Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Valencia
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Valencia » 14 dec 2011, 03:26

Reuf je napisao/la:@ Valencija - pa to ti je sasivm normalna pojava.Zimi opada imunitet , postajemo gojazniji i manje smo u pokretu.Nema napora koa ljeti.Hodalnje po ovom vremenu i po žegi nije isto.ea sadrziba d

Kod mene je ista situacija i sasvim je normalno.Ima tu malo i disanja , naravno svaki sklek treba da sadrzi udisaj i izdisaj , malo ko to radi jer svi to ensta zbrzaju iako je to stetno.Cak sam od par ljudi cuo da se na taj nacin moze dobiti aritmija srca u koliko cesto radis sklekove a pri tome nepravilno dises.
A koje je pravilno disanje kod sklekova!? Neko kaze da treba ispustati dah prilikom dizanja, a neko da dah treba ispustiti kada se podignes, jer kao misici trebaju biti 'snabdjeveni' kisikom dok traje najtezi dio vjezbe. Sta je u stvari pravilno!??

Meni je vazda bio problem odrediti tempo disanja prilikom trcanja :mrgreen: ,.. Sve mi se cini da ni tada ne disem kako treba :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 dec 2011, 04:35

Valencia je napisao/la:
Reuf je napisao/la:@ Valencija - pa to ti je sasivm normalna pojava.Zimi opada imunitet , postajemo gojazniji i manje smo u pokretu.Nema napora koa ljeti.Hodalnje po ovom vremenu i po žegi nije isto.ea sadrziba d

Kod mene je ista situacija i sasvim je normalno.Ima tu malo i disanja , naravno svaki sklek treba da sadrzi udisaj i izdisaj , malo ko to radi jer svi to ensta zbrzaju iako je to stetno.Cak sam od par ljudi cuo da se na taj nacin moze dobiti aritmija srca u koliko cesto radis sklekove a pri tome nepravilno dises.
A koje je pravilno disanje kod sklekova!? Neko kaze da treba ispustati dah prilikom dizanja, a neko da dah treba ispustiti kada se podignes, jer kao misici trebaju biti 'snabdjeveni' kisikom dok traje najtezi dio vjezbe. Sta je u stvari pravilno!??

Meni je vazda bio problem odrediti tempo disanja prilikom trcanja :mrgreen: ,.. Sve mi se cini da ni tada ne disem kako treba :mrgreen: .
Koliko znam pravilno je udisati tokom spustanja a tokom dizanja izdisati.Ruzno zvuci ali tako je :D

Samo treba odrediti sam sebi ritam koji ti odgovara i to je to.Ja inace sklekove radim sa zadrzkom kada se spustim ostanem 1-2 sekunde dole i zategnem sve misice a potom se vratim.

Sto se trcanja tice tu ne znam koja je tehnika najproduktivnija ali jrdino sto znam jeste da nije preporucljivo brzo disati.Nego skupiti usta i ono prakticno polako ispuhivati ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 dec 2011, 10:46

Ja sam za 30 dana dobio 3kg,jeo sam jaja ,ribu meso itd :D

E sad da sam koristio ta sredstva koliko bi onda dobio?

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 dec 2011, 14:41

Sheyi je napisao/la:Ja sam za 30 dana dobio 3kg,jeo sam jaja ,ribu meso itd :D

E sad da sam koristio ta sredstva koliko bi onda dobio?
dobio bi po nekom mom proracunu jedno 35 kila.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2011, 15:11

Limuntos je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:unosite vise kalorija, jer ako trenirate a unosite manje kalorija nego sto trebate, onda cete mrsat :D pored toga, probajte i mega masu :D
a moze li ovako druze :mrgreen: kako bi mogao da dobijem 10-ak kila, al znaci 10 kila cega god, masnoce, sala, cega god, samo da se udebljam jer sam poprilicno mrsav...znaci, treba mi mase :D al da ne treniram, posto sad ne mogu...mogu se valjda udebljat i bez teretane...
piva, kola, hambasi, i ostala sranja (sjedis puno da se dobro slegne) :lol: salim se :lol: moras nabiti zdrave misicne mase, nemoj bola salo, ne valja to ;) samo ti kreni u teretanu i jedi puno namirnica sa bjelancevinama :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 14 dec 2011, 15:18

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Limuntos je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:unosite vise kalorija, jer ako trenirate a unosite manje kalorija nego sto trebate, onda cete mrsat :D pored toga, probajte i mega masu :D
a moze li ovako druze :mrgreen: kako bi mogao da dobijem 10-ak kila, al znaci 10 kila cega god, masnoce, sala, cega god, samo da se udebljam jer sam poprilicno mrsav...znaci, treba mi mase :D al da ne treniram, posto sad ne mogu...mogu se valjda udebljat i bez teretane...
piva, kola, hambasi, i ostala sranja (sjedis puno da se dobro slegne) :lol: salim se :lol: moras nabiti zdrave misicne mase, nemoj bola salo, ne valja to ;) samo ti kreni u teretanu i jedi puno namirnica sa bjelancevinama :D
gledaj ovo...kad neko recimo ima dovoljno mase i kila, njemu to dosadi pa hoce da nabaci misica pa krene u teretanu...al kad je neko dosta mrsav k'o ja, njega ne interesuju misici, neg samo masa i kile, da ne izgleda lehavo, kontas ? zato mene ne interesuju misici, neg samo kile...jer jbg, kad vidim neke svoje jarane, koji uopste nemaju misica, al imaju masu, opet fino izgledaju i jednostavno, necu vise da sam ko cackalica :D daj mi savjet da se udebljam :mrgreen:
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2011, 15:32

jedi hranu sa vise kalorija, izracunaj koliko ti je kalorija potrebno na osnovu tezine i visine, i samo povecas unos kalorija ;) :D a ti "debeli" momci sto idu teretanu, oni ne mogu iz sala dobiti misic (niko nije nikada ni dobio) samo je prosirio celije misica i malo izgubio sala. Znaci od sala ne mogu misici nikako :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 14 dec 2011, 19:33

Ja bih ovdje zatražio neke više nutricionističke savjete. Visok 180 cm, težak oko 70 kg, ali bih želio još koji kilogram (barem 5). Treniram fudbal, a i kod kuće vježbam (ne pretjerano, ne premalo) i s tim nema problema. Ono što želim je, samo mase više. Samo bih htio pitat ovdje, šta jesti poslije treninga ? Prije treninga svakako kalorije i sl. , ali šta poslije da jedem da bi dobio na masi ? Pretraživ'o sam po netu i sazn'o neke stvari, ali bih opet ovdje volio čut nečije iskustvo lično. Unaprijed hvala :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 14 dec 2011, 21:00

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Ja bih ovdje zatražio neke više nutricionističke savjete. Visok 180 cm, težak oko 70 kg, ali bih želio još koji kilogram (barem 5). Treniram fudbal, a i kod kuće vježbam (ne pretjerano, ne premalo) i s tim nema problema. Ono što želim je, samo mase više. Samo bih htio pitat ovdje, šta jesti poslije treninga ? Prije treninga svakako kalorije i sl. , ali šta poslije da jedem da bi dobio na masi ? Pretraživ'o sam po netu i sazn'o neke stvari, ali bih opet ovdje volio čut nečije iskustvo lično. Unaprijed hvala :)
Poslije treninga trebas nadoknadit to sto si potrosio,jer ukoliko ne nadoknadis to rezultuje smanjenem misicne mase...Ja pricam iz iskustva jer se bavim(treniram)atletiku,i evo 4 mjeseca imam u bobu kg,dakle uvijek isto...Na ljeto sam imao stanku,zbog posjete u Njemacku,i tamo sam se ugojio 5-6 kg,zbog neredovne ishrane i treninga,ali sam to sve vratio u normalu za neke 2 sedmice... ;)
A sad od sporta do sporta je razlicito,a najvise zavisi i od organizma,te od hrane koju unosis... ;) BB je tu specifican i to ti mogu samo objasniti ljudi koji se bave tim "poslom" dugi niz godina,a ne kao ovdje neki samoprozvani nutricionisti koji su utvrdili da je mlijeko stetno :lol: ...A sto se fudbala tice,probaj gore sa ovim kao sto ja radim,jer i fudbal kao i atletika je zasnovan na motorickim treninzima i ekplozivnoscu... ;) Sad mozda po strucnjacima ja radim pogresno,ali moj organizam je tako navik'o i ja ne mijenjam dok mi godi...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 dec 2011, 21:05

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Ono što želim je, samo mase više. Samo bih htio pitat ovdje, šta jesti poslije treninga ? Prije treninga svakako kalorije i sl. , ali šta poslije da jedem da bi dobio na masi ? Pretraživ'o sam po netu i sazn'o neke stvari, ali bih opet ovdje volio čut nečije iskustvo lično. Unaprijed hvala
Proteini, UH i zdrave masti ! Meso, ribe, jaja, sir, mlijeko, krompir, tjestenina, zobene, orašasti plodovi, laneno ili maslinovo ulje itd
Unosi više obroka na dan, negdje oko 5-6, jedi svako 2-3 sata ! Što više kalorija uneseš, to veću kilazu dobijaš !

Šta jesti poslije treninga ? Neposredno poslije treninga je potreban obrok bogat proteinima i ugljikohidratima, ali ne uobičajeni obrok, već obrok koji se brzo probavlja ! To je Whey protein pomiješan sa vodom ! Znamo da se voda ili tečnost brže probavlja od krute hrane, a upravo ta brzina apsorpcije je jako važan faktor kada govorimo o PWM-u !
Od UH-a je najbolje uzimati desktrozu, to je vrsta sećera koja se koristi u sportskim pićima !

Otprilike 1h nakon PWM-a, poželjno je pojesti kruti obrok bogat proteinima i UH !

Reuf je napisao/la:Ovo nije tema o BB-u nego o teretani.A u teretanu ne idu iskljucivo Bilderi.

Kad smo vec kod treninga ocito pricas o sebi.Ja sam od svoje 6-te godine u sportu i prakticno mi je organizam naucen na velike napore tokom citavog dana tako da ti to pada u vodu.Ja ne pisem ovo osobama poput tebe ili ovoh sa slikom grba Reala nego pisem osobama koje se pokusavaju izgraditi.
Preparati su nepotrebni da bi postigao lijepu fguru.Naravno ne ulazim u diskusiju ko zeli biti Colleman ili biti foto model.
Svako sebi bira.
Teretana i BB su usko povezani i nema potrebe razdvajati te pojmove ! Svako ko ide u teretanu je bilder, zato što bilda, u njegove ciljeve i svrhu zbog koje to radi ne ulazim, a nije ni važno !
Poenta moga posta je bila da odgovorim na nebuloze tipa da su proteini i dodaci prehrani štetni, a znamo da to nije tačno ! Arnold Swarzeneger je uzimao sve i svašta, pa evo i dan danas mu ništa ne fali, izuzev što su mišići olabavili i što su mu se sise otegle do muda :mrgreen: ,ali govorim sa aspekta njegovog zdravlja kojem ništa ne fali, iako se pucao svim i svačim !
Mislim da smo se razumjeli tako da možemo zaključiti sa ovom pričom ! ;)
Valencia je napisao/la:A koje je pravilno disanje kod sklekova!? Neko kaze da treba ispustati dah prilikom dizanja, a neko da dah treba ispustiti kada se podignes, jer kao misici trebaju biti 'snabdjeveni' kisikom dok traje najtezi dio vjezbe. Sta je u stvari pravilno!??
Reuf je napisao/la:Koliko znam pravilno je udisati tokom spustanja a tokom dizanja izdisati
Ovo je pravilno !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 14 dec 2011, 22:21

Hvala vam dečki :) S mlijekom sam počeo skoro i osjetio sam već blage rezultate :) Popijem šolju dnevno (poslije večere najčešće). To za orašaste plodove nisam znao da su korisni. Još jednom, hvala.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2011, 23:01

samo jedna opaska :D uvijek kad radite neke vjezbe, npr. u teretani udisaj prilikom spustanja sipke na prsa (benc) a izdisaj pri dizanju sipke od prsa. Znaci kad je vece opterecenje uvijek izdisaj :D

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 14 dec 2011, 23:26

Ja neki dan dizao one bucice,nisam disao uopste ,kad m4 me srce kao da zastopa i kada sam udahnuo bi mi lakse :lol: prepao sam se bio

sad obavezno disem kako treba

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 15 dec 2011, 18:38

Naravno da je pravilno disanje veoma bitno za vrijeme treninga.
Bosniacum Lilium je napisao/la: Znaci kad je vece opterecenje uvijek izdisaj :D
Tako je najjednostavnije za zapamtiti.
Znaci, kad je tesko - izdisaj, kad je lahko - udisaj. :D

A evo sta se desi kad ne disete pravilno:
[youtube][/youtube]
:lol: :lol: :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2011, 19:01

joj dobre "ZE" sipke :P :lol: :lol: :lol: trese se k'o sarajeski narkić :P

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 16 dec 2011, 18:44

Jedno pitanje za vas :mrgreen:
Kad bi bili ograniceni na to da pijete samo jedan suplement, koji bi to bio?
Ja trenutno nista ne uzimam, pa ako primjetim da nema nekog napretka, planiram da ukljucim dodatke, pa reko da se informisem na vrijeme.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 dec 2011, 19:23

Kad uzimas suplemente onda nek ti prvo na pameti bude whey protein.

ps. Joj tako vam Boga ne slusajte pojedine likove na ovoj temi jer veze nemaju i mogu vam samo nastetit. http://www.body.ba" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.realx3mforum.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Proberite i informisite se.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 dec 2011, 19:28

HZ_ilidzaa je napisao/la:Kad uzimas suplemente onda nek ti prvo na pameti bude whey protein.

ps. Joj tako vam Boga ne slusajte pojedine likove na ovoj temi jer veze nemaju i mogu vam samo nastetit. http://www.body.ba , http://www.realx3mforum.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Proberite i informisite se.
Sta mislis koji su gori,ovi sto tvrde da se od proteina postaje sterilan ili ovi sto navode Arnolda kao primjer da covjek na steroidima moze zdrav ostariti :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 dec 2011, 20:23

Ovi prvi :lol:

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 19 dec 2011, 01:49

Kupio sam whey da vidim ima li stvarno ucinkovitost,kakva mu se pripisuje.Ovdje ima sve o tom proteinu:
http://www.fitness.com.hr/prehrana/doda ... otein.aspx
Chelsea F.C.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.