Priključit če se ona slijedeče godine. A do kraja ove 2 slaloma i 2 veleslaloma. Pa sada nema baš razlike, dali bi ona nastupala ili da ide na odmor ove 4 utrke.rio_Ferdy88 je napisao/la:Šteta velika za skijanje u globalu kao sport, a posebno žensko
Jer bi gledali veliko rivalstvo između nje i Tine do kraja, uz priključak koje Austrijanke možda
Nadam se de će se Lindsay vratiti što prije kako bi uživali u njenim majstorijama na snijegu
U muškom dijelu, Teddy dominira veleslalomomdok je Aksel favorit u utrci za Veliki kristalni globus
Skijanje
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Skijanje
I pored svega toga, problem u porodici gdje joj ćaća nije odobravao brak s Thomasom pa se posvađala i nije pričala sa njim dugi niz godina.Admir_Sa je napisao/la:Linzi Von je mnogo toga prošla u protekle 4 godine, od udaje, razvoda, ogromnog pritiska javnosti u Vankuveru, dominacije u sp, afera nakon razvoda i sve je to sigurno mnogo uticalo na nju, i jednostavno ne može više i logičan razlog je ovo trenutno uzimanje predaha
Nadam se da ce se što prije vratiti na bijele staze
Žao mi je, jedna takva sportašica i skijašica nije to zaslužila.

Mikaela Shiffrin   .
  .  
Mislim da sam napokon pronasao skijasicu za koju cu navijati , nakon odlaska velike Anje Paerson .
   Anje Paerson .

.
  .  Mislim da sam napokon pronasao skijasicu za koju cu navijati , nakon odlaska velike
 Anje Paerson .
   Anje Paerson .VELEŽ MOSTAR  1922  !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
						AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- Sportfanatik
- Kontakt:
Na subotnjem spustu u talijanskom Bormiu vodeću poziciju su podijelili Austrijanac Hannes Reichelt i Talijan Dominik Paris ispred vodećeg u Svjetskom kupu Aksela Lunda Svindala koji je upisao zaostatak od jedne stotinke...
Neočekivani ishod spusta Svjetskog kupa dogodio se na sjeveru Italije u Bormiju. Prvo su mjesto podijelili 32-godišnji Austrijanac Hannes Reichelt i član domaće spustaške ekipe 23-godišnji Dominik Paris. Sa startnim brojem 10 Paris je zauzeo vodeću poziciju uz 1:58.62 stotinke, a nakon šest skijaša niz stazu se spustio Reichelt i postavio identično vrijeme.
S novih 100 bodova Reichelt (289 bodova) je u ukupnom poretku skočio na šesto mjesto, dok je Paris došao do devetog mjesta (215 bodova) u ukupnom poretku i drugog mjesta u poretku spustaša (193).
Trenutno vodeći skijaš u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal je skijao sa startnim brojem 19 i za dvojcem je upisao zaostatak od jedne stotinke. Austrijanac Klaus Kroell je do trećeg mjesta doskijao uz dvostruko veći zaostatak - dvije stotinke.
Kanađanin Erik Guay sa startnim brojem 20 nije uspio ući u krug prvih deset i sa zaostatkom od 2.06 uspio je uloviti 24. poziciju.
Svjetski kup, Bormio, spust:
1. Hannes Reichelt (Austrija) 1:58.62
-. Dominik Paris (Italija) 1:58.62
3. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.01
4. Klaus Kroell (Austrija) +0.02
5. Johan Clarey (Francuska) +0.32
6. Werner Heel (Italija) +0.42
7. Travis Ganong (SAD) +0.49
8. Romed Baumann (Austrija) +0.66
9. Christof Innerhofer (Italija) +0.67
10. Adrien Theaux (Francuska) +0.70
Spust, poredak:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 285
2. Dominik Paris (Italija) 193
3. Klaus Kroell (Austrija) 141
4. Kjetill Jansrud (Norveška) 139
5. Christof Innerhofer (Italija) 133
Ukupni poredak:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 674
2. Marcel Hirscher (Austrija) 560
3. Ted Ligety (SAD) 537
4. Kjetil Jansrud (Norveška) 322
5. Felix Neureuther (Njemačka) 296

Neočekivani ishod spusta Svjetskog kupa dogodio se na sjeveru Italije u Bormiju. Prvo su mjesto podijelili 32-godišnji Austrijanac Hannes Reichelt i član domaće spustaške ekipe 23-godišnji Dominik Paris. Sa startnim brojem 10 Paris je zauzeo vodeću poziciju uz 1:58.62 stotinke, a nakon šest skijaša niz stazu se spustio Reichelt i postavio identično vrijeme.
S novih 100 bodova Reichelt (289 bodova) je u ukupnom poretku skočio na šesto mjesto, dok je Paris došao do devetog mjesta (215 bodova) u ukupnom poretku i drugog mjesta u poretku spustaša (193).
Trenutno vodeći skijaš u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal je skijao sa startnim brojem 19 i za dvojcem je upisao zaostatak od jedne stotinke. Austrijanac Klaus Kroell je do trećeg mjesta doskijao uz dvostruko veći zaostatak - dvije stotinke.
Kanađanin Erik Guay sa startnim brojem 20 nije uspio ući u krug prvih deset i sa zaostatkom od 2.06 uspio je uloviti 24. poziciju.
Svjetski kup, Bormio, spust:
1. Hannes Reichelt (Austrija) 1:58.62
-. Dominik Paris (Italija) 1:58.62
3. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.01
4. Klaus Kroell (Austrija) +0.02
5. Johan Clarey (Francuska) +0.32
6. Werner Heel (Italija) +0.42
7. Travis Ganong (SAD) +0.49
8. Romed Baumann (Austrija) +0.66
9. Christof Innerhofer (Italija) +0.67
10. Adrien Theaux (Francuska) +0.70
Spust, poredak:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 285
2. Dominik Paris (Italija) 193
3. Klaus Kroell (Austrija) 141
4. Kjetill Jansrud (Norveška) 139
5. Christof Innerhofer (Italija) 133
Ukupni poredak:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 674
2. Marcel Hirscher (Austrija) 560
3. Ted Ligety (SAD) 537
4. Kjetil Jansrud (Norveška) 322
5. Felix Neureuther (Njemačka) 296
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004           Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
						IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
kakva je siutacija hocel se sutra odrzat paralel slalom ?a

Paralel slalom je budućnost ovog sporta.

Ajmo Mikkaela do pobjede   .
  .

.
  .VELEŽ MOSTAR  1922  !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
						AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- 
				schwarcgelbfantom
- Kontakt:
uvijek sam govorio da ovo brdašce nije na nivou svjetskog kupa cccc pored naše bjele oni uzmu ovo brdo u kalendaru  

mislim da bi bolji slalom bio niz Vratnik nego ovo,ljudi se povrijeđuju i 70% ih ne završe ovu kratku i do jaja nesigurnu utrku
  mislim da bi bolji slalom bio niz Vratnik nego ovo,ljudi se povrijeđuju i 70% ih ne završe ovu kratku i do jaja nesigurnu utrku
HOĆEMO World Cup na BJELAAAAŠNICIIII

mislim da bi bolji slalom bio niz Vratnik nego ovo,ljudi se povrijeđuju i 70% ih ne završe ovu kratku i do jaja nesigurnu utrkuHOĆEMO World Cup na BJELAAAAŠNICIIII
- 
				schwarcgelbfantom
- Kontakt:
od žane oćekujem poziciju između 30 i 40 mjesta,toliko sigurno može napraviti jer starta 63 a onda u drugoj vožnji na glavu bez kalkulacija te bi onda mogla biti između 20 i 30 mjesta

ZELJE SU JEDNO A REALNOST JE NESTO SASVIM DRUGO, majka priroda nam je dala prelijepe planine, brda ali mi ne znamo nista iskoristiti a sto je najgore kod nas nema nikakve volje da se organizuje nesto.... Da li neko zna da li kod nas ima skijaski savez i kako on uopšte funkcionise, ko izdvaja sredstva ( ako uopste izdvajaju).Pratim skijanje ali ne znam kakva je situacija s mladjim narastajem u BiH, ustvari kakva je situacija u BiH sto se tice skijanja... Citao sam prije nekoliko dana kako je Ambasada Norveske dala 30 000 KM jednoj nasoj mladoj i perspektivnoj skijasici ( samo da ne bude kao Zana N.)schwarcgelbfantom je napisao/la:uvijek sam govorio da ovo brdašce nije na nivou svjetskog kupa cccc pored naše bjele oni uzmu ovo brdo u kalendaru

HOĆEMO World Cup na BJELAAAAŠNICIIII
prosjecna plata u bih je oko 800km, a jedan dan da odvedeš dvoje djece na skijanje košta preko 100 maraka (ako dvoje skija) i kako se onda necemu nadati  skijanje jeste skup sport, al ovo sto se ovde godinama radi je užasno i pravi se planina za bogate. jedina nam je šansa da se rodi neki extra talenat iz imucne porodice i da mu skijanje bude jedina preokupacija i da onda ko nešto uspije. ovo govorim za igman/bjelasnicu, a ne znam kak je na vlasicu, kupresu i slicno, al sigurno ta skijališta ne pružaju mogucnosti za napredovanje kao bjelašnica
  skijanje jeste skup sport, al ovo sto se ovde godinama radi je užasno i pravi se planina za bogate. jedina nam je šansa da se rodi neki extra talenat iz imucne porodice i da mu skijanje bude jedina preokupacija i da onda ko nešto uspije. ovo govorim za igman/bjelasnicu, a ne znam kak je na vlasicu, kupresu i slicno, al sigurno ta skijališta ne pružaju mogucnosti za napredovanje kao bjelašnica

skijanje jeste skup sport, al ovo sto se ovde godinama radi je užasno i pravi se planina za bogate. jedina nam je šansa da se rodi neki extra talenat iz imucne porodice i da mu skijanje bude jedina preokupacija i da onda ko nešto uspije. ovo govorim za igman/bjelasnicu, a ne znam kak je na vlasicu, kupresu i slicno, al sigurno ta skijališta ne pružaju mogucnosti za napredovanje kao bjelašnica
  skijanje jeste skup sport, al ovo sto se ovde godinama radi je užasno i pravi se planina za bogate. jedina nam je šansa da se rodi neki extra talenat iz imucne porodice i da mu skijanje bude jedina preokupacija i da onda ko nešto uspije. ovo govorim za igman/bjelasnicu, a ne znam kak je na vlasicu, kupresu i slicno, al sigurno ta skijališta ne pružaju mogucnosti za napredovanje kao bjelašnicanema potpisa
						- 
				TMmanija2012
- Kontakt:
Žana nije uspjela zavrsiti  do cilja..nikad od nje hljeba  Tina nastavlja da dominira ove godine
 Tina nastavlja da dominira ove godine

Tina nastavlja da dominira ove godine
 Tina nastavlja da dominira ove godine- 
				karameldar
- Kontakt:
Na Vlasicu imas 3-4 staze ukupno,dva obicna lifta i jedan baby, cijena skipassa 27KM jos plus parking 10KM, pa ti vidi isplatili se.

YNWA!
Kako lose takmicenje na Sljemenu,neverovatno.Shiffrin se popisala po njima u prvoj seriji.U drugoj evo Loseth vodi  i vise nego ubedljivo.Ali pobednik ce verovatno da se odlucuje izmedju Maze i Shiffrin.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
						- legenda reala
- Kontakt:
Nova sniježna kraljica je Shifrin ubjedljivo u oba laufa   

Hansdoter sjajna u drugoj vožnji osvaja drugo mjesto
Tina Maze zajahala kapiju i odustala, treća mlađa Kanađanka Erin Mielzynsky
Standardno na Sljemenu puno odustajanja i ove godine

Hansdoter sjajna u drugoj vožnji osvaja drugo mjesto
Tina Maze zajahala kapiju i odustala, treća mlađa Kanađanka Erin Mielzynsky
Standardno na Sljemenu puno odustajanja i ove godine
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Kako vozi Shiffrin jbt. '95 godiste,to nisam znao,bice od nje svega u buducnosti to je definitivno.Frida je vec "stara",ona mi se ne svidja.  Mielzynski moze proci.
 Mielzynski moze proci. 

Mielzynski moze proci.
 Mielzynski moze proci. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma Shiffrin ,ubija mala jednostavno   
   .
  . 
A moze i ona dok se ne vrati Schild i ne udje u formu .
  .

.
  . A moze i ona dok se ne vrati Schild i ne udje u formu
 .
  .VELEŽ MOSTAR  1922  !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
						AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Njen je trener postavio prvu vožnju, ona je iskoristila to i odličan startni broj. Mala je fizički spremna, zato je išao na nešto zatvoreniju stazu s puno odvojenih zavoja i fizički zahtjevnih prijeloma. 70 kapija čini mi se u prvom laufu, pogotovo je donji dio izvukao, gdje se moralo jače pritisnuti, trebalo je snage a ne nešto pretjerano tehnike. Mada je išla odlično. Drugu vožnju nisam uspio gledati nažalost.   

Daleko smo mi od organizacije ovakvih takmičenja, pa na Bjelašnici je još trosjed iz 78. godine, ako se ne varam. Ne moš to tako.

Daleko smo mi od organizacije ovakvih takmičenja, pa na Bjelašnici je još trosjed iz 78. godine, ako se ne varam. Ne moš to tako.
Kostelić ako danas ne uzme nece nikad u Zagrebu,nit ce Sljeme ikad dobit domaceg pobijednika.Staza katastrofa.Malo malo pa neko propadne sa skijama.Definitivno mi imamo bolje uslove za organizaciju ovog takmicnja,ali ostalo nista nemamo nazalost. 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Standard priča kad zijani Kostelić oko povreda, koljena i tih s.ranja. Skoro ko i Đoković. Muka mi više od toga.
Hirscher i Myhrer vozili strašno, prava trka njih dvojice i na kraju mladi Austrijanac zasluženo dobio. Matt se ubacio nekako na treće mjesto. Staza je dobro i opstala s obzirom na vremenske uvjete, mada svi kažu da su uvjeti na njoj bili jako loši. Čak i kad se naveče vozila humanitarna trka legendi (u kojoj je pobijedila na poguranac najmanja 'legenda', ako se je tako može i nazvati, od svih) vidjelo se da je staza u dosta lošem stanju. Al eto, uspjeli su je održati na životu.
PS. najjači mi bio komentator na HTV-u, čini mi se onaj Bruno Kovačević, veli prije druge vožnje Ivice: 'I sada kreće neokrunjeni kralj Sljemena...' Koji blam.

Hirscher i Myhrer vozili strašno, prava trka njih dvojice i na kraju mladi Austrijanac zasluženo dobio. Matt se ubacio nekako na treće mjesto. Staza je dobro i opstala s obzirom na vremenske uvjete, mada svi kažu da su uvjeti na njoj bili jako loši. Čak i kad se naveče vozila humanitarna trka legendi (u kojoj je pobijedila na poguranac najmanja 'legenda', ako se je tako može i nazvati, od svih) vidjelo se da je staza u dosta lošem stanju. Al eto, uspjeli su je održati na životu.
PS. najjači mi bio komentator na HTV-u, čini mi se onaj Bruno Kovačević, veli prije druge vožnje Ivice: 'I sada kreće neokrunjeni kralj Sljemena...' Koji blam.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.