Postao/la Jack777Pott » 24 jun 2012, 20:45
Sutra izvlacenje za EL i LP, pa da bacim koju o mogucim protivnicima i ocekivanjima od ekipa koje predstavljaju Hrvatsku.
Prvo prvak, Dinamo Zagreb, klub koji vec godinama radi nered u HNL-u, nemaju ravnog konkurenta. Vec par sezona se vidi i mali naprdak u Europi, proslu sezonu se igrala grupna faza LP, al je neslavno zavrsilo. Dinamo ne nastupa u prvom predkolu, al sutra je na rasporedu i zdrijeb drugog predkola. Moguci protivnici su Shamrock Rovers, Hapoel Kiryat Shmona, Molde FK, Zeljeznicar Sarajevo, KR Reykjavik, Ludogorets Razgrad, The New Saints, Buducnost Podgorica, Flora Tallinn, Neftchi Baku, Shakhtyor Karaganda, Skënderbeu Korçë, Vardar Skopje, Ulisses Yerevan, te klubovi koji ce doc iz prvog predkola Linfield Belfast, Tre Penne, F91 Dudelange, FC Lusitanos, Valletta FC, B36 Torshavn. Od njih 6, 3 ce proc u drugo predkolo. Moja zelja je da Dinamo dobije nekog sto dolazi iz prvog predkola, jer vec godinama se i u drugom predkolu dobije protivnik koji ozbiljno najavljuje prolaz, srecom pa uvijek ispadne. Koga god Dinamo da dobije bila bi ogromna sramota da ispadnu, proc se MORA!!!. Nebi zalio Hapoel Kiryat Shmona, znam kako prolaze BH klubovi i Dinamo se nebi tek tako prosetao, mada bi morao proc. Nebi ni Zeljeznicar, jer zelim da oba kluba prodju dalje, a i misljenja sam da bi nogomet vrlo vjerovatno bio u drugom planu. Nebi ni Neftchi, oni su bili proslu sezonu, tako da mi nisu zanimljivi da ih se opet izvuce. Buducnost bi bila mozda najpozeljnija, privukli bi navijace, a Dinamo ih moze lako proc, al moja zeja je i dalje netko iz prvog predkola, netko kome ce Dinamo zabit 15 golova u dvije utakmice. O trecem predkolu cemo kad se dodje do istog, mada necu tajit da ocekujem opet grupnu fazu LP i minimalno 5 bodova.
Hajduk Split, krecu iz drugog predkola, poznat je tek mali broj mogucih protivnika, jer je Hajduk nositelj, a oni koji nisu nositeji dolaze iz prvog predkola, al tu su nam potencijalni klubovi koji bi mogli da budu u drugom predkolu. Moja zelja je jedan od EB Streymur, Birkirkara, Renova Dzepciste, SK Tirana i Differdange 03. Sasvim sigurno da bi oni bili ispraceni s punom mrezom. Nikako nebi zelio FK Sarajevo zbog cinjenice da bi se i to u rat pretvorilo, FC Fehérvár iz razloga sto sam neki dan gledao i vidio kako je Hajduk s lakocom ispadao od Madjarskih timova, Borac BL iz istog razloga kao i Sarajevo, samo sto bi ovo bilo jos gore, Siroki Brijeg iz razloga sto bi taj isti SB htio da vidim u trecem predkolu, Jagodinu, isto kao i Sarajevo i BBL. Al koga god Hajduk dobije mora proc, nositelji su, od njih se ocekuje trece predkolo i nemaju pravo da podbace.
NK Slaven Belupo, u Koprivnici su vec navikli na redovno sudjelovanje u Europi, a nakon dvije godine posta su se sigurno zazelili europskog nogometa. Zadnji put je Slaven igrao u sezoni 2009/10, te su ispali od Tromsa u trecem predkolu. Jos uvijek osjecam zal, mislim da su oni to morali proc i doc do play offa, a tad je sve moguce, no necemo o proslosti. Sutra ih ocekuju isti moguci protivnici kao i Hajduka, te i njima zelim iste ove lose protivnike, da ih se lako prodje, a takodjer ne zelim im iste protivnike kao i Hajduku, izuzev Jagodine. Mislim da bi s njima mogli normalno odigrat nogomet. Ni jedni, a ni drugi nemaju paklene navijace, vjerovatno nebi bilo gostujucih, eventualno 50tak, tako da nebi bilo problema ni u jednom gradu. Od njih takodjer ocekujem da prodju dalje, izlike nema, nositelji su i proc se mora.
NK Osijek, finalista Kupa, al u Ligi su jako podbacili, tek osmo mjesto s kojim mogu cak bit i presretni jer su gotovo cijelo prvenstvo tovarili ispod desetog mjesta. No dobre igre na proljece su donijele to osmo mjesto, opstanak, kao i finale Kupa, a s njim i Europu. Osijek je zadnji put izborio Europu 2008. godine, no nije nastupio, ako netko zna razlog molio bi da napise, jer se ja ne sjecam. Zadnji put su u Europi nastupili u Intertoto Kupu 2006. godine. Startali su u drugom predkolu, te sramotno ispali od predstavnika Cipra. Ciprani nisu uspjeli pobijedit, prosli su zbog golova u gostima (0-0, 2-2), al svejedno je Osijek morao dalje. Dakle, Osijecani su sigurno zeljni Europe, kako navijaci tako i igraci. Osijek natjecanje krece u prvom predkolu, sto znaci da ce oni igrat utakmicu samo par dana nakon finala EP. U prvom predkolu su nositelji, te im je najjaci moguci protivnik MTK, ostali protivnici su zaista losi i sve osim prolaza Osijeka je ravno katastrofi. Naravno i njima zelim sto losijeg protivnika, a tu moze bit Libertas, Santa Coloma, Floriana i da ne nabrajam dalje. U drugom predkolu Osijek nazalost nije nositelj, no ukoliko ih sreca pomazi i za protivnika dobiju St. Patrick's Athletic, FK Aktobe ili Admiru sigurno s njima mogu igrat i imaju sanse za prolaz dalje. Proslu sezonu je Varazdin bio jako podcijenjen, al napravili su cudo, samo jedan gol je falio da se izbore produzetci i prolazak u play off sto se cinilo nemogucom misijom na pocetku sezone. Nebi zelio da Osijek u drugom predkolu dobije Twente, Anarthosis, Crvenu Zvezdu, Anzhi, Rapid Bukurest, Viktoriu Plzen, Rosenborg. Sve su to jaki protivnici za Osijek, a neki bi donijeli i probleme koji nemaju veze s nogometom. Na kraju ocekujem prolazak u drugo predkolu, te se nadam losijem protivniku, a nakon toga i prolasku u trece.
Na kraju su mi ukupna ocekivanja da jedan klub igra grupnu fazu LP. U EL ocekujem da sva tri kluba budu u drugom predkolu (dva vec jesu), ocekujem barem dva u trecem i ocekujem da barem jedan dodje u play off, a nadam se da to mogu bit i dva, dok ne znam koliko je realno ocekivat i jednog u grupnoj fazi, mada se nadam. S tim bi povecali koeficijent lige koji ovih godina samo Dinamo drzi tu gdje jest, kad bi imali jos jedan klub koji kupi koeficijent lakse bi se probili prema gore.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!