1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

Genghis
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la Genghis » 06 jul 2010, 15:54

Makanaky je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Ode Paul nakon ovog meca,ispeci ce ga Nijemci :mrgreen: ako pogodi :?:
Paul je na Euru 2008 pogrijesio samo jednom: u finalnoj utakmici je tipovao Njemce a dobila je Spanija sa 1:0.

Nisam jos skonotao sta Paul radi ako bi zavrsilo 1:1 - ili on jednostavno prognozira ko ce ici dalje?
Od kako Paul prognozira nije se desio remi Njemackoj reprezentaciji (ako sam dobro upratio). Zanimljivo.
@tm84 - To sto vi "Nijemci" nemate veze o historiji, ne mora da znaci da i Pravi Bosanci nemaju grama znanja o istoj ;).
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 06 jul 2010, 15:54

Ma manite se politike, drug Paul je rekao svoje :D
Inace sutra ako Villa postigne gol, mislim da ce se izjednaciti sa Raulom, i onda bi mu falio samo jos jedan pogodak da ostane usamljen na listi najboljih španskih strijelaca..
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 jul 2010, 15:56

Chologol je napisao/la:
tm84 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Jel' o fudbalu pričamo, il pak o historiji civilizacije ?
genghis i chologol su se uhvatili istorije i necega o cemu znaju iz avaza i slicne zute stampe... :D
Ne znam ja dali je samo u Avazu bilo da su Svabe pobile u 2 svjetska rata milione i milione ljudi.
i kakve veze to sad ima sa reprezentacijom koja je pola nenjemackog porijekla?! :lol: bas ste mi simpa vas dvoje...

ajmo fasisti razbijte naciste!!! :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2010, 15:56

Barcelona_1899 je napisao/la:Ma manite se politike, drug Paul je rekao svoje :D
Inace sutra ako Villa postigne gol, mislim da ce se izjednaciti sa Raulom, i onda bi mu falio samo jos jedan pogodak da ostane usamljen na listi najboljih španskih strijelaca..
Mislim da će Villa pobjeći Raulu preko 20 golova do kraja reprezentativne karijere.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jul 2010, 15:57

Chologol je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Jel' o fudbalu pričamo, il pak o historiji civilizacije ?
Historiji civilizacije.
pauziraj 7 dana da naučiš da trollove i offtopičare nećemo beskrajno trpiti.

tema je o polufinalu SP između Njemačke i Španije, a ne o istoriji ove dvije države. ko ne misli pričati o fudbalu, neka potraži bolji forum za sebe.

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 06 jul 2010, 15:58

Virtu4l je napisao/la:
Barcelona_1899 je napisao/la:Ma manite se politike, drug Paul je rekao svoje :D
Mislim da će Villa pobjeći Raulu preko 20 golova do kraja reprezentativne karijere.
Moguce je ima on jos fore do kraja karijere, ali bi bilo fino da to ostvari na ovom prvenstvu :D
David Villa #7

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 06 jul 2010, 16:01

Na terenu nece biti ni Adolf ni čika Franco,manite se prošlosti,protagonisti su Ozil,Klose na jednoj,Villa,Xavi na drugoj,a ne prva dvojica navedenih.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 06 jul 2010, 16:02

Chologol je napisao/la:
Historiji civilizacije.
Znam da velike historijske tragedije često fasciniraju ljude približavanjem užasa. Paralizovani, oni ne mogu srediti svoje misli da učine nešto već čekaju. Dok tako čekaju, jednog dana čudovište Gorgon ih proždere. Ali ja bih želio da vas ubijedim da čini mogu biti razbijene, da je to samo iluzija nemoći, da je snaga srca, inteligencije i hrabrosti dovoljna da zaustavi sudbinu i ponekad je preokrene."

Šta misliš, jel Camus upravu? Ili i je on ustvari taj koji je zapao u iluziju?
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 06 jul 2010, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 16:02

Zao mi Raula, ipak je BIO igracka velicina i mislim da zasluzuje titulu najboljeg strijelca Spanije :cry:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 06 jul 2010, 16:07

Nail for Real je napisao/la:Zao mi Raula, ipak je BIO igracka velicina i mislim da zasluzuje titulu najboljeg strijelca Spanije :cry:
Raul jest jedna od legendi Spanije, ali nije ni Villa daleko od toga stvarno lik igra sa srcem bilo da je u pitanju klub a posebno reprezentacija, jednostavno ima nos za gol..
David Villa #7

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 06 jul 2010, 16:09

roy_makaay je napisao/la:Na terenu nece biti ni Adolf ni čika Franco,manite se prošlosti,protagonisti su Ozil,Klose na jednoj,Villa,Xavi na drugoj,a ne prva dvojica navedenih.
da nisi spomeno hitlera ja ne bi ni skonto da su njemci u pitanju.

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 06 jul 2010, 16:12

jao o cemu vi pricate ovdje sve sami historicari koji nam drze predavanje posebno ovaj suntu koji nas ubjedjuje da moramo navijati za nijemce....sccccc svasta :o ........Dakle, ocekujem dobru utakmicu sa obje strane i puno golova jer obje ekipe igraju napadacki na ovom svjetskom....nadam se prolazu spanije
Zadnja izmjena: vuvu_zzz, dana/u 06 jul 2010, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 06 jul 2010, 16:13

Nail for Real je napisao/la:Zao mi Raula, ipak je BIO igracka velicina i mislim da zasluzuje titulu najboljeg strijelca Spanije :cry:
Ma on je i sad igračina. I jednako bitno, ljudina, kako an terenu tako i van njega. Pravi primjer mlađim naraštajima šta je to biti sportista i čovjek u svakom smislu te riječi.

Iako neće ostati zapisan u nekoj bilježnici kao najbolji strijelac Španije, jedno je sigurno, da će dugo ostati u sjećanju svih ljubitelja ovog sporta, njegovo ime će se dugo pamtiti!
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 16:29

VanBasten je napisao/la:
Ma on je i sad igračina. I jednako bitno, ljudina, kako an terenu tako i van njega. Pravi primjer mlađim naraštajima šta je to biti sportista i čovjek u svakom smislu te riječi.

Iako neće ostati zapisan u nekoj bilježnici kao najbolji strijelac Španije, jedno je sigurno, da će dugo ostati u sjećanju svih ljubitelja ovog sporta, njegovo ime će se dugo pamtiti!
TAKO JE ! ! ! ! :mrgreen: :mrgreen:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 06 jul 2010, 16:42

Genghis je napisao/la:1. Spanci su slali pomoc u ratu isto kao i njemci ako nisi znao, ali kako ces znati kad si poletio odma '92 pa nisi informisan :mrgreen: .
2. Eto naivni nijemci sigurno nece imati nikakve koristi od tog projetka, bas mi "hin" nesto zao :( .
3. Mozda ne grade merhamete, ali makar nisu krivci za I i II svjetski rat i desetine miliona stradalih.

Ja nisam poletio '92 već 2002. Prvo Italija u kojoj sam boravio četiri, pa onda Njemačka u kojoj sam četiri godine. Dakle, otišao sam svojom zaslugom na postdiplomski u Italiju, a kasnije na rad u Njemačku.

Po hiljaditi put ti kažem da Nijemci nisu krivi za rat, već Hitler. A ti teško da hoćeš shvatit sa svojom osnovnom školom .

Uostalom Alija je Izetbegović ekao da je najviše pomogla Njemačka.
Zadnja izmjena: suntu jeu, dana/u 06 jul 2010, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 16:43

suntu jeu je napisao/la:
Genghis je napisao/la:1. Spanci su slali pomoc u ratu isto kao i njemci ako nisi znao, ali kako ces znati kad si poletio odma '92 pa nisi informisan :mrgreen: .
2. Eto naivni nijemci sigurno nece imati nikakve koristi od tog projetka, bas mi "hin" nesto zao :( .
3. Mozda ne grade merhamete, ali makar nisu krivci za I i II svjetski rat i desetine miliona stradalih.

Ja nisam poletio '92 već 2002. Prvo Italija u kojij sam boravio četiri, pa onda Njemačka u kojoj sam četiri godine. Dakle, otišao sam svojom zaslugom na postdiplomski u Italiju, a kasnije na rad u Njemačku.

Po hiljaditi put ti kažem da Nijemci nisu krivi za rat, već Hitler.
Brate, otvori zasebnu temu u kojoj ces branit Njemce, nemoj spamat ovdje

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 jul 2010, 16:44

Mogli bi vi svi skupa prekinuti o politici
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 06 jul 2010, 16:46

Nail for Real je napisao/la:Brate, otvori zasebnu temu u kojoj ces branit Njemce, nemoj spamat ovdje
Sve dok mi ovaj maloumnik naziva djecu i ženu nacistima imat ću nešto za reći.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 jul 2010, 16:47

Jos da bude veca sega,Hidjo uopste nije Njemac :mrgreen:
P.S Treba bataliti tu temu.Ne vodi nigdje. :roll:
U vezi tekme hocu golova,fudbala,akcije.Znajuci da mogu i jedni i drugi to za ocekivati je.
Jedini problem je prevelik ulog,pa tu mozda bude kocilo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 16:47

suntu jeu je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Brate, otvori zasebnu temu u kojoj ces branit Njemce, nemoj spamat ovdje
Sve dok mi ovaj maloumnik naziva djecu i ženu nacistima imat ću nešto za reći.
Pa nemoj ovdje...

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.