top 10 ili top 20 reprezentacija na svijetu. Dakle nismo amaterska reprezentacija poput Armenije ili Moldove. Jasno su rekli (i navijaci i savez) Robiju da od njega ocekujemo plasman na Evropsko Prvenstvo 2020, pa ocigledno smatraju da to mozemo. Ne mozemo reci da se nadamo plasmanu na Evropsko prvenstvo a da nam je treci napadac odigrao 300 minuta od prosle godine.
Pogledaj prošli Euro, reprezentacije poput Sj. Irske, Mađarske, Albanije, Češke, Rumunije, Slovačke, Islanda su otišle na to prvenstvo. Je l' misliš da oni imaju puno bolje napadače nego Kodro? Garantujem ti da bi u bar pola njih, u ovom momentu, Kodro bio legitiman član reprezentacije al' eto kod nas yebiga ne može, imamo mi i boljih od njega.
Szalai/Nikolics, Sadiku, Schick/Kadlec, Stancu/Andone, Finnbogason/Sigporsson su svi bili mnogo bolji napadaci od Kodra (u sezoni prije EP 2016), jer su makar bili redovni i zabijali golove. Tesko da bi kod njih bio legitiman clan reprezentacije, ustvari bio bi daleko od toga.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 mar 2018, 19:48

Vucevich je napisao/la:
Szalai/Nikolics, Sadiku, Schick/Kadlec, Stancu/Andone, Finnbogason/Sigporsson su svi bili mnogo bolji napadaci od Kodra (u sezoni prije EP 2016), jer su makar bili redovni i zabijali golove. Tesko da bi kod njih bio legitiman clan reprezentacije, ustvari bio bi daleko od toga.
Treći napadač je legitiman član reprezentacije, pogotovo na Euro gdje se obično vode 2-3 napadača (zavisi od trenera), klupa Hofenhajma, Videoton, Bohemians, Gençlerbirliği, klupa Olympiakosa, Cordoba itd, sve "sila" klubovi za Osasunu koja je te sezone ušla u Primeru i Kodru koju je odigrao 20+ utakmica te sezone...

I to još ovdje pričamo o poređenju sa vjerovatno prvim napadačima ovih zemalja koje su igrale Euro, al' ne može kod nas jbg, ima boljih u federalnoj, mi smo ozbiljna repka :)

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 11 mar 2018, 09:36

Ni meni se ne svidjaju neki igraci na spisku. Ne znam sad hoce li biti kakav siri, pa da se to suzi kasnije, ali Saric, Zakaric i Kodro ne bi trebali biti tu po meni. Ali ima tu i pozitive, Prevljak je nasao svoje mjesto, tako da cu dati priliku da se ovo sve oblikuje. Ovo je ipak prva prava prijateljska koju ce Robi imati, vjerujem da ce do Lige Nacija to sve biti ok.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 11 mar 2018, 22:16

Eto, Kodro zabio danas... :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 mar 2018, 23:23

Je li dobio Duljević poziv, ko će nam igrati lijevo? :hmmmmm:

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 12 mar 2018, 06:29

Sheyi je napisao/la:Je li dobio Duljević poziv, ko će nam igrati lijevo? :hmmmmm:
Ako Dulja dobije poziv a nije starter u 2Bl vama je ok ali ako Mehin mali dobije poziv onda nije ok e Sarajlice Sarajlice

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 mar 2018, 12:14

Sheyi je napisao/la:Je li dobio Duljević poziv, ko će nam igrati lijevo? :hmmmmm:
Moguće je da će Višća ili Milošević igrati lijevo, vjerujem da će Deni dobiti poziv.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 12 mar 2018, 13:25

Najvažnije je da na ovo okupljanje budu pozvani: Memišević, Nastić, Šimunović, Prcić, Milošević, Prevljak, a možda i Kapić. Pojedince treba kazniti jer ne mogu izboriti mjesto u ekipi. Prije svega, tu mislim na Đumića, Dinamovce i sl.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 mar 2018, 13:27

Ima li taj Nastić uopšte naše papire?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 12 mar 2018, 13:57

Hoce li Avdija ganjati Manea
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 12 mar 2018, 14:00

Fudbalbr1 je napisao/la:
Ako Dulja dobije poziv a nije starter u 2Bl vama je ok ali ako Mehin mali dobije poziv onda nije ok e Sarajlice Sarajlice
Pa imao je suspenziju od tri utakmice, sad se lagano vraca u formu. Prije tog jaku minutažu imao u drugoj ligi koja je bolja od pola prvih u Evropi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 mar 2018, 14:24

Kodro se je sa svojim igrama u Spaniji i ono sto je pokazao u repci prodao u Mainz. Isto kao Bajic u Udinese. Nisu bili dovoljno dobri za lige petice i to je to. Mesanovic ili Hodzic nisu dogurali do lige petice, ovaj prvi sigurno nikad i nece. A tesko da ce i od Hodzica ista biti. Prvi napadac je Dzeko, Prevljak drugi a treci nema veze. Vrijeme ce pokazati.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 12 mar 2018, 14:48

soko je napisao/la:Kodro se je sa svojim igrama u Spaniji i ono sto je pokazao u repci prodao u Mainz. Isto kao Bajic u Udinese. Nisu bili dovoljno dobri za lige petice i to je to. Mesanovic ili Hodzic nisu dogurali do lige petice, ovaj prvi sigurno nikad i nece. A tesko da ce i od Hodzica ista biti. Prvi napadac je Dzeko, Prevljak drugi a treci nema veze. Vrijeme ce pokazati.
ne znam o cemu pricas mesanovic ima na stolu ponudu 3miliona od genoe i herthe, i to bez pomoci reprezentacije, samo menađer i kvalitet
Zarathustra

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.