EURO 2012 - općenito

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

EURO 2012 uzima :

Spanija
56
22%
Holandija
21
8%
Njemacka
82
33%
Engleska
27
11%
Portugal
6
2%
Italija
31
12%
Hrvatska
12
5%
Danska
2
1%
Francuska
7
3%
Neko drugi
7
3%

Ukupno glasova: 251

zizu1991
Kontakt:

Re: EURO 2012 - općenito

Post Postao/la zizu1991 » 07 jun 2012, 12:18

mk516 je napisao/la:
E ako mi ovo bude zujalo na tv nega ga materi igraju, ja ne gledam utakmice! Stoka seljačka, pa sav imbecilizam iz Afrkie su pokupili i tokmaci iz Evrope.
:lol: :lol: :lol: dobra, dobra, ne bih ništa dodao, a niti oduzeo :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jun 2012, 18:40

Tamnoputi igraci u reprezentaciji Holandije na sinocnjem otvorenom treningu su vrijedjani na rasnoj osnovi. KNVB je vec o ovom dogadjaju obavjestio UEFA-u i tamnoputi igraci su trening odradili ispred suprotne tribine stadiona u Krakovu. Nakon treninga selektor Holandije je dao sljedecu izjavu:

Odlicna atmosfera, sada znamo sta nas ceka.

Mislim da ce Platini i ostali clanovi iz vrha UEFA-e skupo platiti ovaj odabir za domacina/e prvenstva.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 07 jun 2012, 18:56

Tipujem na NJemce mada bi nekako volio da Holandjani uzmu iz godine u godinu imaju strasne ekipe, a nikako da to upotpune nekim peharom :D
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jun 2012, 19:48

Ima li negdje informacija čiji navijači su najbrojniji, osim domaćih? :D
:D

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 jun 2012, 19:55

Sheyi je napisao/la:Ima li negdje informacija čiji navijači su najbrojniji, osim domaćih? :D
:D
citao sam da bi moglo biti preko 50.000 iraca u poznanu, hrvata "samo" 5.000-6.000 a za spanjolce/zabare nisam siguran.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 07 jun 2012, 22:21

Ja kao najvece pretendente na naslov vidim Spaniju i Holandiju. Spanci su prvi favoriti vjerovatno. Suvisno je bilo sta pricati o njima, iako oslabljeni bez Puyola i VIlle, mislim da to mogu adekvatno zamijeniti, prilika vjerovatno za dvojac iz Bilbao-a.

Iako su mnogi skepticni u vezi holandjana, ja bas mislim da bi ovo moglo biti njihovo prvenstvo. Fantastican napad, cvrst vezni red, odlican golman, tek nesto malo problema imaju sa odbranom. Milsim da su jaci i iskusniji u odnosu na 2010. Ne odstupaju od svog prepoznatljivog stila igre kojeg gaje decenijama. Mnogi ih smatraju za vrlo labilnu reprezentaciju jer padaju pod pritiskom, a i yebe ih cinjenica da ne znaju igrati penale, skoro svaki put ispadnu :mrgreen:

Engleska i Italija nula bodova, pogotovo ovi drugi koji su moja daleko najdraza repka pored domovine, ali trenutno mi ne nude nista bog cega bi najvijao za njih. Englezi jedino na svom terenu mogu dogurati do finala :mrgreen:

Njemacka odlicna, al im fali nesto, da me ubijes ne znam sta :D Francuzi su isto jaki, podmladjeni ali sa nekoliko starijih, prekaljenih jaraca, Portugal standardno dobar na poslednjih nekoliko EP-ova

Neki od domacina ce daleko dogurati, praksa je to ipak jbga. a i tradicija. Puno mi je ozbiljnija Poljska od Ukrajine, Lewandovski je lud ove godine, mozda bude i najbolji strijelac, on ili Klose, jedan od ta dva poljaka :mrgreen:

Kako god, samo nek nas pocaste dobrim utakmicama sa sto vise golova, ipak se ceka svake 4 godine na Euro
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jun 2012, 22:23

Od svake utakmice Eura će zaraditi oko 40 miliona eura

UEFA očekuje prihod od oko 1,3 milijardi eura

Piše: A. Haznadarević
Danas, 21:17

Svima je jasno da će Ukrajina i Poljska biti centar svijeta za ljubitelje fudbala u naredne tri sedmice, a kakvu gledanost ima Evropsko prvenstvo u fudbalu, najbolje pokazuju cifre koje će se okrenuti, te naravno ona najveća koja će ostati u kasi organizatora UEFA-e.

Krovna organizacija evropskog fudbala očekuje prihod od 1,3 milijarde eura, a od svake utakmice koju prenose 203 svjetska emitera koja su otkupila prava, UEFA će inkasirati oko 40 miliona eura.

Pretpostavlja se da će prosječno svaku utakmicu gledati auditorij od oko 150 miliona ljudi pred malim ekranima.

UEFA je objavila da će povećati nagradni fond za dvanaest miliona u odnosu na prošlo prvenstvo, te sada iznosi ukupno 196 miliona eura, a sam maksimalni dobitak jedne momčadi, u slućaju da pobjedi sve mečeve od početka do finala, iznosit će 18,5 miliona eura.

Osim toga UEFA je izdvojila 100 miliona eura klubovima koji će dozvoliti svojim igračima da učestvuju na euru, te će to biti jedan vid kompenzacije, a svako putovanje reprezentacija na utakmice, ova organizacija će pomoći sa svojih 40.000 eura.
Po meni mala svota novca otpada na saveze, odnosno klubove. Milijarda Eura ode na njihov racun dok ce klubovi morati trpjeti moguce posljedice prvenstva i placati oporavak igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 07 jun 2012, 22:27

Gledaj to na način da im nisu morali dati ništa, ali ipak su dali.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jun 2012, 23:03

amerosm je napisao/la:Tamnoputi igraci u reprezentaciji Holandije na sinocnjem otvorenom treningu su vrijedjani na rasnoj osnovi. KNVB je vec o ovom dogadjaju obavjestio UEFA-u i tamnoputi igraci su trening odradili ispred suprotne tribine stadiona u Krakovu. Nakon treninga selektor Holandije je dao sljedecu izjavu:

Odlicna atmosfera, sada znamo sta nas ceka.

Mislim da ce Platini i ostali clanovi iz vrha UEFA-e skupo platiti ovaj odabir za domacina/e prvenstva.
Cuj na treningu, sramota. Sad ce vjerovatno zatvorit treninge. Koje zivotinje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2012, 09:31

slika

Unaprijed iskazujem nadu da ćemo što manje pričati ovdje o izgredima, rasizmu, huliganizmu i svemu lošem što dolazi od "navijača" dviju zemalja domaćina, ali i ostatka. Međutim, svi smo svjesni kako će to teško ići jer uvijek ima dosta nepredviđenih problema, a najgore što će fudbal platiti najveći danak tomu.

Po gornjoj slici i parovima prvog kola, očekuje nas dosta zanimljiv Euro. Naravno, rekao bih uz nešto manji broj golova jer repke ulaze oprezno i uz dosta kalkulacija u prvu utakmicu, tako da ne treba odmah na startu očekivati golijade (nemojmo se iznenaditi ukoliko budemo vidjeli dosta rezultata koji glase "0:0" na semaforima :mrgreen: ). Ipak, početak je od presudne važnosti na prvenstvu, pa onaj ko starta s pobjedom uradio je već pola posla u grupi. Po meni, 6 bodova garantuje prolazak dalje, a 7 u većini slučajeva (ne svim, naravno) i 1st place.

I, iskoristio bih priliku da pitam da li državne (odnosno entitetske) televizije, BHT i FTV (bez RTRS-a ovoga puta) prenose apsolutno sve utakmice iz Poljske i Ukrajine, baš kao i ranije?

Pozdrav od zaljubljenika u "moderni fudbal". :mrgreen:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 jun 2012, 11:26

Prenose apsolutno sve utakmice, neke ce prenositi obje istovremeno a neke samo jedna TV postaja :mrgreen: , a vecina javnih servisa je otkupila prava pa cemo tako imati priliku utakmice gledati i na TRT 1, RAI 1 ZDF, ARD...(vecina kablovskih operatera to ima u ponudi samo je pitanje dali ce vrsiti zatamnjivanje)

Konfucije
Kontakt:

Post Postao/la Konfucije » 08 jun 2012, 11:38

Poljaci ce da budu najvece iznenadjenje prvenstva.Lewandowski najbolji strijelac,Sceszny najbolji golman.
Dobar dan,Mi smo Sarajevo,izvolite se braniti !

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 08 jun 2012, 11:59

Konfucije je napisao/la:Poljaci ce da budu najvece iznenadjenje prvenstva.Lewandowski najbolji strijelac,Sceszny najbolji golman.
Malo sutra ;) , dalje od cetvrtfinala ne mogu ;)

Necu moc gledat otvaranje Poljska - Grcka u skoli :cry: :cry: , al hvala bogu mogu Rusija - Ceska
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 jun 2012, 12:04

hilmo je napisao/la:Prenose apsolutno sve utakmice
Ne prenose sve, jer se u zadnjem kolu po dvije utakmice igraju u isto vrijeme :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 08 jun 2012, 13:38

spielführer_21 je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Prenose apsolutno sve utakmice
Ne prenose sve, jer se u zadnjem kolu po dvije utakmice igraju u isto vrijeme :mrgreen:
Možda će prenosit po jednu na BHT-u i FTV-u :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 jun 2012, 14:06

Primjetio sam da Svabenzi imaju popriličan br navijača na ivom forumu... Zato su ih proglasili najvećim favoritima, što oni nikako nisu ... Španci su NAJVECI mogući favoriti!!!! Njihov rezervni tim bi to čak mogao biti... Ali naravno zna se desiti da baš takve ekipe skroz podbace ili kiksaju..... Njemcima svaka čast. Na SP su igrali najbolji fudbal, imaju strašne mlade igrače, veliki talenat i potencijal, ali... Njihovi ali je velika nemoć kada igraju protiv ekipa koje su tehnički jače i talentovaniji, kao i fizički jače.... Tu mislim na Špance(talenat i tehnika) i Francuze(tehnika i snaga)...
Takodje mogu im nauditi i to opasno Rusi, Italijani, pa i Portugalci, naravno ne zaboravimo i Hrvate.. Holanđanima svaka čast, ali oni ništa je mogu ni Svabama, ni Špancima, ni Rusima, ni Portugalciima...
Špancima jedino mogu nauditi igrački i taktički Italijani i Francuzi, donekle Portugalci, ostali ni u snu...
E sada fudbal je carina, i nikad ne bude kako smo očekivali, bar ne u potpunosti.... Ko će biti prvak? Pojma nemam... Uživaću u fudbalu i postalo razvijati za Ruše, Špance, Italijane, što da ne i Hrvate
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 jun 2012, 14:11

Ko 'oće da učestvuje u jednoj igri prognoziranja utakmica EP-a, nek mi se javi na pvt. Ima samo još 4 sata do početka prve utakmice, a 3 sata za prognoziranje iste ;)
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jun 2012, 14:18

DANTES je napisao/la:Primjetio sam da Svabenzi imaju popriličan br navijača na ivom forumu... Zato su ih proglasili najvećim favoritima, što oni nikako nisu ...
Moze biti. Bitno je da igraci pokazu istu glad i volju kao i na SP. Sjecam se koliko je Njemacka tada bila podcijenjivana pred SP u Africi. Mene su ovdje mnogi ismijavali kada sam rekao kako su favorit za osvajanje prvenstva. Igraci su proglasavani klocevima i najgorom generacijom Njemacke ikada sa strane strucnjaka na forumu. Poslije SP se druga pjesma pjevala. :D Ovaj put nece biti podcijenjivanja Njemacke, sto moze biti negativno, no sada bar svi imaju dodatni respekt, a i taj zna paralizirati ako se pretjera.

Za spas fudbala naravno navijam za Njemacku, koja je spasila proslo, inace dosadno SP. Uostalom navijam naravno jer zivim ovdje. U glavnom gradu ce se ponovo svaka utakmica i pobjeda na veliko proslaviti. :D Poslije Njemacke cu jos navijati za Hrvatsku, a poslije njih za nikoga, ostali su mi dosta svejedni. Naravno nadam se iznenadjenjima koja prave ovakva takmicenja jos interesantnijim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 jun 2012, 14:22

Manje od 4 sata. IDEMO!!!

Winner: Spanija
Top scorer: Benzema
Dark horse: Rusija
Flop team: Njemacka
Best player: Iniesta
Best youngster: McClean

Kopirajte i proslavite se! :D
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jun 2012, 14:45

Consigliere je napisao/la: Flop team: Njemacka
Pah. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.