Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

rixadu
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la rixadu » 07 sep 2011, 23:43

Alucard je napisao/la:Eto koliko znače ona dva izgubljena boda u Albaniji... ali džaba je sad živiti u prošlosti.. :|
pa da su nam ta 2 boda mi danas ne bi bili drugi u grupi....:)

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 08 sep 2011, 00:23

rixadu je napisao/la:
Alucard je napisao/la:Eto koliko znače ona dva izgubljena boda u Albaniji... ali džaba je sad živiti u prošlosti.. :|
Pa da, bili bi prvi i onda u Francuskoj bunker svih bunkera i igraj na x za direktni plasman :P

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 08 sep 2011, 06:11

haj ne prdite boga vam. da je ovo da je ono. da je babi **** bila bi musko.

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 08 sep 2011, 06:22

kad_kako je napisao/la:BiH se može direktno plasirati na Euro 2012. godine kao drugoplasirana reprezentacija i bez baraža

(Poredak drugoplasiranih reprezentacija predvode Danci, s jednakim brojem bodova kao i BiH)

BiH bi se mogla direktno plasirati na Euro 2012. godine i kao najbolje drugoplasirana reprezentacija. Naime, prema propozicijama UEFA-e, reprezentacija koja bude imala najviše bodova na drugoj poziciji, također će se direktno plasirati na Euro i neće igrati utakmice baraža. Trenutni poredak najboljih drugoplasiranih reprezentacija predvode Danci, s jednakim brojem bodova kao i Bosna i Hercegovina, ali s nešto boljom gol-razlikom.

Slijede Šveđani, Irci i Grci, a potom Crnogorci i Česi. Najlošije drugoplasirane reprezentacije su Turska i Srbija.

Danska i BiH sljedeće kolo igraju s najlošijim reprezentacijama grupa, što se neće računati, a u posljednjem kolu na rasporedu su susreti s Portugalom odnosno Francuskom. Ukoliko bi Danci izgubili utakmicu protiv Portugala, a BiH barem remizirala u Parizu, na Euro 2012. godine bismo se plasirala direktno.

Dobre šanse da obezbijede drugu poziciju u grupi imaju i Šveđani koji u narednom kolu gostuju u Finskoj, a u posljednjem igraju kući s Holanđanima.

H Danska 6 4 1 1 9 4 +5 4 13
D Bosna i Hercegovina 7 4 1 2 8 7 +1 3 13
E Švedska 6 4 0 2 15 8 +7 6 12
B Irska 7 3 3 1 8 5 +3 4 12
F Grčka 6 3 3 0 6 3 +3 2 12
G Crna Gora 6 3 2 1 5 3 +2 2 11
I Češka 6 3 1 2 8 5 +3 5 10
A Turska 6 2 2 2 6 7 –1 1 8
C Srbija 6 2 2 2 6 9 –3 2 8
'bem ti nase novinare.. Danska je u grupi sa samo 5 reprezentacija tako da se njima svaka utakmica pika.. Znaci da moramo prizeljkivati i poraz Danske na Cipru
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 08 sep 2011, 07:09

Alucard je napisao/la:
rixadu je napisao/la:
Pa da, bili bi prvi i onda u Francuskoj bunker svih bunkera i igraj na x za direktni plasman :P
ako u sljedecem kolu albanija i franuska odigraju nerijeseno onda ce i nama u parizu biti dovoljan x
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 08 sep 2011, 09:40

E je.biga sad, i drugi su gubili vec upisane bodove sto je nama odgovoralo, recimo Rumuni kuci igrali 1:1 sa Albanijom, ta ista Albanija pobijedila kuci Bjelorusiju 1:0, Bjelorusija nije mogla pobijediti Luxemburga u gostima, bilo 0:0 !!! Francuzi su protiv Bjelorusa sigurno upisali svih 6 bodova, a uzeli samo 1, dok smo mi protiv njih upisali svih 6... tako da se mi i ne trebamo previse zaliti...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 08 sep 2011, 11:57

Harrison je napisao/la:
E je.biga sad, i drugi su gubili vec upisane bodove sto je nama odgovoralo, recimo Rumuni kuci igrali 1:1 sa Albanijom, ta ista Albanija pobijedila kuci Bjelorusiju 1:0, Bjelorusija nije mogla pobijediti Luxemburga u gostima, bilo 0:0 !!! Francuzi su protiv Bjelorusa sigurno upisali svih 6 bodova, a uzeli samo 1, dok smo mi protiv njih upisali svih 6... tako da se mi i ne trebamo previse zaliti...
Jest ali mi smo vodili u Albaniji i faktički u rukama imali 3 boda, Albanija uopšte nije bila neka sila na toj utakmici i izjednačili su više sretno nego spretno. Nama je se te noći obila o glavu kukavička igra odnosno selektorova postavka koji nije imao mu.da da napadne svim silama i dotuče slabašnog protivnika nego je išao na sigurnu nulu. Zbog toga baš na toj utakmici posebno boli na kako glup i jeftin način su se prosula dva boda.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 08 sep 2011, 12:17

ama realno 2 mjesto nam je maksimum, e sad samo da je u barazu dobiti nekoga s kim mozemo igrat ... nikako nebi volio ove komsije srbiju i hrvatsku, jer tu bi nekako fudbala najmanje pobjedio ... aa za prvo mjesto da pobjedimo francuze, to vala ne moze nikako ... budemol kojim slucajem vodili il ce nam dat gol rukom il ce biti neki penal ... jer nece Platini da ide u baraz ... :D
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 08 sep 2011, 13:09

Baraž je po meni jedina realna opcija a tamo sve zavisi na koga naletimo. Da bi se pobjedila Francuska u Parizu potrebno je da se poklopi više stvari:
- moramo biti kompletni
- Francuzi moraju odigrati slabije nego su sposobni
- fer sudjenje
- sportska sreća
Šanse da se sve to poklopi su jako male. Mi smo svoju šansu za prvo mjesto prokockali prosipanjem bodova proti Ruminije i Albanije, Bjeloruse smo dobili na jedvite jade na domaćem terenu sa 2 igrača više, mislim, budimo realni.
YNWA!

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 08 sep 2011, 13:11

Ovo je naš maksimum. Nismo imali pravih protivnika osim Francuske od koje smo nadigrani u svim segmentima. Kao i u prošlim kvalifikacijama stvorena je iluzija o snazi naše reprezentacije koja se,kao sapunica, raspršila na prvoj jačoj prepreci (Španija, Portugal).
Mi,objektivno, nemamo kvalitet za EP i baraž će biti naš vrhunac. Kao što rekoh, sjetimo se utakmica protiv Šanije, Turske, Portugala a i Francuske. Tad smo trebali pokazati snagu i kvalitet dostojan učešća na EP/SP. Ako ćemo nade za EP graditi na pobjedama protiv Bjelorusije, Albanije pa i Rumunije onda stvarno nismo realni jer za Ep je potrebno nešto više a mi to nikad nismo imali.
I vidim na forumu neki već licitiraju imenima "pojačanja" za meč sa francuzima. Odmah se sjetim Marakane i padobranca u prvih 11, Sergeja jakirovića (valjda se momak tako zove).

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 sep 2011, 13:38

Kumar je napisao/la:Ovo je naš maksimum. Nismo imali pravih protivnika osim Francuske od koje smo nadigrani u svim segmentima. Kao i u prošlim kvalifikacijama stvorena je iluzija o snazi naše reprezentacije koja se,kao sapunica, raspršila na prvoj jačoj prepreci (Španija, Portugal).
Mi,objektivno, nemamo kvalitet za EP i baraž će biti naš vrhunac. Kao što rekoh, sjetimo se utakmica protiv Šanije, Turske, Portugala a i Francuske. Tad smo trebali pokazati snagu i kvalitet dostojan učešća na EP/SP. Ako ćemo nade za EP graditi na pobjedama protiv Bjelorusije, Albanije pa i Rumunije onda stvarno nismo realni jer za Ep je potrebno nešto više a mi to nikad nismo imali.
I vidim na forumu neki već licitiraju imenima "pojačanja" za meč sa francuzima. Odmah se sjetim Marakane i padobranca u prvih 11, Sergeja jakirovića (valjda se momak tako zove).

I njegovog bježanja od lopte.... :twisted: :evil: ... kukavički i jadno
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 08 sep 2011, 13:56

Kumar je napisao/la:Ovo je naš maksimum. Nismo imali pravih protivnika osim Francuske od koje smo nadigrani u svim segmentima. Kao i u prošlim kvalifikacijama stvorena je iluzija o snazi naše reprezentacije koja se,kao sapunica, raspršila na prvoj jačoj prepreci (Španija, Portugal).
Bravo za komentar.Kad bi svi tako gledali na trenutno stanje možda bi i bilo šanse za plasman.Prvo na "zemlju" pa onda gledat kako "skočit".
U svakom slučaju sve će zavisiti od žrijeba u baražu.
"Indija,Pakistan..."

hege
Kontakt:

Post Postao/la hege » 08 sep 2011, 14:32

svaka čast za komentar,mi smo prosjek tu negdje sa rumunima i slicnim reprezentacijama.vidjeli smo protiv francuske,španije,portugala,turske da nismo ni za sta

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 08 sep 2011, 14:42

hege je napisao/la:svaka čast za komentar,mi smo prosjek tu negdje sa rumunima i slicnim reprezentacijama.vidjeli smo protiv francuske,španije,portugala,turske da nismo ni za sta
Što opet ne znači da ako si u potpunosti svjestan svoje pozicije i svog kvaliteta da ne možeš napraviti iznenađenje.Ne kažem protiv Španije,Holandije ili Francuske ali protiv Turske,Češke i slične repke da.
Zato kažem,puno toga će zavisiti od žrijeba za baraž
"Indija,Pakistan..."

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 sep 2011, 14:46

soba 39 je napisao/la:
hege je napisao/la:svaka čast za komentar,mi smo prosjek tu negdje sa rumunima i slicnim reprezentacijama.vidjeli smo protiv francuske,španije,portugala,turske da nismo ni za sta
Što opet ne znači da ako si u potpunosti svjestan svoje pozicije i svog kvaliteta da ne možeš napraviti iznenađenje.Ne kažem protiv Španije,Holandije ili Francuske ali protiv Turske,Češke i slične repke da.
može se iznenaditi i francuska u parizu, bez obzira što su bolji i jači.. tukla ih je i bjelorusija, uz pametnu igru sve se može ;)
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 sep 2011, 14:48

HOPLIT je napisao/la:Baraž je po meni jedina realna opcija a tamo sve zavisi na koga naletimo. Da bi se pobjedila Francuska u Parizu potrebno je da se poklopi više stvari:
- moramo biti kompletni
- Francuzi moraju odigrati slabije nego su sposobni
- fer sudjenje
- sportska sreća

Šanse da se sve to poklopi su jako male. .
Sve ce se to poklopiti u Parizu :mrgreen: :lol:

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 08 sep 2011, 14:49

ako opet budu "nosioci" u baražu ****
A sa francuzima se ne zna nikad....znaju oni podbaciti katostrofalno....al nešto sumnjam da smo mi te sreće
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 08 sep 2011, 14:52

Francuska igrali ravnopravno na kosevu prije par godina
Spanija vodili 0:1 i sudija usro stvar sa pustanjem prednosti do 97. min dok nisu dali spanci go
Portugal falilo nam je srece jer smo pogodili svaku moguci dio okvira gola
Tursku dobili 3:2 prije par godina, a zadnji put igrali X
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 08 sep 2011, 14:52

spielführer_21 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:
može se iznenaditi i francuska u parizu, bez obzira što su bolji i jači.. tukla ih je i bjelorusija, uz pametnu igru sve se može ;)
ma cisto sumnjam mislim da ce pape fulati sa taktikom jer je dosad u vecini utakmica dosta grijesio u postavi jedino sad u gostima protiv bjelorusije je fino namjestio ekipu a ovo ostalo tanko ...al opet za nadati se jbga lopta je okrugla moze svasta biti samo se nadam da ce nas biti dosta dole ih koliko srce bude kad vidis nasu raju na gostovanjima a ono cijeli sektor pun kad se sjetim belgije itd...

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 08 sep 2011, 14:56

spielführer_21 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:
Stoji i to ali ... Da je prvo kolo kvalifikacija ok. Sjeti se samo meča Francuska-Irska ,ovo je ipak odlučujuća tekma
Francuska,velesila,Platini,pare,moć,Fifa,Uefa,qrac,palac... naspram bijede i sirotinje.Iraca je na svijetu preko 50 miliona,malo talambasali i čiča miča gotova priča.Nema vađenja na francuzima,kome to nije jasno taj je u zabludi
"Indija,Pakistan..."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 6 gostiju.