Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Neutral
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 19:57

sjeca li se iko kada je hakkine prestigao i zontu i schumija po kisi na ojnom pravcu to je bilo famozno ili najbolji start mlcaren kada su krizanjem sa 3 i 4 pozicije dosli na 1 i 2

elvid
Kontakt:

Post Postao/la elvid » 05 apr 2009, 21:27

dosta84 je napisao/la:Scumi '94 i '95...Hill '96... Viln '97.... Mika '98 i '99 i onda Schumi 5 redom...Alonso 2 nakon toga...toliko o titulama
I u svakoj od tih sezona gdje Schumi the king nije osvojijo titulu svj. prvaka je bio vrlo blizu. Bio je u direktnoj borbi za svj. prvaka! Dok su se njegovi protivnici mijenjali on je ostajao. Što znači da je bio stvarno dobar vozač! A pored toga i dobar auto!
Da mi je samo doživjeti ljeto u kojem će ljudi ostavljati televizor u dvorištu do dva ujutro i gledati utakmice naše reprezentacije!

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 05 apr 2009, 21:34

LFCBiH je napisao/la:A dali se iko sjeca preticanja Mike hakinena u zadnjem krugu mislim da je bila utrka u Austriji ..
Naime Schumaher je prvi Mika ga prati u stopu i u zadnjem krugu sustizu jedan bolid za cijeli krug a Schumaher prolazi sa jedne strane bolida koji stizu a Mika umjetnicki milimetarski tacno sa druge strane i izlazi ispred Schumahera i naravno osvaja tu utrku ... Mislim da je to proglaseno cak i za najspektakularnije preticanje u F1 takmicenju ...

Nije bio zadnji krug,evo preticanja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 21:42

best overtaking manouver in F1

pa sve ti samo naslov govori, pa to je ono prestizanje o kojem ja pricam ima 100 godina, ono naprijed je peter zonta bio looool, neka sam opet pogledao ovo, bar honda. :mrgreen:

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 05 apr 2009, 22:01

MA bitno je da se zna na sto mislim malo sam previdio neke stvari ipak sam to gledo nekad.... davno :D

dosta84
Kontakt:

Post Postao/la dosta84 » 05 apr 2009, 23:00

elvid je napisao/la:
dosta84 je napisao/la:Scumi '94 i '95...Hill '96... Viln '97.... Mika '98 i '99 i onda Schumi 5 redom...Alonso 2 nakon toga...toliko o titulama
I u svakoj od tih sezona gdje Schumi the king nije osvojijo titulu svj. prvaka je bio vrlo blizu. Bio je u direktnoj borbi za svj. prvaka! Dok su se njegovi protivnici mijenjali on je ostajao. Što znači da je bio stvarno dobar vozač! A pored toga i dobar auto!
Jeste bio odlican, najbolji vozac i u tim prvim sezonama u Fer nije ni imao dobar bolid ali se opet uspjevao drzati u vrhu...sjecam se kao danas ovog preticanja o kojem pricaju ali schumaher je imao losiji bolid tad :D ...svega se sjecam vezano za schumija kad sam svaku utrku ali bas svaku od '95 do '06 odgledala zbog njega i njegovih carolija...plakala i radovala se zbog njega...nikad sebi necu oprostiti sto jedne godine nisam otisla na utrku u Madjarsku :cry:

Schumacher je najbolji

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 06 apr 2009, 08:17

Odkako je otisao Schumaher meni se vise formula i negleda, gledao sam onu jednu sezonu poslije i sada je vec dosadilo...ccc :|
mB!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 06 apr 2009, 08:19

Heh, ono jučer je bila extra trka dok se nije prekinulo. Onoliko preticanja onoliko uzbuđenja nisam odavno vidio. Ovo je F1 kakva treba da bude, da su svi ravnopravni i da hvala Bogu više nema nadmoći Ferrari-a i Mclarena. Da se razumijemo ja preferiram Ferrari ali više volim gledat dobre trke ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 06 apr 2009, 09:33

majestic je napisao/la:
Posjeti me na neka stara dobra vremena ;)
010 ISN'T JUST A CODE

elvid
Kontakt:

Post Postao/la elvid » 06 apr 2009, 21:33

Mukiol je napisao/la:Odkako je otisao Schumaher meni se vise formula i negleda, gledao sam onu jednu sezonu poslije i sada je vec dosadilo...ccc :|
Ja sam zadnju njegovu utrku gledo u bolnici!

Baš tada u Slovneniji bili izbori i ja 1h prije utrke parkiro se pored tv-ja, prešalto na program gdje će biti utrka i sakrijo daljinski! Jer sam znao da će svi starci slovenci doći i htjeti da gledaju dnevnik, da vide ko je pobjedijo na izborima! I tako počela utrka i približilo se doba dnevnika kad eto zombija! I tako dugo sam se ja odupiro i kobajagi nisam znao ručno zamjeniti programa i nisam jim htio kazat đe daljinski! i zombiji pozovu sestru hebo je ja i zamjeni kanal! :x al sreća bilo haman kraj dnevnika pa sam opet brzo nastavijo sa gledanjem!
Da mi je samo doživjeti ljeto u kojem će ljudi ostavljati televizor u dvorištu do dva ujutro i gledati utakmice naše reprezentacije!

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 06 apr 2009, 22:40

elvid je napisao/la:
Mukiol je napisao/la:Odkako je otisao Schumaher meni se vise formula i negleda, gledao sam onu jednu sezonu poslije i sada je vec dosadilo...ccc :|
Ja sam zadnju njegovu utrku gledo u bolnici!

Baš tada u Slovneniji bili izbori i ja 1h prije utrke parkiro se pored tv-ja, prešalto na program gdje će biti utrka i sakrijo daljinski! Jer sam znao da će svi starci slovenci doći i htjeti da gledaju dnevnik, da vide ko je pobjedijo na izborima! I tako počela utrka i približilo se doba dnevnika kad eto zombija! I tako dugo sam se ja odupiro i kobajagi nisam znao ručno zamjeniti programa i nisam jim htio kazat đe daljinski! i zombiji pozovu sestru hebo je ja i zamjeni kanal! :x al sreća bilo haman kraj dnevnika pa sam opet brzo nastavijo sa gledanjem!
Hahahahah, najjaci si :mrgreen:
Citam da bi Mclaren kao ekipa mogla biti vise kaznjena zbog incidenta u Australiji, no Hamilton ce se "izvuci" sa ovim oduzimanjem bodova, iako je lagao sucima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 apr 2009, 22:48

cuj ti to, haha jao komentara nekih, neka, jedva cekam novu utrku i siguran sam da ce se Sivi popraviti, da ne bude sve ovako sivo kako jeste, i uostalom duga je sezona, LUIS HAMILTON JE REKAO ONO STO MU JE BILO NAREDJENO, i taj sportski direktor je otpusten i sto ce ga kazniti , uzeli su mu 4 mjesto, i otpustitli su covjeka, kakve vise kazne, koliko je ferrari trebao dobiti kazni a nije.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 07 apr 2009, 08:42

O cemu je rijec to oko kaznjavanja? Moze li neko malo to pojasnit, ja nisam bas upucen..
010 ISN'T JUST A CODE

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 07 apr 2009, 09:07

ova formula danasnja je postala ko karting :) slabo, sporo :) :mrgreen:
mes que un club

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 07 apr 2009, 09:51

RK Gradacac je napisao/la:O cemu je rijec to oko kaznjavanja? Moze li neko malo to pojasnit, ja nisam bas upucen..
Ako dodje ta kazne to je najvise zbog toga sto su pokusali zajebati kontrolore utrke.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 07 apr 2009, 15:20

majestic je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:O cemu je rijec to oko kaznjavanja? Moze li neko malo to pojasnit, ja nisam bas upucen..
Ako dodje ta kazne to je najvise zbog toga sto su pokusali zajebati kontrolore utrke.
Hamilton je prema procjeni sudaca, dok je safety car bio na stazi, namjerno usporio, toliko da ga je Truli morao preteci, sto je strogo zabranjeno za vrijeme boravka SC na stazi. To i ne bi bio toliki problem, da Hamilton pod pritiksom sportskog direktora Mclarena, nije lagao sucima uvezi ovog slucaja. Doticni je dobio otkaz, Hamiltonu oduzeti bodovi, i to je to, ukratko :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 apr 2009, 16:26

Luis razmislja o prekidu karijere, ne mogu da vjerujem i a iercedes razmislja o izlasku

dosta84
Kontakt:

Post Postao/la dosta84 » 07 apr 2009, 18:37

ribery je napisao/la:
majestic je napisao/la:
Hamilton je prema procjeni sudaca, dok je safety car bio na stazi, namjerno usporio, toliko da ga je Truli morao preteci, sto je strogo zabranjeno za vrijeme boravka SC na stazi. To i ne bi bio toliki problem, da Hamilton pod pritiksom sportskog direktora Mclarena, nije lagao sucima uvezi ovog slucaja. Doticni je dobio otkaz, Hamiltonu oduzeti bodovi, i to je to, ukratko :)
Nije prema procjeni nego po dokazima jer kad su preslusali razgovor izmedju njaga i boks jasno se cuje da ona kaze da ga je pustio a kasnije je rekao da nije :) mali hamo a veliki lago...eto ko zeli moze da cuje snimku

elvid
Kontakt:

Post Postao/la elvid » 07 apr 2009, 20:10

Još sam negdje čito da FIA razmišlja o strožijoj kazni za Hamiltona!

1: da ga se suspenduje par utrka oko 2-3 neš tako!

2: da ga suspenduju do kraja sezone!

uglavnom ako nađem link postat ću ga pa čitajte!

Uglavnom sad za ovo ne može nikog da krivi!
Znao je kakva su pravila i nije trebo da nasjedne ali očito je bio željan uspjeha, koji će ga lahko koštati karijere!
Čak bi i laž prošla, da neki lik iz publike nije objavijo snimku kako je Hamilton propustijo Toyotu!

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 07 apr 2009, 20:32

elvid je napisao/la:Još sam negdje čito da FIA razmišlja o strožijoj kazni za Hamiltona!

1: da ga se suspenduje par utrka oko 2-3 neš tako!

2: da ga suspenduju do kraja sezone!

uglavnom ako nađem link postat ću ga pa čitajte!

Uglavnom sad za ovo ne može nikog da krivi!
Znao je kakva su pravila i nije trebo da nasjedne ali očito je bio željan uspjeha, koji će ga lahko koštati karijere!
Čak bi i laž prošla, da neki lik iz publike nije objavijo snimku kako je Hamilton propustijo Toyotu!
Ma novinarske gluposti, valjda im dosadno, jos se prvenstvo nije zakuhalo nemaju sta pisati pa od muhe prave slona.
Luis jeste pogrijesio i svjestan je toga, ali svakom se "omakne". A te suspenzije i ostale gluposti mogu okaciti macku o rep, nista od toga. :)
Ono sto me nervira, jesu ovi koji ga brane. Zaboga, bilo mu je naredjeno da ga propusti. Da su mu naredili da ga skrsi, garant bi ih poslusao :lol:

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.