Po fudbalskoj eleganciji Pape, po umijeću bi opet mogao reći i Hasan i Pape jer i Hasan je imao vrhunsku tehniku ali nije bila elegantna. Recimo mnogi stariji govore da su OSim i Hase bili i elegantniji od Papeta. Pa Ivicu su zvali Štraus, Mister milimetar i sl. Kod nas je tehničar samo ako nešro vrti okolo pa makar i u mjestu. Ako gledamo iz ugla da je Hasan mogao igrati sve pozicije njegova tehnika nadilazi i Papetovu tako da ovi Bolići, Baljići pa i Džekson ne mogu u istu rečenisu sa Hasanom. Jedino Pape s obzirom da je tad u to vrijeme bio drugačiji fudbal pa je Pape bio ikona tog doba kao i Ivica i Hase svog itd. Isto tako po trofejima moraš uzeti u obzir i količinu i kalitet istih. Tu je opet Hasan, ali moraš dodati prije DŽeke i Rahimića pa i Papca mada su njegovi malo nekvalitetniji. DA ne govorim o tome da je Pape u svojim trofejima itekak očestvovao za razliku od DŽeke u CItiju a ukupno je DŽeko bolji za trofej čini mi se. Vrlo je teško to reći ali ponovit ću Džeko nije ni blizu Hasanu i Papetu i tu prestaje sva priča. MOžda po lovi i po popularnosti kod našeg neinformisanog i nerealnog naroda. Tu je ispred obojiceBadrHari je napisao/la:Rios je napisao/la:Ako cemo govoriti o najtrofejnijim i najuspijesnijim igracima Bosne i Hercegovine onda su to bez sumnje Hasan Salihamidzic i Edin Dzeko,i to bas ovim redom,Hasan prvi Dzeko drugi..
Ako,pak,govorimo o fudbalskom umijecu onda je to malo drugacije..Papeta ne pamtim kao igraca,ali kazu da je bio maestralan,stvarno najveci,pa nema razloga da sumnjam u one koji su ga gledali..Svakako bi tu jos dodao i Barbareza,Baljica,Bolica,od odbrambenih Hibica,Konjica,meni jako dragog Bajramovica,ali oni su ipak poprilicno iza ove trojice..Suma sumarum,kad pogledamo njihov ugled u svijetu,klubovima kojima su igrali,trofejima,talentu,po meni,tri najveca su Pape,Salihamidzic i Dzeko..