21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA
Dvije činjenice
1. NEMA trahana ekipe na ovom svjetskom , barem ne za nas , jer realno nismo mi Holdandija ili Njemačka.
2. Ono što smo sinoć vidjeli daje nam realno za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu iz ova ,nadam se, ne zadnja dva dvoboja
1. NEMA trahana ekipe na ovom svjetskom , barem ne za nas , jer realno nismo mi Holdandija ili Njemačka.
2. Ono što smo sinoć vidjeli daje nam realno za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu iz ova ,nadam se, ne zadnja dva dvoboja
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
- Goalgetter
- Kontakt:
Potpis kao kuca.am333 je napisao/la:Dvije činjenice
Kako nema ? zaboravio si na Spanijuam333 je napisao/la:Dvije činjenice
1. NEMA trahana ekipe na ovom svjetskom
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
hehehe, ja generalno ne volim ekipe sa prosječnom visinom metar i žilet, al nahebaće slijedeći ko na njih naleti garant, sve muke što se nakupilo od one utakmice istrešće na Čile i Australiju.fukara87 je napisao/la:Kako nema ? zaboravio si na Spanijuam333 je napisao/la:Dvije činjenice
1. NEMA trahana ekipe na ovom svjetskomprimila 5 komada.
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
- NoName
- Kontakt:
Pa nećemo mi forumaši igrati pa da je bitno jel' nas nosi euforija ili ne. Bitno je da igrači ne budu pod euforijom a vidim Pape nahvalio sinoćnju utakmicu kao da je to bila neka vrhunska predstava
Dakle, igrači neće biti pod euforijom šta god mi piskarali ovdje a to je bitno.
Razvalit ćemo ih
Dakle, igrači neće biti pod euforijom šta god mi piskarali ovdje a to je bitno.
Razvalit ćemo ih
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Sasvim si upravu i slazem se stim da ce nego izginut al cisto sumnjam da ce to biti Chile oni njih mogu pobijedit al mogu kiksati u toj tekmi, jedino mislim da ce Australiju poderat i to je to. Al da ne skrecemo sa teme ja jedva cekam utakmicu protiv Nigerije, Ono sto sam ja gledao sinoc ne gine im poraz bez obzira sto oni najavljivali pobjedu protiv nas jer oni igraju kao bez glave, kad nisu mogli Irana pobijedit nek se polako pakuju .
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Sve ide onako kako sam i ocekivao.Minimalan poraz od Argentine i nerijesen ishod izmedju Nigerije i Irana.Vjerovatno ce nam dosta biti i 4 boda bas zbog tog minimalnog poraza.Nigerija i Iran ce sigurno dobit makar 3 komada od Argentine.Zasto ne bi bio optimist i rekao da cemo dobiti obje utakmice.Hrvati moraju dobit Kamerun i Mexico pa eno ih misle da su vec prosli.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 17 jun 2014, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ma treba uci u utakmicu bez imalo potcjenjivanja čak šta više, treba biti mnogo oprezan jer su ipak Nigerijci došli tu da prođu grupnu fazu i sigurno je da će se maksimalno boriti protiv nas zbog ovog kiksa protiv Irana, sad sto su oni totalno bezidejni **** ga, ali opet se treba čuvat nekog bagavog gola..
Totalno su bezidejni u napadu, samo neki veliki pad koncentracije naših ih može dovesti u gol šansu, tako da treba nam odbrana biti koncentrisana maksimalno svih 90 minuta.
Bolja smo ekipa to je sigurno, ali evo milion puta je to receno ovdje, opet cu ponoviti, to moramo dokazati na terenu!
Totalno su bezidejni u napadu, samo neki veliki pad koncentracije naših ih može dovesti u gol šansu, tako da treba nam odbrana biti koncentrisana maksimalno svih 90 minuta.
Bolja smo ekipa to je sigurno, ali evo milion puta je to receno ovdje, opet cu ponoviti, to moramo dokazati na terenu!
- DonCorleone
- Kontakt:
Mislis na dva napadaca?Babayaro je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Ja mislim da smo bolji od njih i da je napad najbolji način da iskoristimo njihovu najslabiju tačku, a to je odbrana.
Ako to mislis, to je totalno naivna izjava, koja nema mjesta izuzev u utakmici protiv poluamaterskih reprezentacija. Dva napadaca ostavljaju previse slobodnog prostora na sredini terena, i reprezentacije sa slabom odbranom ostaju na milost i nemilost realizicije prilika protivnika.
Vidjelo se to i protiv Argentine, da smo na sredini terena propustali puno vise lopti nego kada je bilo 5 veznjaka na terenu. Ne moramo trcati od samog pocetka utakmice grlom u jagode, nego se treba sacekati kako se situacija na terenu odvija i po potrebi ubaciti drugog napadaca u drugom poluvremenu riskirajuci pri tome i sam gol kroz kontra napad.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- kumkalesic
- Kontakt:
Ovo je, vjerovatno, najslabija Nigerija otkako je ja pratim, a to traje od olimpijskih igara u Atlanti, i zaista bi bila velika šteta ne iskoristiti ovakvu priliku i ne osvojiti ta tri strašno bitna boda...
Samo se nadam da je kod naših igrača ostalo snage i da fizički neće pasti protiv Nigerijaca...
Nigerijci se u meču sa Irancima nisu pošteno ni oznojili (bar je meni tako izgledalo)...
Ne treba ući u "nadtrčavanje" s njima, već pokušati odigrati nešto kao Amerikanci sinoć protiv Gane, odnosno spustiti loptu i maximalno usporiti igru...Mislim da, u takom razvoju okolnosti na terenu, nemaju šta tražiti protiv nas i mogu biti sretni ako prođu sa samo jednim pogotkom razlike...
Ono što mi zapade sinoć za oči kod Nigerijaca jeste izostanak nekih igrača koji su bili standardni u nekom prošlom vremenu, kao naprimjer nigerijski trojac iz kijevskog Dinama (Ayila Yusuf, Lukman Haruna i Brown Ideye), te, također, bivši igrač ovog kluba i jedno od najpoznatijih nigerijskih imena Taye Taiwo...
Izgleda da ni kod njih, kao i kod gotovo svih afričkih selekcija, ne vlada baš dobro stanje u i oko selekcije...
Baš lijepo
Samo se nadam da je kod naših igrača ostalo snage i da fizički neće pasti protiv Nigerijaca...
Nigerijci se u meču sa Irancima nisu pošteno ni oznojili (bar je meni tako izgledalo)...
Ne treba ući u "nadtrčavanje" s njima, već pokušati odigrati nešto kao Amerikanci sinoć protiv Gane, odnosno spustiti loptu i maximalno usporiti igru...Mislim da, u takom razvoju okolnosti na terenu, nemaju šta tražiti protiv nas i mogu biti sretni ako prođu sa samo jednim pogotkom razlike...
Ono što mi zapade sinoć za oči kod Nigerijaca jeste izostanak nekih igrača koji su bili standardni u nekom prošlom vremenu, kao naprimjer nigerijski trojac iz kijevskog Dinama (Ayila Yusuf, Lukman Haruna i Brown Ideye), te, također, bivši igrač ovog kluba i jedno od najpoznatijih nigerijskih imena Taye Taiwo...
Izgleda da ni kod njih, kao i kod gotovo svih afričkih selekcija, ne vlada baš dobro stanje u i oko selekcije...
Baš lijepo
Joint_fc
Ne znam na cemu temeljite toliki oprez i pesimizam. Jeste li gledali sinocnji antifudbal pa ono je na nivou Luksemburga i Lihtenstajna, ako ne mozemo njih proci onda fakat ne znam sta cemo mi u Brazilu.
Obije reprezentacije su odron veci i svakako da treba da ocekujemo nabijanje gol razlike na njima, uz to nismo mi igraci da se trebamo cuvat neke euforije ona i treba da nas puca, da s merakom gledamo natrpavanje tih poluamaterskih reprezentacija i da dernecimo
Obije reprezentacije su odron veci i svakako da treba da ocekujemo nabijanje gol razlike na njima, uz to nismo mi igraci da se trebamo cuvat neke euforije ona i treba da nas puca, da s merakom gledamo natrpavanje tih poluamaterskih reprezentacija i da dernecimo
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Mislim da je pametno protiv nigerije startai sa 4-5-1
Čisto da ih iskontrolišemo na sredini , a poslije toga lako je okrenuti na 4-4-2 ako rezultat zahtjeva recimo 0-0 60. minut, vadi hajrovića daj nam OKO PLAVO

Čisto da ih iskontrolišemo na sredini , a poslije toga lako je okrenuti na 4-4-2 ako rezultat zahtjeva recimo 0-0 60. minut, vadi hajrovića daj nam OKO PLAVO
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ma 4-5-1 je defanzivnija varijanta 4-3-3 taktike u nasem slucaju. U formaciji 4-5-1, opet bi krila bili Lula/Hajra, a Miske bi na papiru djelovao povucenije...
- Ed Woodward for Prime Minister !
Moramo i popraviti skok u odbrani....Onaj smotoroga od 2 m iz Newcastlea ubija glavom.....Recimo ne bi bilo lose da Sunjaga igra taj mec... Ocam. 
Ja formaciju ne bi mijenjao , mislim da u ovoj formaciji imamo brzinu za radilice u nigeriji a ne nedostaje nam ni kreativnosti. Jedino sto susic treba je to da kaze izetu i lulicu da pokusaju vise lopti sa krila da ubace u 16 ... O eventualnoj promjeni formacije mozda protiv irana jer protiv njih cemo imat iovako ionako posjed pa mozemo peglat loptu gdje vedina uloga nekog laznog krila i ne dolazi do izrazaja sto bi znacilo u biti da izo ide na klupu.
Ma ista formacija kao protiv Argentine,isti sastav..Tehnikom ih razbiti,oni ne mogu svezati 4 pasa posteno..To je nas adut u obje ove utakmice..Dvije klase smo tehnicki jaci od Nigerije i Irana..
Ako su onako odigrali protiv Irana za kojeg su smatrali da moraju pobjediti,onda ne vidim sta se to moze promjeniti za par dana,sta novo imaju ponuditi..
Ako su onako odigrali protiv Irana za kojeg su smatrali da moraju pobjediti,onda ne vidim sta se to moze promjeniti za par dana,sta novo imaju ponuditi..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- Principatus
- Kontakt:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/vrijeme- ... eda/133794" onclick="window.open(this.href);return false;
Svaka cast za tekst. Dobro smo odigrali protiv Argentine, ali na nasem kontu su za sada 0 bodova.
Idemo po tri protiv Nigerije.
Svaka cast za tekst. Dobro smo odigrali protiv Argentine, ali na nasem kontu su za sada 0 bodova.
Idemo po tri protiv Nigerije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
bordobijeli
- Kontakt:
najbitnije ce biti da budemo mirni na pocetku utakmice .nigerija je sinoc pokazala puno slabosti u organizaciji igre imali su u sredini toliko gresaka i pgresni pasova .iran malo da je bio odlucni mogao je to kazniti .mislim da ih tu mozemo kazniti ako im presjecemo na sredini par lopti kao iranci mi smo puno jaci prema naprijed i mislim da dzeko ,miske ,pjanic ,hajrovic,lulic to mogu u mrezu pospremiti .
Kako imam osjecaj da cemo se svi ugodno iznenaditi.
Ovo je istina Iranci veze nemaju. I od 15 utakmica 14 bi glatko pobjedili sa 2,3 gola razlike. Sto se tice Nigerije njih bi jako opasno bilo podcjeniti. Jer oni ovako lose nikad vise nece odigrati niti su odigrali od kad ih ja gledam. Oni imaju 3,4 jako solidna napadaca koji znaju postici gol/ove i igraju u odlcnim klubovima. Ako ne krenemo protiv Nigerije sa 110%. Napravit cemo najvecu gresku u istoriji. Jer oni ce uci nabrijanu u tu utakmicu. Ipal su oni prvaci jedne afrike, visestruki. Ispred Obale, Kameruna, Alzira, Gane.. Sjetimo se kako smo imali teske utakmice protiv Gane pa i protiv Obala koja je igrala bez minimalno petorice standradnih igraca.revan je napisao/la:
Da obje reprezentacije treba ozbiljno shvatiti, treba. Moramo ih maksimalno respektirati i igrati kao da je Argentina na drugoj strani. Znači, 200%.
Ali da smo mi reprezentacija slična Iranu, smješnije izjave nisam u životu pročitao. Ljudi napada nemaju da im za života treba. Akcije sastavili cijelu utakmicu nisu. Pobijedili su na jedvite jade Južnu Koreju parkiranjem autobusa u svoj šesnaesterac i jednom frljom koja je ušla Koreancima, pa sad misle da je to recept za pobjede protiv drugih, mnogo jačih reprezentacija. Svaka tehnički jača i ofanzivno nastrojena ekipa ih za 90 minuta može razmontirati, a pošto sredine i napada nemaju, gol za gol ne mogu igrati.
Oni se tješe što su nas u prijateljskim pobjeđivali davno nekad (svi znamo kako mi te igramo?) i te utakmice su jako sumnjive bile, jer smo gledali preokrete tipa 2-0 na 3-2 u par minuta.
Kod Nigerijaca je katastrofa. Ljudi nemaju timske hemije i mentaliteta. Svako hoće sam sve. Napadi im se svode na ispucavanje lopte pa šta bude. Protiv Irana su držali sredinu i posjed, ali samo zato što se Iran nije ni trudio da preuzme jedno ili drugo. Trkački jesu jaki, kao i sve afričke selekcije, ali tehnike nemaju ni trunke. Loptu ne znaju uopće zadržati, kako bi stvorili akciju i proigrali nekoga. Obala je deset puta bolja reprezentacija od njih.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.