Patrice_Evra_3 je napisao/la:Ono što želim je, samo mase više. Samo bih htio pitat ovdje, šta jesti poslije treninga ? Prije treninga svakako kalorije i sl. , ali šta poslije da jedem da bi dobio na masi ? Pretraživ'o sam po netu i sazn'o neke stvari, ali bih opet ovdje volio čut nečije iskustvo lično. Unaprijed hvala 
Proteini, UH i zdrave masti ! Meso, ribe, jaja, sir, mlijeko, krompir, tjestenina, zobene, orašasti plodovi, laneno ili maslinovo ulje itd
Unosi više obroka na dan, negdje oko 5-6, jedi svako 2-3 sata !   Što više kalorija uneseš, to veću kilazu dobijaš !
Šta jesti poslije treninga ?  Neposredno poslije treninga je potreban obrok bogat proteinima i ugljikohidratima, ali ne uobičajeni obrok, već obrok koji se brzo probavlja !  To je Whey protein pomiješan sa vodom !  Znamo da se voda ili tečnost brže probavlja od krute hrane, a upravo ta brzina apsorpcije je jako važan faktor kada govorimo o PWM-u !
Od UH-a je najbolje uzimati desktrozu, to je vrsta sećera koja se koristi u sportskim pićima !
Otprilike 1h nakon PWM-a, poželjno je pojesti kruti obrok bogat proteinima i UH !
Reuf je napisao/la:Ovo nije tema o BB-u nego o teretani.A u teretanu ne idu iskljucivo Bilderi.
Kad smo vec kod treninga ocito pricas o sebi.Ja sam od svoje 6-te godine u sportu i prakticno mi je organizam naucen na velike napore tokom citavog dana tako da ti to pada u vodu.Ja ne pisem ovo osobama poput tebe ili ovoh sa slikom grba Reala nego pisem osobama koje se pokusavaju izgraditi.
Preparati su nepotrebni da bi postigao lijepu fguru.Naravno ne ulazim u diskusiju ko zeli biti Colleman ili biti foto model.
Svako sebi bira.
Teretana i BB su usko povezani i nema potrebe razdvajati te pojmove !   Svako ko ide u teretanu je bilder, zato što bilda, u njegove ciljeve i svrhu zbog koje to radi ne ulazim, a nije ni važno !
Poenta moga posta je bila da odgovorim na nebuloze tipa da su proteini i dodaci prehrani štetni, a znamo da to nije tačno !   Arnold Swarzeneger je uzimao sve i svašta, pa evo i dan danas mu ništa ne fali, izuzev što su mišići olabavili i što su mu se sise otegle do muda 

,ali govorim sa aspekta njegovog zdravlja kojem ništa ne fali, iako se pucao svim i svačim !
Mislim da smo se razumjeli tako da možemo zaključiti sa ovom pričom !  

Valencia je napisao/la:A koje je pravilno disanje kod sklekova!? Neko kaze da treba ispustati dah prilikom dizanja, a neko da dah treba ispustiti kada se podignes, jer kao misici trebaju biti 'snabdjeveni' kisikom dok traje najtezi dio vjezbe. Sta je u stvari pravilno!??
Reuf je napisao/la:Koliko znam pravilno je udisati tokom spustanja a tokom dizanja izdisati
Ovo je pravilno !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com