Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

iskratel
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la iskratel » 18 dec 2012, 08:20

rio_Ferdy88 je napisao/la:Šteta velika za skijanje u globalu kao sport, a posebno žensko :(

Jer bi gledali veliko rivalstvo između nje i Tine do kraja, uz priključak koje Austrijanke možda ;)

Nadam se de će se Lindsay vratiti što prije kako bi uživali u njenim majstorijama na snijegu 8-)

U muškom dijelu, Teddy dominira veleslalomom 8-) dok je Aksel favorit u utrci za Veliki kristalni globus :)
Priključit če se ona slijedeče godine. A do kraja ove 2 slaloma i 2 veleslaloma. Pa sada nema baš razlike, dali bi ona nastupala ili da ide na odmor ove 4 utrke.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 18 dec 2012, 18:21

Admir_Sa je napisao/la:Linzi Von je mnogo toga prošla u protekle 4 godine, od udaje, razvoda, ogromnog pritiska javnosti u Vankuveru, dominacije u sp, afera nakon razvoda i sve je to sigurno mnogo uticalo na nju, i jednostavno ne može više i logičan razlog je ovo trenutno uzimanje predaha

Nadam se da ce se što prije vratiti na bijele staze
I pored svega toga, problem u porodici gdje joj ćaća nije odobravao brak s Thomasom pa se posvađala i nije pričala sa njim dugi niz godina.
Žao mi je, jedna takva sportašica i skijašica nije to zaslužila. :|

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 20 dec 2012, 23:21

Mikaela Shiffrin 8-) .
Mislim da sam napokon pronasao skijasicu za koju cu navijati , nakon odlaska velike :mrgreen: Anje Paerson .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 29 dec 2012, 15:57

Na subotnjem spustu u talijanskom Bormiu vodeću poziciju su podijelili Austrijanac Hannes Reichelt i Talijan Dominik Paris ispred vodećeg u Svjetskom kupu Aksela Lunda Svindala koji je upisao zaostatak od jedne stotinke...

Neočekivani ishod spusta Svjetskog kupa dogodio se na sjeveru Italije u Bormiju. Prvo su mjesto podijelili 32-godišnji Austrijanac Hannes Reichelt i član domaće spustaške ekipe 23-godišnji Dominik Paris. Sa startnim brojem 10 Paris je zauzeo vodeću poziciju uz 1:58.62 stotinke, a nakon šest skijaša niz stazu se spustio Reichelt i postavio identično vrijeme.

S novih 100 bodova Reichelt (289 bodova) je u ukupnom poretku skočio na šesto mjesto, dok je Paris došao do devetog mjesta (215 bodova) u ukupnom poretku i drugog mjesta u poretku spustaša (193).

Trenutno vodeći skijaš u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal je skijao sa startnim brojem 19 i za dvojcem je upisao zaostatak od jedne stotinke. Austrijanac Klaus Kroell je do trećeg mjesta doskijao uz dvostruko veći zaostatak - dvije stotinke.

Kanađanin Erik Guay sa startnim brojem 20 nije uspio ući u krug prvih deset i sa zaostatkom od 2.06 uspio je uloviti 24. poziciju.

Svjetski kup, Bormio, spust:
1. Hannes Reichelt (Austrija) 1:58.62
-. Dominik Paris (Italija) 1:58.62
3. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.01
4. Klaus Kroell (Austrija) +0.02
5. Johan Clarey (Francuska) +0.32
6. Werner Heel (Italija) +0.42
7. Travis Ganong (SAD) +0.49
8. Romed Baumann (Austrija) +0.66
9. Christof Innerhofer (Italija) +0.67
10. Adrien Theaux (Francuska) +0.70

Spust, poredak:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 285
2. Dominik Paris (Italija) 193
3. Klaus Kroell (Austrija) 141
4. Kjetill Jansrud (Norveška) 139
5. Christof Innerhofer (Italija) 133

Ukupni poredak:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 674
2. Marcel Hirscher (Austrija) 560
3. Ted Ligety (SAD) 537
4. Kjetil Jansrud (Norveška) 322
5. Felix Neureuther (Njemačka) 296
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 31 dec 2012, 12:33

kakva je siutacija hocel se sutra odrzat paralel slalom ?a

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 03 jan 2013, 22:12

Paralel slalom je budućnost ovog sporta.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 04 jan 2013, 15:55

Ajmo Mikkaela do pobjede 8-) .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 jan 2013, 16:17

uvijek sam govorio da ovo brdašce nije na nivou svjetskog kupa cccc pored naše bjele oni uzmu ovo brdo u kalendaru :evil: :evil: :evil: :evil: mislim da bi bolji slalom bio niz Vratnik nego ovo,ljudi se povrijeđuju i 70% ih ne završe ovu kratku i do jaja nesigurnu utrku

HOĆEMO World Cup na BJELAAAAŠNICIIII

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 jan 2013, 16:20

od žane oćekujem poziciju između 30 i 40 mjesta,toliko sigurno može napraviti jer starta 63 a onda u drugoj vožnji na glavu bez kalkulacija te bi onda mogla biti između 20 i 30 mjesta

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 04 jan 2013, 17:26

schwarcgelbfantom je napisao/la:uvijek sam govorio da ovo brdašce nije na nivou svjetskog kupa cccc pored naše bjele oni uzmu ovo brdo u kalendaru :evil: :evil: :evil: :evil: mislim da bi bolji slalom bio niz Vratnik nego ovo,ljudi se povrijeđuju i 70% ih ne završe ovu kratku i do jaja nesigurnu utrku

HOĆEMO World Cup na BJELAAAAŠNICIIII
ZELJE SU JEDNO A REALNOST JE NESTO SASVIM DRUGO, majka priroda nam je dala prelijepe planine, brda ali mi ne znamo nista iskoristiti a sto je najgore kod nas nema nikakve volje da se organizuje nesto.... Da li neko zna da li kod nas ima skijaski savez i kako on uopšte funkcionise, ko izdvaja sredstva ( ako uopste izdvajaju).Pratim skijanje ali ne znam kakva je situacija s mladjim narastajem u BiH, ustvari kakva je situacija u BiH sto se tice skijanja... Citao sam prije nekoliko dana kako je Ambasada Norveske dala 30 000 KM jednoj nasoj mladoj i perspektivnoj skijasici ( samo da ne bude kao Zana N.)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 jan 2013, 17:31

prosjecna plata u bih je oko 800km, a jedan dan da odvedeš dvoje djece na skijanje košta preko 100 maraka (ako dvoje skija) i kako se onda necemu nadati :roll: skijanje jeste skup sport, al ovo sto se ovde godinama radi je užasno i pravi se planina za bogate. jedina nam je šansa da se rodi neki extra talenat iz imucne porodice i da mu skijanje bude jedina preokupacija i da onda ko nešto uspije. ovo govorim za igman/bjelasnicu, a ne znam kak je na vlasicu, kupresu i slicno, al sigurno ta skijališta ne pružaju mogucnosti za napredovanje kao bjelašnica
nema potpisa

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 jan 2013, 17:36

Žana nije uspjela zavrsiti do cilja..nikad od nje hljeba :roll: Tina nastavlja da dominira ove godine

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 04 jan 2013, 17:37

Na Vlasicu imas 3-4 staze ukupno,dva obicna lifta i jedan baby, cijena skipassa 27KM jos plus parking 10KM, pa ti vidi isplatili se.
YNWA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 jan 2013, 19:02

Kako lose takmicenje na Sljemenu,neverovatno.Shiffrin se popisala po njima u prvoj seriji.U drugoj evo Loseth vodi i vise nego ubedljivo.Ali pobednik ce verovatno da se odlucuje izmedju Maze i Shiffrin.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 jan 2013, 19:22

Nova sniježna kraljica je Shifrin ubjedljivo u oba laufa 8-) 8-)
Hansdoter sjajna u drugoj vožnji osvaja drugo mjesto

Tina Maze zajahala kapiju i odustala, treća mlađa Kanađanka Erin Mielzynsky

Standardno na Sljemenu puno odustajanja i ove godine
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 jan 2013, 19:30

Kako vozi Shiffrin jbt. '95 godiste,to nisam znao,bice od nje svega u buducnosti to je definitivno.Frida je vec "stara",ona mi se ne svidja. :lol: Mielzynski moze proci. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 04 jan 2013, 22:33

Ma Shiffrin ,ubija mala jednostavno ;) 8-) .
A moze i ona dok se ne vrati Schild i ne udje u formu :mrgreen: .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 04 jan 2013, 22:48

Njen je trener postavio prvu vožnju, ona je iskoristila to i odličan startni broj. Mala je fizički spremna, zato je išao na nešto zatvoreniju stazu s puno odvojenih zavoja i fizički zahtjevnih prijeloma. 70 kapija čini mi se u prvom laufu, pogotovo je donji dio izvukao, gdje se moralo jače pritisnuti, trebalo je snage a ne nešto pretjerano tehnike. Mada je išla odlično. Drugu vožnju nisam uspio gledati nažalost. :|

Daleko smo mi od organizacije ovakvih takmičenja, pa na Bjelašnici je još trosjed iz 78. godine, ako se ne varam. Ne moš to tako.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 06 jan 2013, 14:27

Kostelić ako danas ne uzme nece nikad u Zagrebu,nit ce Sljeme ikad dobit domaceg pobijednika.Staza katastrofa.Malo malo pa neko propadne sa skijama.Definitivno mi imamo bolje uslove za organizaciju ovog takmicnja,ali ostalo nista nemamo nazalost. :(
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 07 jan 2013, 00:21

Standard priča kad zijani Kostelić oko povreda, koljena i tih s.ranja. Skoro ko i Đoković. Muka mi više od toga.

Hirscher i Myhrer vozili strašno, prava trka njih dvojice i na kraju mladi Austrijanac zasluženo dobio. Matt se ubacio nekako na treće mjesto. Staza je dobro i opstala s obzirom na vremenske uvjete, mada svi kažu da su uvjeti na njoj bili jako loši. Čak i kad se naveče vozila humanitarna trka legendi (u kojoj je pobijedila na poguranac najmanja 'legenda', ako se je tako može i nazvati, od svih) vidjelo se da je staza u dosta lošem stanju. Al eto, uspjeli su je održati na životu.

PS. najjači mi bio komentator na HTV-u, čini mi se onaj Bruno Kovačević, veli prije druge vožnje Ivice: 'I sada kreće neokrunjeni kralj Sljemena...' Koji blam. :roll:

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.