to se i ja pitam...najavljuju novi kanal a onaj stari ne spominju..Sheyi je napisao/la:Jedno kratko
Moja tv je u pitanju. Hoce li slika biti bolja na ovom obicnom Bht-, bar da bude SD?
Ako hoce da ne prijavljujem Hd paket
Utakmice SP-a na TV kanalima
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci
- exorciiist
- Kontakt:
Re: Utakmice SP-a na TV kanalima
- legenda reala
- Kontakt:
"SP" u Brazilu na BHT

Od 12. juna do 13. jula u programu BHT 1 gledatelji će moći pratiti prijenose i specijalne emisije posvećene Svjetskom prvenstvu u fudbalu Brazil 2014.
Realizacija projekta Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu najznačajniji je TV poduhvat BHRT-a i u programskom i tehnološkom smislu, ne samo u ovoj godini. Historijski i debitanski nastup selekcije BiH na ovoj najvećoj fudbalskoj globalnoj smotri dodatni je faktor koji nosi posebnu težinu. BHRT je uložio maksimalne napore kako bi svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima priuštio ovaj vrhunski ugođaj, iako je u ekstremno teškim uslovima, koji su uzrokovani finansijskim teškoćama.
BHT 1 će sve utakmice sa Svjetskog prvenstva emitirati u direktnim prijenosima, osim trećeg kola u grupnoj fazi takmičenja kada se one igraju u isto vrijeme. U tom će slučaju jedan susret biti emitiran u direktnom prijenosu, a drugi u snimku, a oba će biti dostupna na portalu bhrt.ba. Intenzivno se radi i na osiguranju emitiranja signala u HD formatu.

U Brazil će putovati 10 članova ekipe BHRT-a, predvođeni šefom projekta Belminom Karamehmedovićem. TV komentatori će biti Igor Kristić, Zoran Šuko i Velid Spaho, a u ulozi stručnog gosta komentatora naći će se bivši kapiten reprezentacije BiH i jedan od naših najistaknutijih poznavatelja fudbalske igre Muhamed Konjić. Za BH Radio 1 izvještavat će Adnan Ljubović i Salih Hadžijalić.
Dvije ENG ekipe će slati posebne materijale iz Brazila, od kojih se izdvajaju oni koji će biti pripremani u Gvaruži, u kampu naše reprezentacije. Taj zadatak pripao je mladom novinaru Anelu Džankoviću, video novinaru Bojanu Hadžiabdiću i snimatelju Emiru Morini. Što se tiče studijskog programa, koji će počinjati sat vremena prije prve utakmice dana, nositelji posla u Sarajevu bit će Sportski program BHT 1 i Redakcija savremenog programa, koje će predvoditi izvršni urednici Medina Šehić i Nihad Zečević.
Stručni gosti u prvoj grupnoj fazi takmičenja trebali bi biti nekad vrhunski svjetski igrači Mehmed Baždarević, Saša Papac, Predrag Pašić i Elvir Bolić, koji će pratiti i analizirati sve utakmice u jednom kolu, dok bi jedan od njih bio posebno posvećen pripremama i analizama utakmica reprezentacije BiH. Pored njih, kroz studio BHT 1 proći će i druga velika imena, ne samo bh. fudbala, nego i drugi sportisti, te gosti iz drugih društvenih oblasti poput glumaca, pjevača i drugi. Osim sportskih priloga, u emisijama specijalnog programa govorit će se i o sociološkim i kultorološkim temama koje su na neki način vezane uz ovaj veliki događaj.
Voditeljske parove činit će Aleksandar Babić i Marina Golubović, Ognjen Dujković i Neda Tadić, te Slaviša Starčević i Maja Miralem.

Poseban tretman imat će utakmice reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu. Osim tonskih priloga, prije utakmice BHT 1 će se uživo uključivati na stadion i sa posljednjim informacijama iz našeg tabora najaviti taj duel. Zabilježit će se i reakcije naših igrača i stručnog štaba s dva punkta na stadionu poslije susreta. Podrazumijeva se, kamere BHT1 će tada biti u gradovima i sredinama širom Bosne i Hercegovine, uz javljanja reportera.

Od 12. juna do 13. jula u programu BHT 1 gledatelji će moći pratiti prijenose i specijalne emisije posvećene Svjetskom prvenstvu u fudbalu Brazil 2014.
Realizacija projekta Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu najznačajniji je TV poduhvat BHRT-a i u programskom i tehnološkom smislu, ne samo u ovoj godini. Historijski i debitanski nastup selekcije BiH na ovoj najvećoj fudbalskoj globalnoj smotri dodatni je faktor koji nosi posebnu težinu. BHRT je uložio maksimalne napore kako bi svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima priuštio ovaj vrhunski ugođaj, iako je u ekstremno teškim uslovima, koji su uzrokovani finansijskim teškoćama.
BHT 1 će sve utakmice sa Svjetskog prvenstva emitirati u direktnim prijenosima, osim trećeg kola u grupnoj fazi takmičenja kada se one igraju u isto vrijeme. U tom će slučaju jedan susret biti emitiran u direktnom prijenosu, a drugi u snimku, a oba će biti dostupna na portalu bhrt.ba. Intenzivno se radi i na osiguranju emitiranja signala u HD formatu.

U Brazil će putovati 10 članova ekipe BHRT-a, predvođeni šefom projekta Belminom Karamehmedovićem. TV komentatori će biti Igor Kristić, Zoran Šuko i Velid Spaho, a u ulozi stručnog gosta komentatora naći će se bivši kapiten reprezentacije BiH i jedan od naših najistaknutijih poznavatelja fudbalske igre Muhamed Konjić. Za BH Radio 1 izvještavat će Adnan Ljubović i Salih Hadžijalić.
Dvije ENG ekipe će slati posebne materijale iz Brazila, od kojih se izdvajaju oni koji će biti pripremani u Gvaruži, u kampu naše reprezentacije. Taj zadatak pripao je mladom novinaru Anelu Džankoviću, video novinaru Bojanu Hadžiabdiću i snimatelju Emiru Morini. Što se tiče studijskog programa, koji će počinjati sat vremena prije prve utakmice dana, nositelji posla u Sarajevu bit će Sportski program BHT 1 i Redakcija savremenog programa, koje će predvoditi izvršni urednici Medina Šehić i Nihad Zečević.
Stručni gosti u prvoj grupnoj fazi takmičenja trebali bi biti nekad vrhunski svjetski igrači Mehmed Baždarević, Saša Papac, Predrag Pašić i Elvir Bolić, koji će pratiti i analizirati sve utakmice u jednom kolu, dok bi jedan od njih bio posebno posvećen pripremama i analizama utakmica reprezentacije BiH. Pored njih, kroz studio BHT 1 proći će i druga velika imena, ne samo bh. fudbala, nego i drugi sportisti, te gosti iz drugih društvenih oblasti poput glumaca, pjevača i drugi. Osim sportskih priloga, u emisijama specijalnog programa govorit će se i o sociološkim i kultorološkim temama koje su na neki način vezane uz ovaj veliki događaj.
Voditeljske parove činit će Aleksandar Babić i Marina Golubović, Ognjen Dujković i Neda Tadić, te Slaviša Starčević i Maja Miralem.

Poseban tretman imat će utakmice reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu. Osim tonskih priloga, prije utakmice BHT 1 će se uživo uključivati na stadion i sa posljednjim informacijama iz našeg tabora najaviti taj duel. Zabilježit će se i reakcije naših igrača i stručnog štaba s dva punkta na stadionu poslije susreta. Podrazumijeva se, kamere BHT1 će tada biti u gradovima i sredinama širom Bosne i Hercegovine, uz javljanja reportera.

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- JoseMourinho
- Kontakt:
pa logicno zovi ih da ti mjenjaju resiver kad taj nema HDMI izlaz...exorciiist je napisao/la:pa kako cu spojiti kada ne podrzava resiver Hdmi?JoseMourinho je napisao/la:NE, moras spojit resiver sa TVom preko HDMI kabla da bi imo hd sliku, preko skarta ne mozeexorciiist je napisao/la: e jbg ne mogu se time zamarati,..
jel mi vrijedi taj hd paket ako imam full hd tv ali ovaj resiver http://www.gnetagalten.se/images/00034/ ... talbox.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; i spojen sa skartom?
Pa hoce li biti ikakve promjene ako budem gledao taj BHT HD..
bit ce ti promjena velika bit ce ti sd slika, kao neznam face, hrt, fox i sl., al nece bit hd...
zovi ih i reci im hocu hd paket i resiver sto prije

- exorciiist
- Kontakt:
E hvala to i hocu sutra, imam ja hdmi izlaz i kad ukljucim moja tv dodju one kuglice sve ucita ali programa nema, samo crna slika...imam u drugoj sobi jedan resiver pa cu njega probati na ovaj led tv, koji je odlican
Slika će definitivno biti bolja i na SD rezoluciji, jer će biti digitalni signal, u odnosu na dosadašnji analogni. Za usporedbu, pogledaj HRT na televizoru koji ne podržava HD i pogledaj sadašnji BHT. To će ti biti razlika u kvaliteti analognog i digitalnog signala BHT-a.exorciiist je napisao/la:to se i ja pitam...najavljuju novi kanal a onaj stari ne spominju..Sheyi je napisao/la:Jedno kratko
Moja tv je u pitanju. Hoce li slika biti bolja na ovom obicnom Bht-, bar da bude SD?
Ako hoce da ne prijavljujem Hd paket
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
http://teve.ba/article/18252/bht-1-hd-b ... -septembra" onclick="window.open(this.href);return false;
- exorciiist
- Kontakt:
jel i na moja tv to sigurno?blend je napisao/la:http://teve.ba/article/18252/bht-1-hd-b ... -septembra
- legenda reala
- Kontakt:
Nije ba, Moja TV ide na drugačijem principu i ti ako nemaš HD resiver, nikakvu ti ulogu ne igra jel džaba ili nije, tako isto i za ostale kablovske operatere, ako nemaš resiver ili TV novije generacije, džaba ti HDexorciiist je napisao/la:jel i na moja tv to sigurno?blend je napisao/la:http://teve.ba/article/18252/bht-1-hd-b ... -septembra
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Imam ja televizor koji podrzaje hd i hocel na njemu bht obicni biti bolji kad budu pustili hd kanal? Mrzim kad mi smanje sliku kad je utakmica na bht, pa obn ima bolju sliku haha
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Utakmice SP-a na TV kanalima
bit ce dosta bolji, okreni na HRT i pogledaj takva ce slika bitimujezin je napisao/la:Imam ja televizor koji podrzaje hd i hocel na njemu bht obicni biti bolji kad budu pustili hd kanal? Mrzim kad mi smanje sliku kad je utakmica na bht, pa obn ima bolju sliku haha

- exorciiist
- Kontakt:
Ma boli me briga vise, placas im koliko treba uz toliko problema ne mogu ti ni je*eni resiver nabaviti, necu se vise ni zezati sa njima, nek bude 240p boli me briga.. 

- JoseMourinho
- Kontakt:
nije da ih branim, jesu lopovi, al nije do njih, jbg nisi ni uzo hd paket, da si i njeg dobio bi resiver, trebo si ranije to ganjatexorciiist je napisao/la:Ma boli me briga vise, placas im koliko treba uz toliko problema ne mogu ti ni je*eni resiver nabaviti, necu se vise ni zezati sa njima, nek bude 240p boli me briga..

Pošteno gledajući, trebali su uraditi što je urađeno u Hrvatskoj prije nekoliko godina, kada je ukinut analogni signal, samo podijeliti reciever svojim korisnicima, pomoću kojeg će moći gledati državnu televiziju. To im je obveza jer im se plaća pretplata.exorciiist je napisao/la:Ma boli me briga vise, placas im koliko treba uz toliko problema ne mogu ti ni je*eni resiver nabaviti, necu se vise ni zezati sa njima, nek bude 240p boli me briga..
A ovo što se radi sa MojomTV je ćista krađa i ušićarenje pred SP.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- exorciiist
- Kontakt:
Ma nisam ja svakako zadovoljan sa slikom na kanalima Moja TV, jer je previse zamucena, ne znam jel to do scart kabla ali mislim da nije prevelika razlika i sa hdmi-om, osim na hd kanalima..
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ovako momciluci..ja imam obicnu kablovsku (mescini da je telemach), bez tih resivera, hd lcd televizora, imam "obicnu" plazmu, i da li ce se poboljsati slika na ovom trenutnom BHT1 ?
Da li i za mene vrijedi to "pogledaj sad hrt pa usporedi" ?

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- Ponos Torina
- Kontakt:
vec sam ti rekao ranije skart je najgori kabal i to je iz ere VHS kaseta...exorciiist je napisao/la:Ma nisam ja svakako zadovoljan sa slikom na kanalima Moja TV, jer je previse zamucena, ne znam jel to do scart kabla ali mislim da nije prevelika razlika i sa hdmi-om, osim na hd kanalima..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- exorciiist
- Kontakt:
dzabe kad nemam koji drugi spojitPonos Torina je napisao/la:vec sam ti rekao ranije skart je najgori kabal i to je iz ere VHS kaseta...exorciiist je napisao/la:Ma nisam ja svakako zadovoljan sa slikom na kanalima Moja TV, jer je previse zamucena, ne znam jel to do scart kabla ali mislim da nije prevelika razlika i sa hdmi-om, osim na hd kanalima..
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Utakmice SP-a na TV kanalima
da kakav je HRT i ostali ti kanali takav ce bht bitiPapastathopoulos je napisao/la:Ovako momciluci..ja imam obicnu kablovsku (mescini da je telemach), bez tih resivera, hd lcd televizora, imam "obicnu" plazmu, i da li ce se poboljsati slika na ovom trenutnom BHT1 ?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Zna li neko da li ce kablovska EltaTV imati BHT HD?
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Papastathopoulos
- Kontakt:
To od sutra krece jel' ?JoseMourinho je napisao/la:da kakav je HRT i ostali ti kanali takav ce bht bitiPapastathopoulos je napisao/la:Ovako momciluci..ja imam obicnu kablovsku (mescini da je telemach), bez tih resivera, hd lcd televizora, imam "obicnu" plazmu, i da li ce se poboljsati slika na ovom trenutnom BHT1 ?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.