Arjan Malić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sindikat12
Kontakt:

Re: Arjan Malić

Post Postao/la Sindikat12 » 30 okt 2025, 21:55

General505 je napisao/la:
30 okt 2025, 14:58
Sindikat12 je napisao/la:
30 okt 2025, 13:12
On nije brz, nema prodornost ni dobar centarsu znaci ofanzivno je jako limitiran. U defanzivi kao desni bek je solidan, ali prema napred slab a moderan fudbal to ne trpi. Ne vidim razlog da se i dalje forsira na beku kad ima mnogo bolje predispozicije za stopera.

Ko kaže da za prodornost treba brzina??

Deda ima brzinuu, hitrinu al sta vrijedi kad srlja ko sivonja i brzo se umara.

Nedostatak brzine moze se nadomjestiti pravilnim postavljanjem, citanjem igre, tj pametnom igrom.

70% bekova danas nema neku brzinu niti prodornost a igraju cak u vrhunskim klubovima.

Bitno je skolovan igrac twhnicko takticki potkovan a brzina naravno uvijek pozeljna ali ne i presudna.

Ja sam napisao da nema ni brzinu ni prodornost. Ako nema nijedno, ofanzivno je jako limitiran, pogotovo kao bek. U modernom fudbalu bek mora imat bar malo eksplozivnosti da napravi visak, podrzi krilo i stigne nazad u tranziciji.

Brzina se moze djelimicno nadomjestiti pozicioniranjem, ali to vise vazi za stopera nego za beka koji mora stalno gore dole.

Pogledaj ozbiljne bekove danas i oni koji nisu sprinteri imaju prodornost, prvi korak i dobar centarsut. On nema nista od toga, zato kazem da ima bolje predispozicije za stopera.

A to da “70% bekova nema brzinu ni prodornost” to je smijesno rec.

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 30 okt 2025, 21:57

Posle ovako spektakularne partije mislim da mu se smijesni prvih 11 za ove 2 tekme

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 okt 2025, 22:00

torbica je napisao/la:
30 okt 2025, 21:57
Posle ovako spektakularne partije mislim da mu se smijesni prvih 11 za ove 2 tekme
Cuj spektakularna partija, a usao na poluvremenu i to protiv drugoligasa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 30 okt 2025, 22:06

19vendetta87 je napisao/la:
30 okt 2025, 22:00
torbica je napisao/la:
Covjek hladno napisao na jednoj od zadnjih stranica da nije ni gledao utakmicu nakon sto je malo zatrolo i opet se na istu foru upecas :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 okt 2025, 22:13

fanatik19 je napisao/la:
30 okt 2025, 22:06
19vendetta87 je napisao/la:
30 okt 2025, 22:00
torbica je napisao/la:
Covjek hladno napisao na jednoj od zadnjih stranica da nije ni gledao utakmicu nakon sto je malo zatrolo i opet se na istu foru upecas :D
Nisam to ni vidio. :urnebes:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 31 okt 2025, 10:01

30 okt 2025, 21:55
30 okt 2025, 13:12
On nije brz, nema prodornost ni dobar centarsu znaci ofanzivno je jako limitiran. U defanzivi kao desni bek je solidan, ali prema napred slab a moderan fudbal to ne trpi. Ne vidim razlog da se i dalje forsira na beku kad ima mnogo bolje predispozicije za stopera.

Nedostatak brzine moze se nadomjestiti pravilnim postavljanjem, citanjem igre, tj pametnom igrom.

70% bekova danas nema neku brzinu niti prodornost a igraju cak u vrhunskim klubovima.

Bitno je skolovan igrac twhnicko takticki potkovan a brzina naravno uvijek pozeljna ali ne i presudna.

Ja sam napisao da nema ni brzinu ni prodornost. Ako nema nijedno, ofanzivno je jako limitiran, pogotovo kao bek. U modernom fudbalu bek mora imat bar malo eksplozivnosti da napravi visak, podrzi krilo i stigne nazad u tranziciji.

Brzina se moze djelimicno nadomjestiti pozicioniranjem, ali to vise vazi za stopera nego za beka koji mora stalno gore dole.

Pogledaj ozbiljne bekove danas i oni koji nisu sprinteri imaju prodornost, prvi korak i dobar centarsut. On nema nista od toga, zato kazem da ima bolje predispozicije za stopera.

ne znam te bekove

Bez brzine nema prodornosti strucnjak, osim ako imas dobro ppstavljanje, prodiri ti koliko hoces ako si puž. Decko ima centarsut i zna centrirati kako god

eto prvi korak kod nas ga imaju Deda i Memic al ne vrijedi puno jer već na drugom stigoše ih protivnici

Ne igra se danas fudbal iz 80tih da se samo trka gore dolje tamo ovamo, danas se igra takticki fudbal a dosta trke ali racionalno a ne kao po njivama i zavisi od formacije na terenu.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 31 okt 2025, 10:26

Ja sam siguran da je on bolja opcija iza Memića od Dedića. Dedić je u sjeni od kako je Memić krenuo standardno igrati za rep.

Krilo kao Memić koje ide visoko i Dedić koji ide isto tako visoko ne mogu skupa, zato bi tu Malić pokrio i defanzivni dio a i rupu iza Memića koji ide previsoko.

Dedić bolje ide u paru sa Bajraktarevićem jer Esmir ulazi unutra i namjesta se na lijevu nogu.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 31 okt 2025, 10:33

soko je napisao/la:
30 okt 2025, 16:54
Mogu samo zamisliti kakva bi se ovdje sva sran.ja pisala da ovaj momak nije dobio poziv u repku prosle godine.
Zabio gol Leipzigu a nasim levatima nije dobar. Igra EL sa 19 godina, zovi ovo
Nama niko ne valja, od Babuke do Malica :rol:

Sretno momku, kako god prodje u karijeri, mislim da nam moze samo pomoci. Mlad je on i dalje :bih:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 okt 2025, 11:53

CAGarfia je napisao/la:
29 okt 2025, 22:17
jasmin10 je napisao/la:
29 okt 2025, 22:16
Da fakat, daj nam Malica ispred Dedica. I to Malica koji ne igra par mjeseci.
Stvarno sam impresioniran šta sve se neće na ovom forumu pročitati u zadnjih par mjeseci.
Nažalost ima ih i vise nego sto sam mislio.

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 31 okt 2025, 12:20

Edincapitano je napisao/la:
31 okt 2025, 10:33
soko je napisao/la:
Mogu samo zamisliti kakva bi se ovdje sva sran.ja pisala da ovaj momak nije dobio poziv u repku prosle godine.

Sretno momku, kako god prodje u karijeri, mislim da nam moze samo pomoci. Mlad je on i dalje :bih:
Mlad je i mozda postane potencijal za repku, zasad jos nije. Nije se ni u sturmu izborio za prvi 11, kako ce kod nas?
Debi protiv rumuna mu je bio dobar, u ostalim utakmicama je ispadao ko' radkapa, driblao ga je svak ko je stigao. Gazibegovic je prekucao i sturm i austrijsku ligu pa ga nema nigdje... fin je momak zelim mu da uspije, ali nije jos kvalitet za repku, realno

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 31 okt 2025, 12:24

ElAn10 je napisao/la:
31 okt 2025, 12:20
Edincapitano je napisao/la:
31 okt 2025, 10:33
soko je napisao/la:

Mlad je i mozda postane potencijal za repku, zasad jos nije. Nije se ni u sturmu izborio za prvi 11, kako ce kod nas?
Debi protiv rumuna mu je bio dobar, u ostalim utakmicama je ispadao ko' radkapa, driblao ga je svak ko je stigao. Gazibegovic je prekucao i sturm i austrijsku ligu pa ga nema nigdje... fin je momak zelim mu da uspije, ali nije jos kvalitet za repku, realno
Koga bi pozvao kao desnog beka umjesto njega? Nije da imamo bas ih puno.. Jedino mozda Jusufa? To je sve u pet deka..

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 31 okt 2025, 14:28

31 okt 2025, 10:01
30 okt 2025, 21:55

ne znam te bekove

Bez brzine nema prodornosti strucnjak, osim ako imas dobro ppstavljanje, prodiri ti koliko hoces ako si puž. Decko ima centarsut i zna centrirati kako god

eto prvi korak kod nas ga imaju Deda i Memic al ne vrijedi puno jer već na drugom stigoše ih protivnici

Ne igra se danas fudbal iz 80tih da se samo trka gore dolje tamo ovamo, danas se igra takticki fudbal a dosta trke ali racionalno a ne kao po njivama i zavisi od formacije na terenu.

Brzina i prodornost nisu isto. Prodornost je pitanje tajminga, odluke i tehnike.

Dobar ti je primjer Kimmich na RB, nije sprinter ali je bio prodoran jer je citao igru, imao dobar tajming i znao stvoriti visak. Nista od toga Malic nema. A to da nema koristi od Dedica znas bolje ti nego skauti Benfice.

Niko ovdje ne govori da je Malic los za nase uslove je top igrac. Ali svi mi zelimo da on bude vrhunski, a za to nema prave predispozicije na beku, vec mnogo vise na stoperu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: f16, Google Adsense [Bot], Proximic i 37 gostiju.