Robertmkd je napisao/la:...Pa hvala za dobro doasao. Pisem i na sportnet foruma, hrvatski je toa i pisese puno vise za rukomet na taj forum nego na ovoj. Pa na primer CL topica vec ima 20 i vise strana, Seha 50 tak, Zagreb 100 strana, Repku 200 strani,itd.
Ono ste mene ne se svidga je sta previse Hrvatima pise za svoji klubova u prva i druga liga, totalni nezanimljivo.
Pa ce pokusam informirati sta se slucuva kod nas.
Pa ne znam sta vas zanimava, rukomet kladionice ili obicni sajtovi shirum svijeta.
Nisam imal namera da nalutim nekog od vas ali imam oseca da tri klubova mozda je i previse za vas a bolje je biti iskren ali nisam nista lose mislio. Mislim da Madzarima i Slovencima se jako bitni ovoj lige i buduncost ovoj lige. U Madzraske i Slovenija ima potencialni sponznora ovoj lige, zato se bitni.
Veszprem, Pick, Celje i Koper se ekipi koj pripada ovde.
RK Bosna ima mnogo hrvati u rosterom ovo sezona a pital sam par hrvati za snage taj rukometasa a oni kaze da nisu bash naj najvisoki evropskim nivo znaci nisu igraca za CL i da RK Borac ova sezona za niancu ima jacu ekipa.
Rukomet je sport gde vuigranost je jako bitan faktor, a RK Bosna menuje previse igraca svaka sezona ne moze toa. Treba imati isti roster 2-3 sezona.
Trenutno ima vise efurija oko rukometa u Banja Luka dok u Sarajevo publika ne dolazi. Moze toa biti odlucuvacki faktor u BIH lige nakon SEHA. Eve vidim 5.500 protiv Zagreb, 4.000 protiv Metalurg.
Bratko,
drago mi je da si tako svestran i da tako mnogo pišuvaš na mnogo sajtova, ali hajde da prestanemo sa reklamom i drži mo se TEME!
Slažem se i ja da SEHA-liga treba da bude kako je zamišljeno ovdje u BiH - sa slovenačkim i mađarskim klubovima ali zna se zašto nisu pristali da igraju i tu priča završava.
A šta mene (nas) zanima - pa samo to da pišeš konkretno (kad nam je došao tako iskusan forumaš) na konkretnoj temi, a ovdje ih ima koliko želiš pa izvoli. Samo konkretno, molim te.
Ako vrijednost klubova 'procjenjuješ' prema navodnoj euforiji "oko rukometa" u određenom gradu...Hm!
Nije to nebitno, jer publika je izuzetno važan faktor, ali to nije mjerilo kvaliteta bilo čega - i na koridi u Čevljanovićima se skupi 100 hiljada 'publike'.....
Samo ti nama piši o makednoskom rukometu (ne o navijačima, drugim sajtovima i forumima) i to konkretno - igra, igrači, struka, jer ovo je upravo tema za to. Naravno, svako ima pravo da piše i o drugim klubovima - kako igraju, kvaliitet, taktika, struka, igrači....
Mene, npr., interesuje je li istina da u rosteru Metalurga stvarno ima 22 igrača pod profesionalnim ugovorom i na kojoj poziciji igra Jovica Mladenovski?
Nadam se da ti je sad lakše da iskoristiš svoje iskustvo i znanje i upoznaš nas malo više sa makedonskim rukometom i klubovima.
I još jednom - dobro ti nama došao!
PS:
I kako napisa drugar "Dule 078" - Borac je jedan od najvećih klubova od postanka Prve savezne lige (u tzv. "malom rukometu"), ako ne i najveći (mada u vremenu prošlom, ali traje i dan danas), a i moja Bosna je bila prvoligaš kad je je Makedonija imala samo jednosezonske ligaše tipa Pelagonije, pa i Pelistera...
Vremena se mijenjaju i svaka čast danas Metalurgu, ali....kako to fino napisa "Dule 078"

Bosno moja poharana....